Starity

Beckii Cruel, a japán sikersztori

2010. december 29. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rebecca Anne Flint egy hétköznapi, 15 éves kislány, aki egyik napról a másikra vált Japán egyik legkirívóbb jelenségévé. Egy sikersztori leírása következik.

hirdetés
Beckii Cruel, a japán sikersztori

A japán média hónapok óta egy 15 éves külföldi lányról beszél, aki a szó szoros értelemben betáncolta magát a köztudatba. A Man-szigetekről származó, csak Beckii Cruelként ismert Rebecca akár az élő Hannah Montana is lehetne: otthon ő is csak egy átlagos tinilány, Japánban viszont ismert híresség.

A YouTube videómegosztóra feltett japán animedalra – mondjuk így – táncoló leányzó egyből az érdeklődés középpontjába került: japán zenekiadók kezdtek érdeklődni utána, aminek eredményképpen Beckii a felkelő nap országába utazott, hogy elkészítse élete első videoklipjét, melyben megcsillogtatja tánc, illetve énektudását is:

Ezt követően nem várt meglepetés következett: megjelent első DVD-je, a This Is Beckii Cruel, amely a japán DVD-eladási lista 8. helyén debütált.

Beckii sikerét még a külföldi sajtó is leközölte: különböző webes és tévés interjúk főszereplője volt. Szakértők szerint maga a jelenség, amit egy fiatal tini videója elindít a neten, újfajta tehetség-felfedezés; példának hozták fel Justin Biebert, aki szintén a YouTube-nak köszönhette hírnevét.

Beckiinek saját YouTube-csatornája van, valamint saját japán rajongói klubja is naponta növekszik. Ellendrukkerei szerint nem tud japánul értelmesen beszélni – pláne énekelni – és a tánca sem nevezhető épkézlábnak, azonban Beckiit nem érdekli a negatív kritika: tovább folytatja az éneklést. Legutóbbi videobejegyzésében 2 új videoklipjéről is beszámol, illetve részleteket is mutat be belőle:

Hogy mit hoz a jövője, még nem tudni, de egy biztos: hatására tinilányok tucatjai kezdtek őrült módjára táncolni a kamerájuk előtt, hátha ők is olyan „szerencsések” lesznek, mint a kis angol Rebecca Flint.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek