Starity

Sally Sparrow profilja

Sally Sparrow blue yellow red yellow blue yellow  
  • Csatlakozott
  • 2010. május 26.
  • Csoport
  • Moderátor
  • Titulus
  • Londonb*zi chenoista
  • Születési idő
  • január 05.
  • Lakhely
  • Somogy megye
  • Foglalkozás
  • dolgozom
  • Kedvenc időtöltéseim
  • utazás, olvasás, zenehallgatás, színház, film / mozi, írás
  • Zenei stílusom
  • rock, pop-rock, latin
  • Imádom
  • London, Nagy-Britannia, Bécs, (brit) angol / spanyol nyelv, könyvek, társadalomtudományok
  • Utálom
  • Hosszú lenne felsorolni...

Soy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.

Sally Sparrow
Utoljára aktív: 2024.02.20. 21:09Státusz módosítva: 2019.03.28. 09:09

Mi újság nála?

2019.03.29. 20:08Sally Sparrow új kedvence Emily Blunt

2019.03.28. 13:01Sally Sparrow új kedvence Julianne Moore

2019.03.28. 13:01Sally Sparrow új kedvence Emma Stone

2019.03.28. 13:01Sally Sparrow új kedvence Emma Stone

2019.03.28. 13:01Sally Sparrow új kedvence Julianne Moore

Bemutatkozás


Üdv néked vándor!

Nem nagyon szeretnék itt kitárulkozni ország-világ előtt, de néhány dolgot talán érdemes tudni rólam, hogyha szimpatikus vagyok neked. És persze akkor is, hogyha egyáltalán nem…

Kicsit különcnek titulálnám magam, de a szó jelentésének pozitív értelmében. Nagyon tudom értékelni azokat a dolgokat, amik ténylegesen értéket képviselnek, igényesek. Nem nevezhetőek tömegterméknek, mégis van bennük valami igazán egyedi, szerethető és különleges. Szóval ne lepődj meg, ha a ma népszerű előadóművészeket és ’alkotásaikat’ nem igazán preferálom. Kivételek persze mindig vannak. Rendkívül nyitott és érdeklődő is vagyok, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rendkívül széles skálán mozog mindaz, amit szeretek. Zenében a latin és a rock, ami leginkább közel áll a szívemhez, de nem vetem meg a jó jazzt, bluest, soult, crossovert sem. Sőt, populáris műfajt is hallgatok, meg sok mást is. Ez leginkább hangulatfüggő, hogy mikor éppen mire fanyalodik a lelkem…

Mániám többek között a spanyol nyelv. Biztosan észrevetted, hogy gyakran írok cikkeket spanyol előadókról. Hát ez emiatt van. Imádom ezt a nyelvet, már általános iskolás korom óta. Sosem tanultam iskolai keretek között, csak amolyan autodidakta-módon. Általános iskolába jártam, amikor megkaptam az első spanyol-magyar, magyar-spanyol szótáramat és belevetettem magam a dolgok „mélységébe”. A legnagyobb spanyol ajkú kedvencem Chenoa, illetve Thalía, de rajtuk kívül még órákig tudnám sorolni azoknak a nevét, akiket rendszeresen hallgatok és szeretek.

De hogy a férfiakról se feledkezzek meg így a spanyol nyelv emlegetése kapcsán, mindenképpen szeretnék megemlíteni legalább egy olyan nevet, aki talán a legközelebb áll hozzám. Munkássága által nyilván, meg hát szimaptikus is azon túl, na. Őt úgy hívják, hogy Miguel Ángel Rodríguez Jiménez, vagyis csak hogy egyszerűbb legyen: El Sevilla. Ő a Mojinos Escozíos együttes frontembere, s bár őt még csak nagyjából két éve fedeztem fel magamnak, mégis nagyon-nagyon szeretem. Egy végtelenül szimpatikus palinak tűnik, akinek ráadásul kitűnő a humorérzéke is. És hiába testes, szerintem jó pasi, már amikor nem azokat a szörnyű fellépőgatyákat és cipőket viseli.

És ha már pasik. Folytassuk a sort... Nem csak spanyolajkú nagy kedvenceim vannak, sőt. Rengeteg brit is. Ha megnézed a kedvenceimet, láthatod magad is. Most mégis kiemelnék 1-2 nevet. Nagyon kedvelem a Doctor Who (Ki vagy, Doki?) című sci-fi sorozatot - pontosabban leginkább csak a 4,5. évad végéig - és hát természetesen, mint oly sokaknak, nekem is van kedvenc Doktorom. Az enyém szám szerint a 9-es, vagyis akit Christopher Eccleston formált meg. Számomra ő a legeslegjobb Doki, annak ellenére, hogy David Tennant is zseniális színész és őt is nagyon kedvelem. Amire nagyon büszke vagyok, az az, hogy Christől van egy őt ábrázoló, csak nekem - az én nevemre - szóló fényképem, amit tőle kaptam.

A másik kiemelendő nagy kedvencem egy bűnügyi klasszikust életre keltő személy, aki nem más, mint David Suchet. Véleményem szerint a filmtörténelem legjobb Poirot-figurája az övé. Maga a színész pedig egy rendkívül tehetséges, sokoldalú ember, aki számomra sikerrel tört ki a kis belga detektív skatulyájából. Szerencsére több filmben, illetve sorozatban is volt szerencsém már látni őt, ahol bebizonyította, hogy van élet Hercule után is. Mint magánember is közel áll hozzám, hiszen rendkívül kedves, közvetlen és nagylelkű megnyilvánulásai vannak. Nincs vele tele a bulvársajtó, csak értékes hírek jelennek meg vele kapcsolatban. Példás édesapa és férj, aki túl a 60-on is képes megdobogtatni a női szíveket akár egyetlen kedves mosolyával... És amire vele kapcsolatban is nagyon büszke vagyok: megvan a Poirot and me című könyve, amit személyesen, nekem, névre szólóan dedikált is.

2014 novembere, illetve 2015 februárja óta a legnagyobb kedvenceim közé verekedte magát a csodálatos angol színész, Colin Firth is. Egy viszonylag rossz pillanatomban kapott el a moziban és úgy felrázott, hogy azóta is szédülök tőle egy kicsit. :) Korábban is kedveltem őt (azelőtt meg ki nem állhattam, de ez nem újdonság, az összes nagy kedvencemmel így kezdtem :)), de a Magic in the Moonlight és a Kingsman óta van nagyon nyeregben nálam. Ezen filmjei hatására kezdtem el kíváncsi lenni a munkásságára, azon a néhány agyonismételt produkción túl, amit le szokott adni a tévé és amiket eddig ismertem tőle. Ma már elmondhatom magamról, hogy eredetiben megvan minden, amit csak kiadtak hordozón valaha. (az itthon meg nem jelentek is, természetesen) Teljes munkásságilag sem hiányzik tőle már sok minden, egy-két igen ritka darabot leszámítva. Ezek is folyamatban vannak. :) Szintén nagy büszkeségem vele kapcsolatban az eredeti kézjegye egy jókívánsággal megtoldva, mely a birtokomban, nagy becsben van. És ahogy a többi, ez is egy 100000%-ig eredeti darab. :) Colint nem csak kiváló színésznek, de szimpatikus világnézetű pasinak is tartom, aki emellett még elképesztően sármos is a maga öt x-ével együtt... :)

Az egyik friss kedvencemként érdemesnek érzem megemlíteni még az adatlapomon a szerintem legkékebb és legszebb szemű török színészt, akit úgy hívnak: Halit Ergenç. Tulajdonképpen teljesen véletlenszerűen sikerült őt felfedezni a magam számára, még akkor, amikor az RTL klub műsorára tűzte a Szulejmán című török sorozatot. Nos, Halit itt a címszereplőt alakítja. Fantasztikus színész, s ebben a szerepben ezt igazán meg is tudja mutatni, ugyanis sokoldalúságot követel. Ugyanúgy képes elrabolni a szíved és a frászt is hozni rád egy-egy kirohanásával. Az orgánuma pedig egyszerűen mesés, igazi, mély, pasis hang, ráadásul még énekelni is tud... Engem maximálisan meggyőzött, pedig ezt nem egyszerű. Azóta volt szerencsém hozzá több ("normális") filmben is, s minden egyes munkája megerősített abban, hogy tehetséges és megérdemli a figyelmet.

Jó tudni rólam, hogy nagy állatbarát hírében állok. Valamint, hogy a kedvenc kutyafajtám minden kétséget kizáróan, minden körülmények között a németjuhász. És itt most egy makacs félreértést szeretnék eloszlatni. Ez a szerelem a fajta irányába még véletlenül sem a Rex felügyelő című krimisorozathoz kötődik. (Bár kétségtelenül nagyon szerettem, de csak azokat az epizódokat, melyekben Tobias Moretti volt a gazdi. Ő a mai napig egyébként a kedvenc németajkú színészem.) Ugyanis nekem már akkor németjuhászom volt, amikor a sorozatot hazánkban még be sem mutatták. Három kutyusom volt eddig, mindegyik németjuhász, vagy olyan jellegű keverék volt. Most éppen nincsen saját házőrzőm, de amint lehetőségem lesz rá, befogadok egy ebet. Nyilvánvalóan németjuhászt.

Kedvenc helyek, városok, országok. Nem hosszú a listám, de annál jobban szeretem őket. Bécs és London nyilvánvalóan szerepel rajta. Mindkét városban jártam már, előbbiben sajnos eddig még csak kétszer, utóbbiban pedig már tízszer is. És szeretnék még minél többször… Egyébként nagyon-nagyon odavagyok és vissza Nagy-Britanniáért. Úgy zusammen… Szeretem egyébként az angol nyelvet is, de csak szigorúan a brit angolt, az amerikaival a világból ki lehetne kergetni…

Érdeklődési kör. Nos, néhány dolgot felsoroltam már, de amit még feltétlenül szeretnék kiemelni, az a társadalomtudomány. Nagyon érdekel, tulajdonképpen mindhárom végzettségem ilyen témában szereztem. Ja, és szakmai „ártalom” nálam a könyvek és a rend szeretete is.

Koromat tekintve jócskán a Starity átlagéletkora felett vagyok már. 30 is bőven elmúltam, ami azért egy kicsikét ijesztő. Leginkább azért, mert belül még mindig nagyon kis „gyermeteg” tudok lenni, olyasvalaki, aki a legapróbb dolgoknak is nagyon tud örülni, olyasvalaki, aki nem szégyelli, sőt, büszke rá, hogy bizonyos esetekben bizony meglehetősen infantilis bír lenni. :)

A Starity-tagság. Igazán köszönöm a szavazatokat és a barátnak jelöléseket. De azt szeretném már itt leszögezni, hogy csak azért, mert szavaztál rám, nem fogok automatikusan visszaszavazni. Én csak azokra a személyekre szavazok, akiket valamiért arra érdemesnek tartok. (például szimpatikus adatlap / bemutatkozás, Starityn való munkásság, stb.) Barátnak sem igazolok vissza mindenkit, aki bejelöl, ezt kérlek, vedd figyelembe, mielőtt megnyomnád a "Barátnak jelölöm" gombocskát. Ha eddig még sosem beszéltünk kimerítőbben sehol, ne fáradj a jelöléssel, mert nem foglak visszaigazolni.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen szép napod!

Kedvenc sztárok

1 Chenoa
2 Colin Firth
3 Jeremy Irons
4 David Suchet
5 Christopher Eccleston
6 David Tennant
7 Tobias Moretti
8 Jeremy Brett
9 Stanley Tucci
10 Mark Strong
további kedvencek

Randomképek

Chenoa.jpg
Chris, Davey, Billie.jpg
Sally Sparrow.JPG
His Master's Voice.jpg
German Sheperd.jpg
El Sevilla.JPG
London.jpg
Wunderschöne Wien.jpg