Starity

Kim Joon Myun "Suho"

Kim Joon Myun Kim Joon Myun nemzetisége 1507. 322rajongó 11vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 91%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Kim Joon Myun (김준면)
 • Becenév
 • Suho (수호), Sunnouncer, Esuhort, Joonma
 • Születési idő
 • 1991. május 22.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Modell, Színész, Műsorvezető
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Jong Hyun Choi Min Ho Shim Chang Min Park Yoo Chun Jung Yunho Park Jung Soo Lee Soon Kyu Choi Soo Young Kim Jae Joong Kim Ryeowook Kim Junsu Cho Kyu Hyun Lee Donghae Kim Jong Woon Im Yoon Ah Amber Liu Hwang Kwang Hee Huang Zi Tao Kim Jong In Oh Se Hun Zhang Yi Xing Lu Han Kim Min Seok Do Kyung Soo Kim Jong Dae Byun Baek Hyun Wu Fan Park Chan Yeol Kim Yoo Jung
hirdetés

Kim Joon Myun életrajza


Teljes név: Kim Joon Myun (김준면)
Művésznév: Suho (수호)
Becenevek: Sunnouncer, Esuhort, Joonma
Születési idő: 1991. május 22.
Csillagjegy: Ikrek
Kínai horoszkóp: Kecske
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 173cm
Súly: 57kg
Vércsoport: AB
Nemzetiség: Koreai
Család: Szülők és egy báty (4 évvel idősebb)
Oktatás: Szöuli Művészeti Középiskola, Koreai Állami Művészeti Egyetem
Pozíció a csapatban: Leader, énekes
EXO-s eleme: Víz
Jele: Vízcsepp
Hobbi: Színjátszás, golf, biciklizés
Kedvenc étel: Sushi
Kedvenc szín: Ibolyaszín és arany
Szerencseszám: 8
Kedvenc hely: A Han folyónál
Kedvenc film: A Karib-tenger kalózai
Mottó: „Ismerd önmagad”
Gyakornoki időszak: 2006-2011
Első hivatalos megjelenés: 2012. február 15.

Suho, születési nevén Kim Joon Myun az SM Entertainment által 2012-ben bemutatott dél-koreai – kínai fiúcsapatnak, az EXO-nak a tagja, azon belül is az EXO-K-ban, tehát a koreai verzióban, ahol nem mellesleg ő a leader is. 2006-ban csatlakozott az SM Town csapatához, és 2012-ig gyakornok volt. Először a banda 16. teaserjében láthattuk D.O.-val együtt, majd az első prológus számban a „What Is Love”-ban, ám itt még nem hallhattuk énekelni. Rá pár hónapra újabb előzetesként szolgáló klippel jelentkezett a csapat, amely a „History” címet viseli, és itt már mind a 12 tag énekelt, plusz tánctudásukat is láthattuk. A végleges debütálása az EXO-nak hivatalosan áprilisban volt, amikor is megjelent a „MAMA” című klip és kislemez is. Ezzel sok díjat és elismerést besöpörtek az év alatt, ami egy új csapathoz képest igen jónak számított.

Visszatérésüket megelőzte rengeteg találgatás, kiszivárgott dalok és még több várakozás, de 2013. május 30.-án ez is megtörtént, amikor kiadták „Wolf” című klipjüket, ami előzetesként szolgált a június 03.-án megjelenő első teljes EXO albumról, a „XOXO”-ról, és ezúttal nem K-ra és M-re bontva, hanem teljes 12-es felállásban zajlottak a promóciók.
Július 31.-én jelent meg következő vidoklipjük, a „Growl” elsődleges verziója, ami az augusztus 05.-én megjelenő „XOXO” albumuk újracsomagolt változatára került fel. Ez a daluk azóta az egyik legsikeresebb munkájuk lett, amivel elérték az igazi nagy hírnevet, illetve ez hozta nekik a legtöbb díjat is.
November 09.-én rendezték meg az MTV EMA díjátadóját, és az a nagyszabású megtiszteltetés érte az EXO-t, hogy a 'Best Korea Act' kategória nyerteseként továbbkerültek a 'Worldwide Act' kategóriába, ám itt a trófeát sajnos már nem sikerült megnyerniük. A 14.-én megrendezésre kerülő Melon Music Awardson viszont 3 díjat is bezsebeltek a 'Top 10 Awards', a 'Netizen Choice' és a 'Best Song Of The Year' kategóriákban.
28.-án az MBC-n elindult első saját tv műsoruk, az EXO's Showtime. December 04.-én megjelent karácsonyi klipjük, a „Miracles In December”, majd 09.-én az ehhez tartozó kiterjesztett album, újra K-ra és M-re osztva az EXO-t.
Az EXO és az f(x) együtt álltak színpadra 24.-én és 25.-én, amikor is közös ünnepi koncertet tartottak az SM Town Week keretein belül.

2014 februárjában az EXO bejelentette, hogy szerződést kötött a japán Avex Trax kiadójával, aminek következtében április 01.-én hivatalos bemutatkozásukat teszik a szigetországban egy kisebb showcase keretein belül.
Március 28.-án megjelent a csapat első DVD csomagja EXO's First Box névvel, ami 4 DVD-t tartalmaz: ezeken megtalálható többek között Hong Kong-i és Pekingi útjuk, betekinthetünk a fellépések előtti és utáni backstagebe, láthatjuk a „Wolf”, a „Growl” és „Miracles In December” klipjeiket és azok makingjeit, valamint egy egyórás külön kis műsort maguk között. A dolog sikerességét bizonyítja az is, hogy a DVD-ből már csak elővételben több, mint 25.000 db kelt el.
Április 01.-én az SM bejelentette az EXO visszatérését; kikerültek az első teaser képek, és hogy a második mini albumuk az „Overdose” nevet fogja viselni. 15.-én a Samsung Music támogatásával megtartották visszatérő showcaseüket is, ahol legelőször az „Overdose” hivatalos videoklipjét is meg lehetett tekinteni. Sajnálatos módon ekkor tájt történt a sewol-i kompkatasztrófa, és a részvételnyílvánításra való tekintettel minden műsor és comeback elmaradt az idolok részéről, így az EXO-éról is. Miután újra K és M csoportfelosztásban promotáltak a tagok, az M-esek már megkezdték Kínában az album népszerűsítését: felléptek 19.-én a Global Chinese Music színpadán. Végül a 21.-éről elhalasztott albummegjelenést bepótolták május 07.-én, amikor végre a hivatalos videoklip is felkerült a YouTube-ra. Az EXO-K 08.-án, csütörtökön az M!Countdown műsorában startolt az „Overdose”-al, majd május 14.-én először az első helyet is megnyerték a Show Champion-ön.
15.-én már nem alakultak ennyire szerencsésen a dolgok, ugyanis Kris beperelte az SM-et több okából kifolyólag, ami azt is eredményezte, hogy nem vett részt a The Lost Planet koncertturnén, az EXO első önálló nagykoncertjén, éppezért teljesen újra kellett variálni a koncepciót 11 tagra, amit aztán a fiúk ügyesen megoldottak, és remek showt biztosítottak még így is rajongóiknak.

Érdekességek:
⊱ Suho az EXO tagok közül az, aki legtöbb ideig volt az SM-nél gyakornok, egészen pontosan 7 évig.
⊱ Chanyeol-al és Sehun-al együtt vendégszerepeltek a Girls’ Generation „Marry You” című számának fellépésén.
⊱ A Super Junior 2007-es 'Attack On The Pin-Up Boys' filmjében is feltűnt az egyik statiszta szerepben, Yesung bandájában.
⊱ Amikor kinevezték az EXO vezetőjévé, tanácstalan volt, mégis hogyan kell ezt csinálni, és a SuJu-s Leeteuk-tól és a TVXQ-s Yunho-tól kért segítséget, akik szintén leaderök.
⊱ A „Mr. Simple” köszönetnyilvánításában Kyuhyun, a „Pinocchio”-éban pedig Amber nevezte meg Suho-t.
⊱ Eleinte többen mondták rá, hogy hasonlít a SuJu-s Siwon-ra.
⊱ Egy street casting alkalmával fedezte fel az SM Entertainment, 2006-ban.
⊱ A hosszú hajú lányok az ideáljai, akik kisebbek mint ő, kettős szemhéjuk van, szép a bőrük, és szereti ha egy lány irodalmi beállítottságú.
⊱ Kedvenc zenei műfaja a funk rock.
⊱ Példaképként tekint a DBSK-ra és a Super Junior-ra.
⊱ Még a debütálás előtt Kai-al és Chanyeol-al együtt szerepelt a DBSK „Hahaha Song” klipjében.
⊱ Öltözködésben a dandy style-t részesíti előnyben.
⊱ Különösen jóban van a SHINee-s Jonghyun-nal, Taemin-nel és Minho-val, valamint a Super Junior-os Leeteuk-al, Donghae-val és Kyuhyun-nal.
⊱ Az EXO-s szálláson Sehun a szobatársa.
⊱ A békés megbeszélés híve, ha valakik összeszólalkoznak, általában ő a békebíró.
⊱ A többi tag sokszor fordul hozzá, ha valamin aggódnak, vagy gondjuk van mert Suho-val jól meg lehet beszélni az ilyen helyzeteket.
⊱ Az általános iskolában határozta el, hogy énekes szeretne lenni.

Írta: lA-dONNA

EXO:

Videoklipek:
2012: ▹ What Is Love
          ▹ History
          ▹ MAMA
2013: ▹ Wolf
          ▹ Wolf (Drama ver.)
          ▹ Growl
          ▹ Growl (2nd Ver.)
          ▹ Miracles In December
2014: ▹ Overdose

TV műsorok:
2013: ▹ EXO's Showtime
2014: ▹ EXO's Showtime

DVD-k:
2014: ▹ EXO's First Box

Suho:

Filmek:
2007: ▹ Attack On The Pin-Up Boys
2013: ▹ Saving Santa – Bernard hangja

Drámák:
2012: ▹ To The Beautiful You (2. epizód)
2013-2014: ▹ Prime Minister And I

EXO:

Albumok:
2013: ▸ XOXO (Kiss & Hug)

Újracsomagolt albumok:
2013: ▸ XOXO/Growl

Mini albumok:
2012: ▸ MAMA
2014: ▸ Overdose

Kiterjesztett lemezek:
2013: ▸ Miracles In December

Singlek:
2012: ▸ What Is Love
          ▸ History

Utolsó frissítés: 2014.07.02. 17:05 lA-dONNA által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace