Starity

Jennifer Garner

Jennifer Garner Jennifer Garner nemzetisége 446. 1239rajongó 38vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Jennifer Anne Garner
 • Becenév
 • Jenn, Jenny
 • Születési idő
 • 1972. április 17.
 • Születési hely
 • Houston, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • színésző
 • Családi állapot
 • elvált, 3 gyermek
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldesbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ben Affleck Michael Vartan Scott Foley Victor Garber

Jennifer Garner életrajza

Korai évek - Miss Garner élete a színészet előtt

Jennifer a három lánytestvér közül a középsőként született meg 1972.04.17-én Texas államában, pontosabbanHoustonban. Édesanyja Patricia Ann (angol származású) angolt tanított Oklahomában, míg az édesapja Bill John Garner gyógyszerészként dolgozott. Jenn alig volt négy éves, amikor is édesapja munkája miatt először a Nyugat Virginiai Princetonba, majd később Charlestonba költöztek, s maradt családjával gimnazista koráig. Két testvére van. Az idősebbik , Melissa Lynn Garner Wylie, aki Bostonban él, míg a húga Susannah Kay Garner Carpenter nevet viseli.

Házasság és magánélet - Minden olyan dolog, ami privát

2000.10.19-én Jennifer elkövette azt a hibát, hogy hozzáment egykori kedveséhez, Scott Foley-hoz., akivel 1998-ban ismerkedett meg a Felicity forgatásán. A házasság oly annyira megromlott, hogy három évvel később be is adták a papírokat, miszerint szeretnének elválni. 2003-ban Garner kapcsolatba bonyolódott Michael Vartannal, akit az Alias forgatásán ismert meg, s játszotta a sorozatban Michael Vaughn szerepét. A románcuk 2004-ben véget ért, majd ezt követően a Daredevil után Ben Affleckkel kezdett el randizni. Először a Boston Red Sox nyitóján jelentek meg nyilvánosan 2004 októberében. Mióta kapcsolatban van Affleckkel ez az első alkalom, hogy nem barátnőként érzi magát, hanem feleségként. A kapcsolatuk oly annyira felhőtlen, hogy Ben meglepte Jennifert egy 4,5 karátos (900 mg-os) gyémántgyűrűvel, amelyet Harry Winston alkotott meg. Majd ezt követően 2005.06.29-én egy szűkcsaládi esküvő keretében kimondták a boldogító igent. S érdekességképpen meglehet jegyezni, hogy a ceremónián Victor Garber is jelen volt, aki anno az Aliasban, Sydney Bristow édesapját, Jack Bristowt alakította.


A fiatal és bohó Jennifer

2005 decemberében Garner életet adott első gyermekének, akit Violet Anne Afflecknek anyakönyveztettek. Majd a szerelmes pár második gyermeke, Seraphina Rose Elizabeth Affleck, 2009 januárjában látta meg a napvilágot. Ám 2011 nyarán az ifjú pár bejelentette, hogy immáron harmadik gyerekükkel várandósak, aki, ha minden 2012 tavaszán született meg az USA-beli Kaliforniában. A házasságuk azonban mégsem volt olyan jó, mint ahogyan azt hittük. 2015 júliusában megerősítették, miszerint el szeretnének válni, ám szoros barátságot megtartva fogják tovább nevelni gyermekeiket.  Számtalan pletyka lepte el a sajtót válásuk okáról, ám egyikük sem erősítette meg egyiket sem, vagy tisztázta volna. Közel egy éves huzavona után azonban mégis csak arról kezdtek el cikkezni a bulvárlapok, hogy a válókeresetet mégis csak visszavonták és megpróbálják rendezni házasságukat. Mindez azonban csak ideig-óráig működött, hiszen fév évvel később olyan pletyka kapott szárnyra, miszerint Garner végleg ráunt Benre, és még 2017-ben el szeretne válni tőle.

Karrierje - Amiért is szeretjük a hölgyet

Garner 1995-ben pályafutását egy New York-i színházban kezdte meg, ahol nem kevesebb, mint 150 dollárt keresett hetente. Legelső tévészereplése a Zoya című filmben volt, amely Danielle Steel regényének a feldolgozása volt. Majd később a ’90-es évek végén feltűnt a Spin city és a Law & Order című sorozatokban. Majd ezt követően kisebb szerepet kapott a Significant Others és a Time of Your Life minisorozatokban. Jennifer legelső mozivászonra kerülése a Dude, Where's My Car? (Hé, haver, hol a kocsim?) című amerikai vígjátékban volt, ahol Ashton Kutcher által alakított szereplő barátnőjét játszotta el. 2001-ben pedig jelenlegi férjével, Ben Affleckkel dolgozhatott együtt a Pearl Harbor című filmben, ahol igen csekély szerepet kapott. Ugyanebben az évben színészi tehetségét végre felfedezték, és az igazi áttörést az Alias című amerikai akció sorozat hozta meg számára. 1998-ban Garner játszott a Felicity-ben, s így figyelt fel rá a sorozat készítője, J.J Abrams. Nagy könyörgések árán, végül Jennifer megkapta Sydney Bristow szerepét, aki egy igazi, profi hírszerző ügynök. Ám amikor rájön, hogy az ellenségnek dolgozik, elmegy a CIA-hoz, kettősügynökké válik, majd él hármas életet. Garnernek a szerepe megtartásának érdekében folyamatosan kondiban kellett tartania magát és el kellett sajátítania a kick-bokszot is a verekedős jelenetek okából, mivel a hölgy kijelentette, hogy nem kíván kaszkadőröket látni, miközben Bristow ügynök jól ellátja a baját a rossz fiúknak. A hölgy is és Abrams is kételkedett abban, hogy tényleg a megfelelő színésznőt választották-e Sydney karakterének a megformálásához, hiszen Garner nem egyszer jelentette ki azt, hogy:

„Én ezt nem tudom megcsinálni!”. Jenn később kommentálta, és kiegészítette annyival, hogy „Olyan csajos csaj voltam, és fogalmam sem volt, hogyan lehetne több energiám.”


Az Excsajok szelleme c. filmjében Matthew Mcconaughey volt a partnere

Az Alias első pár részének levetítése után, a nézettség hetente 10,2 millióra nőtt. Garnernek ez volt a csúcspontja, hiszen az Aliasban nyújtott alakításáért megkapta a „Legjobb tévésorozat színésznő” Golden Globe díjat dráma kategóriában. Ezt követően a hölgy fizetése 40 000 dollár és 150 000 dollár között mozgott egészen a sorozat befejező epizódjáig. Az Aliasban nyújtott alakításáért újabb Golden Globe és Emmy jelöléseket is magának tudhat, ám egyiket sem sikerült megnyernie. 2005-ben ismét egy díjjal lett gazdagabb,” Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series” címen. Ebben az évben Garner teherbe esett, s az Alias befejező évadját 17 résszel zárták le, hogy Garner el tudjon menni szülési szabadságra. Jenn rendezőként is kipróbálta magát, hiszen az ötödik évad „In dreams” epizódot ő maga rendezte, valamint a befejező évadban aktív producerként is közreműködött. Az Alias befejezetével Garner felkérést kapott Steven Spielbergtől, hogy vállaljon el egy szerepet a Kapj el, ha tudsz! című filmben. Ekkor azonban mindenki Sydney Bristowként ismerte, s beskatulyázták CIA ügynök szerepe mivolta miatt. Sydney szerepéből akkor tudott teljes mértékben kitörni, amikor is megkapta Elektra Natchios szerepét 2003-ban a Daredevil című filmben Ben Affleck mellett, amely tulajdonképpen egy képregény adaptáció volt. Jennifer mindezek után megkapta a Hirtelen 30 főszerepét, ahol is egy 13 éves kislánynak minden vágya az, hogy 30 éves lehessen. A vágy teljesül is, s a film fantasztikus keretei mellett azt láthatjuk, hogy hogyan küzd meg egy 13 éves kislány a felnőtt kor miben létével. Később pedig egy újabb képregény adaptációjának, az Elektra főszerepére kérték fel, amely a Daredevillel ellentétben nagy bukás lett. Zenei pályafutását illetően, 2006-ban egy jótékonysági albumra (Unexpected Dreams – Songs From the Stars) énekelt fel egy Frank Loesser számot, amely a "My Heart Is So Full of You" címet viselte. 2006-ban feltűnt a Catch and Release című filmben, majd rá egy évvel később, 2007-ben Jamie Foxx-szal játszhatott együtt a The Kingdom (A királyság) című filmben.


Végül Jennifer kelthette életre Elektrát a filmvásznon

Szerepet kapott még a Juno-ban, és 2007.11.01-én ismét kipróbálta magát a színpadon. Cyrano de Bergerac című darabban játszotta el Roxanne szerepét a Broadway-on. Garner pedig nemrég tűnt fel a Valentine’s Day (Valentin nap) című romantikus vígjátékban Ashton Kutcher kollégája mellett. 2011-ben Garner több filmben is szerepet kapott, ám az Arthur, a legjobb parti igen csak csúnyán megbukott, viszont ezzel ellentétben a Butter című filmjének igen csak sikert jósolnak a kritikusok, hiszen Jennifer kiváló szakértelme mellett megtekinthetjük Olivia Wilde és Hugh Jackman alakítását is. Garner 2012-re több mozifilmben is szerepet kapott, ám végül a projekteket törölték, s az egyetlen egy leforgatott, megvágott és mozibe kerülő film a The Odd Life of Timothy Green volt. Ám nem maradunk 2013-ban sem Jennifer nélkül, hiszen már javában folynak a The Dallas Buyer's Club munkálatai, amelyben ismét remek párost alkot Matthew Mcconaugheyvel. Valamint 2014-ben Ali szerepében lesz látható a Draft Day alkotásban Kevin Costner partnereként. 2014-ben a Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day film Kellyje volt, feltűnt ezenkívül még a Danny Collins című filmben, illetve a Men, Women & Childrenben, ahol Patricia Beltmeyer szerepében tündököl. 2016-ra leszerződtették a Nine Lives című filmre és a Miracles from Heavenre, ahol Christy Beam szerepét kapta meg. Valamint még az idei számlára lesz írható a Wakefield. Többek között még olyan mozifilmekben láthattuk a mozivásznon, mint az Anyák napja, valamint közelgő projektje a The Tribes of Palos Verdes, valamint szinkronszínészként is kipróbálja magát a Amusement Parkban, amely előreláthatólag 2019-ben fog a mozikba kerülni.

Televíziós, filmes szereplései:

Sorozatok:

Llama Llama (Ismeretlen dátum) - Mama Llama hangját adja
Alias (2001-2006) - Sydney Bristow (105 epizód)
Felicity (1998-2002) - Hannah Bibb (3 epizód)
Time of your life (1999-2001) - Romy Sullivan (19 epizód)
Significant others (1998-1999) - Nell (6 epizód)
Texasi krónikák: holtak útján (1996) - Clara Frosythe (2 epizód)
A kaméleon (1999) - Billie H. Vaughn/ Dupree (1 epizód)
Fantasy Island (1998) - Sally (1 epizód)
Kerge város (1996) - Becky (1 epizód)
Esküdt ellenségek (1996) - Jamie (1 epizód)
Swift Justice (1996) - Allison (1 epizód)

Filmek, mozifilmek:

Amusement Park (2019) - Ismeretlen szerep
The Tribes of Palos Verdes (2017) - Ismeretlen szerep [forgatás alatt]

Wakefield (2016) - Diana Wakefield
Nine Lives (2016) - Lara Brand
Anyák napja (2016) - 2nd Lt. Dana Barton
Miracles from Heaven (2016) - Christy Beam
Danny Collins (2015) - Samantha Leigh Donnely
Men, Women & Children (2014) - Patricia Beltmeyer
Imagine (2014) - Laura
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014) - Kelly
Draft Day (2014) - Ali
The Dallas Buyer's Club (2013) - Dr. Eve Saks
The Odd life of Timothy Green (2012) - Cindy Green
Butter (2012) - Lara Pickler
Arthur, a legjobb parti (2011) - Susan Johnson
Valentin nap (2010) - Julia Fitzpatrick
Lódító Bódító (2009) - Anna McDoogles
Excsajok szelleme (2009) - Jenny Perotti
Juno (2007) - Vanessa Loring
A királyság (2007) - Janette Mayes
Kettőt találhatsz (2006) - Gray
Elektra (2005) - Elektra
Hirtelen 30 (2004) - Jenna Rink
Daredevil - A fenegyerek (2003) - Elektra Natchios
Kapj el, ha tudsz! (2002) - Cheryl Ann
Rennie's Landing (2001) - Kiley Bradshow
Hé, haver, hol a kocsim? (2000) - Wanda
Utórengés: földindulás New York-ban (1999) - Diane Agostini
1999 (1998) - Annabell
Mr. Magoo (1997) - Stacey Sampanahoditra
Washington Square (1997) - Marian Almond
Agyament Harry (1997) - egy nő a liftben
Rose Hill (1997) - Mary Rose Clayborn
The Player (1997) - Celia Levison
In Harm's Way (1996) - Kelly
Harvest of fire (1996) - Sarah Troyer
Zoya (1995) - Sasha

Videójátékok:

The Animated: Alias Tribunal (2004) - Sydney Bristow hangja
Alias (2004) - Sydney Bristow ügynök hangja

Színdarabok:

Cyrano de Bergerac (2008) - Roxane

Egyéb szereplései és közreműködései:

Producerként:

Alias (2006) - az utolsó évadban akítvan végzett produceri munkákat
Buttler (2011)

Rendezőként:

Alias (2006) - "In dreams" című epizódja

Fellépései:

Saturday night live (2003) - előadta a "My Funny Valentine" című dalt

Utolsó frissítés: 2017.05.24. 16:04 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace