Starity

minamartin profilja

minamartin yellow white white white  
  • Csatlakozott
  • 2009. december 01.
  • Csoport
  • Tag
  • Titulus
  • visszatérő vendég
  • Születési idő
  • 1995. május 17.
  • Lakhely
  • Baranya megye
  • Kedvenc időtöltéseim
  • Olvasás * Írás * Film * Zene
  • Zenei stílusom
  • Nem behatárolható
  • Imádom
  • Esti séták - Alma és fahéj illata - Megbízhatóság - Divat
  • Utálom
  • Hányinger - Szorongás - Arrogancia - Teheteségtelen ám túlértékelt embereket

minamartin még nem állította be a státuszát

minamartin
Utoljára aktív: 2023.12.02. 04:04Státusz módosítva: 2018.03.06. 00:12

Mi újság nála?

2018.04.04. 19:07minamartin új kedvence Jessica Chastain

2018.03.06. 17:05minamartin új kedvence Balsai Mónika

2018.03.06. 17:05minamartin új kedvence Michelle Pfeiffer

2017.12.13. 21:09minamartin új kedvence Jessica Lange

2017.08.07. 22:10minamartin új kedvence John Krasinski

Bemutatkozás


Jó reggelt/ Jó napot/ Jó estét!

Gondolom most következne az a rész mikor bemutatkozom és minden egyes dolgot elmondok magamról, ám ez nem fog bekövetkezni. Néhány dolgot megtudhattok rólam ennek a profilnak az elolvasásából, de nem mindent. Ember vagyok én is, a női nem egyik példánya, változok mint mindenki és van véleményem mindenről és mindenkiről, mint mindenkinek. Vannak dolgok amiket szeretek és amiket nem szeretek. Ezekről kicsit alább mindjárt olvashattok, de előtt néhány fontos dolog!

 

Kérlek ne jelölj/szavazz ha szavazatot vársz cserébe, vagy csak pillanatnyi kedvedben jelölsz ismerősnek!

Ha viszont igen, csak nyugodtan. Beszélgethetünk. Visszaírok.

Ne jelölj be ha nem egyezik az érdeklődési körünk, a korosztályunk és az életszemléletünk.

Minden sztár/celeb/híresség/színész/színésznő/modell okkal van a kedvenceim között. A legtisztább képet ennek okáról az adott sztárról írott véleményemből kaphatod!

 

Az ízlésemről

 

 

Nagyon kreatív ember vagyok. Kedvelek mindent ami film, sorozat, gif, kép, zene vagy könyv. Széles érdeklődési köröm van, de nagyon kritikus vagyok amikor eldöntöm, hogy mi kerül be és mi marad kint. Érdekel az írás, a divat, a sorozatok, a filmek, a könyvek, a zene és a képek. Minél több, minél szebb, minél részletesebb annál jobb.

Egyik legkedvesebb sorozatom a Banshee volt, amit a Cinemax sugárzott 2013 és 2016 között. Remek sztori, forgatókönyv, casting és kamera munka. Érdekes karakterek, érzelmi vonalak amik közel állnak a valósághoz és még is olyan messze. Remek sorozat amit mindenkinek ajánlhatok aki nem riad vissza a realisztikus unrealitástól, mondhatni szürrealitástól ami még sem groteszk. A legnagyobb veszteség volt amikor négy évad után véget ért.

Rengeteg sorozatot kedveltem és kedvelek a mai napig is. Kedvenceim között van a Daredevil, Strike Back, Penny Dreadful és a Tabu. Sajnos ezek közül már csak egyetlen egy van életben ami sajnálatos. Inkább  a minőségre törekszem amikor beválogatok egy sorozatot a kedvenceim közé, mint a leadott epizódok számára és nézettségére. Kedveltem még a 2 Broke Girls című komédiát és sokszor újranéztem a könnyedsége miatt. Hiszek benne, hogy néhány sorozatot érdemesebb annak anyanyelvén - ami többnyire ugyebár angol -, nézni mivel a színészek lelkébe sokkal inkább bele lehet látni ha az anyanyelvükön hallgatjuk hanglejtésüket.

Keserédes és rettentően kritikus véleményem van a Supernatural azaz Odaát című sorozatról. Rettenetesen elrontott sorozat remek koncepcióból kiindulva, csak éppen a kivitelezés lett rossz, de az borasztóan. Ha erről van kedved velem kultúrált keretek között beszélgetni, véleményt-nézőpontot cserélni, nyugodtan írj üzenetet, nem marad megválaszolatlanul.

Kedvelem a filmeket és bármilyen műfajből szívesen fogyasztok, annak ellenére is, hogy nem sok animációs film vagy romantikus film van amit láttam volna. Kedvenceim az akció, sci-fi, horror, thriller, dráma és kamaradráma műfajok. Kihagynám a sorolást mert nem tudok csak egyet-kettőt megemlíteni a többi nélkül.

 

 

Eddig számomra legkedvesebb könyv amiből több sort is feltudok idézni, Don Winslow Barbár Állatok című könyve volt.

Kedvelem a könyveket, de a magyar irodalomról nem tudok sokat mondani mert nem vagyok nagy fogyasztója. Gyakorta megesik, hogy túl hirtelen döntök a könyveim megvásárlásakor és később megbánom. Nem túl sok könyvet olvastam eddig ami 50-60 oldalnál tovább fent tudta volna tartani az érdeklődésemet. Minden műfaj érdekel, de a költészet az amit ingoványos talajnak érzek magam alatt.

Nem vagyok túl nagy rajongója az Alkonyat, Vámpírnaplók és a Végzet Ereklyéi sorozatnak. Továbbá Lora Leigh Buja Fiúk sorozatának sem szívélyes imádója. Szeretem a kidolgozott történeteket, mély karaktereket, választákos szókíncset, remek és jól megírt monológokat vagy akár párbeszédeket. Nem vetem meg a humort szarkazmus formájában sem, sőt  a káromkodás sem zavar egy könyvben. Ha bárki szolgál javaslatokkal könyveket illetően, kiélezett figyelemmel várom őket. Csak bátran.

Imádom a képeket. Mániákus módon gyüjtök mindenféle képet és kedvelem a kevés látogatóval rendelkező, kreatív képekkel teli oldalakat. Véleményem szerint egy kép felér ezer szóval. Rajongója vagyok a zenének, de a country, jazz és metal műfajtól vérzik a fülem. Számomra ez a műfaj nem emészthető. Popot is fogyasztok, de azt is csak az igényes fajtából. Nem sorolnám igényes alá; Justin Bieber, Selena Gomez, Demi Lovato, Taylor Swift et cetera, et cetera.

Viszont nagy rajongója vagyok a Hurts, a London Grammar és a Broods zenekarnak. Kedvenc vokalistáim közé sorolnám JoJo-t, Dido-t, Banks-et, Ellie Goulding-ot, Sia-t és még sok másik, akár kevésbé ismert előadót. Kedvelem az ütős dobszólamokat, de ugyanannyira megkapó számomra egy gitáros, lassú ritmusú szintetizátoros, hegedűs vagy éppen csellós hátterű dob szép, tiszta vokálokkal. A fentebb említett műfajok kivételével mindenevő vagyok aki inkább egy adott dalra koncentrál amit megkapónak talál, mint a banda hype-jára vagy többi dalára. Önmagában fogyasztok dalok, nem albumonként. Nagyon ritka, hogy egy albumról egy-két dalnál több is a kedvencemmé válik.

Fashions fade, style is eternal! - Yves Henri Donat Mathieu-Saint Laurent

 

Fontos megemlítenem, hogy fontos szerepet tölt be számomra a divat. Imádom a ruhákat, táskákat, cipőket, modelleket, mindent ami divattal kapcsolatos. Egyik kedvenc tervezőm Yves Saint Laurent. Megfoghatatlan stílusa van és elképesztő ahogy mindig tudja pontosan tudja mennyi az az elég és hogy a kevesebb néha több. Időtlen darabokat alkotott és egyelőre az is tetszik amerre a márka - és a ház ami a neve után maradt fent -, tart. Nagy vágyam, hogy akár csak egyetlen darabot is vásárolhassak a munkái közül.

Rengeteg márka rabja vagyok, de azok amik nem eresztenek Yves Saint Laurent, a Burberry, Isabel Marant, Alexander McQueen, Alexander Wang, Proenza Schouler, Roberto Cavalli és Rag & Bone. A divat rajongók akik számára ismert a Polyvore nevezetű oldal, ami lehetőséget ad a divat iránt érdeklődők számára, hogy maguk rakjanak össze szetteket, a maguk által választott ruhákból, megtalálnak az oldalon a minalorettamartin név alatt.

Érdemes tudni, hogy love & hate kapcsolatom van a Rosie Huntington-Whiteley nevű modellel aki otthagyta a Victoria Secret kifutóját, hogy a színészetbe is belekóstoljon. Nem én vagyok a megmondója, hogy kellett vagy nem kellett volna. Azt viszont elmondhatom, hogy Rosie arca, testalkata, hangja és személyisége számomra visszataszító. Refluxot kapok ha csak egy közeli képet látok az arcáról vagy ne adj isten róla fehérneműben vagy akár meztelenül is. Ugyanakkor az öltözködési stílusa és az ízlése a divat terén kikezdhetetlen számomra. Nem vagyok irigy, gyűlölködő személyiség. Képes vagyok elismerni ha valaki szép és azt is ha valaki még az átlagos megítélésnél is szebb. Ez a nő számomra ocsmány kívül és belül, de a csomagolás amit magára vesz, rendkívül stílusos. Az érzékét a divathoz az undorom és az unszimpátiám ellenére sem tudom cáfolni.

 

Néhány apró érdekesség rólam mielőtt odébb állsz...

 

  • Nyolc éve hódolok az írás művészetének, színtiszta hobbiból és önmagam legkeményebb kritikusa vagyok így az írásaimat sosem publikáltam és nem is fogom semmilyen oldalon.
  • Rendkívül kreatív lány vagyok aki egy képet is képes órákon át merengve bámulni.
  • Gyűlölöm az arrogáns, beképzelt és kétszínű embereket.
  • Elfogadom ha valaki véleménye különbözik az enyémtől és azt a tényt is, hogy mindenki véleménye és ízlése változik időről-időre.
  • Óriási rajongója vagyok Varga Gábor és Balsai Mónika hangjának így minden filmet és sorozatot aminek szinkron munkálataiban részt vesznek, megnézek, függetlenül a színészektől és a kritikáktól a filmet, sorozatot illetően.
  • Az álom munkám az lenne, hogy a divat vagy film szakmában dolgozhatnék bármilyen kreatív munkát igénylő beosztásban.
  • Kedvenc modelljeim Nina Agdal, Bar Refaeli és David Gandy még a kissé fiatalabb éveiben.
  • Nagy rajongója vagyok a shippingnek. Akár egy alkotásról van szó vagy többről amiknek szereplői keresztezik egymást. Egyik saját, személyes kedvenc párosításom Shelley Hennig és Jensen Ackles kettőse.
  • Idegesítőnek és egészségtelennek tartom a vegetáriánus életmódot.
  • Érdekel a lakberendezés.
  • JoJo és Dido rajongója vagyok már 10 éves korom óta.
  • Érdekel a görög mitológia, különösen Hádész és Perszephoné történetét tartom érdekesnek.
  • Úgy gondolom az Odaát című sorozat képernyőrevitelével a Cinemax, HBO vagy Netflix cégeket kellett volna megbízni a CW helyett. A sorozat sokkal, de sokkal nagyobb sikert futhatott volna be ha tehetséges alkotók kezébe kerül a forgatókönyv, akik ki merték volna hozni belőle az abszolút maximumot amit egy ilyen sötét, depresszív és megtört karaktereket szerepeltető történet nyújthat.
  • Szentimentális és megmagyarázhatatlan rajongásom van Josh Duhamel, Jensen Ackles, Shelley Hennig és Henry Cavill iránt.
  • Nem vagyok tehetséges a Photoshop program használatában, de kitartóan és rendületlenül gyakorlom.

 

(A fenti gifet én magam készítettem, kérlek ne tüntesd fel sajátodként!)

 

Remélem sikerült egyfajta képet kapnod rólam és az érdeklődési körömről.

Ha van bennünk valami közös ne habozz érdeklődni, kérdezni vagy akár írni. További szép napot kívánok neked, vagy éppen reggelt ha korán kelő és estét ha éjszakai bagoly vagy.

 

Kedvenc sztárok

1 Shelley Hennig
2 Nina Agdal
3 Emily Browning
4 Jessica Lange
5 Karen Gillan
6 Emmy Rossum
7 Dido
8 Cher
9 Eva Green
10 Birdy
11 Bill Nighy
12 Tom Hardy
13 Anthony Hopkins
14 Robert De Niro
15 Simon Pegg
16 Henry Cavill
17 Jason Statham
18 Josh Duhamel
19 Jensen Ackles
20 Chris Evans
további kedvencek

Barátok

bestiak
bestiak

Sweet and Sticky

dóóra
dóóra

gallavich.

Üzenőfal

Boldog, Békés Karácsonyt! :)

2015.12.24. 10:10

Szia! Köszönöm szépen! Bár már jó ideje nem írtam. :) Én is szavaznék, de már megtettem. :)

2014.12.03. 17:05

Peszti Szia! Csak most láttam, hogy írtál az üzenőfalamra, köszönöm szépen így utólag is :) Nagyon örülök, hogy neked is tetszik az Álomháború, sajnos nagyon alul értékelt film (szerintem). A legtöbb ember nem igazán érti és ezért csak annyit látnak benne hogy "akció+dögös csajok". Nagy kár. Ami Zack Snydert illeti, tud alkotni, főleg a technika és látvány szintjén, de hogy őszinte legyek, történet szempontjából ez az egyetlen igazán kimagasló alkotás amit tőle láttam. Emily Browning pedig csodálatos :)

2014.11.17. 01:01

Kelsey Köszönöm szépen! Látom, te se vagy 'mai csirke'. :)

2014.11.03. 14:02

yakarinagyi Teljesen egyetértek veled mindenben amit írtál. Nagyon okos gondolatok.

2014.01.18. 18:06