Starity

Milyen lépések követhetik a közlekedési balesetet?

2024. március 09. 14:02   |   

Közlekedési balesetben bárki lehet érintett, mégis kevesen tudják, mit kell tenni, ha ilyesmi történik. A most következő cikkben bemutatjuk a baleset utáni teendőket, valamint a jogi és anyagi következményeket, hogy a lehető legkevesebb legyen a kellemetlenség!

hirdetés
Milyen lépések követhetik a közlekedési balesetet?

Ha valaki balesetet szenved, az első dolga, hogy hívja a mentőket és a rendőrséget, ha van sérült vagy ha komoly károk történtek. Amikor ez megvan, biztosítani kell a helyszínt, hogy ne történjen további baleset, ezt követően a feleknek adatokat kell cserélniük. Végül, ha van lehetőség, következhet a dokumentálás, vagyis fényképeket, videókat kell készíteni a járművekről és a környezetről.

A baleset jogi és anyagi következményei

Bár a trauma és a sérülés ilyenkor mindent képes felülírni, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a közlekedési balesetek elszenvedőit kártérítés illeti meg. A megítélt összeg elsősorban a sérülések súlyosságától függ, azonban a gyógykezelési költségen, illetve kieső jövedelem pótlásán túl bizonyos esetekben sérelemdíjjal is számolni lehet.

A baleset utáni kárrendezés többféle módon történhet. Ha a felek megegyeznek, az ügyet le lehet zárni, ez azonban szinte soha nem jelent olyan kártérítést, ami valóban megilleti a károsultat, ezért mindenképpen érdemes hivatalos útra terelni a dolgot, méghozzá nem is akárhogy! A kártérítési eljárás önmagában ugyanis még mindig nem garancia a megfelelő kárpótlásra.

Hogyan segíthet egy kárrendezési iroda?

Egy kárrendezési iroda olyan szakemberek közreműködésével végzi tevékenységét, akik jártasak a közlekedési jogban, a biztosítási szabályokban és természetesen a kártérítési eljárásokban. Ez a szakembergárda képviseli a baleset elszenvedőjét a másik féllel szemben, megkímélve az ügyfelet a jogi procedúráktól, a papírmunkától és a felesleges vitáktól.

Ideális esetben mindez sikerdíjas rendszerben történik, vagyis csak akkor kell fizetni, ha az iroda kiharcolta a megfelelő kártérítést. Az Enugyvedem.hu Kárrendezési Szolgáltató Kft. pontosan így jár el, amennyiben Önnek is jól jönne a szakmai háttértámogatás, nem is érdemes tovább keresnie, a +36-70-515-7777-es telefonszámon eléri a szakértőket!

Linkek:
https://balesetiugyvedek.hu/

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek