Starity

Így oldható meg házilag egy autókulcs javítása

2024. február 26. 18:06   |   

Az autókulcs nyomógombjának szakadása, kopása sajnos olyan gyakori gond, amely autómárkától függetlenül bárkit érinthet. Nem feltétlenül kell azonban aggódni, hiszen a probléma akár házilag is orvosolható.

hirdetés
Így oldható meg házilag egy autókulcs javítása

Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy új, megbízható kulcsházra. Most megmutatjuk, hogyan újítható fel egyszerűen és hatékonyan egy Opel slusszkulcs. Valamint azt is, hogy honnan és hogyan érdemes beszerezni a munkához szükséges kellékeket.

Vásároljunk megbízható helyről!

A kopott vagy sérült autókulcs felújításához egyetlen dologra lesz szükség: egy új kulcsházra. Ezt azonban érdemes minden esetben megbízható helyről beszereznünk. A Peppi webshop kulcsházak terén például hatalmas kínálattal várja az érdeklődőket, így minden autómárkához megtalálhatjuk a megfelelő megoldást.

Ha ismert webáruházban vásárolunk, az általában garanciát jelent arra, hogy az alkatrész minőségi anyagokból készült, és strapabíró lesz. Ennek köszönhetően pedig hosszú ideig nem kell újból a kulcsház elhasználódása vagy megrongálódása miatt aggódnunk.

Miért baj, ha elhasználódik a kulcsház?

Sajnos az autókulcs borítása az intenzív használatnak köszönhetően idővel elkopik, ami több problémát is okozhat. Egyrészt az elhasználódott kulcsház nem esztétikus. Lelakott látszatot kelt, és azt sugallja, hogy tulajdonosa nem törődik a járművel. Persze a szépség önmagában nem minden.

A kopott nyomógomboknak és sokszor a borítás alól kilátszó elektronikának köszönhetően azonban a probléma zavaró is lehet. Idővel egyre kényelmetlenebbé és nehezebbé válik a kulcs használata, mígnem arra eszmélünk, hogy sokadik próbálkozásra sem nyitja az autót. Az ilyen kellemetlen helyzeteket pedig érdemes inkább elkerülni.

Megoldható-e egyedül a probléma?

Sokan azért hagyják ennyire leamortizálódni a slusszkulcsukat, mert úgy gondolják, hogy a kulcsház cseréjéhez szakemberre van szükség. Ezáltal a feladat költséges és időigényes is egyben, különösen abban az esetben, ha kifejezetten egy konkrét gépkocsi típushoz keresünk hatékony megoldást. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

Legyen szó bármilyen márkáról, a kulcs felújítása akár egyedül, otthon is elvégezhető feladat. Ehhez nincs szükségünk másra, mint a megfelelő típusú kulcsházra. Ez a fentebb már említett webshopokban gyorsan és egyszerűen megrendelhető.

Hogyan lehet a slusszkulcs hosszú életű?

Egy jó minőségű kulcsház minden esetben strapabíró anyagból készül, így intenzív használat mellett is jó megoldást jelent. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a nyomógombokat óvatosan, lehetőleg ujjal és soha ne körömmel nyomjuk be. Ez a kulcs borítását is megvédi, és amiatt sem kell aggódnunk, hogy kárt tennénk az elektronikában.

Abban az esetben pedig, ha szeretnénk, hogy az új megoldás hosszú évekig megőrizze esztétikus megjelenését, érdemes lehet beszerezni egy szilikontokot. Ez megvédi a slusszkulcsunkat a mindennapi használatból adódó kopástól, elhasználódástól és a sérülésektől is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek