Starity

Vidékre menekült Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata kritikái miatt

2024. január 30. 06:06   |   Szerző: Four

A színész a filmet bíráló kritikák láttán összepakolta a családját és vidékre költözött.

hirdetés

Jamie Dornannek vegyes érzelmei vannak A szürke ötven árnyalata-filmsorozattal kapcsolatban. A színész a BBC Radio 4 műsorában vallott arról, hogy bár a közönség nagyon lelkesen fogadta a 2015-ös filmet, a szakmai kritika ízekre szedte, és emiatt akkor vidékre költözött a családjával. 

Azt hiszem elrejtőztem. A Hajsza kapcsán sorsfordító kritikákat kaptam, BAFTA-jelölést és az egész őrület, amit a sorozat hozott... átfordult abba, hogy nevetség tárgya lettem. Elköltöztünk Sam és Aaron Taylor-Johnson [Sam Taylor-Johnson rendező] vidéki otthonába, megengedték, hogy ott legyünk, így aztán tulajdonképpen ott rejtőztünk egy darabig, hogy kizárjuk a külvilágot. 

- mesélte. 

A negatív kritikák ellenére A szürke ötven árnyalata 569 millió dollárnyi bevételt hozott, és a hatalmas siker láttán a készítők még két részt bevállaltak, amelyekben Dornannek kötelező volt szerepelni. 

Annyi pénzt hozott, hogy pillanatok alatt leokézták a második és a harmadik filmet. Fura volt, mert egy kicsit ki lettünk nevetve, de aztán már szerződés kötelezett arra, hogy forgassak még két filmet, tudván, hogy még több cikizés jön. 

A színész tavaly a "Happy Sad Confused" podcastben a casting folyamatáról mesélt: eredetileg Charlie Hunnam kapta volna meg Christian Grey szerepét, a híresség azonban az utolsó pillanatban visszamondta a projektet, és így Dornan lett a befutó. 

Amikor kiderült, hogy nem kaptam meg a szerepet, egy kicsit megkönnyebbültem, mert tudtam, hogy szét fogják szedni azt a srácot. Talán ő is ugyanígy érzett... aztán hirtelen megint ott voltam, de sokkal kevesebb időm volt arra, hogy döntést hozzak. Öt héttel a forgatás előtt vettek fel. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű... hogy igazság szerint rengeteg pénzt fog hozni, hogy a fanok imádni fogják, a kritikusok meg utálják. Ez történt a regényekkel is, és ezt csináltuk mi is. Hűek maradtunk a regényekhez és tudtuk, hogy ez fog történni.

- mesélte a színész. 

A híresség mindezek ellenére nem bánta meg, hogy elvállalta a trilógiát:

Az utóbbi munkáimért nagyszerű kritikákat kaptam. De egy olyan sincs, amelyben ne említenék meg A szürke ötven árnyalatát... Sok kritika így szól: "Jamie nagyszerű, de nehogy elfelejtsük, hogy nem volt jó az alakítása azokban a filmekben. De hogy megbántam volna? Nem!

- jelentette ki. 

via Variety

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek