Starity

sh1nEE. profilja

sh1nEE. yellow white yellow white  
  • Csatlakozott
  • 2010. július 13.
  • Csoport
  • Tag
  • Titulus
  • » ᴍs. ʙᴀʀᴄᴀɢɪʀʟ ღ
  • Születési idő
  • 1994. szeptember 09.
  • Párkapcsolat
  • foglalt vagyok
  • Foglalkozás
  • tanulok
  • Kedvenc időtöltéseim
  • ~ számítógépezés, olvasás, aerobic, haverokkal lógás && vásárlás.
  • Zenei stílusom
  • ~ abszolút mindenevő vagyok.
  • Imádom
  • ~ családom && barátom, PLL, túrós fagyi && FC Barcelona
  • Utálom
  • ~ kétszínű emberek, unalom, magány && rosszindulatú egyének.

~ Pᴇʀғᴇᴄᴛɪᴏɴ ɪs ᴀ ᴅɪsᴇᴀsᴇ ᴏғ ᴀ ɴᴀᴛɪᴏɴ ღ

sh1nEE.
Utoljára aktív: 2019.04.25. 21:09Státusz módosítva: 2014.07.10. 22:10

Mi újság nála?

2015.01.22. 22:10sh1nEE. új kedvence Emily VanCamp

2014.06.30. 17:05sh1nEE. és Kristen18 mostantól barátok

2014.01.24. 13:01sh1nEE. új kedvence Chris Hemsworth

2013.12.23. 08:08sh1nEE. új kedvence Martin Freeman

2013.09.22. 08:08sh1nEE. és Viktória66 mostantól barátok

Bemutatkozás


  

 

 

  

Üdvözöllek téged kedves idegen. Nos, ha már megtiszteltél szívélyes figyelmeddel, úgy vélem illő lenne valamiféle bemutatkozást is firkantanom szerény kis profilomra. Akkor csapjunk is bele a lecsóba! Becses nevem Petra, ami egy görög eredetű szó, jelentése "szikla". Nem egy kifejezetten nőies jelző, ugyebár. Mindazonáltal tökéletesen definiálja személyiségem egy töredékét. Akaratos, kitartó, makacs, - szinte - befolyásolhatatlan és már-már zavarbaejtően szókimondó. Másfelől egy érzékeny, sértődékeny és kedves leányzónak titulálnak a környezetemben élő ismerőseim. 1994. 09. 09-én {ugye milyen fantasztikus születésnapi dátum?!} láttam meg a napvilágot egy észak-magyarországi kis kórházban, ahol már több mint 20 értékes éve rontom a levegőt szűntelen. Aprócska megyénk egyik legkiválóbb gimnáziumának diákseregét erősítettem a csodálatos 2012/2013-as tanévvel bezárólag. A felsőoktatásból a Corvinus nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatójaként veszem ki a jól kiérdemelt részemet. Hatalmas fanatizmussal vagyok képes falni az idegennyelvi könyveket, egyik legnagyobb hobbim között tartom számon a nyelvtanulást. Eme csodás időtöltés gyümölcseként immár egy szakmai felsőfokú angol illetve egy általános felsőfokú német nyelvvizsgával lehettem gazdagabb. A jövőmmel kapcsolatban szeretném előre leszögezni, hogy felettébb magasröptű elképzelésekkel rendelkezem a leendőbeli munkahelyemet illetően. Álmaim netovábbja lenne ugyanis, ha esetleg a svájci, lichtensteini vagy esetleg más nagykövetségek teendőihez járulhatnék némelyest hozzá. Egy, a közelmúltban fejembe fészkelődő gondolatnak hála azonban a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak sikeres elvégzését követően szívesen kipróbálnám magam pl. fejleszetői menedzser pozícióban valamely neves cégnél. {Ha közelebbről szeretnél megismerni, íme itt a felhatalmazás; levélben szívesen válaszolok minden bátor egyénnek aki üzenetet ír a számomra! :) }

  

170 cm magas vagyok, a rendszeres cardio-edzéseknek köszönhetően pedig meglehetősen sportos alkattal rendelkezem. Hosszú, kb. hátközépig érő csokoládébarna hajkoronával valamint zöld szemekkel rendelkezem. A stílusomat tekintve jómagam szerény véleménye szerint, a sokszínű társadalom által kialakított csoportok egyikébe sem illek bele; nem vagyok rocker, sem rapper de még hipszter sem! {HOPPÁ!} Igyekszem mindig alkalomhoz megfelelően ruházkodni. 

A Pretty Little Liars című sorozattal idestova 3 éve állok meglehetősen közeli viszonyban. Egyik kedves barátnőm bíztatására vágtam bele az epizódok sokaságába; éjt napallá téve faltam az újabbnál újabb részeket, így nem meglepő hogy röpke fél hét alatt végignéztem azt a bizonyos 40 valahány részt, ami addig az időpontig megjelet. Roppant izgalmas a cselekménye, a váratlan fordulatok terén sem merülhet fel panasz, a nézőközönség akcióra éhes kalandvágyát is remekül kielégíti. A kedvenc karakterem a komplett műsort tekintve nem más mint a gyönyörű Troian Bellisario által megformált eszes, érzelmes Spencer. Aki egy remek, főként tinédzsereknek szóló sorozat után bújja az internet kusza hálóját, az ebben a szent minutumban hagyjon fel a keresgéléssel; garantálom ha vevő vagy a mozgalmas történésekre, a bonyolult szerelmi szálakra és a te fantáziád is nyughatatlan mocorgásba kezd egy-egy szinte érthetetlennek tűnő cselekménysor-csavar után, a PLL lesz az, ami igazán beteljesíti a legfőbb kívánalmaidat.

 

 

Tömérdek kortársammal ellentétben imádok olvasni. Azt hiszem ez a foglalatosság azon kevés tevékenység közé tartozik, ami bármikor képes lekönti legyek épp ideges, izgatott, szomorú, tehát a pillanatnyi lelkiállapotomtól függetlenül. Tetemes előnyben részesítem a kaland, sci-fi és fantasy regényeket, de természetesen nem vetem meg a lebilincselő krimi köteteket sem. Mint a legtöbb '90-es években világra jött egyénnek, így nálam is a Harry Potter könyvsorozat bitorolja a zsúfolt listám előkelő első helyét. Ez az alternatív világ, ami magával ragadt a cselekménybonyolítás során, mind a mai napig képes aktivizálni az álmodozó kis képzeletemet. Minden esszeciális attribútummal rendelkezik, ami egy élvezetes regény számára nélkülözhetetlen.

 

 

Mily meglepő, {vagy talán mégsem?!} a következő ideális passzióm, amit a rivaldafénybe szeretnék állítani nem más mint a filmnézés. Egy hajszálnyit azonban heterogén módon űzöm ezen középszerű hobbimat, ha hiszitek, ha nem, jobban szimpatizálok a felvételek eredeti nyelven való megtekintésével. {Nyilván döntő többségben amerikai remekművekről beszélek, tehát zömmel angol hangon tekintem meg őket.} Leginkább az akció, vígjáték, thriller, fantasy és kalandfilm műfajokba szortírozott alkotások cselekménybonyolítása képes sunyi módon lebilincselni a mulattató TV-készülék elé. Mivel a sokrétű katgóriákat figyelembe véve nem vagyok éppen a finnyás nézőtársadalom csoportjába illő leányzó, magától értetődően számos kedvencet képes lennék felsorolni az én "aprócska" lajstromomról. A Harry Potter illetve a Gyűrűk Ura sorozatok minden egyes darabkája örök időkre belopta magát a lojális kis szivecskémbe, csak úgy mint a Dan Brown páratlan könyve alapján készített Angyalok és démonok című lenyűgöző kreáció Ron Howard rendezésében. 

 

19 éves, vén szamár létemre mind a mai napig képtelen voltam lemondani az rajzfilmek nyújtotta felhőtlen szórakozás élményéről. A Walt Disney mesék iránti csökönyös megszállottságom egészen kicsi baba kormig vezethető vissza. Akkoriban a nagyfülű elefántbébi, Dumbó történetét voltam képes akár minden egyes áldott nap újra és újra untalan mustrálni. Magától érhetődően mindazonáltal ahogy felcseperedtem és némiképp komolyabb emberi lénnyé váltam {vagy mégsem} a favoritjaim is relatíve módosultak. Jelenleg az Anasztázia, Hercules, Aranyhaj és a nagy gubanc illetve az Irány Eldorádó című animációs szerzeményekért dobog állhatatosan a szívem.

 

Óóó! Végre-valahára elérkeztünk puritán kis profilom elodázhatatlan állomásához; a következő sorokban betekintést nyerhettek a sporthoz fűződő viszonyom sötét bugyraiba. Ezen kis szakasz ingerszegény monológjának már az elején szeretném leszögezni, hogy a mindennapjaim egyik kiemelkedő piedesztálját alkotja a testmozgás. Ha az időm illetve a már-már végeláthatatlan energiatöltetem is úgy engedi, egy héten 7 alkalommal is birtokba veszem a házuktól nem messze elterülő futópálya egyik poros sávját reggel, illetve az este folyamán is. A korai órákban éhgyomorra szoktam kocogni, szép komótos tempót diktálva, míg napszentület idején immár fürgébb iramban gyűröm le egymás után a 400 m-es köröket. Ha dőre módon meg akarnám saccolni az egy napra jutó távomat, minden nagyzolás nélkül 8 km-re tenném a voksom. Természetesen a szaladgálás mellett előszeretettel hódolok más, lebilincselő sportágnak is; csak hogy néhány random példát említsek: röplabda, kosárlabda, aerobic, zumba, kangoo, jóga, pilates, zenés gimnasztika.

  

És a futball. Nem, óriási bánatomra ebben a műfajban még a legnagyobb túlzással sem jelenthetem ki magamról hogy jó játékosnak bizonyulok. Jogosan merül fel tehát bennetek az a tudvalevő kérdés, hogy akkor miért is szánok egy külön bekezdést ennek a vintázs labdajátéknak. Íme a fineszes válasz: nézni IMÁDOM! Tudom, tudom... "lány létemre"?! Pedig mindennemű túlzást félre téve, kerek perec ez az igazság. A permanens favorit számomra az idők végezetéig az FC Barcelona gárdája lesz. "Més que un club" {"Több mint egy klub"} ugyebár. És milyen igaz! Attól eltekintve, hogy messze a legmesésebb, legpáratlanabb futballt játszák, igazi kis összetartó családként is funkcionál ez a frenetikus kompánia. Xavi, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar... (etc.) az összes kínálkozó eshetőséget megragadja arra, hogy "előadásukkal" a parádés megmozdulásokhoz ugyan hozzászokott culékat {a Barca szurkolóit nevezik így} folyton-folyvást ámulatba ejtsék. Nem is koptatom tovább laptopom aprócska billentyűit; Visca el Barca! :)

 

 

Esetleg még annyit illene hozzátennem a futballal kapcsolatos - bizonyosan érdekfeszítő - monológomhoz, hogy mióta együtt vagyunk barátommal - hozzávetőlegesen 4 éve *shocking* - olykor választás híján, többnyire viszont önszántamból leülök megnézni 1-1 Arsenal meccset is. Ne értsetek félre, nem rajongok az angol fociért de hogy illendően és választékosan fejezzem ki magam, az Ágyúsok keretét szemlélve bizton kijelenthető, ez a csapat büszkélkedhet a jelenleg legtöbb és leghelyesebb játékosokkal. Szóval lányok, ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy figyelemmel kísérjetek néhány mérkőzést, szívből tudom ajánlani az Arsenal összecsapásait, garantáltan szép látvány fogad majd titeket - pláne ha Giroud, Wilshere, Sánchez illetve Ramsey játszik.

 

A zene a csendhez legközelebbi állapot, amely kifejezi a közkeletű szavakkal megfoglmazhatatlan gondolatainkat. Melyik átlagos halandó ne ismerné azt az érzést, amikor egy csilingelő melódia hallatán magától indul be a boogie a lábunkban?! Szerény személyem -példának okáért-, szinte mindenféle élethelyzetet sunyi módon kihasznál, hogy a hullámzó hngulatváltozásaihoz teljes mértékben passzoló dalokat hallgasson. Hajdanában zongorázásra, majd pár éve gitározásra fordítottam értékes szabadidőm egy kiadós szeletét, de kisvártatva rá kellett döbbennem, hogy maga a muzsikálás nem éppen az én asztalom. Ha a különféle műfajokat veszem vizsgálódó nagyítóm alá sziklaszilárd határozottsággal mondhatom, hogy {SZINTE} minden kategóriában alkottak már olyan optimális művet, ami megfelel jómagam finomkodó gusztusának. Igen, kedvelem Nicki Minaj, David Guetta, Flo Rida, Avicii... {etc.} aktuális műveit, ezt nyugodt szívvel felvállalom, csak úgy mint a Linkin Park, Fall Out Boy, Pink, Jessie J, Led Zeppelin, Guns N' Roses, Bryan Adams... iránti töretlen rajongásomat. A favorit előadóim szinte végtelenségbe nyúló listáját úgy döntöttem a fránya idő- és karakterhiány miatt nem osztom meg maradéktalanul veletek. :)

 

 » alkoholos ital: nem iszom alkoholt.
 » állat: fehér tigris; cica {főleg a ragdoll
}
 » autó: Audi; BMW; Maserati
 » chips: nem szeretem egyiket sem.
 » csoki: puffasztott rizses Milka;
 » ékszer: fülbevaló; nyaklánc;
 » étel: párolt zöldségek;
              grillezett csirkemell;
 » évszak: nyár; ősz
 

 » fagyi: mangó; vanília; túró; citrom;
 » fogkrém: Colgate MaxWhite One
 » hónap: július; szeptember, december
 » illat: esőillat; frissen nyírt fű;
 » játék: sims 3&&4;
 » könyv: Harry Potter sorozat;
                   Boyd Morrison - Bárka;
 » közösségi portál: Facebook; Tumblr;
                                     Youtube; Starity

 

» magazin/újság: Cosmopolitan; Glamour, JOY;
 » márka: Nike; Ray Ban; Michael Kors;
 » nap: péntek; szombat;
 » napszak: délután; este;
 » nyelv: spanyol; angol; német; orosz;
 » ország: Spanyolország; Svájc;
 » parfüm: Nina Ricci - Nina;
 
» pizza: vegetariánus {light tésztával};

 

» rádió: Music FM; Class FM; Rádió Eger;
 » rágó: mentolos Orbit
 » rajzfilm, mese: Anasztázia
 » sorozat: PLL; Trónok harca; Gossip Girl;
 
 » sport: futás ; foci; aerobic

 


 

 » sportoló: Xavi Hernández; Neymar JR.
 » süti: marlenka; rizses süti;
 » szín: lila; világoskék; mentazöld; korall;
 » tantárgy: történelem; idegennyelvek;
 » történelmi korszak: 1920-as évek;


 

 

 » üdítő: rostos üdítők;
                {DE!! 95%-ban csak vizet iszom.}

 » ünnep: karácsony; születésnap;
 » város: Barcelona; Monte Carlo
 » virág: orchidea;



 

Ide s tova röpke 4 éve regisztráltam a Starity közösségi oldalára. A kisebb-nagyobb bagatell eltűnésekkel tűzdelt "karrierem" folyamán is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy remek kis társaság verbuválódott itt össze a lehető legcifrább korcsoportok büszke képviselőiből. Rendben, azt vonakodva bevallom, hogy némely bárgyú kommenteket olvasva előszeretettel vágnék hozzá a bizonyos annotáció szerzőjéhez egy jó vaskos helyesírási szótárt. Hálát adok az égnek, hogy az erőszakszítás nem éppen nemes mesterségének minimális számú felhasználó hódol. Viszonylag egy meglehetősen értelmes és gyors felfogású leánykának vallom magam, de hébe-hóba repdesnék az örömtől, ha valaki kegyesen elmagyarázná nekem, mi is egészen precízen azoknak a szerzeteknek a megátalkodott célja, akik a a napi mókaadagjukat mások kedvenceinek ócsárlásával akarják kielégíteni. 

 


 

Üzenőfal

Szia!Szavaztam,mert nagyon tetszik a profilod és vannak közös kedvencek.Jómagam is Barca szurkoló lennék,szóval már csak azért is...További szép napot!:)

2016.09.14. 06:06

ex machina Szia :) Szavaztam, mert szép a profilod, és nagyon tetszik a gif az elején Dianna Agronról ^.^

2016.07.26. 15:03

Coreline Szia! Szavaztam mert tetszik a profilod + vannak közös kedvenceink :)

2016.07.24. 18:06

Sziaa :) szavaztam,mert annyira gyönyörű a profilod,hogy azt nem lehet leírni *o* egyszerűen csodás és nagyon imádom <33 legjobb profilod van!! <3 xx.

2015.08.24. 11:11

Pocok2001 szia, szavaztam, klassz a profilod :)

2015.08.13. 20:08