Starity

Valóban olyan fontos a linképítés?

2024. március 24. 23:11   |   

Ahhoz, hogy sikeres legyen egy weboldal, számos dolognak stimmelnie kell. Először is választani kell egy frappáns domainnevet, ami könnyen megjegyezhető.

hirdetés
Valóban olyan fontos a linképítés?

Ha ez megvan, akkor érdemes a Sybell tárhely csomagjai közül előfizetni valamelyikre, hiszen ennél a cégnél stabil a szolgáltatás, és az ügyfélszolgálat is szuper. Ezután kezdődhet a munka java, azaz a weboldal felépítése. A tartalom kialakításakor célszerű odafigyelni a keresőoptimalizálási szempontokra is. Ennek egyik jelentős szelete a linképítés, ezzel fogunk most tüzetesebben foglalkozni.

Amit a linkek kapcsán tudni kell

Az egyes weboldalakon találhatók az oldalon belül más weblapokra, valamint más honlapokra mutató hiperhivatkozások, más néven linkek. Ezekre kattintva tudnak a felhasználók navigálni az oldalak között. Rendkívül lényeges, hogy mi magunk milyen website-okra mutató linkeket helyezünk el a saját weboldalunkon, és az is fontos, hogy milyen más honlapokról mutat link a mi weboldalunkra.

Nem csupán az kardinális kérdés, hogy milyen témájú oldalakat linkelünk, illetve hivatkoznak ránk, hanem az is, hogy milyen minőségűek a szóban forgó honlapok. Ez ugyanis alapjaiban befolyásolja, hogy a keresőmotorok miként kezelik a saját weblapunkat.

Mi az a linképítés?

A linképítés nem a saját oldalunkon, hanem azon kívül zajlik. Ilyenkor a mi weboldalunkra mutató hivatkozások készülnek, ami több okból is előnyös számunkra.

Egyrészt, ha más honlapokról linkek mutatnak a mi oldalunkra, akkor onnan felhasználókat szerezhetünk. Aki az adott linkre klikkel, máris nálunk köt ki, ami önmagában is nagyszerű hír a számunkra, hiszen nyilvánvalóan azért készítjük a honlapunkat, hogy legyenek rajta látogatók.

A linképítést azonban általában sokkal inkább azért szokták végezni, hogy jobb legyen a keresők megítélése szempontjából egy weboldal. A keresőóriások nagymértékben figyelembe veszik e pontszám kialakításakor azt, hogy hány és milyen minőségű külső oldalról kapunk linkeket.

A cél az, hogy lehetőleg sok jó minőségű honlapról mutasson link a mi weboldalunkra, így a Google és társai szakmailag komoly portálnak fogja értékelni a miénket. Ennek gyakorlati előnye az, hogy ha a felhasználók olyasmire keresnek rá, amivel mi magunk foglalkozunk, akkor ott lehet a weboldalunk az első találatok között. Így jelentős mértékben megnő annak az esélye, hogy a mi honlapunkra fognak klikkelni a keresést, kutatást végző személyek, ezáltal nagyobb organikus forgalomra tehetünk szert.

Fontosabb a minőség, mint a mennyiség

Abban az esetben nevezünk egy linket jónak, ha olyan weboldalról mutat a honlapunkra, ami témáját illetően kapcsolódik a miénkhez. Fontos az is, hogy lehetőség szerint egy ismert, sok látogatóval rendelkező, megbízhatóként számon tartott oldalról mutasson az a bizonyos hiperhivatkozás a mi honlapunkra.

Az nem vezet eredményre, ha különféle irreleváns oldalak lábléceiben, vagy elrejtett részeiről kapunk linkeket. A linképítés során mindig inkább a minőségre helyezzük a hangsúlyt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek