Starity

Egészségügy, gyógyszeripar - tanácsok álláskereséshez

2024. március 24. 23:11   |   

Az álláskeresés minden esetben összetett feladat, legyen szó egészségügyi vagy gyógyszeripari munkáról. A cikkben összegyűjtöttük azokat a tanácsokat, amelyek segítenek abban, hogy a folyamat gördülékenyebb legyen, és el lehessen kerülni a buktatókat.

hirdetés
Egészségügy, gyógyszeripar - tanácsok álláskereséshez

Az első és az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol lehet megfelelő munkalehetőségeket találni. Érdemes megnézni, a Békéscsabaállás oldalát, ahol többek között az egészségügy és a gyógyszeripar területéhez kapcsolódó állások is találhatóak: https://bekescsabaallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar.

Az álláskeresést időben el kell kezdeni

A legjobb, ha az álláskeresésre még munkavállalóként sor kerül, ugyanis ebben az esetben több idő jut az új munkalehetőség megtalálására. Azért is érdemes minél hamarabb elkezdeni a keresést, mert Magyarországon csupán három hónapon át folyósítják az álláskeresési járadékot. Továbbá célszerű minél több családtagnak, barátnak, ismerősnek megemlíteni az álláskeresés tényét, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valaki tud egy ideális lehetőséget ajánlani. 

Az önéletrajzra és a motivációs levélre is érdemes kitérni. Sokan gondolják úgy, hogy ezeket a dokumentumokat elegendő egyszer elkészíteni, és az a változat bátran elküldhető az összes pozícióra. Ez nagy hiba, sokkal jobb megoldás, ha minden egyes pozíció esetében az adott munkalehetőségre szabjuk az önéletrajzot és a motivációs levelet. Ezzel is jelezve, hogy mennyire fontos számunkra az adott lehetőség. 

Folyamatos legyen a jelentkezés

Az említettek mellett fontos, hogy folyamatos legyen a jelentkezés. Tehát nem szabad megállni azt követően, hogy egy-két pozícióra elküldtük a CV-t és a motivációs levelet. Ez azért fontos, mert könnyen lehet, hogy azokról a helyekről nem fognak visszajelezni, és így csak az idő telik. A munkakeresési időszak minden percét ki kell használni. A pályázással csak abban az esetben érdemes leállni, ha biztos a felvétel, és megtörtént a szerződéskötés a kiválasztott munkahelyen. 

Mindemellett a rugalmasságnak is fontos szerepe van a munkakeresési időszak során. Ha már több hónapja sikertelen az álláskeresés, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy nem-e kellene lejjebb adni az elvárásokból. Például könnyen előfordulhat, hogy a bérigény túl magas. 

A közösségi médiás megjelenés

Már évek óta sokan felhívják erre a figyelmet, de még mindig gyakran elkövetik azt a hibát, hogy a közösségi médiás megjelenésükre nem fordítanak elegendő figyelmet. Ez azért nagy hiba, mert a HR-esek sok esetben megtekintik a leendő munkavállaló Facebook- és Instagram-profilját. Az ott látottak pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen döntés születik a felvételről. 

Szóval még az adott pozícióra történő jelentkezés előtt érdemes megnézni a közösségi média felületeket, és amennyiben szükséges, posztokat és képeket törölni onnan. Mindemellett azt is érdemes ellenőrizni, hogy a különféle beállítások kik számára teszik elérhetővé az ott található információkat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek