Starity

Harry Styles

Harry Styles Harry Styles nemzetisége 6. 8509rajongó 1439vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 84%
 • stílus: 82%
 • szimpátia: 81%
 • Születési név
 • Harold Edward Styles
 • Becenév
 • Harry, Hazza
 • Születési idő
 • 1994. február 01.
 • Születési hely
 • Holmes Chapel, Cheshire, UK
 • Foglalkozás
 • énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldeskék
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Liam Payne Zayn Malik Niall Horan Louis Tomlinson

Harry Styles életrajza

KEZDETEK:

Harold Edward Styles 1994. február 1-jén született Holmes Chapel-ben, Chesire megyében az Egyesült Királyságban. Édesanyja Année Cox, édesapja Des Styles, van egy nővére Gemma Styles. Amikor Harry 7 éves volt, szülei elváltak, ám ezután édesanyja újra férjhez ment. A válás kimondása után Harryt és Gemmát édesanyjánál helyezték el, így az egész család elköltözött Chesire vidékjeire. Nem sokkal ezután, amikor Harry már 12 éves volt, a család visszaköltözött Holmes Chapel-be. A Homles Chapel Comprehensive iskolának volt a tanulója. 16 évesen szerezte meg első állását a W. Mandeville-i cukrászdában, Holmes Chapelben. Iskolai tanulmányai alatt ismerkedett össze Nick Cloughhal, Haydn Morisszal és Will Sweeney-vel, akikkel közösen megalapították a White Eskimo elnevezésű zenekart. Harry itt kezdett el először énekelni. A zenekarral egyszer jelentkeztek a Bandák csatája elnevezésű helyi versenybe, ahol rajtuk kívül számos fiatal tehetség mutatta be mit tud, azonban ők vitték haza végül a fődíjat. 


Harry egyik gyermekkori fényképe


X-FAKTOR: (2010-2011)

A 2010-ben immáron hetedik alkalommal megindult X-Faktorba jelentkezett Harry Styles,mintszólóénekes. Az első meghallgatáson Stevie Wonder – Isn’t she lovely? című dalát adta elő, ezzel a dallal pedig két igent kapott, így tovább jutott a második fordulóba. A második fordulóban már nem volt elég a Michael Jacksontól előadott Man In The Mirror dala. A zsűrik házánál Nicole Scherzinger - énekesnő, vendégzsűritag - azt javasolta a annak az öt fiúnak (Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik és Louis Tomlinson) hogy alkossanak egy fiúbandát, mert ugyan tehetségesek de sikert külön-külön nem fognak elérni.

Ennek hatására a fiúk két hetet kaptak arra hogy összeszokjanak, ezalatt pedig összebarátkoztak, és megismerték egymást, ezután már együtt el is kezdtek gyakorolni. Mivel a zenekarnak nevet is kellett adni, Harry a One Direction-nel állt elő, hiszen ugyan eddig nem ismerték egymást de egy irányba tartanak, az énekesi pályán. Simon Cowellnek, a mentoruknak tetszett az ötlet, szintúgy a négy másik fiúnak, így lett a banda neve One Direction. Az első dal amit feldolgoztak akusztikus formában az a Torn volt, Natalie Imbrugaliától, ezt adták elő az első élő adásban a londoni Wembley arénában. A fiúk egyre nagyobb sikereket kezdtek elérni, és egyre több rajongójuk lett. Számos tehetséget hagytak a hátük mögött a műsor során, ám a népszerűségük nem volt elég a győzelemhez hiszen csak a harmadik helyen végeztek, bár ez is elég volt számukra. A műsor végeztével a többi előadóval együtt részt vettek az X-Faktor turnén, amely 2011 február és április között zajlott le több angol, és ír helyszínen


A One Direction az X-Faktorban (Jobbról: Liam, Louis, Harry, Niall, Zayn)


UP ALL NIGHT: (2011-2012)

2011 elején a fiúbanda egy két milliós szerződést kötöttek egykori mentoruk, Simon Cowell által a Synco Record kiadónál, az első albumhoz a munkálatokat pedig már az év elején el is kezdték. Az első album elkészítéséhez Los Angelesben RedOne producer segítségét kapták, míg Londonban pedig Ed Sheraan és a McFly-os Tom Fletcher segített be az album munkálataival. Ezen kívül az album munkálatainak befejezéséhez Svédországban is kellett dalokat fevenni.

A legelső kislemez, a “What Makes You Beautiful”2011 szeptember 10-én látott napvilágot, melyhez a videoklip egy nappal később, 11-én érkezett meg. A dal olyan sikeres volt, és annyira tetszett a közönségnek hogy első helyen debütált számos zenei ranglistán világszerte. Később még a legtöbbet díjat kapott, eladott és legnézettebb címeket is kiérdemelte. Második kislemezük a “Gotta Be You” 2011 november 11-én került fel az iTunes-ra. Ez a dal is sikeres volt, de annyira nem kedvelte a nézőközönség sem a videoklipet, sem a dalt mint az előbbit. Azért persze a top 5-ben mindenhol benne volt a zenei ranglistákon. A debütáló lemeze a brit zenekarnak, az Up All Night 2011. november 18-án került a boltok polcaira fel, és debütált első helyen a zenei listákon világszerte. Az albumhoz végül Kelly Clarkson is írt egy dalt, ez a “Tell Me Lie” volt, Edtől a “Moments”, Tom Fletchertől pedig az “I Want” származik. Végül 13 dal került fel a lemezre, ebből 4 kislemez volt.


Részlet a What Makes You Beautiful c. videoklipből

2011 őszén a Columbia Recordshoz szerződött le a zenekar, az Egyesült Államokba. Ennek köszönhetően 4 hónappal az Up All Night európai megjelenésének már amerika szerete is meg lehetett venni a lemezt. A harmadik kislemez a “One Thing” 2012. január 6-án jelent meg, a videoklip hozzá február 14-én landolt a YouTube-on. Akkora sikereket, mint az első kislemez ugyan ez a dal sem ért el, de ez is számos eladással büszkélkedhetett rögtön. A legutolsó kislemez, a “More Than This” 2012. május 25-én jött ki hivatalosan, ám ehhez nem készült videoklip. Ez a dal volt talán az album legkevesebbet eladott dala, ám már már arany és platina státusz is elért.

Az Up All Night album turnéjára sem kellett sokat várni, hiszen 2011. december 8-án el is kezdődött. A turné keretein belül három kontinest érintettek: Európa, Észak-Amerika és Ausztrália. Európában 26 helyet érintettek, Ausztráliában 7-et, míg az USA-ban szintén 26-ot. Előzenekarként szerepelt Olly Murs, Johnny Ruddo, Justice Crew, Annah Mac vagy éppen a Boyce Avenue. Az együttes bevétele közel 5 millió dollára lett kiértékelve. A turnéhoz készült egy kisebb videó napló/DVD is, ami az Up All Night: The Live Tour néven volt kapható 2012. május 28-tól.


Az Up All Night fotósorozat egy képe


TAKE ME HOME: (2012)

2012 február és március között a One Direction az amerikai Big Time Rush nevű zenekarturnéjának keretein belül volt a nyitózenekar. Miután az Up All Night turnéjunak vége lett, 2012 nyarán stúdióba is vonult a fiúbanda hogy második lemezét elkészítse. Ehhez az albumhoz is közreműködött Tom Fletcher az I Would, valamint Ed Sheeran a Little Thingssel. Az album első dala a “Live While We’re Young” 2012. szeptember 28-án jelent meg, videoklippel együtt. A dal nagyszerűen debütált, hamar első helyen lett a külföldi és az angol zenei ranglistákon.

A második lemez, amely a Take Me Home címet kapta 2012. november 9-én jelent meg, alig egy évvel az előző után. Ez az album is nagy sikereket élvezett, sőt talán még nagyobbakat mint az Up All Night. Pár hét alatt már is platinum státuszú lett világszerte olyan országokban mint Ausztrália, Dánia, Írország vagy éppen az USA. A második kislemeze az albumnak a “Little Things” volt, amely a lemez megjelenése után 3 nappal, november 12-én jelent meg hivatalosan. Ausztáliában volt a legsikeresebb ez a dal, hiszen alig pár hét leforgása alatt lett háromszorosan platina.

A legutolsó kislemeze a Take Me Home-nak a “Kiss You” volt, amely 2013. február 8-án jelent meg. A videoklipet hozzá retró stilusban készitette el a fiúbanda, ez az eddigi legnézettebb videoklipjeik egyike. A lemez hivatalos világkörüli turnéjára alig kellett pár hónapot várni: február 23-án már el is indult a zenekar. A turné keretein belül a One Direction 55 országot érintett csakis Európában, ezen kívül pedig meglátogatták még Kanadát, az Egyesült Államokat, Mexikót, Óceániát, Japánt és Új-Zélandot is. Ez a turné 15,7 millió dolláros bevételt hozott, ami a háromszorosan volt az Up All Night-nak.


Részlet a Take Me Home fotósorozatból


MIDNIGHT MEMORIES: (2013)

A One Direction nem olyan rég jelentette be, legközelebbi világkörül turnéjukra sem kell sokat várni, 2014-ben újra járni kezdik az utakat. A turné a Where We Are címet viseli. Az első dal a közlegő albumról a “Best Song Ever”, amely a megjelenés előtt szivárgott ki. Hivatalosan végül július 22-én jelent meg, ugyanakkor amikor a YouTube csatornára is felkerült a hivatalos videoklip. Szeptember 6-án jelentett be a fiúbanda hivatalosan, hogy új albumuk a Midnight Memories nevet kapta, valamint hogy november 25-é lesz a boltok polcain. Október 10-én a twitteren jelentették be, második kislemezük a Midnight Memoriesről a “Story of My Life”címet kapta és október 28-án adják le először a rádiók. A dal több országban is listavezető lett, hozzá a videoklip november 3-án érkezett, amely nem döntötte meg ezúttal a VEVO rekordját, hisz több millió nézőt töröltek. A közelgő album dallistáját október végén publikálta az 1D, rajta 14 új dallal. Nem csak albumot, de könyvet is kiadtak az év novemberében a fiúk, mégpedig a negyediket, a “Where We Are: Our Band, Our Story: 100% Official”-t, mely a Harper Collins kiadó által jelent meg.


Midnight Memories (Balról: Harry, Liam, Niall, Louis, Zayn)

2012. november 12-én a Today Showban jelentette be a brit együttes, hogy 2013 nyarán érkezik első 3D-s dokumentumfilmük, amely saját életüket mutatja be egészen a kezdetektől odaáig ahova eljutottak. A rendező Morgan Spurlock szerint ez a film olyan lesz, mint Justin Bieber Neve Say Never-je, vagy éppen Katy Perry: Part Of Me-je. A forgatásokat 2013 januárjában kezdték meg a Take Me Home turné keretein belül, és egészen a turné végéig forgattak, a lemez pedig végül a This is Us címet kapta. A film összesen 93 perc lett, és augusztus 20-án volt az első hivatalos vetités Londonban. A dvd augusztus 30-án jelent meg az Egyesült Királyságban, nálunk szeptember 5-től kezdték leadni a mozik.

A brit fiúbanda 2012 végén ült össze menedzserükkel, és tervezte meg első saját parfümje kiadását. A tagok egytől egyig kiválasztották kedvenc illatukat, valamint ennek megfelelően készítették el az Our Moment-et, amely háromféle illatban kapható: Grapefruit - Erdeigyümölcs; Jázmin - Fragnipani - Freesia és Fehér pacsuli. A parfümöt augusztus 25-től lehet megvásárolni a boltokban.


Harry egyik reklámanyaga az Our Moment parfümhöz

WHERE WE ARE; FOUR (2014):

A 2014-es évet a fiúk egy kis pihenővel kezdték, majd január közepén merültek bele újra amunkába, amikor is elkezdték forgatni “Midnight Memories”videoklipükhöz az anyagot. A videoklip végül január 31-én debütált a YouTube Vevo csatornáján, a kislemez hozzá pedig hivatalosan március 9-én jelent meg. Februárban újra forgatni kezdtek, és azt is bejelentették, legújabb kislemezüknek a “You & I”-t választották. A videó hozzá április 18-én került fel a fiúbanda csatornájára. A kislemezt május 25-től lehet kapni. Április 25-én vette kezdetét a Where We Are turné, melyen az ausztrál 5 Seconds Of Summer-el járták az utakat egészen októberig.

Még az év áprilisában bejelentették a fiúk, hogy negyedik nagylemezükhöz elkezdték a munkálatokat. Az új albumhoz tervben volt a Good Charlotte fiúkkal egy közösen készített dal, de a The 1975 zenekar, Emeli Sandé, John Legend valamint a már megszokott McFly – One Direction csapat is összeült a dalszerzéshez. Július 21-én újabb hírrel sokkolták rajongóikat a fiúk, amikoris bejelentették, Where We Are turnéjukat dokumentálják, majd azt egy különleges DVD keretein belül kiadják, amit egy ideig a mozikban is meglehet majd tekinteni. Az új albumról egészen szeptember 8-ig nem adott semmi hírt a banda managementje, ám ezen a napon több információ is megjelent az új lemezről. Kiderült, hogy Four néven november 17-én várható a nagylemez, amely nemcsak a 4. nagylemezt, de a négy éves fennállást is jelképezi. Bónuszként megjelent az album első dala, a “Fireproof” is még aznap. Az első kislemez pedig a “Steal My Girl”, amely szeptember 29-től kapható. A jövő évre tervben van első turnéjuk, mely a egy 22 helyszínes kisturné, és az On The Road Again Tour nevet kapta. Az albumról november elején jelent meg a “Ready To Run”, majd pár nappal később már az egész lemezt meg lehetett hallgatni a hivatalos megjelenés előtt – ahogyan ez minden évben megtörtént eddig – hiszen az egyik svéd kiadó elnézte a dátumot és előbb tette közzé a lemezt. Az album második kislemezének egyébként a “Night Changes” című dalt választották, amely november 14-én debütált a YouTube-on.


Four fotósorozat (Balról: Niall, Harry, Liam, Louis, Zayn)


ÚJ ALBUM, KVARTET (2015–):

Az év februárjában vette kezdetét az On The Road Again turné Ausztráliában. Minden egészen simán ment, mindaddig, amíg Zayn március 18-án haza nem utazott a turné kellős közepén. Pár nappal később, március 25-én a banda egy közleményben elárulta, Zayn többé nem tagja a világszenzációs fiúbandának. Április 4-én Liam bejelentette, hogy az ötödik nagylemez munkálataiba már belekezdett az immár kvartettként számontartott One Direction. Az új album, még ebben az évben megjelenik, a turnéra pedig júniusban tér majd vissza a fiúbanda.


Az immár 4 tagú One Direction az On The Road Again turné keretein belül

JÓTÉKONYKODÁS:

A One Direction már a világ különböző pontjain segített az embereknek. Első nagyobb útjuk Afrikában volt, ahol segítettek az ott élő rászorulókon, azáltal hogy az ott viselt ruháikat elárverezték és az onnan befolyt összeget az afrikai szegényeknek küldték el. Az ezt követő Red Nose Day jótékonysági gálára elkészítették az afrikai útjuk videóját is, amelyhez felénekelték Blondie – One Way Or Another című dalát, amelyet elő is adtak a partin. Ehhez a videóhoz az esemény híres piros orrát is viselték a videoklip során


Harry Afrikában a Red Nose Day forgatása alatt

Emellett a fiúk ismeretségüket is jó célokra használják fel, hiszen több szervezetnek is gyűjtöttek már pénzt adományokra, azzal hogy hirdették az adott céget. Legtöbbször pedig ők maguk is adományoznak, turnéjukból befolyt összeget, amely nem csekély, hiszen több száz millió dollárt kaszálnak egy világkörüli turné során. Emellett 2013-ban is – mint eddig 2011 óta minden évben – segített a fiúbanda a Children In Need jótékony szervezetnek, valamint adományoztak is. 2013-ban továbbá a Taylor Swift által vezetett DoSomething.org-n ők voltak az év legtöbbet adományozott celebei.


NÉVHASZNÁLATI PER:

2012 áprilisában a szintén One Direction néven futó 2009-ben alakult amerikai együttes névhasználati jogok miatt perbe fogta a brit bandát, miszerint ők már korábban levédették nevüket az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalban. Miután az együttestől nem kaptak visszajelzést, Simon Cowell cégét támadták. A Syco és Sony Music lemezkiadóktól több mint 1 milliós kártérítést kértek, ellenkező esetben pedig a briteknek meg kell válni nevüktől. Nyár elején a híresebbik One Direction viszontperelte az amerikaiakat, arra hivatkozva, hogy 2011 februárjában, mikor levédették nevüket, a brit banda már nemzetközileg is ért el sikereket, valamint a kiadó szerint az amerikaiak mindössze pénzt és hírnevet próbálnak szerezni névrokonaikból. 2012 szeptemberében a BBC tudósításai szerint az angolok megnyerték a pert, így az amerikaiak az Uncharted Shores néven folytatták karrierjüket. A névváltással mindkét fél elégedett volt, ám a kívülállók szerint a döntést nagyban befolyásolta a lemezkiadók által felajánlott pénzösszeg   


MAGÁNÉLET:

Sokan Harryt tartják az együttes legnagyobb nőcsábászának, amely érthető hiszen már számos lánnyal randevúzott. Először Caroline Flackkal hozták hírbe, amely igaznak bizonyult: a pár majdnem egy évig randevúzott, majd végül 2012-ben váltak el útjaik. Ezután Cara Delevingne modellel hozták össze Harryt, ami nem volt igaz, ugyanúgy mint a Lily Halpernnes pletykák. 2012 őszén a sajtó kolléganőjével, Taylor Swifttel hozta össze. A kapcsolatukat végül novemberben vállalták fel, ám 2013 januárjában véget is ért. Taylor annyira megszállottja volt Harrynek, hogy még dalt is irt róla, valamint számos nyilvános helyen utánozta az angol énekest, ezzel kikarikatúrázva. 2013 novemberében Kendall Jennerrel hozta össze a sajtó, ami igaznak is bizonyult. A Kendallal való kapcsolata szorosnak bizonyult, Harry még a Kardashian családdal is találkozott, ám 2014 feburárjában külön vált útjuk, ugyanis Harrynek - állítása szerint - jelenleg nincs ideje barátnőre. 2015 elején az osztrák Nadine Leopold modellel szűrte össze a levet, azonban az On The Road Again kezdetével a két fiatal eldöntötte, kapcsolatukat abbahagyják.

  
Harry Taylor Swifttel, Kendall Jennerrel, majd Nadine Leopolddal


DIJAK (EGYÉNILEG):

2012: Capricho Awards – International Male Hottie
2012: We Love Pop Awards – Best Hair in Pop
2012: We Love Pop Awards – Fittest Boy in Pop
2013: Heat's Twitter Awards – Best British Popstar
2013: MTV Millenial Awards – Celebridad Sin Filtro En Instagram
2013: NME Awards – Villain of the Year
2013: MTV Europe Awards – Best Look
2013: Teen Choice Awards – Male Hottie
2013: Teen Choice Awards – Best Smile
2013: British Fashion Awards – British Style awards
2014: NME Awards – Villain of the Year
2014: Popcrush Fan Choice Award – Best Dressed
2014: JIM Award – Best Dressed Male
2014: Nickelodeon Australian Kids' Choice Award – Aussie's Fave Hottie
2014: Heat's Twitter Award – Best Popstar
2014: Teen Choice Award – Choice Other: Smile  

2012:  iCarly – Önmaga (1. epizód)
2013:  This Is Us: 1D3D Movie – Önmaga

STÚDIÓ ALBUMOK:

2011: Up All Night
2012: Take Me Home
2013: Midnight Memories
2014: Four
2015: ???


VIDEO LEMEZEK:

2012: One Direction: Up All Night - The Live Tour
2013: This Is Us: 1D3D Movie
2014: Where We Are Tour

KISLEMEZEK:

2011: What Makes You Beautiful
2011: Gotta Be You
2012: One Thing
2012: More Than This
2012: Live While We're Young
2012: Little Things
2013: Kiss You
2013: One Way Or Another
2013: Best Song Ever
2013: Story Of My Life
2014: Midnight Memories
2014: You & I
2014: Steal My Girl
2014: Night Changes


DALSZÖVEG KREDITEK (egyénileg):

2014: Ariana Grande – Just A Little Bit of Your Heart
2014: Gavin DeGraw  – Not Our Fault

Utolsó frissítés: 2015.05.08. 18:06 aloerie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace