Miért Te különbséget teszel ha egy srácot, mint jaymie lebu*iznak vagy ha egy nőt, mint kiszel leku*váznak? Meséld el nekem mi a különbség ...
Csak azt akartam hangsúlyozni, hogy vannak már törvények becsületsértés ellen évtizedek óta. Nincs különbség ha valakit letetűzül vagy ha lebu*izol. Mindkettő sértő. Ez ellen meg lehet feljelentést tenni.
általánosságban nem, de szerintem azért a kettő mégsem ugyanaz jelen esetben- legalábbis szerintem a tündikéjé nem emlegethető egy lapon ezzel az esettel. az övé közel sem olyan sértő, egyébként meg az az eset fel lett kapva. de ez csak az én véleményem, és mégegyszer hangsúlyozom, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN NEM SOK KÜLÖNBSÉG VAN A KETTŐ KÖZÖTT, de ebben az esetben szerintem mégsem ugyanaz a kettő.
Sajnálom a kissrácot meg minden, de ettől még a gúnyolódást nem lehet betiltani. Először is: mi számít gúnyolódásnak? Az, ha valami sértőt mondanak? Minden ember számára más és más a sértő. Másrészt ha mindenki a bíróságra szaladgálna, akit megbántottak, nem lennének szabad tárgyaló termek. És azért mert még be van tiltva, nem hinném, hogy a gyerekek abbahagynák. Minden embernek hozzátartozik az iskolai éveihez az, hogy kiközösítik, piszkálják, vagy beszólnak neki. Legalább egyszer mindenkivel megtörténik. Az, hogy ki hogyan viseli ezt, az személyfüggő. Mondjuk azt sem értem, hogy minek kellett az osztálytársainak elmondania. Nem azt mondom, hogy ne vállalja föl önmagát, hanem csak hogy ne csesszen ki magával. Nem gondolhatta, hogy ha bevallja, csupa hab és cukormáz lesz az élete. Ilyen világban élünk. Tele előítéletekkel. Az egészséges 14 éves gyerekek nem a szexualitásukon gondolkoznak. Ez mind azért van, mert a mai világban, és a médiában sem látni mást, csak az erotikát, a szexualitást és az erőszakot. Egy szó mint száz: nem igazán értem, hogy gaga hogy gondolta ezt az egészet.
Manapság már vér helyett gyűlölet csörgedezik az ereinkben.. Az a srác semmi bűnt nem követett el sőt inkább bátor volt,hogy felmerte vállalni,hogy attól,hogy más attól még ugyanolyan ember ennek ellenére mégis bántották. Nem csak a gyerekek hibája hanem a szülőé is. Kedves Gagától a gesztus de először a szülőknek kéne elmagyarázni,hogy ezt a gyereküknek megkéne tanítani,hogy nem cikizünk másokat halálra.
én azt kivánom azoknak az embereknek, akik piszkálták ezt a srácot, hogy ugyanezt, de sokkal több ideig kelljen elviselniük. ez nem állapot!! az isten szerelmére!! a 21. században élünk, jóreggelt!! mangooocskaa egyet értek. De gagátol rendes a gesztus, csak a szülönek kéne elmagyarázni. csak hát ha otthon is ez a példa van.. az a srác nem tehetett semmiröl.
Igazából nem tudom mit mondhatnék még el mert a legtöbben már elmondták ezt előttem.Lényegében Toto és ophely88 véleményeit osztom jó magam is.Kissé nevetségesnek érzem az egészet mert igen,elismerem hogy szép kezdeményezés de teljességgel lehetetlen.Ilyen alapon a társadalom fele kivégezhető lenne akár mert kiejt a száján valami nem megfelelőt.Nem szép dolog a csúfolódás de ezzel aztán nem érnének el semmit.Mindig is voltak törvényszegők,most miért ne lennének?Mert Gaga azt mondta? Ne haragudjatok de én is úgy érzem hogy itt van valami a háttérben,ez számomra inkább figyelemfelkeltésnek tűnik ha tetszik ha nem. Ha ennyire segíteni akar,segítsen azoknak akiknek lehet is..mert ez speciel kivitelezhetetlen.
általánosságban nem, de szerintem azért a kettő mégsem ugyanaz jelen esetben- legalábbis szerintem a tündikéjé nem emlegethető egy lapon ezzel az esettel. az övé közel sem olyan sértő, egyébként meg az az eset fel lett kapva. de ez csak az én véleményem, és mégegyszer hangsúlyozom, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN NEM SOK KÜLÖNBSÉG VAN A KETTŐ KÖZÖTT, de ebben az esetben szerintem mégsem ugyanaz a kettő.
TE NEM TUDHATOD, hogy a másiknak mi sértő vagy mennyire bántó valami, mert ha tudnád, akkor nem mondanád és nem fordulnának elő öngyilkosságok sem emiatt. Lehet ha kiszel is ezt hallgatta volna 1 éven át minden ismerősétől amit a fluorid levágott neki, akkor ő sem bírná tovább cérnával. Van aki magára veszi, van aki befordul, van akiről lepereg és van aki lesz@rja, megint másvalaki meg agyonver egy vétlen harmadikat, mert nem tudja kezelni az őt ért bántásokat. Megint másvalaki meg magában tesz kárt. Van akin észreveszed van akin nem. Mindenki más és más és mindenki máshogy kezeli az őt ért sérelmeket.
Nagyon helyes! Az emberek befejezhetnék egymás piszkálását. Gyűlölöm az ilyet. Engem is nagyon sokat piszkáltak.. de megerősödtem, az adott erőt.. Most gimibe, 10.-re jött egy új lány. Az osztály azonnal kiközösítette meg elítélték, csak is azért mert anyagilag nem állnak úgy. A lány nagyon csendes, és tagnap elment az egyik óráról, pszihológushuz...... Szóval erről ennyit. Van jó pár olyan ember akik nem tudják, hogy akár egy kinevetéssel, mekkora "pusztítást" végeznek az illetőben. RETTENETES. Hajrá Gaga..! Bár, nem hinném, hogy megszüntetni meglehetne. A gyilkolást se lehet megszüntetni.....
Sajnálom ezt a fiút, tényleg. De a gúnyolódás nem ad okot rá, hogy öngyilkos legyen valaki. Ha én minden alkalommal, amikor valaki kigúnyolt, öngyilkosságot kíséreltem volna meg... hát, már valószínűleg nem élnék.
És azt sem értem, mégis pontosan mi az Istent akar most Gaga? Beszélni az elnökkel a gúnyolódás miatt? Persze azt hiszi, hogy mivel neki a sok csúfolódás nagyon rosszul esett gyerekkorában, ezért meg kell akadályoznia, hogy ez másokkal is előforduljon, de könyörgöm, ez már nevetséges. Minden egyes gyereket cikiztek, vagy még mindig cikiznek valamiért. El kell fogadni, ez van.
Azért ezzel a mentalitással nem értek egyet, hogy "ha mindenki öngyilkos lenne, ha cikizik, akkor alig lennének emberek". Nyilvánvaló, hogy mindenki máshogy dolgozza fel ezeket. Meg attól is függ, hogy kik mondják. Ha van egy bizonyos ember, vagy csapat, aki szekálja az embert rendszeresen, akkor az baromi bántó és elviselhetetlen tud lenni, de ott fel lehet fogni úgy, hogy oké, valamiért kiszemeltek, aztán már szokásukká vált. De ha már random módon idegen emberek is csinálják, akkor az megint más. Csak azért mondom, mert volt már részem mindkettőben. És attól is függ, hogy a piszkálódókkal szemben mennyien vannak az ember mellett, mert az is lehet, hogy az ismerősök 90%-a mondjuk mellette van, akkor az a 10% nyilván kevésbé lesz bántó (akkor is az persze), mintha az ismerősei nagy része piszkálná. És ez nem úgy működik, hogy "engem is b.sztattak, mégsem lettem öngyilkos", mert minden ember más. Valakit istenítenek elegen ahoz, hogy lesz.rja, ha mondjuk valakik szidják. Valakit hidegen hagy, hogy mit gondolnak róla. Valaki visszaszólogat, valaki csendben tűri, de belül ordít. Én például rohadt sok sz.rt kaptam már egy bizonyos társaságtól, de még idegen emberektől is és még így sem bírom. Még ígyis a legkisebb dolgot, ami lehet, hogy nem is nekem szólt, vagy nem is sértő, magamraveszem aztán napokig/hetekig/hónapokig rágódom rajta és az életkedvem is elmegy. Ez nem úgy működik, hogy "hát viseld el, nem te vagy az egyetlen". Nem volt kinyalva a s.ggem egész eddig, nem imádott mindenki, nagyon sokszor kaptam másoktól rossz dolgokat, de még így sem tudtam megszokni és még így is úgy reagálok, mintha először kapnám. De szerintem az borzasztó lehet, ha valaki már megszokja, az nem is normális úgy.
Ja, az meg a másik, hogy nem gondolom, hogy minden gyereket cikiznének, ez szerintem egyáltalán nincs így. Nameg nem mindegy, hogy azért cikiznek, mert épp hülyén áll a hajad, vagy olyan dologért bántanak rendszeresen és teszik pokollá az életed, amiről egyrészt nem te tehetsz, másrészt pedig nem ártottál vele senkinek.
Egyébként én igazából kifejezetten kedvelem Gagának ezeket a megnyilvánulásait meg a gondolkodását ilyen dolgokban, csak kicsit néha sablonosnak meg erőltetettnek hat ez az egész. Arról nem is beszélve, hogy nem valószínű, hogy bármit is el fog érni ezzel a dologgal kapcsolatban.
Istenem. Már kezditek is. Miért akar Gaga folyton mindenből ekkora ügyet csinálni. Ne nézzetek érzéketlennek, de ez Amerikába ez, konkrétan mindennapos dolog. Ez csak annyival más, hogy szerette Gaga zenéjét, sőt ha nagyon genya akarok lenni, akkor mondhatnám azt is hogy ez is az Ő hibája, ugyan úgy, mint a hasfelmetsző kisasszonyé, aki ugyebár Gaga miatt ölte le a macsekjukat. Na meg a másik, minek vállalja fel 14(!!!!) évesen hogy ő bizony meleg - sőt nem is, biszexuális, ami tudtommal annyit tesz, hogy mind a két nemhez vonzódik, ergo nem buzi - amikor tisztában van azzal, hogy ez fog történni vele, mert nekem senki se mondja, hogy nem tudhatta előre hogyan fognak erre reagálni a többiek. Sajnálom meg minden, de ez nem csak hogy abszurd, de irracionális és őrült ötlet is. De persze ebből is lejön neki a sok lé, hogy lehozták az újságok a cikket. AZ meg hogy Obamával akar találkozni...ikszdé, hát térjél észhez szívem! Tényleg kisebb gondja is nagyobb ennél. Plusz ott volt neki a családja, a barátai sem fordultak el mellőle, ami nagy szó, szóval tényleg nem értem miért lett öngyilkos. Sajnálom, de nem értem.
ÉS ha gúnyolják?! Nem kell odafigyelni, fél osztályom szekálja az egyik legjobb barátnőmet az orra miatt, az meg persze felveszi, de ettől független nem akar meghalni. Engem is cikiztek, úgyhogy senki sincs ilyennel egyedül. Mégse akarunk meghalni. Nem kell felvenni az ilyeneket, vagy ha mégis, olyat kell visszaszólni a cikizőnek, hogy a takony menetet vágjon a feje körül.
Elég a abszurd ötlet ez gagától, valószínűleg nem lesz belőle semmi, de még annyi se, hogy találozzon az elnökkel. Gondolom Obamának a legkissebb poblémája is nagyobb, mint hogy megvalósíthatatlan dolgokon beszélgessen egy énekecskenővel. A gesztust lehet értékelni. Ja, igen, Én meg meg akarom váltani a világot. Na, ki értékeli a gesztust?
Mondd a síró szülőknek,h ez mindennapos!Biztosan mosolyogva fognak táncra perdülni.Lehet h csak egy énekesnő,de legalább jószívű.
A gúnyolódás tényleg nem ad okot az öngyilkosságra,de ha valakit folyton támadnak,könnyen elborul az agya.Ki tudja,h mióta csesztették szegényt..