Starity

Mire és hogyan használhatóak az ipari kézikapcsolók?

2024. március 13. 14:02   |   

Létezik egy olyan magyar gyártó, akik minőségi kézikapcsolókat készítenek, ennek köszönhetően minden hazai szakember örömmel használja a termékeiket. De vajon mire?

hirdetés
Mire és hogyan használhatóak az ipari kézikapcsolók?

A hazai vállalat már több mint 100 éve készít villanyszerelési eszközöket, ennek hála pedig igen széles skálán mozognak, legalábbis, ami a kínálatukat illeti. A kézikapcsolók mellett gyártanak még modorvédőket és elektromos reléket is.

Az alábbi írásunkban az ő kézikapcsolóikat mutatjuk be, eláruljuk, hogy mire és hogyan alkalmazhatóak. 

A kézikapcsolók típusai

Az Elektrikstore.hu minőségi kézikapcsolóinak köszönhetően a szakemberek könnyen hozzájuthatnak a szükséges szerelvényekhez. Az ipari változatok nyitott és tokozott kivitelben is kaphatóak, de léteznek még KK kézikapcsoló sorozatok, valamint GK modellek egyaránt. A KK csoportba soroljuk a KKO és a KK5 fajtákat, míg a GK-hoz tartoznak a GK20 és GK250 változatok. A KKO, a KK1, és a KK2 kapcsolók kulcsos, vészleállító, lakatolható, ajtókuplungos, illetve szakaszoló kivitelben kerülnek forgalomba.

A GK esetében azonban csak terheléskapcsoló, szakaszoló, és vészleállító változatot találhatunk a kínálatban. A Ganz gyártmányai esetében a legnagyobb előny, hogy ezeket a legtöbb esetben rövid határidővel készítik, így elég gyorsan hozzájuk lehet jutni. 

Egy másik lehetőség még a kézi tokozott be-ki kapcsoló, ami 0-1 állással, illetve IP65 védelemmel kerül forgalomba. Ennek a fajtának a névleges szigetelési feszültsége 690V, a pólusainak száma pedig 3. Ami pedig a kapcsolási teljesítményt illeti, ennél 5,5 kW-ról beszélhetünk, a névleges áram ebben az esetben 20 A.

Miért a Ganz?

Mert a magyar gyártó többek között kapcsolókkal és készülékekkel foglalkozik, főleg kisfeszültségű ipari változatokat készít, de forgalmaz többek között elosztóberendezéseket is. Emellett természetesen nem maradhat ki a kínálatukból az ipari kézikapcsoló, a hőkioldó, a mágneskapcsoló, de még az elektronikus relé és az elosztószekrény sem.

A cég fő előnye, hogy megbízható minőséget kínál, ami főleg a 100 éves szakmai tapasztalatnak köszönhetnek. Az 1878-ban megalakult vállalathoz már a kezdetekben olyan szakemberek kerültek, akik ismerték az elektromos részleget, képesek voltak elvezetni azt, így szinte azonnal megkezdődhetett a váltakozó áramú kísérlet.

De mire használhatóak?

A legfontosabb pedig, hogy mire használhatjuk egyáltalán ezeket a kiegészítőket? A Ganz kézikapcsolói számos alkalmazásra jók lehetnek, akár otthonra, akár az ipari környezetben. Főleg csillárok, lámpák, egyéb világítási berendezések kapcsolására szolgálnak. Jó választások lehetnek továbbá a modern eszközökhöz, konnektorokhoz, amiket így könnyen ki és be lehet kapcsolni.

Végül, de nem utolsósorban szóba jöhetnek ventilátorok, valamint légkondicionálók kapcsán, valamint motorok vezérlésére. Nem maradhatnak ki az irodai környezetből sem, a számítógépes rendszerekhez ugyanis gyakran van szükség olyan kapcsolóra, ami képes mindent egyszerre áramtalanítani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek