Starity

Thalía hazavinné Elvis Presley-t

2010. december 30. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Starpulse.com a rock and roll királyával készített duettről kérdezte az énekesnőt, aki szintén beszélt a betegségéről, az anyaságról és jövő évi terveiről is.

hirdetés
Thalía hazavinné Elvis Presley-t

Elvis Presley zenéje a 21. század technikájának köszönhetően újraéled a Viva Elvis! című albummal, amelyhez egy Las Vegas-i előadássorozat is társul a Cirque du Soleil együttes előadásában. Mint ismeretes, a mexikói énekesnő, Thalía is a hangját adta az emlékalbumhoz, melyen a Love Me Tender ('Szeress gyengéden') című dalt énekli duettben a rock and roll műfaj néhai királyával.

A gyönyörű énekesnő a Starpulse.com-nak elmesélte, hogyan került kapcsolatba a projekttel.

„Kaptam egy telefonhívást a lemezkiadómtól, azt mondták, »Van egy tervünk a számodra, nem tudom, érdekel-e, de duettet fogsz énekelni Elvis Presley-vel«, én pedig erre »Micsoda???«. Azt mondták, »A Love Me Tenderről van szó, egy klasszikus romantikus szám, és mi rád gondoltunk, azt szeretnénk, ha megcsinálnád«. Én rögvest kihasználtam az alkalmat, mert úgy gondolom, ez nagyon személyes dolog a részemre, mert az anyukám hatalmas Elvis-rajongó volt mióta csak az eszemet tudom, s a házunkban mindig az ő számait játszották – megvoltak a filmjei, poszterei, és ő tényleg óriási rajongója volt. Szóval, amikor bementem a stúdióba, s az egy kis házi stúdió volt a Hamptonsban, alapvetően csak kb. 7 ember volt ott velem – mindenki olyan kis nyugodt, rejtélyes és csendes volt, mert abban a pillanatban mi nagy energiát, nagy lélekjelenlétet éreztünk – szinte leírhatatlan volt, s a nap végén, amikor hallottuk egészben a duettet, mindenki sírt és nagyon izgatott volt. Ez nagyon hangulatos, varázslatos változata a dalnak, és azt hiszem, beváltotta azt, amit próbáltunk csinálni” – lelkendezett Thalía.

Szintén elárulta, miért is volt neki most fontosabb, mint valaha, együttműködni Elvisszel: „Nos, teljesen hihetetlen alkalom Elvisszel énekelni, hiszen ki mondott volna nemet a Királynak? S különösképpen az első latinként, aki vele énekel – szóval nekem, a karrieremnek, és általában, ez nagyszerű projekt volt.”

Az énekesnőt a Lyme-kórról is kérdezték, amelyből úgy néz ki, sikerült teljesen felépülnie: „Hihetetlenül jól vagyok mostanában, hála Istennek – de ez egy két évig tartó csata volt a számomra – igen kemény – antibiotikumokkal, gyengeséggel, sok homállyal és fáradtsággal, fekvéssel, mozdulatlanul, és rengeteg fájdalommal. Senki nem beszél róla, ami meglepő, hiszen mindenhol ott van. Ha a szabadban vagy, ha vannak kisállataid, akik kimennek a szabadba, majd beleülnek az öledbe, esélyed lehet rá, hogy megkapd. Szóval nagyon, nagyon elővigyázatosnak kell lenned a megelőzésében, mert ha nem veszed észre... úgy értem, bele is lehet halni!”

S hogy mik a tervei 2011-re, arról is beszélt egy kicsit.

„Alapvetően most kezdjük készíteni az új albumot – tudod, kiválasztani a dalokat és összeülni a szerzőkkel, lefoglalni a stúdiókat, elkezdeni megírni és kidolgozni az egész varázslatot. Ez a legjobb része az albumnak, az elkészítés, amikor ott vagy, látod az összes nagyszerű ötletet és érzed a zenét, tehát ezt csináljuk most. Remélhetőleg 2011 nyarának végére kint lesz az album. S szintén lassan befejezem a harmadik könyvemet, amely mindinkább személyesebb lesz, egy utazás, de nagyon megihlető, egy olyan, melyről elmondhatod, hogy rendben van, meglehet mindened és lehetsz sikeres, de szintén lehetsz nagyon stresszes és lehet rengeteg rossz napod, sok nagyszerű pillanatod és ugyanakkor számos szerencsétlen helyzet, de mindezt a saját erényedre fordíthatod, és használhatod arra, hogy jobb ember legyél. Az anyaság a legjobb dolog, ami valaha történt velem – valóban új emberré formált engem. Újra felfedezem a világot az ő szemével, fülével, kezével – olyan, mintha minden új lenne megint, és nagyszerű alkalom arra, hogy megváltozzál – tehát az életemben van egy »Sabrina előtt« és egy »Sabrina után«, s mindez tükröződik a munkámban és mindenben, amit csinálok. Ez a legpozitívabb dolog, ami valaha is történt velem” – zárta.

Végül azt is elárulta, mit tenne, ha a Király még élne, és együtt tölthetne vele egy napot: „Természetesen hazavinném, főznék neki, és csinálnék – nem is tudom – egy zenés délutánt gitárokkal, nagyon szép, visszafogott, családias légkörben – elérném, hogy otthon érezze magát.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek