A szépség ára, avagy sminkeljünk vagy sem?
2011. december 22. 10:56
Lady Suzy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.11. Hozzászólás: 8501 Csatolások: 349935 Azonosító: 98426 offline |
Megmondom őszintén, én nem szeretem a sminket. Tudom, hogy később még változni fog a véleményem, de egyenlőre kitartok mellette. Nekem irritálja a bőrömet. Ha kihúzom a szemem, úgy érzem, mintha valami téglát tettem volna rá. Teljesen elgyengül és szinte már képtelen vagyok egy idő után pislogni. Azt pedig még jobban utálom, ha a számra van valami kenve, mert ott tényleg érzem, hogy nem kap levegőt. Ilyenkor pedig már nem tudok mit csinálni a számmal. Nyitva se jó, csukva se, félig nyitva se. Szóval nekem nagyon kényelmetlen a smink. Ráadásul nem is áll jól. Jobban szeretem, ha természetes az arcom, szerintem jobban is néz ki.
1 felhasználónak tetszik:
An_d_a
2011. december 22. 11:00
Nem igazán sminkelem magamat,csak különleges alkalomkor.Nagyon sok sminkem van sőt a fürdőmben egy szekrény telis tele van sminkkel viszont nem használom őket,csak megveszem is kész.Igazából nem szeretném elcsúfítani a bőrömet és tönkre tenni saját magamat.Az igazságot megvallva nem szeretem sminkelni magamat.
2011. december 22. 11:01
silenc#ALLFOR916 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.11. Hozzászólás: 3549 Csatolások: 7784 Azonosító: 143058 offline |
Nagyon jó cikk lett! Alapozót és korrektort sem használok, mert nekem kijönnek a pattanásaim tőle.. De szempillaspirált vagy tust szoktam használni, ha olyan kedvem van. De persze buliba jobban kisminkelem magam. Nagyon szomorú látni, hogy valaki smink nélkül ki sem lép az utcára, pedig a természetesség sokkal jobb!
2011. december 22. 11:04
nothingcanstopmeExtinct ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.13. Hozzászólás: 2351 Csatolások: 97 Azonosító: 133163 offline |
Nagyon jó cikk én nem szoktam magam sminkelni, maximum szájfényt, de baromi ritkán, meg a szünetekben körömlakkot de van pár évfolyamtársam akik minden szünetben ott állnak a tükör előtt és sminkelnek :/
2011. december 22. 11:04
Dorina6 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.03. Hozzászólás: 757 Csatolások: 16 Azonosító: 126336 offline |
éN se szoktam sminkelni magam , Jó bevallom egy-kétszer kifestetem magam ,hogy kipróbáljam ( de szerintem ennyi belefér . Hiszen 13 éves vagyok és érdekelnek ezzek a dolgok . De iskolába még soha nem voltam kifestve nem azért mert anyukám nem engedi mondják ténleg nem engedi de akkor sem festeném ki magam . Van pár lány a suliba akik már smink nélkül nem is tudnak létezni a suliban .
Én ugyan így gondolom a magassarkút is a suliba egy tizen pár éves lánynak minek kell tűsarkúba járni iskolába ????!!! és engem ezért ki is cikiznek ,hogy nem hordok magas sarkút . Na mindegy ez nem ide tartozik csak kijött belőlem .De a sminkel is ugyan így van .
Én ugyan így gondolom a magassarkút is a suliba egy tizen pár éves lánynak minek kell tűsarkúba járni iskolába ????!!! és engem ezért ki is cikiznek ,hogy nem hordok magas sarkút . Na mindegy ez nem ide tartozik csak kijött belőlem .De a sminkel is ugyan így van .
2011. december 22. 11:08
Blondie.Starvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.27. Hozzászólás: 185 Csatolások: 0 Azonosító: 141807 offline |
én azért sminkelem magam nap mint nap, mert vannak pattanásaim, de erre a bőrgyógyászom felírt nekem egy kifejezetten erre a célra alkalmas alapozót én azokat nem értem, akiknek szép sima a bőrük, hogy azon mit sminkelnek?...
2011. december 22. 11:25
Én minden nap használok szemspirált, szájfényt és pirosítót. Persze csak hétköznap, amikor otthon vagyok akkor soha. Nem hinném, hogy ettől a minimális sminktől csúnyább lenne később a bőröm.
De mivel a bőrömmel nincs semmi bajom, ezért alapozót vagy korrektort szinte soha nem használok. Nem szeretem ha egy lánynak olyan az arca mint egy maszk o.O Sok korombeli lány annyira túlzásba esik ezzel és olyan nevetségesen tudnak kinézni.. xdd
De mivel a bőrömmel nincs semmi bajom, ezért alapozót vagy korrektort szinte soha nem használok. Nem szeretem ha egy lánynak olyan az arca mint egy maszk o.O Sok korombeli lány annyira túlzásba esik ezzel és olyan nevetségesen tudnak kinézni.. xdd
2011. december 22. 11:27
Én szoktam magam sminkleni, de nem kenem magamra a fél piperekészletem..Tehát csak mértékkel. Én szerintem meg nem baj ha egy 13-14 éves lány csak úgy kipróbálja milyen is a smink. De nem azt mondom, hogy járkáljon csak sminkben, hanem azt, hogy otthon anyuja szekrényéből kipróbálja a sminkcuccokat.Én is próbálgattam, de ált. iskolába nem sminkeltem magam.. Az tényleg mire jó? Ha gimis vagy és naponta használsz szempillaspirált és szemceruzát az éppen elég..Mármint ez csak az én véleményem...
2011. december 22. 11:33
TweedyFiddlevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.15. Hozzászólás: 316 Csatolások: 318 Azonosító: 155538 offline |
egy minimális mennyiségű sminkre mindig is volt/van/lesz szükség. gondolok itt az alapozóra és a szempillaspirálra. én például akkor érzem magamat jól, ha ezek rajtam vannak, ne kérjétek, hogy megmagyarázzam miért. így van és kész
2011. december 22. 11:38
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline |
hát,nekem az arcomon alapból vannak pattanások,sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni.de hálisten nem vészes,még tavaly jártunk bőrgyógyásznál,aki segített,hogy ne legyen ronda az arcom.így most csak néhány patti van az arcomon
akár hiszitek akár nem,én utálom a sminket.egyszerűen nem vagyok hajlandó elviselni,irtózom tőle.akármennyi smink is volt rajtam pár alkalommal,amikor kötelező volt,úgy éreztem,hogy "ez nem én vagyok".takargatom az "eredetit" a sminkkel.lehet furán hangzik,de így van.
én egyedül a hajammal foglalkozok sokat,hogy mindig fris és fényes legyen az egész,ugyanis szerintem az egy lánynak a legszebb "ékszere". én legalábbis ha találkozom valakivel,mindig a haját nézem meg,és nem azt,hogy hány kiló alapozót kent magára.
viszont az osztálytársaimat soha nem értettem.közelebbről megnéztem tegnap egyikőjük arcát,és kiderült,hogy annyi alapozót ken magára,ami teljesen megváltoztatja a természetes bőrszínét..a nyakánál láttam,hogy van ott egy éles csík,ami közelről elég kivehető.nagyon meglepődtem,nem értem mire jó az,ha úgy mondják rád a szép jelzőt,ha lényegében magadra raksz egy maszkot.
persze,vannak akik normálisan kezelik a dolgot,viszont a többség már igencsak elszállt ilyen téren szerintem.
persze mivel a médiából ez folyik,hogy csak akkor vagy gyönyörű,ha megveszed és magadra kened xy termékét,ezen nem kell csodálkozni.
akár hiszitek akár nem,én utálom a sminket.egyszerűen nem vagyok hajlandó elviselni,irtózom tőle.akármennyi smink is volt rajtam pár alkalommal,amikor kötelező volt,úgy éreztem,hogy "ez nem én vagyok".takargatom az "eredetit" a sminkkel.lehet furán hangzik,de így van.
én egyedül a hajammal foglalkozok sokat,hogy mindig fris és fényes legyen az egész,ugyanis szerintem az egy lánynak a legszebb "ékszere". én legalábbis ha találkozom valakivel,mindig a haját nézem meg,és nem azt,hogy hány kiló alapozót kent magára.
viszont az osztálytársaimat soha nem értettem.közelebbről megnéztem tegnap egyikőjük arcát,és kiderült,hogy annyi alapozót ken magára,ami teljesen megváltoztatja a természetes bőrszínét..a nyakánál láttam,hogy van ott egy éles csík,ami közelről elég kivehető.nagyon meglepődtem,nem értem mire jó az,ha úgy mondják rád a szép jelzőt,ha lényegében magadra raksz egy maszkot.
persze,vannak akik normálisan kezelik a dolgot,viszont a többség már igencsak elszállt ilyen téren szerintem.
persze mivel a médiából ez folyik,hogy csak akkor vagy gyönyörű,ha megveszed és magadra kened xy termékét,ezen nem kell csodálkozni.
2011. december 22. 11:42
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline |
Jó kis cikk:)...nálam szemhéjtus,szemceruza és szempillaspirál...alapozót csak nagyon ritkán szoktam használni...
2011. december 22. 11:44
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline |
Sminkeljünk. Egy nőnek kell sminkelnie manapság. Aki úgy érzi kenjen magára többet, amennyiben az jót tesz az önbizalmának, csak azért ne csinálja, hogy 'ne lógjon ki a sorból'. Szánalmasak azok a tinik (is), akik magukra tesznek egy kiló vakolatot. Sminkeljünk, ne sokat, pont eleget, mikor már elértük a megfelelő kort.
Én nem használok alapozót sem púdert és a rúzst nem szeretem, viszont minden más jöhet. Glitteres, fekete, arany, zöld, lila, megfelelő ruhával és kiegészítőkkel, nem túl erősen, jöhet. Nálam elengedhetetlen az ajakbalzsam főleg télen de egy jobb szájfényt is szóba jöhet néha néha.
Mikor kezdjük sminkelni magunkat? Általános iskolás ballagás után.
Kockáztassuk a bőrünk egészségét? Igen, ha az jót tesz az önbecsülésnek. Még mindig úgy gondolom, hogy sablon duma a férfiak részéről, hogy 'így is jól nézel ki', mikor látod a tükörben te magad is, hogy nem, nem így van. Megéri drágább kozmetikumra költeni (legyen szó akár [ÁLLÍTÓLAG] természetes alapanyogokból készült termékekről).
A természetesség egyébként fontos, az jó, ha smink nélkül is szépek vagyunk, de aki nincs megelégedve önmagával, használja, csak ésszel.
Én nem használok alapozót sem púdert és a rúzst nem szeretem, viszont minden más jöhet. Glitteres, fekete, arany, zöld, lila, megfelelő ruhával és kiegészítőkkel, nem túl erősen, jöhet. Nálam elengedhetetlen az ajakbalzsam főleg télen de egy jobb szájfényt is szóba jöhet néha néha.
Mikor kezdjük sminkelni magunkat? Általános iskolás ballagás után.
Kockáztassuk a bőrünk egészségét? Igen, ha az jót tesz az önbecsülésnek. Még mindig úgy gondolom, hogy sablon duma a férfiak részéről, hogy 'így is jól nézel ki', mikor látod a tükörben te magad is, hogy nem, nem így van. Megéri drágább kozmetikumra költeni (legyen szó akár [ÁLLÍTÓLAG] természetes alapanyogokból készült termékekről).
A természetesség egyébként fontos, az jó, ha smink nélkül is szépek vagyunk, de aki nincs megelégedve önmagával, használja, csak ésszel.
1 felhasználónak tetszik:
Rekahhh
2011. december 22. 11:47
Ez a cikk igazából az itteni átlagkorosztálynak, tehát a 10-14 éveseknek szól. Én már réges-rég túlléptem ezt a kort, viszont én sem nagyon mutatkozom smink nélkül, csak ha tényleg semmi időm rá vagy ha nincs kedvem hozzá. Nekem létszükség, de ettől nem érzem magam függőnek. Majd pár év múlva biztos máshogy gondolom, addig meg elvagyok így.
2 felhasználónak tetszik:
ophely88,
NiceandCute
2011. december 22. 12:19
Körömlakkon kívül semmit nem szoktam használni. Az egyik dolog az az, hogy feleslegesnek tartom, a másik meg az, hogy nem bírom elviseli, hogy ha valami van rajtam. Már a labellomat is letörlöm kb 2 perccel a felkenés után, egyszerűen késztetést érzek arra, hogy letöröljem. Szóval majd csak akkor fogok ilyen kenceficékhez folyamodni, ha már szükséges lesz, vagy valami olyan helyre megyek, ahol jó ha van valami rajtam.
2011. december 22. 12:26
Én soha sem sminkelem magam, szóval ilyen problémáim nincsenek. Tudom hogy később fogom, de egyelőre elvagyok így. Akik már 10-14 éves korukban sminkelik magukat azok előbb-utóbb tényleg nem tudnak leállni és olyanok lesznek mint a ribik. Van pár példa az osztályomban
2011. december 22. 12:33
riri17coup d'état |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.18. Hozzászólás: 15998 Csatolások: 3351 Azonosító: 141001 offline |
Jó cikk lett!!D Én nem mindig szoktam használni sminket, esetleg csak kihúzom a szememet, de azt is csak akkor ha van kedvem!! Nálunk egy csomó csaj sminkeli magát, minden szünetben a WC-ben vannak és ott kenik magukra a cuccokat! De néha hogy néznek ki!! Mintha buliba készülnének, azt még csak 13 évesek!
2011. december 22. 12:57
csakppLittle Monster & Carrie Bear |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.18. Hozzászólás: 1365 Csatolások: 0 Azonosító: 123111 offline |
Szuper cikk lett. Én nem szeretem a sminket, és soha nem festem magam. Semmiféle smink nincs rajtam.
Csak táncvizsgákon voltak kifestve, de már nem táncolok.
Suliba állandóan azzal nyaggatnak ,h kifestenek..de én nem akarom.
Amúgy is, a természetességet szeretem..máshogy is el lehet tüntetni a nem oda való dolgokat sztem.
Csak táncvizsgákon voltak kifestve, de már nem táncolok.
Suliba állandóan azzal nyaggatnak ,h kifestenek..de én nem akarom.
Amúgy is, a természetességet szeretem..máshogy is el lehet tüntetni a nem oda való dolgokat sztem.
2011. december 22. 13:02
Ha az ember sminkeli magát annál jobban teszi tönkre az arcot.Nagyon jó cikk lett!
Rettegnek a sztárok! Sokan félnek attól, hogy P. Diddy „borítja a bilit” és kitálal
Rettegnek a sztárok! Sokan félnek attól, hogy P. Diddy „borítja a bilit” és kitálal
Sokan nem alszanak jól azóta, hogy Diddy börtönben van.
P. Diddy zsarolta és fenyegette a tinédzser Justin Biebert?
P. Diddy zsarolta és fenyegette a tinédzser Justin Biebert?
Egykor nagyon közel álltak egymáshoz.
Andrew Garfield lemondott az apává válásról
Andrew Garfield lemondott az apává válásról
Túl öregnek érzi magát a színész.
Tupac Shakur családja perelni kívánja P. Diddyt a rapper halálában játszott szerepéért
Tupac Shakur családja perelni kívánja P. Diddyt a rapper halálában játszott szerepéért
Szentül hiszik, hogy a kollégának benne volt a keze a dologban.
Undorítónak tartják a kommentelők Kourtney Kardashian halloweeni díszletét
Undorítónak tartják a kommentelők Kourtney Kardashian halloweeni díszletét
Kemény kritika érte a hírességet.
Andrew Garfield és Florence Pugh annyira belemelegedtek egy intim jelenetbe, hogy nem halloták, mikor kell leállni
Andrew Garfield és Florence Pugh annyira belemelegedtek egy intim jelenetbe, hogy nem halloták, mikor kell leállni
Működött köztük a kémia.