Starity

Van megoldás a szülés utáni hasi elváltozások kezelésére!

2024. április 13. 14:02   |   

A szülés és az anyává válás minden nő életének egyik csodálatos és felejthetetlen élménye. Azonban a terhesség során és a szülést követően testünk hatalmas változásokat él meg, különösen a has területén.

hirdetés
Van megoldás a szülés utáni hasi elváltozások kezelésére!

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy nyom nélkül élje meg ezeket a napokat, sokaknál fordul elő a szétnyílt hasizom, megnyúlt bőr, striák kialakulása. Viszont már léteznek különböző megoldások, melyek korrigálják ezeket a hibákat. Az Aesthetica Orvosi Központ hasplasztikai beavatkozása például kiválóan alkalmas arra, hogy a súlyosabb eltéréseket kezelje, mely hatására önbizalmunk és önképünk is a helyére kerülhet. 

Mi történhet a szülés miatt a hassal?

A várandósság hatalmas terhelést jelent a szervezet számára, főként a hasi területen. A baba növekedése miatt a hasizmok és a bőr is megnyúlik. Emellett a szülés során óriási erővel feszülnek meg a területen található izmok, ami sok esetben szétnyíláshoz vezethet. A leggyakoribb probléma ez, mellyel a nők szembesülhetnek szülés után.

Más esztétikai problémák is előfordulhatnak, mint például a striák megjelenése a combon, melleken, hasi részen, csípő tájékán. A terhességi csíkok vékony, vörös, lila vagy fehér vonalak, melyek a bőr megnyúlása miatt alakulnak ki. A felszedett kilók sem mindenkiről peregnek le egyszerűen a szülést követően, sokan küzdenek a zsírpárnákkal, amelyeket nehéz eltüntetni. Császármetszésen átesett anyukák körében a kötényhas a jellemző, ami nemcsak esztétikai problémákat vethet fel, hanem emésztési gondokat, derékrészi terhelést is.

Hogyan lehet korrigálni a szétnyílt hasizmot?

A szétnyílt hasizom kezelése nagyon fontos, mivel az egészségre is káros hatással lehet. A szétnyílt hasizom csökkentheti a gerinc stabilitását, ami hátfájást okozhat. Szerencsére számos módszer létezik a szétnyílt hasizom kezelésére. 

Az egyik lehetőség a hasizomtorna, amely célzott gyakorlatokat tartalmaz a hasizmok megerősítésére. Fontos azonban, hogy ezeket az gyakorlatokat megfelelően és szakember segítségével végezzük, mivel rossz technikával nemcsak hatástalanok lehetnek, de sérüléseket is okozhatnak.

Egy másik lehetőség a hasplasztika, amely során eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt, és megerősítik a hasizmokat. Ez a módszer hatékonyabb lehet, mint a torna, de mivel műtéti eljárás, kockázatokkal járhat, és hosszabb gyógyulási időszakot igényel.

Mit kell tudni a hasplasztikáról?

A hasplasztika egy sebészeti beavatkozás, amelynek célja a szétnyílt hasizom kezelése, és a has területének megújítása. A beavatkozás során az orvos eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt a has területéről, és megerősíti, összevarrja a szétnyílt hasizmokat.

A legmodernebb műtéti eljárásokkal végzett beavatkozás akár 2-3 óráig eltarthat és altatásban végzik, melyet követően 4-6 hétig viselni kell egy speciális, műtét utáni haskötőt. A műtétet követően egy hónapig a fizikai munka kerülendő, függően a munkádtól két hét után fokozatosan visszatérhetsz a mindennapi tevékenységekhez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek