Starity

Életrajzok gyüjteménye

15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. január 25. 22:37 #201
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline
TJ Jackson

Amit tudni kell róla:

Amerikai énekes, dalszerző. Két bátyjával együtt a 3T nevű együttes tagja. Michael Jackson unokaöccse; apja, Tito Jackson a legendás Jackson Five, később a The Jacksons tagja volt.


Életrajz:

Tito Joe Jackson 1978. július 16-án született Los Angelesben.
Gyerekként két bátyjával együtt szerepelt a tévében és a színpadon több alkalommal is, világhírű nagynénjei és nagybátyjai társaságában, és gyakran odahaza mikrofon helyett seprűnyéllel a kezükben utánozták a látottakat. Emellett különböző hangszereken - például zongorán, dobon, gitáron, basszusgitáron - is megtanultak játszani.

1985-ben (TJ 7 éves volt, Taryll 10, Taj 12) már lemezszerződést ajánlottak nekik, de nem éltek vele, mert élvezni akarták a gyerekkorukat. Híres nagybátyjaikkal ellentétben barátokat akartak szerezni, be akarták fejezni az iskoláikat és sportolni akartak, különösen baseballozni.

1994-ben a testvérek éppen első szólólemezükön dolgoztak, amikor édesanyjuk meghalt. Dee Dee akkor már elvált apjuktól, Titótól, és új élettársa, Donald James belefojtotta a medencébe.

A fiúk egyetemre jártak, majd 3T néven dolgoztak tovább első albumukon, amely 1995 októberében jelent meg Brotherhood címmel. Michael cége, az MJJ Music adta ki, Tito pedig menedzserként vett részt benne. Édesanyjuk sokszor úgy emlegette a fiait, mint "The Three T's", innen lett 3T az együttes neve.

Első kislemezük, az Anything, amelynek szerzője, előadója és producere egyaránt a 3T volt, aranylemez lett az Egyesült Államokban, Dániában, Belgiumban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban is. Több mint 2 milliót adtak el belőle világszerte.
Ezt követték a Why, az I Need You, a 24/7 és a Gotta Be You című kislemezek, amelyek az Egyesült Királyságban mind bekerültek az első tízbe.

A nagylemez aranylemez lett az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Dániában, Belgiumban, Thailföldön és a Fülöp-szigeteken; Franciaországban pedig platinalemez lett.
1997-ben a banda európai koncertkörútra indult.

Második nagylemezük a Sony-nál jelent volna meg, de erre nem került sor, Michael Jackson és a kiadó közötti huzavonák miatt.

2003-ban Franciaországban jött ki az Identity nagylemez, majd utána még számos európai ország követte.

2011. október 8-án újra színpadra állt a testvéreivel a wales-i Cardiffban, a Michael tiszteletére rendezett Michael Forever – The Tribute Concert nevű rendezvényen.

2012 júliusában ő lett Michael Jackson három gyermekének ideiglenes gyámja, mert a gyerekek gyámjának téves eltűnését jelentették be. Augusztus 2-án a bíró jóváhagyta, hogy Katherine Jackson és TJ Jackson közös gondnokság alá vehetik a gyermekeket.

2014-ben a 3T a brit ITV The Big Reunion tévéműsorban szerepelt, majd a "The Big Reunion Boy Band Tour" elnevezésű rendezvénysorozat égisze alatt turnézni indult. Októberben 13 koncertet adtak az Egyesült Királyságban.

2015-ben a 3T a Lifetime dokumentumsorozatában szerepelt, The Jacksons: Next Generation címmel. A sorozat a testvérek életébe nyújtott bepillantást, miként élik meg a hétköznapokat családapaként, miközben nyomás és elvárások nehezednek rájuk a vezetéknevük miatt.

Édesanyjuk emlékére hozták létre a Dee Dee Jackson Alapítványt, amely rászoruló gyerekeken segít.

2015. november 6-án jelent meg új albumuk Chapter III címmel, 20 évvel a bemutatkozó lemezük után. 2016. szeptember 16-án Amszterdamban léptek fel "3T- Up Close and Personal" című műsorukkal.

____________________________________________________
Éowyn | Források: 3T.com, Jackson-Source.com |


Diszkográfia:

Nagylemezek:
 
 
- 1995: Brotherhoood
- 2004: Identity (Franciaország: 2003)
- The Lost Album
- 2015: Chapter III
2017. január 28. 17:13 #202
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline
Jackie Jackson

Amit tudni kell róla:

Sigmund Esco Jackson - ismertebb nevén Jackie Jackson - amerikai énekes, a testvéreivel alapított The Jackson Five-val kezdte pályafutását. Michael Jackson legidősebb bátyja.

Életrajz:

1951. május 4-én született az Indiana állambeli kis iparvárosban, Garyben. Kilencen voltak testvérek, születési sorrendben: Maureen ("Rebbie"), Sigmund Esco ("Jackie"), Tariano Adaryl ("Tito"), Jermaine LaJuane, LaToya Yvonne, Marlon David (ikertestvére Brandon meghalt egy naposan), Michael Joseph, Steven Randall ("Randy") és Janet Damita Jo.
Apjuk, Joseph Walter Jackson, darukezelőként dolgozott a helyi gyárban. Anyjuk, Katherine Esther Scruse eladóként dolgozott; emellett templomi kórusban is énekelt.
A népes család a kis házban igen szűkösen fért el. Joseph a testvérével és barátaival megalakította a The Falcons nevű együttest, helyi klubokban játszottak. Nem volt nagy sikerük, végül fel is oszlott a zenekar.
Amikor elromlott a tévéjük, a gyerekek édesanyjukkal énekeltek és zenéltek; a fiúk apjuk féltve őrzött, elzárva tartott gitárját is elővették, amikor tehették. Tito egyik nap elszakított egy húrt, így mindannyian lebuktak. Apjuk a kezdeti dühkitörés után meghallgatta őket, majd tehetségükről megbizonyosodva a család zenei karrierjét kezdte tervezni. Kevés pénzükből hangszereket vásárolt.
Édesanyjuk csatlakozott a Jehova Tanúi szektához; nem ünnepeltek sem születésnapot, sem karácsonyt, a szomszédok is egyre furcsábban néztek rájuk. Amíg más gyerekek odakint játszottak, ők szorgalmasan gyakoroltak otthon, a szomszédok gúnyos megjegyzéseitől és bekiabálásaitól kísérve. Apjuk szigorúan és kemény kézzel nevelte őket, amelybe az ütlegelés és a megfélemlítés is beletartozott.

Az eredetileg Jackson Brothers nevű, családi együttessel számos tehetségkutató versenyt megnyertek.
1966-tól Chicagóban is rendszeresen felléptek. A The Jackson Five-ra keresztelt együttes kisbusszal járta hétvégenként a városokat, a fiúk sokszor pár órával iskolakezdés előtt értek haza hajnalban.
1967-ben a New York-i Apollo színház világhírű tehetségkutató műsorában léptek fel, amely minden sikerre áhító fekete előadó álma volt. Megnyerték a versenyt.
A garybeli Beckman Junior középiskolai verseny első helyezése után felfigyelt az együttesre a Steeltown Records tulajdonosa. A helyi kis lemezkiadó stúdiójában a csapat profi körülmények között készíthetett felvételt. 1968-ban megjelent két kislemezük: az egyiken a Big Boy és a You've Changed, a másikon pedig a We Don't Have to Be Over 21 (to Fall in Love) és a Jam Session.

A detroiti Motown Records meghallgatására, 1968-ban videófelvétel készült róluk. Az elnök, Berry Gordy leszerződtette őket, Hollywoodban lettek elszállásolva.
Az I Want You Back című kislemez 1969 októberében jelent meg, világszerte több, mint 6 millió példányban kelt el. Ezt követően az együttes tévés fellépéseken is részt vett.
Az egész család a kiadó által bérelt Los Angeles-i házba költözött, majd decemberben megjelent első nagylemezük, a Diana Ross Presents The Jackson 5. A második kislemez, az ABC hat hét alatt kiszorította a Billboard lista éléről a Beatles Let It Be című dalát. A mesterhármashoz tartozó harmadik korong a The Love You Save volt, amely szintén nagy sikert aratott. Ezzel a Jackson Five lett az első olyan együttes, amely az első három kislemezével egyaránt világsikert ért el.
Önálló koncertjük 1970. május 2-án a Philadelphiai Kongresszusi Központban volt.
A második nagylemez, az ABC ugyanebben a hónapban jelent meg, még sikeresebb lett, mint az első album. A Los Angeles-i Forumban lévő koncertjükön nézőszámrekordot döntöttek.
A ma már klasszikusnak számító I'll Be There című ballada több, mint két és félmillió példányban kelt el világszerte.

A következő kislemez a Mama's Pearl volt, 1971-ben jelent meg. A család hazalátogatott Garybe, hogy az akkori polgármester újraválasztásának kampányát támogassa. Két teltházas koncertet adtak.
A Never Can Say Goodbye kislemez csaknem 2 millió példányban kelt el. Májusban a család saját házba költözött, a Kalifornia előkelő részének számító Encinóba.
A Maybe Tomorrow dal megjelenése után a csapat egy ötven koncertből álló turnéra indult, amelynek során a Madison Square Gardenben a közönség megostromolta a színpadot. A csapat népszerűsége miatt egyre lehetetlenebbé vált, hogy a fiúk normál iskolákat látogassanak. Magániskolák diákja volt, vagy házitanítók jártak hozzájuk.

1972 novemberében az együttes megkezdte első európai turnéját, a kezdő, londoni koncertet az angol királynő is megnézte. A Heathrow-repülőtéren olyan üdvözlés fogadta őket, akárcsak a Beatlest.
Lemezeladás szempontjából visszaesett a csapat, a Lookin' Through the Windows albumból "csak" több, mint félmillió fogyott.

1973-ban, amikor Jackie 22 éves volt, megjelent első szóló albuma, Jackie Jackson címmel.

1974 februárjában jelent meg az együttes Dancing Machine kislemeze, amely a több, mint kétmilliós eladási adataival új sikert hozott az együttesnek.
Áprilisban a Las Vegas-i MGM Grand Hotelben léptek fel, meghódították a túlnyomórészt fehér középkorúakból álló közönséget. Szeptemberben megjelent a nagylemez is.

A kiadó szerint a fiúk nem lettek volna képesek saját maguk számokat írni, és kezdte elhanyagolni az együttes reklámozását. Végül, Jermaine kivételével (aki feleségül vette a főnök lányát, Hazel Gordyt) otthagyták a Motownt, és aláírták a CBS-Epic kiadóval a szerződést. Jermaine helyett Randy került be a csapatba. Nevüket nem tarthatták meg, ezért a The Jacksons mellett döntöttek. 1976-ban indult a tévésorozatuk, hírességek vendégszerepeltek benne. Ez volt az első olyan sorozat, amelyben egy fekete család volt a főszereplő.
Novemberben jelent meg az első album az Epicnél, The Jacksons címmel; vegyes kritikákat kapott.

Az együttes második albuma, a Goin' Places, 1977 októberében jött ki - nem aratott sikert. A kiadó belement, hogy a fiúk ezután szabad kezet kapjanak saját számok írásához és előadásához.
1978-ban jelent meg az első olyan nagylemez, a Destiny, amely egy kivételével saját szerzeményekből állt. A Blame It on the Boogie mellett a Michael és Randy által írt Shake Your Body (Down to the Ground) volt a legsikeresebb dal. A kislemez 1979 februárjában jelent meg, világszerte kétmillió példányt adtak el belőle.

1980-ban jelent meg az új Jacksons-nagylemez, a Triumph. Elég megemlíteni két dal címét az albumról: Can You Feel It, Heartbreak Hotel. Rá egy évre jött ki a koncertturné élő felvételeit tartalmazó lemez. A nyári turné Los Angelesben minden korábbi rekordot megdöntő, négynapos fellépéssorozattal zárult.

1983. március 25-én ünnepelte a Motown kiadó a 25. születésnapját. Az együttes, az immár külön utakon járó Michaellal együtt fellépett a Motown 25: Yesterday, Today and Forever névre keresztelt ünnepélyen - Michael a Billie Jean színpadi előadásával és a moonwalkkal éppen ekkor írta be magát a történelemkönyvekbe.

1984-ben a Pepsi-Cola számára forgatott az együttes reklámfilmeket, január 27-én Michael másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a fején.

1984. július 2-án megjelent a Jacksons Victory című albuma, amelyen együtt dolgozott mind a hat fiútestvér. Világszerte több, mint 7 millió példányban kelt el; felkerült rá Michael duettje Mick Jaggerrel, a State of Shock. A július 6-án indult turné fél évig tartott; Michael az összes bevételt, majdnem ötmillió dollárt, három jótékonysági szervezetnek adományozta.

1985. február 28-án összegyűlt a szórakoztatóipar legismertebb zenészeiből álló kórus, hogy felénekelje az USA for Africa alapítvány éhezők megsegítésére készült dalát, a Michael és Lionel Richie által írt We Are the Worldöt - Jackie is köztük volt. A popzene történetében a legnagyobb példányszámban elkelt kislemez lett (kb. 20 millióval); a legelső, amely multi-platinalemez lett - négyszeres platinalemezzé minősítette az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége (RIAA).

A testvérek, az 1989-es utolsó közös, 2300 Jackson Street című albumuk után külön utakon jártak. Ugyanebben az évben Jackie megjelentette második szóló nagylemezét, Be the One címmel. Nagyobb sikert ért el, mint az elsővel, de széles közönségre nem talált vele.

Michael 2001-ben ünnepelte szólókarrierjének 30. évét, ennek alkalmából szervezték a Michael Jackson: 30th Anniversary Special című show-t New Yorkban. Michael újra fellépett testvéreivel, és a szórakoztatóipar krémje adta elő legnagyobb slágereit.

Jackie jelenleg Las Vegasban él, ahol két lemezcége is van: a Jesco Records és a Futurist Entertainment, amelyet 2001. február 8-án alapított. Emellett a producere a The Jacksons: A Family Dynasty című valóságshow-műsornak és új, feltörekvő művészek mentoraként is tevékenykedik.

2010 november elején a The Oprah Winfrey Show vendége volt, 2012 nyarán pedig a testvéreivel turnézni indult.

2013-ban lemezfelvételeket készített a cége, a Siggy Music stúdiójában; egyelőre még nem jelentek meg új dalai.

2014-ben a The Block című tévésorozat egyik epizódjának forgatókönyvét írta meg, majd a Strictly Come Dancing sorozatban szerepelt egy alkalommal, egy másik részt pedig szintén ő írt.

2015-ben Las Vegasban ünnepelte a Jackson 5 együttes az 50. születésnapját, és turnéra indultak a testvérek. 2016 eseménytelenül zajlott.



____________

Éowyn | Források: JackieJackson5.com | TheJacksons.com | Jackson-Source.com | Michael Jackson: Moonwalk c. önéletrajz | Wikipedia.org (angol)


Diszkográfia:

Szólóalbumok és kislemezek


Albumok

Jackie Jackson (Motown, 1973)

Love Don’t Want to Leave
It’s So Easy
Thanks to You
You’re the Only One
Didn’t I (Blow Your Mind This Time)
Do I Owe
Is It Him or Is It Me
In My Dreams
One and the Same
Bad Girl

Be the One (Polygram, 1989)

Stay
Be the One
Fun
Who’s Loving You Now
Cruzin
Fine Fine Lady
Stuck on You
Don’t Rush It
Broken Heart
Stay (12" Remix)



Kislemezek

Love Don’t Want to Leave (1973)
Stay (1989)
Cruzin’ (1989)




2017. január 29. 14:44 #203
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
Jaime Alguersuari - Shenayla
Margarita Magana - Shenayla
Fernanda Castillo - Shenayla
Olivia Palermo - Shenayla

-----------------------------------

JAIME ALGUERSUARI 1990. március 23-án született Barcelonában. Jaime édesapja, id. Jaime Alguersuari motorversenyző volt, a Renault Világsorozat RPM Racing csapatának elnöke, édesanyja Carmen Escudero. Egy nővére van Marta Alguersuari.

KEZDETEK

8 éves korában a katalóniai gokartbajnokságon a szakemberek felfigyeltek a tehetségére, 2003-ban az olasz Junior ICA bajnokságban vett részt. A junior Európa-bajnokságon a 27. helyen ért célba. Első jelentős sikere is ehhez az évhez köthető, megnyerte a Copa Campeones Trophy-t a juniorok között. 2004-ben megvédte a címet, majd a Spanyol ICA - gokart sorozatban is diadalmaskodott.

2005-ben újra megnyerte a spanyol bajnokságot, az Ázsia- Óceániai Bajnokságon a második, az olasz sorozatot pedig a harmadik helyen zárta. Ez volt az utolsó gokartban töltött éve, év közben már próbálkozott a formaautókkal, 2005-ben a Formula Junior 1600 olasz szériájában megszerezte a harmadik helyet. Kétszer is sikerült futamot nyernie, ezzel rekordot állított fel, ugyanis ezt megelőzően a szériában ilyen fiatalon senkinek nem sikerült ez a bravúr.

A 2005-ös sikereit látva a Red Bull Racing istálló öt éves szerződést kötött a 15 éves spanyollal, aki garanciát kapott, hogy amennyiben fejlődése ilyen töretlen marad ülést biztosítanak számára a királykategóriában a Formula 1-ben.

2006-ban az Olasz Formula-Renault bajnokságban szerepelt, ebben a kategóriában ő volt minden idők legfiatalabb futamgyőztese, végül 56 ponttal a 10. helyen zárt az összetettben. Ugyanennek a kategóriának a téli versenysorozatát viszont nagy fölénnyel nyerte, mind a négy futamon ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Formula Renault 2.0 Európa Kupában 24 pontot gyűjtött, ezzel a 12. helyen végzett a pontversenyben . Itt is egyszer állhatott fel dobogóra, amivel a még mindig csak 16 esztendős fiatalember szintén rekordot döntött.

2007-ben az Epsilon Red Bull Team színeiben az európai Formula Renault 2.0-ásban már az 5. helyig meg sem állt (2 dobogós helyezés és 67 pont a mérlege), ezzel újabb hatalmas lépést tett a Forma 1 felé.

2008-ban következett a Formula-3. A Spanyol Formula-3-ban 7. helyen végzett, az igazi átütő sikert azonban a Brit Formula-3 hozta meg a Carlin Motorsport csapatával nagy fölénnyel megnyerte a nívos sorozatot (5 győzelem, 6 pole, 12 dobogó, 5 leggyorsabb kör, 251 pont). Jutalomként tesztlehetőséget kapott a Red Bull F1-es autójával. Az évente rendezett Masters of Formula 3-on a 8., a nevezetes Macau Grand Prix-n pedig a 10. helyen futott be.F1-es karrierjének kezdetén sem hagyta abba a szereplést a WSR sorozatban, mivel a két sorozat versenyei nem ütötték egymást időben.

Sokszor hírbe hozták a Forma 1-es Scuderia Torro Rosso csapattal, a 2009-es évet mégis a World Series by Renault sorozatban kezdte meg. 2009- július 1.-jétől Jaime váltotta Brendon Hartley-t a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso új tartalékversenyzőjeként, a szerződés fél évre szólt.

FORMA 1 (2009-2011)

Scuderia Toro Rosso (2009-2011)

A Torro Rosso a 2009-es Német Nagydíjat követően úgy határozott, hogy a folyamatos gyenge szereplések miatt a francia Sébastien Bourdais helyére a mindössze 19 éves spanyolt szerződteti.

Jaime Alguersuari első versenyére a Forma 1-ben a Magyar Nagydíjon került sor, a futam napján 19 éves és 125 napos volt, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb újonca. Élete első versenyén az utolsó rajtkockából indult, csapattársától, Sébastien Buemitől 8 tized másodperccel maradt el az időmérő edzésen. A futamon jól tartotta magát, stabil tempóban hibátlan versenyt futott, végül Buemit is maga mögé utasította, így a 15. helyen végzett körhátrányban.

2010-ben első teljes szezonját kezdte meg a Forma 1-ben, annak ellenére, hogy csupán 5 pontot gyűjtött a 19 versenyen sikeresnek mondhatta szezonját, hiszen csupán két alkalommal esett ki.

A 2011-es szezonban ugyancsak a Jaime Alguersuari Sébastien Buemi pilótapárossal vágott neki a szezonnak a Torro Rosso. Alguersuari a 19 versenyből 16-ot tudott befejezni, és 7 versenyen szerzett pontot, amivel a VB pontversenyben a 14. helyen zárt, 26 ponttal, csapattársa 11 ponttal maradt le mögötte a 15. helyen.

F1-ES PÁLYAFUTÁSA RÖVIDEN

× Csapatai: Torro Rosso (2009-2011)
× Nagydíjak: 46
× VB cím: 0
× Futamgyőzelem: 0
× Dobogós helyezések: 0
× VB pontok: 31
× Pole pozíciók: 0
× Leggyorsabb körök: 0
× Első futama: 2009-es Magyar Nagydíj
× Első győzelem: -
× Utolsó nagydíj : 2011-es Brazíl Nagydíj

FORMA 1 UTÁN

2012-ben pilótaülés nélkül maradt, amire sokak szerint a Helmut Markoval való hangos szóváltása miatt került sor. Csatlakozott a BBC Radio 5 Live csapatához mint szakkomentátor, James Allennel kommentálta a futamokat. Mindeközben a Pirelli-F1-es gumiszállító - tesztpilótája volt, amelyet tapasztalatszerzésként fogott fel, remélte, hogy az így megszerzett tapasztalatokat, hasznosíthatja 2013-ban valamelyik csapatnál, de ebben az évben is ülés nélkül maradt.

Formula E

Virgin (2014-2015)

Csatlakozott a Formula E (elektromosan hajtott együléses autók versenye, Észak-Angliában) versenyzők klubjához, majd 2014 márciusában bejelentették, hogy a Virgin Racing színeiben versenyez. Jaime legjobb pozicíóját a nashville-i versenyen érte el, 4. lett.

2015. október 1-jén bejelentette, hogy visszavonul a motorsportok világából.

ÉRDEKESSÉGEK JAIME-RŐL

× Beszélt nyelvek: spanyol, /katalán/, angol, olasz
× Kedvenc színe: fekete
× Kedvenc száma: 4
× Hobby, sport: motorsport, tenisz, golf
× Kedvenc sportolói: Rafael Nadal, F1- Fernando Alonso, Robert Kubica, Sebastian Vettel

ZENE

Jaime a Dj pult mögött is kipróbálta magát, számos rendezvényen fellépett, Dj Squire néven. Debütáló albuma Organic Life címmel, 2011 szeptember 14.-én jelent meg a Blanco y Negro Records gondozásában.

MAGÁNÉLETE

Jaime aktív F1-es évei előtt ismerte meg az iskolában, Marta Gironest (1990.május 28), a lány nem rajongott a Forma 1-ért. 2012-ben szakítottak, majd osszejött Chiara Martegiani olasz színésznővel. 2016-ban feltöltött Instagram oldalára kettő olyan fotót melyen férfival csókolózik, azzal az üzenettel, hogy "Igen, meleg vagyok", később tötölte e fotókat és az összes közösségi oldalát is.

-----------------------------------------------------

MARGARITA MAGAÑA 1979. július 25-én született Mexikóvárosban.

Margarita 1993-ban debütált a telenovellák világában az El club de Gaby című sorozatban. Két évvel később Thalía és Fernando Colunga sorozatában a Maríában kapott egy kisebb szerepet.
1998-ban feltűnt a Camilában. Az egy évvel később bemutatott Szeretni bolondulásig című sorozatban Gaby Spanic és Saúl Lisanzo mellett alakította Brisát. 2002-ben az Aracely Arámbula, Jorge Salinas és Gabriel Soto mellett tűnt fel a A szerelem ösvényeiben. 2007-ben Karla szerepét osztották rá a Pokolba a szépfiúkkal!-ban, melyben Allisson Lozz, Altair Jarabo és Eugenio Siller alakítottak főbb szerepet.
2010-ben az Időtlen szerelem című telenovella első néhány részében volt látható, a fiatal Pepát alakította. Margarita egyik legismertebb szerepe a Teresa című telenovella Aidája volt. Angelique Boyer, Sebastián Rulli, Aarón Diaz, Ana Brenda Contreras, Fernanda Castillo és Daniel Arenas is ennek a sorozatnak köszönheti karrierjének beindulását.
2013-ban újra együtt dolgozott Angie Boyerrel és Sebastián Rullival, Agnelli Nesma Szerelem zálogba című produkciójában. Ebben a sorozatban Esmeraldát alakította, partnere Carlos de la Mota volt. A Szerelem zálogba forgatásai után Margarita visszavonult és családjának szentelte életét, egyenlőre nem tervezi, hogy visszatér a telenovellák világába.

DÍJAK, JELÖLÉSEK
2011 .... TVyNovelas / A legjobb női főgonosz (Teresa) - jelölt
2007 .... TVyNovelas / A legjobb női főgonosz (La Verdad Oculta) - jelölt

MAGÁNÉLETE
Margarita 1999 és 2004 közt Mauricio Aspe mexikói színész felesége volt (Kedves ellenség, Árva angyal), a párnak 2000-ben közös gyermeke született Shakti Aspe Magaña. 2004-től Margarita férje, Adalberto Palma mexikói futballista, akitől 2012. január 19-én megszületett második kislánya Constanza. 2014-ben pedig megszületett a pár kisfia, Mateo, akit a legnagyobb titokban vártak, később a színésznő elmondta, hogy már a Szerelem zálogba című telenovella forgatásai alatt a állapotos volt, de titokban tartotta.
Margarita Instagram profilja: https://www.instagram.com/magategui/?hl=hu,

------------------------------------------

FERNANDA CASTILLO 1982. március 24-én született Mexikóban. Pályatársaihoz hasonlóan ő is a Televisa színészképzőjében a CEA-ban tanult.

2000-ben a Mi destino eres tú című sorozattal kezdődött Fernanda színésznői karrierje. 2002-ben A szerelem ösvényeiben Mónica szerepét alakította. 2006-ban lapott egy kisebb szerepet a Lety, a csúnya lány-ban majd a következő évben a Szerelempárlatban tűnt fel Angélica Rivera és Eduardo Yáñez oldalán.

2010-ben alakította legismertebb szerepét a hazánkban is nagy sikert aratott Teresa című telenovellában, majd

2012-ben Silvia Navarro és Christián de la Fuente mellett szerepelt A szív parancsában.

2013-tól a Telemundo narkónovellájában az El Señor de los Cielos-ban alakította Mónica Robles szerepét.

2016-ban Caro szerepét alakította a No Manches Frida című mexikói vígjátékban, mely a német Fack ju Göhte dél-amerikai változata.

2016-ban kezdték el forgatni az El Chema című bűnügyi sorozatot melyben Fernanda Maurichio Ochmann partnere.

ÉRDEKESSÉGEK FERNANDÁRÓL:

× Fer instagram-profilja: https://www.instagram.com/fernandacga/,
× Legjobb barátnője a Teresa sztárja Angelique Boyer,

MAGÁNÉLETE

Kedvese a szintén színész Erik Hayser akit hazánkban a Lucia - A sors üldözöttje című telenovellában ismerhettünk meg.

----------------------------------

Olivia Palermo 1986. február 28.-án született Connecticutban, az Egyesült Államokban. Édesapja Douglas E. Palermo ingatlanfejlesztő, édesanyja Lynn Hutchings, belsőépítész. Olivia a Nightingale-Bamford középiskolába járt New Yorkban. A diplomát a St. Luke Schoolban szerezte meg New Canaanban, Connecticutban. Egy évet tanult az American University of Paris egyetemen.

Bár eleinte tagadta, hogy 2008-ban csatlakozik az MTV, The City című valóság showjához, végül igaznak bizonyultak a pletykák, 2008. december 29.-én debütált a műsorban. A show a New York városban élő fiatalok életét mutatja be, Olivia a szereplésért, epizódonként 12,000 dollárt kapott.
A showban Palermo kisasszony Diane von Fürstenberg amerikai divattervezőnek dolgozott, később az Elle magazinnál is megfordult. A valóságshownak 2010-ben vége lett, Olivia életét 35 epizódon át követhették nyomon a rajongók.

2009-ben Olivia aláírt a Wilhelmina Modelshez, ezután volt a francia, mexikói, ukrán, orosz és spanyol Elle címlaplánya, de az orosz Tatler magazinban is láthattuk 2012-ben, valamint a spanyol Vogue és Marie Claire is felkérte egy-egy címlapfotóra. Párjával a modell Johannes Huebl-val, a Mango és Hogan 2010-es őszi / téli kampányának arcai voltak. 2010-ben Roberta Freymann-nal megnyitotta ékszerboltját, és a Carrera y Carrera nevű spanyol ékszerek arca lett.

2011. augusztusában, Stuart Weitzman amerikai tervező felkérte, hogy tervezzen cipőt. Ez év szeptemberében a Piperlime.com vendég szerkesztője volt, és a Leendő divatdiktátorok című műsor 9. évadának egy epizódjában vendégzsűrizett. 2011. októberében elindította hivatalos honlapját. Egy-egy rész erejéig feltűnt a Topmodell leszek! - Anglia és a Topmodell leszek! - Írország című műsorokban mint vendégzsűri.

2013-ban a Maasai Project for Pikolinos nagykövete lett, mely támogatja a veszélyeztetett kenyai törzseket. Emellett Olivia lett a Chadstone Tavasz/Nyár 2013-as kampányának arca,.

MAGÁNÉLETE

2007-ben kezdett randevúzni Brian Leinhardttal, akivel 2008-ban szakítottak. Nem sokkal később melegedett össze a német modellel Johannes Huebl-al, aki 2014. elején eljegyezte Oliviát.

ÉRDEKESSÉGEK OLIVIÁRÓL

× 2010-ben a People magazin által összeállított, az év tíz legjobban öltözött hírességének listáján az ötödik helyre rangsorolta,
× 2011-ben a Glamour magazin szintén készített egy felmérést a Legjobban öltözött hírességekről, a szavazatok alapján Olivia a 9. Legjobban öltözött híresség volt 2011-ben,
× 2012-ben, a New York Post Oliviát választotta a legjobban öltözött hírességnek,
× Olivia instagram profilja: http://instagram.com/therealoliviap#
2017. február 19. 21:42 #204
- törölt felhasználó -    
Moon Bin a hattagú dél-koreai rookie fiúcsapat, az Astro énekese és táncosa a Fantagio Entertainment alatt. A csapat már 2015. augusztus 14-én létrejött, de debütálásukat 2016 februárjára tervezték, így e hónap 23-án megjelenik első mini albumuk Spring Up címen. Moon Bin már színészként is kipróbálhatta magát a médiában, sőt modellként is megállja a helyét.

Születési név: Moon Bin (문빈)
Születési idő: 1998. január 26.
Születési hely: Cheongju, Chungbuk (Észak-Chungcheong-tartomány), Dél-Korea
Vércsoport: B
Magasság: 180 cm
Súly: 64 kg
Pozíció: vokalista, rapper, táncos
Gyakornoki idő: 7 év

Moon Bin 1998. január 26-án született a dél-koreai Chungbukban. Szülein kívül van egy kishúga, Moon SooA, aki a YG Entertainment gyakornoka és feltűnt az Unpretty Rapstar második évadában. Moon Bin jelenleg a Hanlim Multi Művészeti Gimnázium tanulója 2014-től. Pályafutását gyerekszínészként kezdte 2004-ben, ekkor a Kids Planet Entertainment gyakornoka volt 2010-ig. Gyerekmodellként is kipróbálta már magát, ám manapság nemigen foglalkozik ezzel. 2006-ban megjelent a DBSK (TVXQ) „Balloons” videoklipjében mini Yunhoként, azóta jó barátságot ápolnak egymással és a tagokkal.
Moon Bin jelenleg a 2016 februárjában debütált dél-koreai hattagú fiúcsapat, az ASTRO énekese, rappere, és táncosa a Fantagio Entertainment alatt.

Érdekességek
• Szeret táncolni, színészkedni, valamint vízi sportolni
• Tud zongorán játszani
• Eleinte gyerekszínész és gyerekmodell volt
• Ki nem állhatja a tofut, a vörös babot, a tojássárgáját és a csokoládét
• 2007-ben megjelent az SBS Star Kingjében a DBSK tagjai mellett, ahol felfedte, hogy az iskolájában híres lett, amiért hasonlít Yunhora és mert ulzzang lett (legjobb, legszebb arc, internetes emberekre mondják, néha modellcégeknél is dolgoznak)
• Az ASTRO tagok jó barátságot ápolnak a DBSK tagokkal és családjukkal
• Moonbin legjobb gyerekkori barátai voltak Jung Chanwoo (iKON) és Kang Chanhee (SF9), akikkel még ma is jó a viszonya
• Moonbin és Chanwoo ugyanazon a napon születtek (1998.01.26.), ezért együtt ünneplik, de még a JYJ-s Kim Jaejoong „Hero”-val és a Monsta X-es I.M-mel is osztozkodnak, mivel nekik is január 26-án van a születésnapjuk
• Bárhol képes elaludni
• Fiatalabb korában mindig megmutatta végtelen szeretetét a nála fiatalabb gyerekek iránt
• Példaképe a Big Banges Taeyang
• Sokan azt hiszik, hogy Kim vagy Jung az igazi vezetékneve, pedig a Moon az

ASTRO / 아스트로

Általánosságban
Az ASTRO egy hat tagot számláló dél-koreai fiúcsapat a Fantagio Entertainment alatt. A csapat már 2015. augusztus 14-én létrejött a cég SNS-e és a srácok hivatalos Fancafe-ja által. Az astro spanyolul csillagot jelent, amely a srácok „tiszta vágyát” tartalmazza, hogy emelkedő csillagokká váljanak, akik elfogadják mások szeretetét.

Tagok
MJ (fővokalista)
JinJin (leader, főrapper)
Eunwoo (vokalista, visual)
Moonbin (vezérvokalista)
Rocky (vezérrapper)
Sanha (vezérvokalista, maknae)

Debütálás előtt
A tagokat a Fantagio iTeen-jén keresztül válogatták (az iTeen a rookie-k fejlődésére szolgál, ahol kamaszok mutatják meg tehetségeiket különböző ágakon), így a Fantagio Boys-ként illetve iTeen Boysként voltak említve. Közülük Moonbin töltötte leghosszabb ideig iTeen gyakornokként.
2015. augusztus közepén a Fantagio megalakította az ASTRO nevezetű fiúcsapatát 5 nappal azelőtt, mielőtt a cég megjelenítette volna új webdrámáját, a „To Be Continued”-et. A drámában nemcsak az ASTRO tagjai, hanem Kim Saeron, a 5urpsie-ból ismert Kangjoon és a Hello Venusos Yeoreum is feltűnt, mint a széria főszereplői.
A tévéműsort augusztus 20-án indították és 12 epizódot vetítettek belőle.
2016 januárjában útjára indult első valóság showjuk ASTRO OK! Ready néven, amelyet a KST keretein belül vetítettek. A csapat már korábban is megjelent egy ilyen showban, mégpedig a Golden Bell Challenge-n.
A csapat Koreában országos showcase-t tartott „Meet U Project” keretein belül, összesen 20 showt és 2 fantalálkozót szerveztek rajongóik számára.

Spring Up-, Summer Vibes- és az Autumn Story-korszak (2016)
Az ASTRO debütálására 2016. február 23-án került sor, amikor kiadták első digitális single-jüket „Hide and Seek” néven, valamint a Spring Up első mini albumuk is napvilágot látott ugyanezen a napon. Ekkor a fanclub név is a nyilvánosságra került, az AROHA, ami az ASTRO Hearts All-nak a rövidítése. Debütálásuk után egy héttel az album a hatodik helyen tarolt a Billboard World Albums Charton, majd negyedik helyezést ért el a Gaon Music Charton. Február 25-én az albumon szereplő Cat’s Eye hivatalos videoklipje felkerült a világhálóra, amely a To Be Continued drámájukat tartalmazza és a csapat második single-je is egyben.
Márciusban az ASTRO volt az egyetlen olyan dél-koreai idolcsapat, akiket meghívtak a LeTV Entertainment Awards-ra Kínában.
Mindössze 4 hónappal debütálásuk után a Fantagio bejelentette, hogy a srácok visszatérnek, méghozzá második mini albumukkal Summer Vibes néven, amely július elsejére várható. Június közepén megjelentek a teaser képek a tagokról, illetve egy highlight medley videóból is ízelítőt nyerhettünk a dallistát illetően. Legvégül július elsején debütált a Summer Vibes album, illetve a hozzátartozó MV, amelyet a Breathless-hez forgattak, mint az album vezetődala. A kisfilm igazi nyári hangulatot kelt, amely a tengerparton játszódik, s a tagok rendkívül szokatlan álruhát öltöttek, ugyanis ők a szódás üvegek, melyeket egy lány cipel ide-oda magával. Érdekesség, hogy az a lány az I.O.I-ból ismert Yoojung, akiről már korábban kiderült, hogy szerepelni fog az MV-ben.
Az album 6. helyen tarolt a Billboard World Albums Charton, azon belül pedig a legmagasabb charton a megjelenési hetén, míg a vezetődal, a Breathless 21. helyen végzett a Billboard World Digital Songs Chart kategóriájában.
2016. július 27-én startolt a Hit The Stage nevezetű tévéprogram, ahol 8 idol profi csapatokként összeáll, hogy megmutassák tehetségüket a táncban. A túlélős showban olyan idolok versengtek, mint Rocky, Hoya (Infinite), Ten (NCT), Shownu (Monsta X), Taemin (SHINee), FeelDog (Big Star), U-Kwon (Block B ), Hyoyeon (SNSD), Momo (Twice), Bora (Sistar), Chungha (I.O.I) és Stephanie énekesnő, valamint a BEAST volt tagja, Hyunseung is feltűnt. Habár még Rocky nem tűnt fel igazán, ő csak az augusztus 2.-ai mérkőzésben volt látható.
Később az ASTRO a Staples Center Sportarénában koncertezett július 31-én, Los Angelesben, ugyanis ők voltak az egyik olya koreai előadók, akik részt vehettek a 2016-os KCON-on. Mindössze hat hónappal debütálásuk után a rajongók legnagyobb örömére, megtartották első szólókoncertjüket augusztus 27. és 28. napján a KEPCO Art Center keretein belül Szöulban. Nem sokkal később első ázsiai showcase-ük is útjára indult Bangkokban és Thaiföldön október 29-én.
Október végén a Fantagio bejelentette, hogy a csapat visszatérésére se kell sokat várni, hiszen november 10-én harmadik mini albumuk fog debütálni Autumn Story néven. A korong 5 dalszámot sorakoztat fel, a vezetődal pedig a Confession. A dalhoz tartozó kisfilm 10-én került fel a világhálóra.
A srácok ezen kívül elindították legújabb valóság showjukat ASTRO Project néven, amely az ázsiai turnéjuk előkészületeit és a mindennapijaikat vetíti november 10-étől.


****


Doyoung 2016. április 8-án debütált a dél-koreai SM Entertainment alatt, mint az NCT csapat énekese és táncosa. A csapat debütáltatására az ügynökség több éve készül, ami most érkezett el az NCT U alcsoportjával, melyben Doyoung is tag. Első dalukként a „The 7th Sense” jelent meg, majd másnap ezt követte a „Without You” klipje, melyben Doyoung szintén jelen van. 2017-től pedig az NCT 127 állandó tagja.

Teljes név: Kim Dong Young (김동영)
Művésznév: Doyoung (도영)
Születési idő: 1996. február 01.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 179cm
Súly: 61kg
Vércsoport: B
Család: Szülők, egy báty (Kim Dong Hyun "Gongmyung" [5urprise tagja])
Oktatás: Topyeong Középiskoa
Alegységek: NCT U, NCT 127

Kim Dong Young, színpadi nevén Doyoung dél-koreai származású énekes és táncos. 1996. február 01.-én született Szöulban, Dél-Korea fővárosában. Szüleivel és egy 2 évvel idősebb bátyjával él, aki szintén idol, és a 5urprise csapatában foglal el énekesi és táncos pozíciókat.
Doyoung jelenleg a Topyeong Középiskolában tanul. Gyakornoki időszakát az SM Entertainment alatt 2013-ban kezdte meg, ahol 1 éven belül tagja lett az SM Rookies csapatának, amit az SM gyakornokai alkotnak. Doyoung-ot 15.-ként mutatták be a trainee-k közül. Doyoung már debütálása előtt is szerepelt a médiában, amikor is még gyakornoki időszakában, 2015-ben műsorvezetője volt egy ideig az MBC-s Show Champion zenei műsornak.


NCT (엔시티)

Általánosságban
Az NCT (Neo Culture Technology) egy korlátlan létszámú dél-koreai fiúcsapat az SM Entertainmentnél, amely a cég eddigi „legszínesebb csapata”, ugyanis az NCT nemcsak egy „single” csapat, hanem unitokra, azaz alegységekre bontódik és tagjai létszáma folyamatosan növekszik, valamint mindenféle stílusban gazdagok, végtelenül nyitott és növekvő, világszerte debütáló csapat.
Az NCT legelső alegysége, az NCT U 2016. április 9-én debütált hat taggal (Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun és Mark), illetve kettő single-vel, a The 7th Sense-vel és a Without You-val.
Július 7-én újabb subunit debütált NCT 127 néven, melynek állandó tagjai Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, WinWin, Mark és Haechan, debütáló single-jük a Fire Truck (소방차). Az NCT 127 az első olyan alegysége az NCT-nek, mely már egy mini albummal is büszkélkedhet.
Augusztus 24-én már az NCT Dream mutatkozott be, mint a csapat harmadik unitja, ami főleg tinédzserekből áll, azaz 14 és 17 év közöttiekből.
A későbbi alegységek már Japánban, Pekingben és Sanghaiban fognak debütálni.

Debütálás előtt
Az NCT tagok nagy része az SM predebut csapatának, az SM Rookies tagja volt egészen 2016-ig. Az első tagok, akik nyilvánosságra hoztak, azok Taeyong, Yuta, Ten, Jaehyun, Mark, Jisung és Jeno voltak 2013-ban, Donghyuckot, azaz Haechant 2014-ben, Doyoungot, Jaemint és Taeilt 2015-ben, valamint 2016 elején pedig WinWint mutatták be. Egyedül Chenle és Renjun voltak az olyan tagok, akik nem voltak az SM Rookies predebut csapat részesei.
2016 januárjában az SM elnöke beadott egy prezentációt az SM Coex Artiumnál „SMTOWN: New Culture Technology 2016” néven, melyben az SM által szőtt terveiről beszélgetnek, hogy egy újdonsült fiúcsapat összhangban legyen kultúra tartalmú stratégiájukkal szemben, amely debütálásukat „színesebbé” teszi, vagyis a csapatnak sok alegysége lesz, különböző tagokkal, különböző országokban debütálnak világszerte.

Eddigi debütált tagok
Taeil /2016.04.10. - /
Johnny /2017.01.05. - /
Taeyong /2016.04.09. - /
Yuta /2016.07.07 - /
Doyoung /2016.04.09. - /
Ten /2016.04.09. - /
Jaehyun /2016.04.09. - /
Winwin /2016.07.07 - /
Mark /2016.04.09. - /
Renjun /2016.08.24. - /
Jeno /2016.08.24. - /
Haechan /2016.07.07. - /
Jaemin /2016.08.24. - /
Chenle /2016.08.24. - /
Jisung /2016.08.24. - /



NCT U / 엔시티 유

Tagok
Taeil (fővokalista)
Taeyong (főrapper, vezértáncos, vokalista, visual)
Doyoung (fővokalista)
Ten (főtáncos, rapper, vokalista)
Jaehyun (vezérvokalista, rapper)
Mark (főrapper, vokalista, maknae)

2016: debütálás
2016. április 4-én az SM hírül adta az NCT legelső alegységét NCT U néven, mely hat taggal startol; Taeillel, Taeyonggal, Doyounggal, Tennel, Jaehyunnal és Markkal. Először a teaserképek láttak napvilágot külön-külön a tagokról, 9-én pedig felkerült az SM hivatalos YouTube-csatornájára a csapat debütáló dala, a The 7th Sense. Érdekesség, hogy csak 5 tag működik közre, ugyanis a „kimaradt” tag, Taeil másnap, azaz 10-én tűnt fel a Without You MV-ben csapattársaival, Doyounggal és Jaehyunnal. A dal koreai és kínai változatban jelent meg, az utóbbiban még az SM Rookies egyik kínai tagja, Kun is feltűnt.
Április 9-én, megtették első broadcast megjelenésüket NCT On Air néven a V Appon, melyet a Super Junior tagja, Heechul vezetett. Ugyanezen a napon legelőször felléphettek Kínában a 16th Music Feng Yun Bang Awards keretin belül az SM Rookies 2 kínai tagjával, WinWinnel és Kunnal.
Április 15-én már Koreában léptek fel, a KBS Music Bankén, később pedig 3 évados reality sorozatot indítottak NCT Life néven, amiben az SM rookiek is feltűntek.


NCT 127

Tagok
Taeil (fővokalista)
Johnny (rapper)
Taeyong (főrapper, vezértáncos, vokalista, visual)
Yuta (vezértáncos, rapper, vokalista)
Doyoung (fővokalista)
Jaehyun (vezérvokalista, rapper)
Winwin (vezértáncos, vokalista, visual)
Mark (főrapper, vokalista)
Haechan (vezérvokalista, vezértáncos, maknae)

2016: debütálás
Július elsején örömhír érkezett az SM háza tájáról, ugyanis nemsoká debütál az NCT második alegysége NCT 127 néven, s hét tagból fog állni. Ennek az unitnak olyan tagjai (is) lesznek, akik már az NCT U-ban debütáltak, mégpedig: Taeil, Taeyong, Jaehyun és Mark, majd hozzájuk csatlakoztak az SM Rookiek közül Yuta, WinWin és Haechan.
2016. július 7-én megjelent a Sobangcha, angolosabban Fire Truck névre keresztelt MV, majd ugyanezen a napon felléptek az M! Countdonwon előadva a Fire Truckot és a Once Againt, amelyek a július 10-én megjelent első mini albumukon, az NCT #127-n szerepelnek.
Július 29-én megjelent az unit Taste The Feeling nótája, ami az SM Station projektje a Coca-Colával közreműködve.
2016. december 5-én az NCT 127 öt tagja, Yuta, Winwin, Taeyong, Mark és Jaehyun megjelenített egy különleges táncvideót a Good Thinghez a W Korea közreműködésével. E hónap 20-án pedig Switch nevezetű dalukhoz készült kisfilm látott napvilágot, ami egyébként az unit debütáló albumának, az NCT #127-nek a bónusz dala.
December 27-én öröm hír érkezett az SM háza tájáról, miszerint az NCT 127 első visszatérésére készül, méghozzá két új taggal; Doyounggal és Johnnyval. Doyoung már az NCT U alegységgel tette meg debütálását, Johnnynak pedig most sikerült megragadnia az alkalmat arra, hogy debütálhasson 8 és fél évnyi (!) training után.
2017. január 5-én hivatalosan is visszatért az NCT 127 kilenc taggal Limitless névre keresztelt MV-vel és kislemezzel, majd ugyanezen a napon asárcok felléptek az M!Countdownon. A csapat második mini albuma január 6-án vált elérhetővé digitálisan és a boltok polcain.
2017. február 21. 18:13 #205
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
http://starity.hu/sztarok/cosima-coppola/
http://starity.hu/sztarok/laisha-wilkins/
http://starity.hu/sztarok/griselda-siciliani/
http://starity.hu/sztarok/engin-akyurek/
http://starity.hu/sztarok/zerrin-tekindor/

------------------------------------------------

COSIMA COPPOLA 1983. október 17-én született Tarantoban, Olaszországban. Fragagnanoban nőtt fel. Kislánykorában klasszikus táncot tanult, majd 18 évesen Rómába költözött.

FILEM / SOROZATOK

2006-ban a Tisztelet kérdése című sorozattal debütált, Melina Bastianelli szerepét alakította, majd a következő évben Monica Vullo, Donne sbagliate című drámájában megkapta Elvira Conte szerepét.

2008-ban az Io ti assolvo című krimiben volt látható, majd megkapta a Vér és rózsa című sorozat egyik főbb szerepét, Franco Castellano, Gabriel Garko, Ornella Muti és Alessandra Martines melett.

2009-ben újabb sorozatszerepet kapott a L'Onore e il Rispetto: Parte Seconda-ban, melyben ismét Alessandra Martinessel és Gabriel Garkoval játszott együtt. Még ebben az évben megkapta a Sólyom és galamb című sorozat főszerepét is, partnere Giulio Berruti volt.

2010-ben Miss Itáliát alakította a Míkonosz királyai-ban, 2011-ben pedig a Viso d'angelo mini-sorozat Angela Garellijét alakította.

2013-ban volt újra látható a képernyőkön, a Rodolfo Valentino - La leggenda című életrajzi mini-sorozatban. 2014-ben a Furore: Il vento della speranza hősnőjét Orchidea hercegnőt alakította.

SZÍNHÁZ

2007-ben Cosima a színpadon is bemutatkozott az olasz Parioli színházban, az Odio il rosso di Antonio Giuliani című darabban.

ÉRDEKESSÉGEK COSIMÁRÓL:

× Instargam peofilja: https://www.instagram.com/cosimacoppola/,

MAGÁNÉLETE

Cosima 2008 és 2011 között Sergio Arcuri olasz színésszel járt.

---------------------------------------

GRISELDA SICILIANI 1978. április 2.-án született Argentínában. 10 éves korától tanult táncolni, ezért is csatlakozott az "Escuela Nacional de Danzas" nevű tánciskolába. Szülei Norberto Siciliani és Ida María Lozano. 5 testvére van: Guido, Leticia, Malena, Marilina és Paulina Siciliani.

2005-ben a Revista Nacional című showban kapott szerepet. Még ebben az évben szerepet kapott a Sin Código című produkcióban.

2006-ban jött a nagy áttörés, a Sos mi vida (Te vagy az életem) butuska Debbi Quesadajaként megismerte a világ. A telenovellában olyan csillagokkal dolgozhatott együtt mint Natalia Oreiro vagy Facundo Arana. 2007-ben megkapta első főszerepét a Patito Feoban. A telenovellából 2 évad készült.

2009-ben barátnőjével Carla Petersonnal játszott a Corazón Idiota című színházi darabban. A 2010-ben a Pol-Ka-ban (A vénlány) játszott Celeste Cid és Gabriela Toscano oldalán. 2011-ben a Los únicosban alakította María Soledad Marini szerepét.

Egy évvel később az El último Elvis című drámában játszott, 2013-ban pedig a Farsantes Gaby Soria-jaként volt látható, a sorozatban Facundo Arana a partnere.

2014-ben a Viudas e hijos del Rock & Roll-ban alakította Susy Bartolottit.

2016-ban az Educando a Nina hősnőinek szerepében volt látható, ebben a sorozatban Gris ikelányokat alakított.

DÍJAK, JELÖLÉSEK

2013 .... Martín Fierro (Farsantes) - nyert
2011 .... Martín Fierro (Los únicos) - jelölt
2010 .... Martín Fierro (Para vestir santos) - jelölt
2008 .... Martín Fierro (Patito feo) - jelölt
2007 .... Martín Fierro (Patito feo) - jelölt
2005 .... Martín Fierro / A legjobb szívésznő (Sin código) - jelölt
2005 .... Martín Fierro (Sin código) - nyert
2005 .... Clarín (Sin código) - nyert

MAGÁNÉLETE

Griselda a televíziós producer és színész Adrian Suarral él együtt, 2008. februárjában tették hivatalossá kapcsolatukat. 2012-ben megszületett első gyermekük Margarita Kirzner Siciliani.

Gris Instagram profilja: https://www.instagram.com/griseldasiciliani/?hl=hu,

------------------------------------------

ENGIN AKYÜREK 1981. október 12-én született Ankarában.

2004-ben kapta első szerepét a Yabanci damat című sorozatban, itt Kadir szerepét alakította. 2006-ban a Végzet című drámában volt látható, majd megkapta Nizipli szerepét a Karayilan sorozatban.

2009-ben a Bir bulut olsam mini-sorozat Mustafáját alakította. 2010 és 2011 közt Beren Saat partnere volt a Fatmagül című drámasorozatnak. 2014-ben a Bi Küçük Eylül Meselesi című filmben kapott szerepet, illetve Ömer szerepét alakította a Kara Para Ask sorozatban.

2017-ben az Ölene Kadar TV sorozat főhősét, Daghan Soysürt alakította, partnernője a Szerelemben, háborúban Mürvetje, Fahriye Evcen volt.

MAGÁNÉLETE

2011-ben Cansu Taskin színésznővel randevúzgatott, 2014 és 2015 közt a szintén színésznő Tuvana Türkay volt a szerelme.

Engin Instagram profilja: https://www.instagram.com/enginakyurek_video/,

--------------------------------------------

ZERRIN TEKINDOR 1964. augusztus 5-én született Törökországban.

Általános és középiskolai tanulmányait is Ankarában végezte. 1985-ben diplomázott a Hacettepe Egyetemen, majd elkezdett dolgozni az Állami Színházban. Nem csak színésznőként, hanem festőként is ismert Törökországban, 1990 és 1994 között festészetet tanult a Bilkent University School of Fine Arts egyetemen, majd 1994-től több mint kilenc kiállítást rendezett saját képeiből.
2004-ben a Bir Istanbul masali sorozatban illetve a Mars kapidan baktirir című filmben kapott szerepet, 2007-ben az Ask yeniden sorozatban szerepelt.
2008 és 2010 közt a Tiltott szerelemben Beren Saat és Kivanç Tatlitug mellett szerepelt. 2011-2013-ig a Kuzey Güney - Tűz és víz-ben volt látható, ebben a sorozatban ismét Kivanç Tatlituggal játszott, ahogy a 2014-es Szerelemben, háborúban-ban ahol a Tatlitug által alakított Kurt Seyit anyósát alakította.
2015 és 2017 közt forgatták a Végtelen szerelem című sorozatot melyben Burak Özcivit és Neslihan Atagül szerelmét támogatta.
A 2016-os Ikimizin Yerine romantikus filmben Ülküt alakította. A 2017-es Istanbul Kirmizisi című drámában Aylin szerepét alakítta.

MAGÁNÉLETE

Ex-férje Çetin Tekindora, akivel 1988 és 2000 közt voltak együtt, a házasságból egy fiúk született 1989. szeptember 23-án Hira Tekindor, aki rendezőként tevékenykedik. 2012-től Haluk Bilginer színész a párja.

Zerrin Instagram profilja: https://www.instagram.com/zerrintekindor/,
2017. február 25. 11:57 #206
TommyScans
TommyScans
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.04.29.
Hozzászólás: 830
Csatolások: 10295
Azonosító: 28189
Offline offline
JAMIE LUNER

Jamie Michelle Luner 1971.május 12-én született Palo Altoban , Kaliforniában. Édesanyja , Susan színésznő volt. Édesapja , Steve ruházati értékesítési képviselő. Van egy bátyja , David , aki három évvel idősebb nála. Három éves volt , amikor szülei elváltak.
Pályáját három évesen kezdte különböző televiziós reklámokban. Tizenöt évesen megnyerte a Los Angelesben megrendezett Shakespeare-fesztivált monológ kategóriában. Első szerepét 1987-ben kapta a Growing Pains egyik epizódjában. Még mindig középiskolás volt , amikor 1988-ban megkapta Cindy Lubbock szerepét a Just the Ten of Us című sorozatban. 1989-ben érettségizett a Beverly Hills középiskolában. Miután a sorozatát törölték egy kis szünetett tartott színészi karrierjében és szakács iskolába járt , valamint séf volt egy francia étteremben.
1993-ban Linda Gray lányát játszotta a Miért pont az én lányom? című tv filmben. Vendégként szerepelt az Egy rém rendes családban és a Halálbiztos diagnózisban. 1996-ban megkapta Peyton Richards szerepét Aaron Spelling sorozatában a Savannah-ban. Eredetileg Lane szerepére hallgatták meg , de annyira lenyűgözte a producereket , hogy végül az intrikus Peyton szerepét osztották rá. Amikor a második évad végén törölték a sorozatot Jamie akkori barátjával , Johnny Brazz személyi edzővel és független filmessel körbeutazták az államokat. Amikor visszatért Aaron Spelling hívta a Melrose Place-be , ahol Peytonhoz hasonlóan egy rafinált intrikust , Lexi Sterlinget formálta meg a sorozat utolsó két évadában. 1999-ben miután Ally Walker kiszállt a Pszichozsaru című sorozatból Jamie kapta meg benne az új föszerepet. Rachel Burke karaktere egy epizód erejéig a Kaméleon című sorozatban is felbukkant. A sorozat befejezése után 3 epizód erejéig szerepelt az Édes élet olasz módra című sorozatban , de 1-1 rész erejéig látható volt a Végtelen határokban , a Miami helyszínelőkben és az NCIS-ben. 2009-ben bekerült az egyik legnépszerűbb nappali szappanoperába az All My Childrenbe , ahol Liza Colby szerepét kapta meg. 2014-ben látható volt a Két pasi- meg egy kicsiben , a True Bloodban , 2015-ben a Better Call Saul és a Code Black című sorozatokban. Szintén 2015-ben visszatérő szerepet kapott a Murder in the First című sorozatban , amelyben 10 epizódon keresztül alakította Cassie Siletti szerepét.

DAPHNE ZUNIGA

Daphne Eurydice Zuniga 1962. október 28-án született San Franciscoban. Ereiben guatemalai , finn és lengyel vér csörgedezik. Édesapja , Joaquin Alberto Zuniga Mazariegos filozófiaprofesszor volt a Kaliforniai állami egyetemen. Édesanyja, Ágnes A. Janawicz lelkész. Amikor szülei elváltak , Daphne édesanyjával és nővérével Vermontba költöztek. A Woodstocki Union High Schoolban érettségizett. Az érettségi után UCLA-n tanult színészetet , de végül tanulmányait nem fejezte be.

Első filmje az 1982-es horror a The Door That Dripped Blood volt , majd az 1984-es The Initation. 1984-ben két epizód erejéig Michael J. Fox barátnőjét játszotta a Családi kötelékek című sorozatban. 1985-ben John Cusack partnere volt a Tuti dolog című romantikus vígjátékban. 1987-ben Mel Brooks Star Wars paródiájában , az Űrgolyhókban Vespa hercegnőt keltette életre. 1992-ben Darren Starr – akivel együtt járt UCLA-ra - hívta őt a Melrose Place című sorozatba. Ő lett Jo Reynolds , a fotós. Karaktere késöbb feltűnt a Modellügynökség című sorozatban is. 1996-ban kiszállt a sorozatból. Vendégként látható volt a Kerge városban , a Végtelen határokban és a Különleges ügyosztályban. 2003-ban ismét együtt forgatott Melrose Place-beli kollégájával , Jack Wagnerrel a Szellemkutya akcióban című tv filmben. 2004 és 2005 között az American Dreams című sorozatban szerepelt. 2005-ben egy egyedülálló anyát játszott a Nagymenők című sorozatban. 2008-ban visszatérő szerepet kapott a Tuti gimi című sorozatban , ahol Sophia Bush édesanyját játszotta. 2009-ben két epizód erejéig ismét Jo Reynolds karakterébe bújhatott , az újra induló Melrose Place-ben. 2016-ban Ryan Guzmannal volt látható a Beyond Paradise-ban.


2017. március 19. 14:40 #207
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
Dakota Johnson

Dakota Johnson 1989. október 4-én született a texas-i Austinban. Szülei az ismert amerikai színészek, Melanie Griffith és Don Johnson. Anyai nagyszülei Tippi Hedren, Golden Globe-díjas színésznő és Peter Griffith reklámszakember. Dakota hat éves volt amikor szülei elváltak, majd édesanyja révén új mostohaapát kapott, a spanyol színész Antonio Banderas személyében. Hat féltestvére van, édesanyja oldaláról kettő (Alexander Bauer és Stella del Carmen Banderas), édesapja révén pedog négy (Jesse Wayne Johnson, Atherton Grace Johnson, Jasper Breckinridge Johnson és Deacon Johnson).

Coloradoban, Aspenben kezdte az iskolát. Középiskolába Kaliforniába, a monterey-i Santa Catalinába járt, de az első év után átiratkozott a New Roads Iskolába, Santa Monicába. Gyermekként táncolni tanult, majd 12 évesen modellkedni kezdett.

SZÍNÉSZI KARRIER

1999-ben a mostohaapja, Antonio Banderas által rendezett Tűzforró Alabama című drámában kapta első szerepét, érdekesség, hogy a filmben édesanyja és féltestvére, Stella Banderas is játszott.

2010-ben a Social Network - A közösségi hálóban, Mark Zuckerbergről, a Facebook alapítójáról szóló filmben kapott szerepet. A következő évben a Vanessa Hudgens és Alex Pettyfer főszereplésével készült Csúf szerelemben kapott szerepet, mint Sloan.

2012-ben a For Ellen és a Goats című filmek mellett szerepelt a 21 Jump Street - A kopasz osztagban és az Ötéves jegyességben. 2012 és 2013 közt a Ben and Kate című vígjátéksorozat főszerepét alakította. 2014-ben a Need for Speed Anitájaként és a Cymbeline Imogenjének bőrében láthattuk.

Már 2013-ban kiderült, hogy Dakota lesz az E.L. James könyvsorozatának, A szürke ötven árnylata filmadaptációjának Ana Steeleje. Még abban az évben elkezdődtek a forgatások, a másik főszereplőt, Christian Greyt az angol színésznek Jamie Dornannek adták.A filmet 2015. február 14-én Valentin napon mutatták be, majd bejelentették, hogy a trilógia folytatásai A sötét ötven árnyalata 2017-ben, A szabadság ötven árnyalata pedig 2018-ban érkezik a mozikba.

2016-ban Dakota, Rebel Wilson, Alison Brie és Leslie Mann főszereplésével mutatták be a Hogyan legyünk szinglik című romantikus komédiát.

MODELL KARRIER

Dakota 2006-ban aláírt az IMG modellügynökséghez. 2009-ben a MANGO farmereit népszerűsítette. 2011-ben a Wish divatcég számára készülő, Rising Star elnevezésű kampányban dolgozott.

MAGÁNÉLETE

Járt Noé Gersh zenésszel, majd 2011 és 2014 közt Jordan Masterson színész barátnője volt. Állítólag volt egy kis afférja Benedict Cumberbatch színésszel, 2014-től pedig Matthew Hitt modell-zenész barátnője volt. 2016 közepén szakított a pár.
2017. március 24. 20:17 #208
- törölt felhasználó -    
JESS VERONICA


KEZDETEK
Jessica Louise Origliasso, - ismertebb nevén Jess Veronica - 1984. december 25-én született, Brisbane-ben, Queensland-ben, Ausztráliában. Énekesnőként, dalszerzőként és divattervezőként dolgozik. Albany Creekben nevelkedett fel, Lisa mellett, akivel már fiatalkorukban közösen léptek fel. Édesapja Colleen, édesapja Joseph Origliasso.

KARRIER
1999-ben, Lisa Veronica-val megalapították a The Veronicas együttest. A lányok elektropop, electro-rock és pop-punk stílusban írják slágereiket.
A névválasztást Jess így gondolta: "A név az, amire keveset gondoltunk, viszont egy lánynevet akartunk, és nem the Jesses akartunk lenni. Tudatosan nem egy ikres dolgot akartunk, mivel szerintünk nem túl menő." Erre Lisa a következőképp reagált: "Nem a the Lisas akartunk lenni. De megnéztük a Heathers című filmet, amiben Wynona Ryder játszotta s főszereplőt, Veronica-t. Nagyon tetszett nekünk a név is, és a karakter is, mert nagyon király és egyedi". Így lett az együttes neve a The Veronicas.
Néhány pletyka szerint az Archie Comics képregény egyik szereplője, Veronica Lodge volt az ok a nevükre. A képregény szerkesztői is ezt gondolták, így jogi lépéseket tettek, mellyel azt akarték elérni, hogy ne ez legyen az együttes neve. A Comics fájdalomdíjat kért (200 millió dollárból 20 millió a fájdalomdíj, a maradék 180 millió dollár pedig a büntetés a kiadóval szemben) a Warner Music Group-tól. Megállapodtak abban, hogy az Archie Comics-ban megjelenhet az ikerpár. A képregény kódot rejtett, ami a lányok 4ever dala, ingyenesen letölthető.

2001-ben a Cybegirl című filmben Emerald Buxton-t játszotta, ezzel némi tévés tapasztalatot szerzett. 2007-ben divattervezőként próbálta ki magát, Lisa-val létrehozták a Target divatmárkát, a 7 és 14 év közötti kislányok számára.

2004-ben Lisa és Jess találkozott Hayden Bell-el, a Bell Hughes Music Group producerével, miután néhány dalt felvettek, Hayden a Excalibur Productions-t ajánlotta nekik. A producer segített nekik felépíteni zenei útjukat, a stílusválasztásban. Kicsi múltán bevitte őket a mérnökirodába, ahol megkötötték első szerződésüket. Az egyesség megkötése után Bell sok híres dalszerzővel dolgoztatta őket együtt, mint pl. Clif Magness, Billy Steinberg, Max Martin, kikkel kb. 50 dalt írtak.
Bell tehetségei később megismerkedtek a Warner Bros Records-al, kikkel írásbeli megállapodást kötöttek.

2005–2007: The Secret Life of...
Az együttes 2005-ben az NRL Grand Final-en adtak elő produkciót, nem sokkal első kislemezük megjelenése előtt. 2005. október 17-én megjelent első stúdióalbumuk, a The Secret Life of..., ami közel egy évig volt fent az ARIAN listáján, 7. hellyel nyitva. Volt már azon a listán második is. A lemez négyszeres platina minőségű lett. 2006-ban több ARIA díjra jelölték, a háromból a Legjobb Pop Kiadás díjat nyerték meg. Második kislemezük az Everything I'm Not-ot előadták a díjátadón is. Az USA-ban 2006. február 14-én jelent meg a korong, a Billboard 200 százharminc-harmadik helyén debütált. Két kislemezük köthető az előbbihez. Az USA-i album mellé csatolva egy limitált kiadású DVD is piacra került. Amerikában siker lett a Sessions@AOL, ennek EP-je a The Veronicas: Mtv.com Live EP, melyen az elő kisfilmek mellett a Stay símű sláger is ott van. Közkedvelt album lett Új-Zélandon is, egy listán ötödikként nyitott. Holland listán 75., majd a belgiumin 11. helyen szerepelt. A sok elért siker által a TMF Awardson 2006-ban elnyerték a Legjobb Nemzetközi Új Előadó díjat. Jesset Calvin Klein, Nu:U, a Keds, az Estée Launder bíztatja.
Jess és Lisa a Related c. televíziós műsorban is felléptek, több dalt is előadtak az albumról. Több sorozatban is előadták megjelent dalaikat, mint pl. a Zack és Cody életében a Cry, vagy Amanda Bynes She's the Man tévés műsorában a 4ver. 2006. december 02-án kiadták a Exposed… The Secret Life of The Veronicas című CD-jüket/DVD-jüket, Ausztráliában. Az ARIA DVD-s listán hatodik helyezést ért el már a megjelenése után az első héten és később már harmadik lett. Dupla platina minőségben részesült.

2007–2009: Hook Me Up
2007-ben elkezdtek a második nagy albumokun dolgozni, a korong Los Angeles városában készült el, melyben Toby Gad, Billy Steinberg és John Feldman is közreműködött. A lemez 2007. november 03-án került az ausztrál polcokra. Több, mint 9500 példányt adtak el belőle, már a megjelenése utáni első héten, arany minőséget kapott ezért. Az idők elteltével kettőször platinának minősítették. Ausztráliában a legkeresettebb albumok között 28. helyezést ért el. UK-ben 2009-ben jelent meg és a listákon a legmagasabb helyezése a 35-ös volt. Az albumból kifolyó kislemez, a Hook Me Up 2007. augusztus 27-én debütált az Ausztráliai rádiókban, szeptember végefelé jelent meg CD-ként is. Először ötödik helyen nyitott, majd listavezető lett Ausztráliában.

Az Untouched a második kislemez volt USA-ban, Kanadában, Európában és Új-Zélandon. Ausztráliában másodikként debütált, platinaként; a Billboard Hot 100 nevű listán elsőként, azaz a lista vezetőjeként jelent meg a dal, de elsőre méf csak 62. volt, majd tizenhetedik lett. Ők voltak az első ausztrál előadók, akik platina minősítést értek el USA-ban több, mint 1 millióan töltötték le. Az Egyesült Királyság kislemezlistáján elérte a nyolcaik helyet, míg az írek elsőnek tették.

Harmadik kislemezük a This Love, a negyedik a Take Me on the Floor, az ausztrál legjobb 10-es kislemezes listán szerepelt. A másodikként leírt USA-ban is megjelent, de csak a nyolcvanegyedik helyezést érte el. Ötödikként megjelenő kislemezük, a Popular október közepén jelent meg szülőhazájukban. Az ottani rádiók népszerűvé vált, elérte a 11. helyet. 4ever című kislemezüket UK-ben újra kiadták, 17. lett, illetve Írországban is, ahol három helyezéssel lejjebb jutott.Turnéjuk, a The Hook Me Up Tour, 2007-ben indult el, amely 12 napig tartott és az ottani nagyobb városokban koncerteztek.

2008. október 16-án második turnéjukról pletykáltak, aminek a Revenge Is Sweeter Tour elnevezés jutott. Már azon a turné több távon keresztül felléptek, köztük Új-Zélandon, USA-ban, Európa, illetve Japán is. 2009. szeptember végén fejezték be a turnét, Manchester-ben. Promóciós turnét is kezdeményeztek, mellyel Franciaországot, Olaszországot és Németországot érintették. Japán országában kiadták a The Veronicas Complete-t, egy válogatásalbumot, ami az összes dalukat és három plusz számot tartalmazott. A korong 2009. márciusától került a boltokba. 2008. szeptember hónapján nyilvánosságra hozták, hogy a lányegyüttes négy jelölést is szerzett az ARIA Awards-on. A díjátadón az Untouched dalukat is színpadra vitték, de sajnálatos módon üres kézzel tértek haza.

2010–2013: Life on Mars, Lolita
2009. decemberében elkezdtek új dalokat írni legfrissebb albumukra, a felvételek 2010. elején kezdődtek. A lemez műfajai: klasszikus, rock, pop. Jess állítása alapján az albumot a The Subways, The Dead Weather, Mazzy Star, Ladytron és Peaches inspirálta. A testvérek szerint ez az album más lett, mint az előzőek. Lisa és Jess Michael Paynter jobbján is álltak, közös szerzeményük a Love the Fall. Az ARIA listán a tizenkilencedikként nyitott. Februárban hozzátették, hogy Cherie Curire új albumán háttér vokáloztak. A The Veronicas Amy Grant Grown-Up Christmas List című dalát is feldolgozta a The Spirit of Christmas 2010 nevű albumukra. Egy interjúban a lányok kijelentették, hogy 2011 vége felé lesz kiadva az első kislemez, a lemezt 2012. elejére ígérték. Februárban azt mondták, hogy hamarosan megjelenik. Május 15-én a LOM nevezetű szót fontos mozaikszóként jelentették. Azután azt közölték, hogy 2012. végére biztosan meg fog jelenni. Június 02-án a lányok nyilvánosságra hozták az album címét, Life on Mars. Szeptemberre-októberre várhattuk megjelenését. A korong első kislemeze a Lolita címet viseli, július 27-én került a polcokra. Az albumról már több dalt bemutattak, például a Dead Cool-t, Cold-ot, Heart like a Boat-ot, Baby I’m Ready-t és Let Me Out-ot.

A The Veronicas Sydney-ben, egy rádiós műsorban, a Hot30-ban mutatták meg a Did You Miss Me első előzetesét. A Mad Love című dal akusztikus változatát produkálták, Perth-ben. Egy rajongójuk kérdésére válaszolva egy dal címét elárulták az albumról: Spirits and Sin. Decemberben egy lehetséges dalt idéztek: "Heartbroken. Épp most írtam a lelkitársaimmal: @Jessicaveronica @axlll @IlseyJ. Ahol a szavak elbuknak, ott a zene beszél."

2014-2015: The Veronicas
2014. márciusában nyilvánossággá hozták, hogy régi kiadójukkal felbontották az egyességet és egy új szerződést kötöttek, méghozzá a Sony Music-al. Az új támpgatójukkal folytatták új albumuk munkáit. Szeptemberben jelent meg az új lemez első kislemeze, a You Ruin Me, mely Ausztráliában nagy sikert aratott. Harmadik stúdióalbumuk, a The Veronicas, 14 számot tartalmaz és november végén jelent meg. A korongról két kislemez fejlődött, amik az If Love Someone és a Cruel.

2016, 2017: Közelgő negyedik album
2016. június 19-én a lányok bejelentették, hogy ők fogják helyttesíteni a The Madden Brothers-t a zsűri székeinél, a The Voice Australia-ban. 2016. nyarán megjelent az In My Blood cím számuk, de negtív kritikák is érkeztek.

2016. novemberében megjelent új kisfilmjük az On Your Side, aminek a videoklipje ő és Ruby Rose szexuális kapcsolatáról szól. A klipben ikertestvére, Lisa nem tűnt fel. A The Veronicas feltűnt a Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras After Party-n.


MAGÁNÉLET
Jess 2006-2007-ben randizott Steven Childs-el. Szerelmük abban az időben annyira erős volt, hogy ugyanolyan, Love tetoválást varrattak magukra. Kapcsolatuk nem tartott örökké, a "szétmenés" után Steven írt egy Jess által ihletett dalt, a "She's The End"-t.
2008-ban Jess elkezdett randevúzni Azaria-val, a The Follow egyik énekesével, de szerelmük csak 1 évig tartott. Még abban az évben Ruby Rose-al vigasztalódott Jess. Josh Katz oldalán volt látható 2014-től 2016-ig. 2016. novemberében a The Veronicas elkészítette az One Your Side videoklipjét, melyben a 2016-tól újra randizgató pár, Jess és Ruby szexuális kapcsolatáról van szó. Abban az évben Jess felvállalta, hogy leszbikus.

TURNÉK
2009... Revenge Is Sweeter Tour

ÉRDEKESSÉGEK
- 13 tetoválás díszíti testét.
- Az ideális férfi számára a sötét hajú, kék szemű és izmos srácok.
- Szerinte nincs szerelem első látásra.
- Az éjszakai életet részesíti előnyben.
- A The Veronicas többi tagja: Jungle George (gitár), Rob Guariglia (gitár), Paulie DeVincenzo (basszusgitár), Vik Foxx (dob).
- Kedvenc színe a piros, fekete és a zöld.
- Kedvenc száma a 6-os.
- Kedvenc állata a macska.
- Kedvenc színésze Johnny Deep, Leonardo Di Caprio, színésznője Angelina Jolie.
- 1 perccel született előbb Lisa-tól.
- Kedvenc énekese Michael Jackson, énekesnője Lisa! Haha.
- Kedvenc filmje a Gyűrűk Ura.
- Kedvenc hónapja az évekből a december.
- Kedvenc itala a limonádé.
- Kedvenc fagylaltja a csokis.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
2005... Best Breakthrough Artist – Single ~ ARIA Music Awards "4ever"... jelölt

2006...ARPA Awards - Best Pop Release... nyert, - Breakthrough Artist – Album, Highest Selling Album... "The Secret Life of.... ...jelölt

2006... Dolly Teen Choice Awards... Hottest Music Act, Hottest Album of 2006.. "The Veronicas", "The Secret Life of...".. nyert, jelölt.

2007... ARIA No.1 Chart Awards - Reaching number-one on the ARIA Singles Chart... "Hook Me Up", "You Ruin Me"... nyert, nyert

2008... ARPA Awards - Best Pop Release, Highest Selling Album..."Hook Me Up" jelölt

2008... ARPA Awards - Highest Selling Single ""Untouched", "Hook Me Up"... jelölt

2008... Dolly Teen Choice Awards... Most played on my iPod... "Hook Me Up"...nyert

2009... ARPA Awards - Most Played Australian Work ~ "Untouched" ...jelölt

2005-2013... Channel V - OZ Artists of the Year... jelölt-jelölt
...
FILANTRÓPIA
2006-ban a lányok csatlakoztak Wildlife Warriors Worldwide jótékonysághoz, ami az állatokat menti meg. Iskolákban is felléptek, sikerekkel. 2008-09-ben indítottak egy sms-es jótékonysági kört, amit ő, Jess nyert meg. 2009. márciusában részt vettek egy homoszexuálisokat támogató rendezvényen, amin többek között ott volt Drew Barrymore, Pete Wentz és Janice Dickinson is. Jess és Lisa a "Viseld büszkén" kampány támogatói, hogy az azonos neműek is összeházasodhassanak.

TERMÉKEK
A The Veronicas kitüntetést kapott a Nu:U ausztrál hajápolási terméktől, és arra jutottak, hogy 2005. őszén a lányokat választották a Choice Calvin Klein arcainak. 2006-ban a Keds ruha- és cipőmárkát reklámozták első amerikai turnéjukon. 2010. január 27-én bejelentették egy tweeten keresztül, hogy ők már szerződést közöttek a Flirt! kozmetikai márkával. A szerződés bontása után a Estée Lauder "Rock-n-Rebel" illatát reklámozták. Lisa és Jess pizsamák reklámarcai is voltak.
írta: simplegirl.

A filmográfia, diszkográfia, család, elérhetőségek nincs feltöltve a topikba
2017. március 24. 20:21 #209
- törölt felhasználó -    
LISA VERONICA


KEZDETEK
Lisa Marie Origliasso 1984. december 25-én született, Brisbane-ben, Queensland-ben, Ausztráliában Jessica Louise Origliasso ikertestvéreként. Édesanyja Colleen, édesapja Joseph Origliasso. Olasz felmenőkkel is rendelkezik.

KARRIER
1999-ben, Jess Veronica-val megalapították a The Veronicas együttest. A lányok elektropop, electro-rock és pop-punk stílusban írják slágereiket.
A névválasztást Jess így gondolta: "A név az, amire keveset gondoltunk, viszont egy lánynevet akartunk, és nem the Jesses akartunk lenni. Tudatosan nem egy ikres dolgot akartunk, mivel szerintünk nem túl menő." Erre Lisa a következőképp reagált: "Nem a the Lisas akartunk lenni. De megnéztük a Heathers című filmet, amiben Wynona Ryder játszotta s főszereplőt, Veronica-t. Nagyon tetszett nekünk a név is, és a karakter is, mert nagyon király és egyedi". Így lett az együttes neve a The Veronicas.
Néhány pletyka szerint az Archie Comics képregény egyik szereplője, Veronica Lodge volt az ok a nevükre. A képregény szerkesztői is ezt gondolták, így jogi lépéseket tettek, mellyel azt akarték elérni, hogy ne ez legyen az együttes neve. A Comics fájdalomdíjat kért (200 millió dollárból 20 millió a fájdalomdíj, a maradék 180 millió dollár pedig a büntetés a kiadóval szemben) a Warner Music Group-tól. Megállapodtak abban, hogy az Archie Comics-ban megjelenhet az ikerpár. A képregény kódot rejtett, ami a lányok 4ever dala, ingyenesen letölthető.

2001-ben a Cybegirl című filmben Sapphire Buxton-t játszotta, ezzel némi tévés tapasztalatot szerzett. 2007-ben divattervezőként próbálta ki magát, Jess-el létrehozták a Target divatmárkát, a 7 és 14 év közötti kislányok számára.

2004-ben Lisa és Jess találkozott Hayden Bell-el, a Bell Hughes Music Group producerével, miután néhány dalt felvettek, Hayden a Excalibur Productions-t ajánlotta nekik. A producer segített nekik felépíteni zenei útjukat, a stílusválasztásban. Kicsi múltán bevitte őket a mérnökirodába, ahol megkötötték első szerződésüket. Az egyesség megkötése után Bell sok híres dalszerzővel dolgoztatta őket együtt, mint pl. Clif Magness, Billy Steinberg, Max Martin, kikkel kb. 50 dalt írtak.
Bell tehetségei később megismerkedtek a Warner Bros Records-al, kikkel írásbeli megállapodást kötöttek.

2005–2007: The Secret Life of…
Az együttes 2005-ben az NRL Grand Final-en adtak elő produkciót, nem sokkal első kislemezük megjelenése előtt. 2005. október 17-én megjelent első stúdióalbumuk, a The Secret Life of..., ami közel egy évig volt fent az ARIAN listáján, 7. hellyel nyitva. Volt már azon a listán második is. A lemez négyszeres platina minőségű lett. 2006-ban több ARIA díjra jelölték, a háromból a Legjobb Pop Kiadás díjat nyerték meg. Második kislemezük az Everything I'm Not-ot előadták a díjátadón is. Az USA-ban 2006. február 14-én jelent meg a korong, a Billboard 200 százharminc-harmadik helyén debütált. Két kislemezük köthető az előbbihez. Az USA-i album mellé csatolva egy limitált kiadású DVD is piacra került. Amerikában siker lett a Sessions@AOL, ennek EP-je a The Veronicas: Mtv.com Live EP, melyen az elő kisfilmek mellett a Stay símű sláger is ott van. Közkedvelt album lett Új-Zélandon is, egy listán ötödikként nyitott. Holland listán 75., majd a belgiumin 11. helyen szerepelt. A sok elért siker által a TMF Awardson 2006-ban elnyerték a Legjobb Nemzetközi Új Előadó díjat. Lisát Calvin Klein, Lisa a Nu:U, a Keds, az Estée Launder bíztatja.
Jess és Lisa a Related c. televíziós műsorban is felléptek, több dalt is előadtak az albumról. Több sorozatban is előadták megjelent dalaikat, mint pl. a Zack és Cody életében a Cry, vagy Amanda Bynes She's the Man tévés műsorában a 4ver. 2006. december 02-án kiadták a Exposed… The Secret Life of The Veronicas című CD-jüket/DVD-jüket, Ausztráliában. Az ARIA DVD-s listán hatodik helyezést ért el már a megjelenése után az első héten és később már harmadik lett. Dupla platina minőségben részesült.

2007–2009: Hook Me Up
2007-ben elkezdtek a második nagy albumokun dolgozni, a korong Los Angeles városában készült el, melyben Toby Gad, Billy Steinberg és John Feldman is közreműködött. A lemez 2007. november 03-án került az ausztrál polcokra. Több, mint 9500 példányt adtak el belőle, már a megjelenése utáni első héten, arany minőséget kapott ezért. Az idők elteltével kettőször platinának minősítették. Ausztráliában a legkeresettebb albumok között 28. helyezést ért el. UK-ben 2009-ben jelent meg és a listákon a legmagasabb helyezése a 35-ös volt. Az albumból kifolyó kislemez, a Hook Me Up 2007. augusztus 27-én debütált az Ausztráliai rádiókban, szeptember végefelé jelent meg CD-ként is. Először ötödik helyen nyitott, majd listavezető lett Ausztráliában.

Az Untouched a második kislemez volt USA-ban, Kanadában, Európában és Új-Zélandon. Ausztráliában másodikként debütált, platinaként; a Billboard Hot 100 nevű listán elsőként, azaz a lista vezetőjeként jelent meg a dal, de elsőre méf csak 62. volt, majd tizenhetedik lett. Ők voltak az első ausztrál előadók, akik platina minősítést értek el USA-ban több, mint 1 millióan töltötték le. Az Egyesült Királyság kislemezlistáján elérte a nyolcaik helyet, míg az írek elsőnek tették.

Harmadik kislemezük a This Love, a negyedik a Take Me on the Floor, az ausztrál legjobb 10-es kislemezes listán szerepelt. A másodikként leírt USA-ban is megjelent, de csak a nyolcvanegyedik helyezést érte el. Ötödikként megjelenő kislemezük, a Popular október közepén jelent meg szülőhazájukban. Az ottani rádiók népszerűvé vált, elérte a 11. helyet. 4ever című kislemezüket UK-ben újra kiadrák, 17. lett, illetve Íroroszágban is, ahol három helyezéssel lejjebb jutott.Turnéjuk, a The Hook Me Up Tour, 2007-ben indult el, amely 12 napig tartott és az ottani nagyobb városokban koncerteztek.

2008. október 16-án második turnéjukról pletykáltak, aminek a Revenge Is Sweeter Tour elnevezés jutott. Már azon a turné több távon keresztül felléptek, köztük Új-Zélandon, USA-ban, Európa, illetve Japán is. 2009. szeptember végén fejezték be a turnét, Manchester-ben. Promóciós turnét is kezdeményeztek, melyel Franciaországot, Olaszországot és Németországot érintették. Japán országában kiadták a The Veronicas Complete-t, egy válogatásalbumot, ami az összes dalukat és három plusz számot tartalmazott. A korong 2009. márciusától került a boltokba. 2008. szeptember hónapján nyilvánosságra hozták, hogy a lányegyüttes négy jelölést is szerzett az ARIA Awards-on. A díjátadón az Untouched dalukat is színpadra vitték, de sajnálatos módon üres kézzel tértek haza.

2010–2013: Life on Mars, Lolita
2009. decemberében elkezdtek új dalokat írni legfrissebb albumukra, a felvételek 2010. elején kezdődtek. A lemez műfajai: klasszikus, rock, pop. Jess állítása alapján az albumot a The Subways, The Dead Weather, Mazzy Star, Ladytron és Peaches inspirálta. A testvérek szerint ez az album más lett, mint az előzőek. Lisa és Jess Michael Paynter jobbján is álltak, közös szerzeményük a Love the Fall. Az ARIA listán a tizenkilencedikként nyitott. Februárban hozzátették, hogy Cherie Curire új albumán háttérvokáloztak. A The Veronicas Amy Grant Grown-Up Christmas List című dalát is feldolgozta a The Spirit of Christmas 2010 nevű albumukra. Egy interjúban a lányok kijelentették, hogy 2011 végefelé lesz kiadva az első kislemez, a lemezt 2012. elejére ígérték. Februárban azt mondták, hogy hamarosan megjelenik. Mújus 15-én a LOM nevezetű szót fontos mozaikszóként jelentették. Azután azt közölték, hogy 2012. végére biztosan meg fog jelenni. Június 02-án a lányok nyilvánosságra hozták az album címét, Life on Mars. Szeptemberre-októberre várhattuk megjelenését. A korong első kislemeze a Lolita címet viseli, július 27-én került a polcokra. Az albumról már több dalt bemutattak, például a Dead Cool-t, Cold-ot, Heart like a Boat-ot, Baby I’m Ready-t és Let Me Out-ot.

A The Veronicas Sydney-ben, egy rádiós műsorban, a Hot30-ban mutatták meg a Did You Miss Me első előzetesét. A Mad Love című dal akusztikus változatát produkálták, Perth-ben. Egy rajongójuk kérdésére válaszolva egy dal címét elárulták az albumról: Spirits and Sin. Decemberben egy lehetséges dalt idéztek: „Heartbroken. Épp most írtam a lelkitársaimmal: @Jessicaveronica @axlll @IlseyJ. Ahol a szavak elbuknak, ott a zene beszél.”

2014-2015: The Veronicas
2014 márciusában nyilvánossággá hozták, hogy régi kiadójukkal felbontották az egyességet és egy új szerződést kötöttek, méghozzá a Sony Music-al. Az új támpgatójukkal folytatták új albumuk munkáit. Szeptemberben jelent meg az új lemez első kislemeze, a You Ruin Me, mely Ausztráliában nagy sikert aratott. Harmadik stúdióalbumuk, a The Veronicas, 14 számot tartalmaz és november végén jelent meg. A korongról két kislemez fejlődött, amik az If Love Someone és a Cruel.

2016, 2017: Közelgő negyedik album
2016. június 19-én a lányok bejelentették, hogy ők fogják helyttesíteni a The Madden Brothers-t a zsűri székeinél, a The Voice Australia-ban. 2016. nyarán megjelent az In My Blood cím számuk, de negtív kritikák is érkeztek.

2016. novemberében megjelent új kisfilmjük az On Your Side, aminek a videoklipje Jess és Ruby Rose szexuális kapcsolatáról szól. A klipben Lisa nem tűnt fel. A The Veronicas feltűnt a Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras After Party-n.

MAGÁNÉLET
2016-ban a világ leghíresebb ikerpárjai közé sorolták őket. Az év júliusában súlyuk miatt kritizálták őket, de kiálltak maguk mellett és azt nyilatkozták, hogy ők nem anorexiások.

2005 és 2006 között Ryan Cabrera, amerikai énekes barátnőjeként tűnt fel. 2007-től 2008-ig Reeve Carney oldalán állt. 2008-tól kezdett el együtt járni Logan Huffman-el, 2016. végén eljegyezték egymást.

ÉRDEKESSÉGEK
- Joe Jonas és Demi Lovato jó barátai.
- 3 tetoválás díszíti testét.
- Mindössze 1 perccel született később Jess-től.
- Körülbelül 46 kg.
- A PETA állatvédő szervezet tagja.
- Jelmondatuk a Veronicas, Veronicas! Yeah!, amit minden fellépésük előtt elmondanak.
- A The Veronicas többi tagja: Jungle George (gitár), Rob Guariglia (gitár), Paulie DeVincenzo (basszusgitár), Vik Foxx (dob).
- Kedvenc színe a piros és a fekete.
- Kedvenc száma a nyolcas.
- Kedvenc állata a macska.
- Kedvenc színésze Johnny Deep, színésznője pedig Angelina Jolie.
- Kedvenc együttesei a The Used, The Rasmus, Muse, Jimmy Eat World, No Doubt.
- Kedvenc énekesnője Avril Lavigne, kedvenc énekese Michael Jackson.
- Kedvenc filmjei a Rómeó és Júlia, A Gyűrűk Ura és az összes Johnny Deep-es film.
- Kedvenc hónapja az évekből a december.
- Kedvenc itala a Cola, kedvenc fagylaltja a csokis.

TURNÉK
2009... Revenge Is Sweeter Tour

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
2005... Best Breakthrough Artist – Single ~ ARIA Music Awards "4ever"... jelölt

2006...ARPA Awards - Best Pop Release... nyert, - Breakthrough Artist – Album, Highest Selling Album... "The Secret Life of.... ...jelölt

2006... Dolly Teen Choice Awards... Hottest Music Act, Hottest Album of 2006.. "The Veronicas", "The Secret Life of...".. nyert, jelölt.

2007... ARIA No.1 Chart Awards - Reaching number-one on the ARIA Singles Chart... "Hook Me Up", "You Ruin Me"... nyert, nyert

2008... ARPA Awards - Best Pop Release, Highest Selling Album..."Hook Me Up" jelölt

2008... ARPA Awards - Highest Selling Single ""Untouched", "Hook Me Up"... jelölt

2008... Dolly Teen Choice Awards... Most played on my iPod... "Hook Me Up"...nyert

2009... ARPA Awards - Most Played Australian Work ~ "Untouched" ...jelölt

2005-2013... Channel V - OZ Artists of the Year... jelölt-jelölt
...

FILANTRÓPIA
2006-ban a lányok csatlakoztak Wildlife Warriors Worldwide jótékonysághoz, ami az állatokat menti meg. Iskolákban is felléptek, sikerekkel. 2008-09-ben indítottak egy sms-es jótékonysági kört, amit Lisa ikertestvére, Jess nyert meg. 2009. márciusában részt vettek egy homoszexuálisokat támogató rendezvényen, amin többek között ott volt Drew Barrymore, Pete Wentz és Janice Dickinson is. Lisa és Jess a "Viseld büszkén" kampány támogatói, hogy az azonos neműek is összeházasodhassanak.

TERMÉKEK
A The Veronicas kitüntetést kapott a Nu:U ausztrál hajápolási terméktől, és arra jutottak, hogy 2005. őszén a lányokat választották a Choice Calvin Klein arcainak. 2006-ban a Keds ruha- és cipőmárkát reklámozták első amerikai turnéjukon. 2010. január 27-én bejelentették egy tweeten keresztül, hogy ők már szerződést közöttek a Flirt! kozmetikai márkával. A szerződés bontása után a Estée Lauder "Rock-n-Rebel" illatát reklámozták. Lisa és Jess pizsamák reklámarcai is voltak.
írta: simplegirl.
A filmográfia, diszkográfia, család, elérhetőségek nincs feltöltve a topikba

2017. április 02. 12:26 #210
Callieh
Callieh
♡ mrs.bieber ♡
 
Státuszlove yourself
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 16.09.29.
Hozzászólás: 5205
Csatolások: 3522
Azonosító: 260016
Offline offline
EMINEM

ÉLETRAJZ:

Marshall Saint Joseph, Missouriban született. Eminem születése 73 óráig tartott, illetve az anyukája, Debbie Mathers-Briggs kishíjan elhunyt a szülés közben. Eminem apukája Marhsall Mathers Junior elhagyta az anyukáját, amikor Eminem még csak 15 hónapos volt. A gyermekkorát legtöbbször a költözködéssel töltötte Saint Joseph és Detroit, Michigan között, mert gyakran cserélt iskolákat és sokszor volt problémája a barátkozással. Többször is zaklatták őt az iskolákban, illetve egy dalt is írt róla, ami a Brain Damage címet kapta. Bár a legfőbb oka a költözködésnek a szegénység volt, sokszor lakásokban éltek vagy a rokonjaiknál. Ezekben az időszakokban Eminem anyukája, Debbie gyógyszereket használt, illetve a Vicodin és a Valium gyógyszert és Marshall több dalában is elmondta azt, hogy az édesanyja abban az időszakban függő lett ezekre a gyógyszerekre. Amikor Eminem 17 éves volt, megismerkedett a közepiskolában Proof-al, aki a legjobb barátja lett, de szintén megismerkedett Kimberly Ann Scott-al, aki később a felesége lett. Amikor 1995-ben Kim terhes lett, Eminemnek ez egy nagy motiváció volt ahhoz, hogy kapjon egy lemezszerződést, amiből eltarthatja a családját. 1995 december 25.-én megszületett a kislányuk, Hailie Jade. 1996-ban Eminem kiadta az első albumát, ami az Infinite címet kapta, de ez nem lett nagy siker a számára, mert csak 1000 másolatot adtak el. Szintén ebben az évben Kim elhagyta őt és Eminem sokszor próbált öngyilkos lenni. 1999-ben sikerült visszakapnia Kim-et, akivel 1999 június 14.-én másodszorra összeházasodott, illetve a The Slim Shady LP c. albuma kiadása után. 2000 június 4.-én Eminem nagy bajba került, mert lőfegyverrel fenyegetett meg egy férfit, aki Kim-el csókolózott. Eminem 2 évre volt elítélve, de ezekben az időszakokban Kim megpróbálta felvágni az erejét, illetve ő is öngyilkos akart lenni, mint a férje pár évvel azelőtt, de aztán megbeszélték a dolgokat és újra összejöttek egymással, de ez a kapcsolat sem tartott közöttük sokáig, illetve 2001-ben elváltak egymástól abban megegyezve, hogy a kislányról mindketten fognak gondoskodni. 2003 és 2004 között Kim több problémába is belekeveredett, illetve sokszor drogozott és aztán pedig 2 évre volt elítélve. Eminem és Kim újra összeházasodtak 2006 január 14-én, Michiganban, de február elején már publikálva lett az a hír, hogy a pár újra elvált. Eminem ezek után is vigyázott a kislányára, de adoptálta Hailie unokahugait is, Alainát és Whitney-t. Szintén ebben az évben, április 11.-én a legjobb barátja, Proof elhunyt egy Detroiti klubban, az 8 Mile Road utcában. Eminemnek ekkor nagyon nehéz volt és hosszú időre bezárkózott önmagába, illetve többször is használt drogokat és alkoholt, legfőképpen altatótablettákat és függő lett ezekre a gyógyszerekre. Végül pedig kezelésekre járt és 2009-ben kiadott egy új albumot, amelyiken megígérte a legjobb barátjának, Proof-nak azt, hogy már normális életet kezd és több dal az albumon a nehézségeiről szól.

KEZDETEK (1992-1998):

Eminem a rap kategóriájú dalokat már kiskorábban is nagyon kedvelte, illetve 14 évesen többször is fellépet a Soul Intet nevezetű bandával és Marshall is szintén tagja volt a csapatnak. 1996-ban kiadta az első albumát, ami az Infinite címet kapta, illetve a következő albuma a Slim Shady LP volt, amit 1997-ben adott ki. A rap fanok nagyon megkedvelték őt abban az időszakban és arról beszéltek, hogy annak ellenére, hogy Marshall fehér bőrű, mégis nagyon tehetséges a rapben. Dr. Dre úgy ismerte meg Eminemet, hogy az egyik barátjának a garázsában megtalálta Marshall egyik albumját, de akkor még nem nagyon tetszett az album neki, de amikor megtudta azt, hogy Eminem elnyerte a második helyezést a Rap Olympics-ban, elfogadta a kérését. Amikor Eminem először találkozott Dre-vel, sárga fényes trikó volt rajta, mert akkor még Eminemnek nem volt elég pénze az elegánsabb ruhákra, Dr. Dre poénkodva azt állította, hogy úgy nézett ki, mint egy banán.

THE SLIM SHADY LP (1999):

Az Interscope kiadta Eminem következő albumát, ami a The Slim Shady LP nevet kapta. Az album nagyon sikeres lett, illetve a legnépszerűbb albumokhoz tartozott és háromszoros platinum is lett. Az album népszerűsége miatt Eminem sokkal híresebb lett, amire ő nagyon büszke volt. A 97 Bonnie and Clyde c. dal egy utázásról szól, ahol a kislányával van és közben pedig próbálja elfelejteni az ex-feleségét és annak barátját. A Guilty Conscience c. dal szintén ilyesmiről szól, illetve arról, hogy Eminem és Dr. Dre ösztönöznek egy embert arra, hogy gyilkolja meg a feleségét és annak barátját. A Rock Bottom egy olyan dal, ahol Eminem azt írta le, hogy kidobták őt a munkájából a kislánya születésnapja előtt és, hogy milyen érzés depresszióban lenni. Egy ilyesmit a Brain Damage c. dal is leír, illetve Eminem elárulta benne azt, hogy kiskorában egy fiú brutálisan megverte őt és Marshall pár napig kómában is volt emiatt. USA-ban 5.437.000 albumot adtak el.

THE MARHSALL MATHERS LP (2000):

A The Marshall Mathers LP nevezetű album 2000 májusában lett kiadva és elég gyorsan sikerült eladniuk 2.000.000 példányt abból. A The Real Slim Shady c. dal nagy feltűnést keltett, mert Eminem gúnyt űzött kulönböző hírességekből, mint pl. Christina Aguilera, Will Smith, Britney Spears és még másokat is, de később elmondta azt hogy a neveket csak a rím kedvéért használta fel és, hogy senkit sem akart megsérteni. A következő dal a Stan volt, ami arról szól, hogy Eminem egyik rajongója meggyilkolja a saját feleséget, aki közben terhes is és aztán a fiú öngyilkos lesz amiatt, mert Marshall nem válaszolt időben a levelére. Az első hetekben USA-ban 1,7 millió darabot adtak el az albumból, illetve ez az album lett a leggyorsabban fogyó hip-hop album a történelemben és a legsikeresebb dal az albumról a The Real Slim Shady lett. 2011-ben az albumból tíz milliót adtak el USA-ban, amivel az album gyémántlemez lett, amit a RIAA-tól kapott, illetve összességében 19 millió darabot adtak el.

THE EMINEM SHOW (2002):

Két évvel később kiadta a következő albumát, ami a The Eminem Show címet kapta, mely szerzett neki egy Grammyt is. A fő témája az albumnak az ő kapcsolata volt a lányával, Hailie-vel, aki szintén szerepelt Marshall My Dad's Gone Crazy c. dalában. Az album egy nappal korábban lett kiadva, mint ahogyan azt tervezték. Már azon a napon eladtak 280.000 példányt belőle, de egy héttél később 1.300.000 példányt sikerült eladniuk. A legsikeresebb dal a Without Me lett és a Cleanin' Out My Closet, ahol Eminem azt kívánja, hogy az édesanyja égjen el a pokolban. 2011-ben az album meghaladta a tíz millió darabot, illetve összességében 10.332.000 példányt adtak el USA-ban, de világszerte 19 millió albumot adtak el.

ENCORE (2004):

2004-ben Eminem kiadta a következő albumát, ami az Encore címet kapta. Az albumon nem hallhattuk a Just Lose It című dalt, mert több hírességből is viccet csinált, illetve még a Mosh és a Like Toy Soldiers cimű dalt sem hallhattuk az albumján. A Mosh c. dal arról szól, hogy szavazzanak nemmel George W. Bush elnökre. A Like Toy Soldiers videója pedig arról, hogy Eminem barátja, Proof szerepett játszott, ahol kellett lőni bizonyos csoportokkal szemben, de kevesebb mint két év után Proof valóban halálos sérüléseket kapott. A Mockingbird c. dal leírja a kapcsolatot a családjával, és persze a lányával, Hailievel. Ez az album sajnos nem kapott egy Grammyt sem, de sikeresen jelölve lett a Grammybe, mint a Legjobb Rap Album, de a díjat Kanye West nyerte.

CURTAIN CALL ÉS A HÁROM ÉVES SZÜNET (2005-2008):

2005 elején fényderült pár spekulációra azzal kapcsolatban, hogy öt év után Eminem megakarja szüntetni a pályafutását. Azért gondolták azt az emberek, mert a The Funeral c. albumnak arról kellett szólnia, hogy Eminem elköszön a három személyiségétől, illetve az elmúlt három rap becenevétől, ami a Slim Shady, Marshall Mathers és az Eminem. 2005 júniuásban a média arról számolt be, hogy Eminem valójában ezt fogja tenni és, hogy megpróbálja kezelni a cégjét, illetve az Encore c. album volt az utolsó, de nem 5 évre szándékozik visszavonulni hanem csak egy kis időre. Ennek idejében persze több időt is tölthetett a lányaival és persze a színészettel is. Eminem az MTV News-nak azt is elárulta, hogy nem áll szándékában véglegesen visszavonulni viszont egy kis időt szeretne. Azonban 2005 augusztusában, miután végzett az amerikai turnéjával, Eminem további koncertjeit törölték a kimerültség és az egészségügyi problémák miatt. Szintén kezelésekre járt, illetve Marshall dohányzás függőségben volt és gyakran használt altatókat is. Eminem aztán 2005 decemberében kiadta a következő albumát, ami a Curtain Call címet kapta és az albumon az ő leghíresebb dalai voltak hallhatóak és persze három új számmal is jelentkezett akkor. A When I'm Gone c. dalban elárulta azt, hogy milyen a kapcsolata Hailie-vel és az alvási zavarait is belerakta a dalba. A dalban ezeket a mondatokat használta “I turn around, find a gun on the ground - cock it, put it to my brain - scream „Die Shady“ and pop it.“ ,ami azt jelenti, hogy “Megfordulok, felveszem a pisztolyt, a fejemhez tartom és azt mondom legbelül, hogy „Halj meg Shady“ és meghúzom a ravaszt.“ és ezzel arra célzott, hogy Eminem, mint Slim Shady már nem tér vissza. Azon a napon, 2005 december 6.-án a Curtain Call album megjelenése után Eminem újra megerősítette az információkat a szünetről: "Az életem egy olyan ponton van, ahol nem tudom, hogy hol megy karrierem ... Ezért neveztem el úgy ezt az albumot, hogy Curtain Call, mert talán ez lesz az utolsó. Még nem tudom.." Eminemnek 2006 őszén megjelent a Smack That c. dala Akon közreműködésével, aki azt nyilatkozta, hogy Eminem nem vonult vissza, és készül az új albumjával, aminek 2007-ben kellett volna megjelennie, de 2006 decemberében jelent meg The Re-Up címmel. A Curtain Call c. albumból 3.782.000 példányt adtak el USA-ban.

RELAPSE (2009):

2009-ben Eminem kiadta a következő albumát, ami a Relapse címet kapta. A legtöbb azon szereplő dalában a hosszú távollétről, a kábítószerről és az alkoholról rappel, de persze ebben az albumban is fel említette a Slim Shady nevet. Gyakorlatilag az egész albumot Dr. Dre produkálta, illetve csak a Beautiful c. dalt produkálta Eminem. Különösen 2008-ban dolgozott új dalokon, amiket nagyon nehéz volt felvenniük, de Eminemnek sikerült megteremtenie több sikeres dalt is és belefértek egy albumba is. Eminem 2009 őszén akarta kiadni az albumot, de végül 2009 decemberében adta ki és ezt fűzte hozzá: "Azt akarom, hogy ebben az évben több dolgot is megosszak a rajongóimmal, mint ahogyan azt eredetileg terveztem. Remélem, hogy az album megnyugtatja majd a rajongókat, mert visszatértem Dr. Dre-vel és még több producerekkel a stúdióba. "

RECOVERY (2010):

Végül ez volt a hetedik stúdióalbuma, ami a Recovery címet kapta és USA-ban június 21.-én, 2010-ben lett kiadva. Az első helyen debütált a Billboard 200-on és 741.000 példányt adtak el azon a héten USA-ban. A második héten az album megjelenése után, az album platinalemez lett és az album több országban is első helyezést ért el. Összeségében 4.513.000 példányt adtak el USA-ban, illetve világszerte tíz millió darabot adtak el belőle, de ebben a Number One, Not Afraid és a Love the Way You Lie segítettek neki és a harmadik dalt pedig Rihanna közreműködésével adta ki.

BAD MEETS EVIL- HELL: THE SEQUEL (2011):

2011-ben kiadott egy újabb albumot, ami a Hell: The Sequel címet kapta. Eminem első helyezést ért el a Billboard 200-on és 171.000 példányt adtak el USA-ban. Eközben a teljes EP albumból összeségében USA-ban 693.000 példányt adtak el, illetve a legsikeresebb dalok az albumról a Fast Lane és a Lighters, Bruno Mars közreműködésével.

THE MARSHALL MATHERS LP 2 (2013):

2013 augusztusában Marshall bejelentette azt, hogy készül egy újabb albummal, illetve a nyolcadik stúdióalbumával, ami a The Marshall Mathers LP 2 címet kapta és 2013 novemberében lett kiadva. Az album kiadásában Dr. Dre segített neki és persze Rick Rubin. Az első dal az albumról a Berzerk, ami harmadik helyezést ért el a Billboard Hot 100-on, USA-ban. Ez az album nagyon sikeres lett Kanadában is, ahol a második helyen debütált . A második kislemez a Survival volt ezután következett a Rap God c. dal és a negyedik dal pedig újra Rihanna közreműködésével jelent meg, ami a Monster címet kapta, ami első helyezést ért el USA-ban és az albumból több mint három millió példány lett eladva és háromszoros platinalemez lett. Az első hetekben USA-ban 793.000 példányt adtak el és az album az első helyen debütált a Billboard 200-on és a második héten 210.000 példányt adtak el, illetve 2014 szeptemberében 2.203.000 példányt adtak el. Eminem ezután pedig ezt nyilatkozta: "Szerintem most dolgozok a legkeményebben az egész karrierem során. Sosem neveztem volna el úgy ezt az albumot, hogy nem lett volna jelentése. Biztos akartam lenni abban, hogy megvannak a pontos dalok és a pontos szövegek, de majd ha meghallgatjátok megértitek a dolgot."

SHADY XV A SOUTHPAW OST (2014-MOSTANÁIG):

2014 augusztusában kiadta a legújabb számát a Guts Over Fear c. dalt, amiben Sia-t is hallhatjuk. A dal először az Equalizer c. filmhez lett előkészítve, de nem sokkal azután a rajongók arról kezdtek el beszélni, hogy Eminemnek új albumja lesz, de ez igaz is volt és az album a Shady XV nevet kapta és az albumhoz hozzájárult Yelawolf, D12 és a Slaughterhouse is, illetve a dupla album pedig november 24-én, 2014-ben lett kiadva és 2015 januárjában 231.000 példányt adtak el belőle. 2015 februárjában Eminem két Grammy díjat nyert, illetve az első díjat a The Marshall Mathers LP 2 albumjáért kapta és a második pedig a The Monster c. dalért, Rihanna együttműködésében és szintén ebben az évben Eminem lett a végrehajtó producer a Southpaw c. filmzenéjében, illetve két dalt is belerakott a filmbe producerként. Az első dal a Phenomenal volt, a második pedig a Kings Never Die (ft.Gwen Stefani). 2016 szeptemberében Skylar Grey kiadta az albumját és az egyik dalában hallhattuk Eminemet is, illetve a dal a Kill For You címet kapta. 2016 október 16.-án Eminem kijelentette a közösségi oldalain, hogy dolgozik egy új albumon, illetve megjelent egy dala is a Campaign Speech.

TURNÉK:

The Recovery Tour (2010-2012)
The Rapture Tour (2014)

TOVÁBBI TURNÉK:

Up in Smoke Tour (Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube és még több) - 2000
Anger Management Tour (Limp Bizkit és Papa Roach) - 2002–2005
The Home & Home Tour (Jay Z) - 2010
The Monster Tour (Rihanna) - 2014

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

Jelölések: 533
Díjak: 350

ÉRDEKESSÉGEK:

- Eminem anyja beperelte fiát rágalmazásért, mert az egyik dalában azt a szöveget használta, hogy "Az anyám többet drogozik, mint én."
- egyetlen könyvet olvasott el az elejétől a végéig
- a Recovery című albuma lett 2010 világszerte legeladottabb albuma
- Eminem azt állította, hogy viszonya volt Mariah Carey-vel 2001-ben, de Mariah másképp emlékszik az esetekre
- szemüveges volt
- magának nyírja a haját
- nagybátyja Ronnie Dean Polkingharn, akire talán legjobban felnézett gyerekkorában, 1991-ben öngyilkos lett
- beszólt szinte mindenkinek, aki csak létezik: anyjának, rapper társainak és fiatal énekesnőknek is
- származását tekintve részben német, részben pedig svájci-német
- képregényszínész szeretett volna lenni
- balkezes
- jobb felkarján egy, a lányát ábrázoló tetoválást visel
- lánya kitűnőre érettségizett
- lánya gúnyt űzött Taylor Swiftből
- nem gyűlöli a homoszexuális beállítottságú embereket
- nem ért annyira a számítógéphez
- nem tud randizni és ezért nem is igazán szeret randikra járni
- neve az M&M's csokigolyó márkanévből alakult ki

KÖNYVEK:

Angry Blonde - 2000 (148 lapos)
The Way I Am - 2008 (208 lapos)

ÜZLETI VÁLLALKOZÁSOK:

- Shady Records
- Shade 45 Sirius
- Bass Brothers
- Shady Ltd. Clothing
- Shady Games
- Eight Mile Style LLC
- The Marshall Mathers Foundation
- Shady Films

KÖZÖSSÉGI OLDALAI:

Facebook: https://www.facebook.com/eminem/
Twitter: https://twitter.com/eminem
Instagram: https://www.instagram.com/eminem/
Weboldal: http://www.eminem.com/
Youtube csatornája: https://www.youtube.com/user/EminemMusic
Tumblr: http://eminem.tumblr.com/
2017. április 16. 20:25 #211
lucymharding
lucymharding
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.22.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 14577
Azonosító: 229927
Offline offline
SEBESTYÉN BALÁZS

ÉLETE
Sebestyén Balázs 1977. július 18-án született Budapesten. Középiskolai éveiben még egyáltalán nem a média felé kacsingatott, mivel Pesten egy olyan gimnáziumba járt, ahol nagy hangsúlyt fektettek a sportban. Balázs ekkora a birkózással próbálkozott, amiben elmondása szerint, egyáltalán nem volt reménytelen.

KARRIER
Műsorvezetőként először egy - akkor - újonnan indult zenecsatornán mutatkozott, a Z+-on. Érdekesség, hogy Vadon Janival ott találkozott először, akivel jelenleg egy rádiós műsorban is műsorvezetők. Miután a csatorna megszűnt, kicsit eltűnt.

2004-ben viszont újra visszatért: az RTL Klub több műsorba is szerződtette. Először a Kísértésben tűnt fel, majd a Sztárbox műsort is ő vezette. 2006-ban elindult a Balázs Show, ami 2 évig volt a a csatorna kínálaátban. 2008. az ő éve volt a csatornánál: ő vezette a Pókerarc műsort Vágó Istvánnal, megkapta a Kész Átverés műsort Jáksó Lászlótól, októberben ő vezette a Celeb vagyok, ments ki innen! c. műsort Vadon Janival, majd egy újabb minden hétköznap esti műsort kapott, A széfet. 2009-ben Vadon Janival egy újabb műsort kapott, a Kalandra fal! 2010-ben Ördög Nórival vezetette az X-Faktor-t. Párhuzamosan vezette az X-Faktort a Való Világ 4-gyel, majd következő évben a valóságshow 5. évadának is egyik műsorvezetőjévé vált.
2012-ben az RTL megvette az Egy perc és nyersz! ügyességi játék jogait, és műsorvezetőjének Balázst választotta meg. Ugyanebben az évben indult el (2012. nov. 5.) a csatornán A kód nevű játék, aminek szintén Balázs a műsorvezetője. 2013 őszén új műsort kapott, a Vundersön és zuperszexi, amit Vadon Janival vezetett. 2014-ben pedig a 4N4LN – Négyen négy ellen műsorvezetője volt.

2009. januárjában a Danubius Rádiónál kapott munkát Rákóczi Ferivel és Vadon Janival. Minden hétköznap reggel a Pirítósban várták a hallgatókat. Mivel a rádió megszűnt abban az évben, így a műsor is. 2016 novemberéig a Class FM Morning Show-jában hallgathattuk őket. 2015. szeptemberében indult új műsora a Gyertek át szombat este! vetélkedő. 2016-ban a Kicsi óriások című gyermek-tehetségkutatóban láthattuk az RTL Klubon. 2016 telén második évadát kezdte műsora, a Gyertek át szombat este! vetélkedő.

2008-ban megjelent első könyve, Szigorúan bizalmas címmel.

MAGÁNÉLET
Balázs a magánéletét nagyon védi a a sajtótól. Nem verte nagy dobra, mikor összeházadott vagy mikor megszületett a fia, Benett (2009. október 18.) Második gyermekük, Noel 2014. december 18-án született.

DÍJAK
2008: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető
2009: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető
2010: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető
2011: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető
2013: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető
2015: Story Ötcsillag-díj, Legjobb műsorvezető

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOM-BALOGH EDINA

ÉLETE
Balogh Edina 1984. július 14- én született Budapesten.

KARRIER
Színészi karrierjét 2004-ben kezdte, amikor szerepet kapott a Dealer című magyar filmdrámában. Ugyanebben az évben megkapta Nádor Kinga szerepét a Barátok Közt című magyar sorozatban. 2013 tavaszáin távozott a sorozatból várandósága miatt. 2014 júliusától ismét látható a képernyőn, de csak néha jelenik meg a sorozatban, az ottani gyerekével, Magdikával.

2003-ban megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt. 2008- ban Zenthe-díjat kapott, mint a legcsinosabb színésznő.

MAGÁNÉLET
2009. novemberében összejött Mártha Imrével, akivel 2010 májusában szakítottak. Később megismerkedett Som Krisztiánnal, akivel pár hónap együttlét után bejelentették az eljegyzést. 2012. május 26-án összeházasodtak. 2013. májusában megszületett első közös gyermekük, Noel. Második gyermekük, Lilien 2017. márciusában született.

ÉRDEKESSÉGEK
- Legjobb barátnője Kiss Ramóna, a Barátok köztbeli Szentmihályi Zsófia.
- Az édesapjának köszönhetően lett sorozatrajongó.
- Többi felkérést is kapott, akt képek készítésére, de mindegyiket elutasította.
2017. május 12. 20:04 #212
- törölt felhasználó -    
Ha nem is publikálnák a drága lapját, megérdemli, hogy foglalkozzak az életrajzával. heart.gif

KŐVÁGÓ DÓRA

http://kepkezelo.com/images/t4z29s2xn6ykk83m3ywa.jpg


KORAI ÉVEK

Kővágó Dóra néven látta meg a napvilágot, 1993. február 03-án, Isaszegen. Ott is nevelkedett fel, édesanyjával, Kővágó Andreával és édesapjával és testvérével, Kővágó Dáviddal.

KARRIER

2015 óta modellkedik, alacsonyabb szinten. 2015 áprilisában készült róla az első fotósorozat, a tavaszra hangolódva. 2016 júniusától Kulcsár Edina csapatának, az Education Kulcsar-nak az egyik tagja. A lányok ott sminkelni, frizurát készíteni és szépséggel kapcsolatos dolgokat tanulnak. Ekkortájt kiválasztották a Magistral fürdőruha márka egyik modelljének. Júniusban Jakab Krisztina fotózta az Education Kulcsar-nak, e fotósorozatával sikert ért el.

2016-ban jött számára az igazi siker: jelentkezett a TV2 által sugárzott, Vajna Tímea birtokában lévő, Miss Universe Hungary szépségversenyre, ahol az élő adásig menetelt, ott a legszebb 16 lány közé került, pontos helyezését nem tudjuk. Azóta több fotósorozat is készült róla, pl. a The Shape Hungary Valentin-napra készült kampányának reklámarca volt. 2017 februárjában Laufer Erzsébet fotózta. A hónap végén bőséges sorozat készült róla, a Rooms Studio által, tavaszi kampányukhoz.

Több éve, 2014 óta a Dóri's Bauty Corner szépségszalon tulajdonosa, ahol szempilla hosszabbítással, sminkeléssel és bauty-dolgokkal foglalkoznak. Helyszíne a saját otthonában van.

2017-ben beadta jelentkezését a Miss World Hungary, azaz a Magyarország Szépe szépségversenyre, a szakmai zsűri a legszebb 50 lány közé választotta. Viszont azt még nem tudjuk, hogy bekerült-e a legszebb 20 lány közé.

ÉRDEKESSÉGEK

- Jó barátnője Kulcsár Edina, az Education Kulcsar hetei alatt barátkoztak össze.
- Van egy kutyája, Szonja, akiről Instagram-ján is szokott képeket megosztani. [KÉP]
- Édesapja mindig arra tanította, hogy "Nem hullik az égből semmi, meg kell dolgozni érte".
- Imád Spa-ba járni.
- Legjobb barátnője Kántor Csilla és Kedves Melinda. [KÖZÖS KÉPÜK]

MAGÁNÉLET

Boldog kapcsolatot él együtt Bódi Megyer-rel, már régebb óta együtt vannak, ám kapcsolatukat 2016 telén vállalták fel. Közös photoshoot-ok is készültek a párról, még verset is írnak egymásnak.

ELÉRHETŐSÉGEK
» Instagram: @kovagoodora
» Facebook: @dora.kovago.71
2017. június 05. 15:07 #213
- törölt felhasználó -    
B.A.P (1/2)


Kim Him Chan egy dél-koreai énekes, rapper és táncos. Hírnévre 2012-ben tett szert mikor is debütált a dél-koreai hat tagú B.A.P (Best Absolute Perfect) tagjaként. A csapat a TS Ent. alatt áll, Him Chan pedig, mint énekes és rapper is támogatja a csapatot. A bandából minden tag rendelkezik egy maszkos nyuszival, az övét Tatsmato-nak hívják és rózsaszín. Him Chan viszont már a csapat debütálása előtt feltűnt a médiában modellként, valamint műsorvezetőként is kipróbálhatta már magát.

Teljes név: Kim Him Chan (김힘찬)
Születési idő: 1990. április 19.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 180 cm
Súly: 69 kg
Vércsoport: 0
Család: szülők, 1 nővér
Matoki neve/színe: Tatsmato / rózsaszín
Oktatás: Yoojin Óvoda, Chungam Általános Iskola, Gukak Nemzeti Középiskola, Hivatalos Állami Zeneiskola, Koreai Állami Előadó Művészeti Egyetem
Hobbik: vásárlás
Képesség: tradicionális hangszereken játszani, gitározás, zongorázás, műsorvezetés
Szerencseszám: 1
Mottó: „Ha pihenned kell, pihenj. Mindig hozd ki magadból a legjobbat.”
B.A.P a számodra? “Család.”

1990-2012: KORAI ÉVEK
Kim Himchan 1990. április 19-én született Szöulban, Dél-Korea fővárosában. Családját tekintve szülein kívül van egy 2 évvel idősebb nővére. Már kiskorától kezdve a zene rajongója, először zongorán tanult meg játszani nővére által, aki sok ilyen versenyre járt. Himchan az óvodában tanult dalokat képes volt eljátszani a hangszeren, így az édesanyja 5 éves korában zongora akadémiára íratta, aminek hála még jobban belemélyült a zene világába.
Hiába tűnt egy nyugodt gyereknek, aki nagyon szerette a zenét, Himchan kortársaihoz hasonlóan kissé hiperaktív volt, egy – állítása szerint – cuki bajkeverő, akinek mindig menő haja volt, hiszen édesanyja fodrász és egy szalont is birtokol.

Óvoda évei után a Chungam Általános Iskola tanulója lett, ahol szintén rosszalkodott, a tanáraitól is megkapta a magáét olykor. A matekot szerette a legjobban a zene mellett (ekkor már a hegedűt próbálgatta elsajátítani), habár tanulni nem szeretett, sőt sokszor elő se vette a tanulnivalót. Szorgalmatlan létére szép eredményeket ért el a dolgozatokban, az osztályában ő érte el a legmagasabb pontokat és ez sokáig így is volt.
Általános iskola után a Gukak Nemzeti Középiskolába járt, ahová le kellett tennie a szakvizsgát; Himchan a tradicionális hangszerek megszólaltatásáért felvették a junior tagozatra. Himchan szeretete a zene iránt ebben az időszakaszban mélyült el. Ekkortájt különféle versenyekre járt, az egyikre egy daegeummal (fafuvola) indult. Számára emlékezetes volt, amiért saját korosztályával szemben kellett versenyeznie, ezért rengeteget gyakorolt, hogy győztesként távozzon.

Később már szakot akart váltani. A gimnázium, melyet kinézett, kihívást jelentett a számára, hiszen itt már az ütős hangszerek voltak főelőnyben, így Himchan 6 hónapon keresztül 10 órát gyakorolt – mind ezt gimnáziumi 3. évében. Úgy vélte, képes lesz megtenni, mivel jó egyetemre szeretne bekerülni, valamint így meghálálhatja szüleinek mindazt, amit érte tettek.
Az elhelyezési vizsga alatt janggun játszott, ekkor az ütő siettében kiesett a kezéből, szerencsére a tanár megengedte, hogy újrakezdje. Himchan legnagyobb meglepetésére felvették a középiskolába. Ekkor újabb életszakaszba léphetett.
A gimnáziumban 150 tanulóból 17 srác volt, az osztályában vele együtt mindössze 3 fiú volt. Állítása szerint az iskola megváltoztatta a fiúkat, kifinomultabbak lettek és olykor a nőies énjük is megmutatkozott, ahogy Himchané is.

Himchant felvették a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetemre elit körre, mely számára nem mond sok mindent, csupán ez a kemény munkája gyümölcse. 2011-ben jelentkezett a TS Entertainmenthez (akiknek ajánlását még korábban elutasította tanulmányira koncentrálva), ahol felajánlották neki a gyakornoki lehetőséget, melyre természetesen igent mondott. Ekkor a TS egy új csapatot készült debütáltatni a Secret után, Himchan mindenáron ebbe a csapatba akart bekerülni. A 30 gyakornok közül, kik szintén a B.A.P tagjai akartak lenni, Himchant látták a legesélyesebbnek, így ő lett az egyik megerősített tag. Egyébként a gyakornoki idő is ugyanúgy kihívást jelentett számára, mint amikor gimnáziumot kellett váltania, hiszen a hangszereken való játszáson kívül nem értett semmihez se. Meg kellett tanulnia énekelni és táncolni, az utóbbit nehezebbnek titulálta, így leckéket vett és rengeteget gyakorolt.

2012 januárjában hivatalosan debütálhatott a B.A.P fiúcsapat tagjaként Yongguk, Daehyun, Youngjae, Jongup és Zelo oldalán.

Videoklipekben való megjelenések
~ Jung Seul Gi - Back in Place Again /2010/
~ Secret - Shy Boy /2011/
~ Secret - Starlight Moonlight /2011/
~ Song Jieun - Michingeoni /2011/
~ BANG&ZELO - Never Give Up /2011/

Tévés megjelenés
~ MTV The Show /2011/

******************************************************

Yoo Young Jae egy dél-koreai énekes és táncos. Nevét 2012. elején ismerte meg a nagyközönség mikor is debütált a B.A.P (Best Absolute Perfect) tagjaként. A hat tagú csapat a TS Entertainment alatt áll, első dalukként pedig a Warrior jelent meg. YoungJae a csapat vezető énekese, valamint bandán belül minden tag rendelkezik egy maszkos nyuszival: az ő nyusziját Jokomato-nak hívják és sárga színű.

Teljes név: Yoo Young Jae (유영재)
Születési idő: 1994. január 24.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 178cm
Súly: 65kg
Vércsoport: AB
Család: szülők, 1 báty (Youngwon)
Matoki neve/színe: Jokomato / sárga
Oktatás: Seshil Óvoda, Balgok Általános Iskola & Gimnázium, Uijeongbu Technical Középiskola, Soongsil Cyber Egyetem
Szerencseszám: 10
Gyakornoki idő: 4 év

KORAI ÉVEK (1994-2012)
Yoo Youngjae 1994. január 24-én született Bangbaedongban, Szöulban, Dél-Korea fővárosában. Családját tekintve szülein kívül van egy 8 évvel idősebb bátyja.

Édesanyja egy ruházati üzletnél dolgozott, mely az IFM-mel (Nemzetközi Valutaalap) működött, így emiatt a család nem állt valami jól anyagilag, sőt, még a nagybátyja által vezérelt gyár konténerházában éltek. Youngjae-t édesanyjával és bátyjával ellentétben nem zavarta a szituáció, melyet az élet „szánt nekik”, mindig igyekezett pozitívan és optimistán állni a kialakult helyzethez.

Később Youngjae édesapja elköltözött, így édesanyjával kellett élnie, méghozzá egy másik városban, Yonginban, ahol egy villában éltek. Kicsivel később már Szöulban telepedtek le, ahol egy viszonylag kicsi házban laktak. Itt már az anyja egy bevásárló központban dolgozott, így Youngjae sokat lehetett egyedül, melynek következtéből a videojátékok iránt kezdett érdeklődni. Hatodikos korában erről kezdte az álmait szőni, profi pro-játékos akart lenni, egészen középiskola második évéig.

Az akkor már középiskolás Youngjae egy osztálykirándulás során fontolgatta álmait illetően, ugyanis egy tehetségkutatóba mentek, ahol színpadon állhattak. Itt az SG Wannabe nevű formáció egyik dalát énekelték el, melyre kortársaik szurkoltak. Az eseményen 3. helyezést értek el. Ekkor Youngjae erősen kezdett érdeklődni a zene iránt, a videojátékok iránti szeretete „lecsökkent”, így ezt félrerakta. Megkérte édesanyját, hogy írassa be egy zenei akadémiára, de ő csak akkor egyezett bele, miután tanulmányait illetően szép eredményeket ér el és szorgalmasabb lesz. Így is lett: volt, hogy éjszakákat fenn maradt, hogy megtanulja az adott tananyagot,a dolgozatokban gyakran átlépte a 80 pontot is. Édesanyja legvégül beíratta fiát az akadémiára.

Eleinte adódtak gondjai, hiszen a tanulás mellett pénzt is kellett gyűjtenie tandíja miatt. Miután bekerült, középiskolás tanára megértő volt, amiért Youngjae zenei akadémiára járt, ahol a hyungjaival énekelhetett. Gyakran fordult elő, hogy annyira bemerült a zenébe, hogy haza se ment. Számára mulatságos és tanulságos volt egyszerre.

Nemcsak koreai, hanem amerikai zenét is hallgatott, melyet az elején nem igazán szeretett, csak akkor hallgatott, ha tanóráihoz kellett. Ennek következtéből hagyta, hogy a pop zene beszippantsa, így több amerikai zene volt az MP3 lejátszóján, mint koreai. Itt már biztos volt: énekes akar lenni.

Ezidőtájt Youngjae meghallgatásokra járt, legvégül a JYP Entertainmentnél kötött ki, ahol felvették gyakornoknak, mindössze 17 évesen. A cégnél 10 hónapot töltött, arra hivatkozva, hogy a tánc nem az ő műfaja, hiszen egy gyakornoknak nem elég megtanulnia énekelni vagy rappelni, a tánc is fontos. Kiválása után megváltozott a véleménye a táncról, megszerette és melléje sokat is gyakorolt, míg barátai nem mondták neki, hogy újra jelentkeznie kéne a JYP-nél, hiszen akkortájt már a 6. meghallgatást tartották. Legnagyobb meglepetésére 30 jelentkezőből első lett, kit felvehettek. Később azonban ismét a távozás mellett döntött, személyes okokra hivatkozva, bár ennek ellenére sem adta fel az álmát, hogy énekes válhasson belőle. Így talált rá a TS Entertainmentre.

A cég gyakornokokat toborzott debütáló fiúcsapatához, Youngjae jelentkezett erre. Később pedig meghívást kapott, melyet édesanyjának el is mondott, bár ő egyenesen ellenezte a dolgot. Yongguk bíztatására az édesanya beadta a derekát, így Youngjae hivatalosan is gyakornok lett. Egyébként Yonggukkal a meghallgatás idején találkozott, aki szólóban próbálkozott. Látva őt, azt gondolta, hogy jó lenne, ha egy csapatban lennének, hiszen úgy érzi mellette bármit elérhet, amilyen erős és magabiztos is.

Már az elején kiderült, hogy ő lesz a csapat fővokalistája, mely komoly kihívást jelentett a számára, hiszen anno a tánchoz hasonlóan nem igazán szeretett magas hangokat kiadni egészen addig, míg Daehyunt nem rakták be a csapatba, mint a másik fővokalista. Youngjae ekkor úgy érezte, hogy a nagy kő leesett a szívéről, és bátran mert magas hangon énekelni.

Youngjae 4 éven át gyakornokoskodott, majd sikeresen debütálhatott a B.A.P hattagú fiúcsapat fővokalistájaként 2012. január végén.

Videoklipekben való megjelenések
~ Bang & Zelo - Never Give Up /2011/
~ Secret - Shy Boy /2011/
~ Secret - Starlight Moonlight /2011/

Közreműködés (digitális single)
~ Everything is Pretty (feat. Secret's Sunhwa) /2012/

*********************************************************

folyt. köv.
2017. június 05. 15:19 #214
- törölt felhasználó -    
B.A.P (2/2)

Moon Jong Up 2012 januárjában debütált a B.A.P tagjaként a TS Entertainment alatt. A csapatban Jong Up fő táncosi, énekesi, rapperi és koreográfusi posztot is betölt. Debütálása előtt már szerepelt több videoklipben is, többek között Secret-es klipekben és Bang & Zelo közösében is feltűnt. Valamint a maszkos nyuszik közül Dadamato az övé és zöld színű.

Teljes név: Moon Jong Up (문종업)
Születési idő: 1995. február 6.
Születési hely: Siheung, Gyeonggi-tartomány, Dél-Korea
Magasság: 176cm
Súly: 66kg
Vércsoport: B
Család: szülők, 2 báty
Matoki neve/színe: Dadamato / zöld
Oktatás: Sunae Általános- és Középiskola, Hanlim Arts Művészeti Gimnázium
Hobbik: zenehallgatás
Képesség: táncolás
Szerencseszám: 1
Mottó: “Mindig tedd azt, amit szeretsz és amit akarsz, próbáld a legjobbat kihozni ahhoz, hogy boldog legyél."
B.A.P a számodra? “A második családom.”

1995-2012: KORAI ÉVEK
Moon Jongup 1995. február 6-án született a dél-koreai Gyeonggi-tartományban található Siheungban, egy öttagú család legfiatalabb gyermekeként.

Jongup már óvodásként pajkos volt, aki szeretett a hyungjaival játszadozni és csintalankodni. Emiatt sokszor is bajba keveredett, ráadásul konfliktusai is voltak a vele egykorú gyerekekkel szemben; ha meglátta egy játékát más kezében, egyből elkezdett verekedni vele. Volt olyan is, amikor az óvodába pénzt kellett vinnie, nem adta oda az óvónőknek, hanem a kis malacperselyében tárolta. Később az édesanyja rátalált és ezért meg is fizetett – szó szerint. Állítása szerint nem állt szándékában elkölteni a pénzt, csak úgy kapzsiságból megtartotta magának.

Iskolai tanulmányait a Sunae Általános- és Középiskolában kezdte. Első osztályban kissé visszahúzódó/félénk volt, mivel számára ismeretlen emberek vették körül és még osztálytársaival is nehezen tudott barátkozni, de az idő múlásával több barátja lett, akikkel sokat játszott. Mint minden más gyerek, Jongup se szeretett igazán tanulni, a helyesírással kapcsolatos dolgozatok se könnyítették meg a dolgát, hiszen számára igen nehezek voltak. Az ilyen típusú dolgozatokat sajna mindig rosszul sikerült megírnia, ám volt egy gyerek, aki mindig elérte a 100 pontot (míg Jongup pontjai csak 0 és 10 közé estek), és Jongup féltékeny volt rá, így hát elkezdett rendesen tanulni. Egy hónap elteltével immáron 90 pontot kapart össze, és nemcsak ő, hanem az édesanyja is meglepődött a magas pontszámon, hiszen eddig Jongup csak alacsony pontokat szerzett.

Jongup sikeresen elballagott általános iskolából, így újabb életszakaszba léphetett, ez pedig a gimnazista élet. Első osztályban tanórán kívüli aktivitásokat végzett, például keresztöltést, melyet barátaival tanult. Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, miért pont ezt a tevékenységet választotta. Később egy táncklubra lelt, ahová csatlakozott barátai jóvoltából, akiket eddig csak kísért a klubig, mivel tagjai voltak.

Egyből beleszeretett a b-boyozásba, amikor a klub tagjai ezt ropták s Jongupnak kétségei se voltak afelől, hogy valaha is profi seniorrá válik a táncklubban. Attól a pillanattól kezdve folyamatosan gyakorolt, még az iskolai vakációk alatt is, melynek meg is lett az eredménye: gimnazista utolsó éveiben b-boy versenyekre járt, melyeken kimagasló eredményeket ért el (háromszor is második helyezést ért el). Bár nem nyert, továbbra is a táncban lelte örömét, melyet a későbbiekben is szeretne fejleszteni.

Nem sokkal később meghívást kapott TS Entertainmenttől, hogy nem szeretne-e a meghallgatásukra jelentkezni. Jongup igennel felelt, de fogalma se volt, hogy mivel indulhatna, így eltáncolta Usher egyik számát, amivel középiskolájába felvették, mikor szakvizsgát kellett letennie, hogy oda felvegyék. A zsűri egyik tagja nagyon komoly arccal figyelte Jongup produkcióját, ebből azt szűrte le, hogy nem tetszhetett neki a tánc, és már kezdte feladni a reményt, hogy a cég valaha is felvegye, de legnagyobb meglepetésére telefonhívást kapott, melyben közölték, hogy felvették.

Jongup onnantól kezdve a TS gyakornoka lett, folyamatosan gyakorolt, még akkor, ha már nem volt mit tennie. Eleinte tartott attól, hogy mi van, ha „csak úgy” van a cégnél, gyakorol és gyakorol, majd azzal végződik, hogy elbocsátják. Az idő múlásával ez az érzés megszűnt, az ottani gyakornokkal is jól kijött, így került a képbe Yongguk, aki az elején egy kicsit távolságtartó volt és jobban szeretett egyedül lenni – akárcsak Jongup -, de végül összebarátkoztak. Ők ketten a B.A.P hattagú csapat hivatalos tagjai lettek 2012 januárjától máig. Jongup a csapatban főtáncosi és vokalista posztokat tölti be.

Videoklipekben való megjelenések
~ Secret - Shy Boy /2011/
~ Secret - Starlight Moonlight /2011/
~ BANG&ZELO - Never Give Up /2011/

******************************************************

B.A.P / 비에이피

ÁLTALÁNOSSÁGBAN
A B.A.P egy hat tagot számláló dél-koreai fiúcsapat a TS Entertainment alatt, ami egyben a Secret, az Untouchable, a Sonamoo és Han Sooyeon színésznő „otthona”. A csapatot legelőször 2012. január első napjaiban mutatták be predebütálós valóság showjuk, a Ta-Dah! It’s B.A.P! által, de már 2011-ben is megismerhette a közönség őket külön-külön. Debütáló daluk, a Warrior és az ahhoz tartozó kislemezük 2012. január 26-án jelent meg, de a hivatalos debütálásuk alatt január 27-ét értjük, ugyanis ekkor történt meg első közös fellépésük a KBS Music Banken, majd ezt követte egy hatalmas showcase 28-án.
Csapatnevük egy mozaikszó, mely a Best Absolute Perfect angol szavaknak a rövidítése. Mindegyik tag birtokol egy-egy maszkos nyuszit – azaz Matokit -, a maga sajátos színével és nevével. Rajongóik neve BABY, hivatalos színük pedig a zöld.

Tagok
Yongguk (leader, főrapper)
Himchan (vokalista, rapper, visual)
Daehyun (fővokalista)
Youngjae (vezérvokalista)
Jongup (főtáncos, vokalista)
Zelo (vezérrapper, vezértáncos, maknae)

2011-2012: DEBÜTÁLÁS ELŐTT ÉS UTÁN: WARRIOR, POWER, NO MERCY, CRASH ÉS STOP IT
Yongguk volt az első tag, akit a TS Entertainment bemutatott, ám még nem a B.A.P tagjaként. Ekkor még a Secretből ismert Song Jieun oldalán tűnt fel, ugyanis közreműködött az énekesnő Going Crazy dalában 2011-ben. Ez év augusztusában pedig szólódebütálását is letette az I Rememberre keresztelt single-jével a Beastes Yoseobbal közreműködve.
Himchan volt a második megerősített tag, aki legelőször MC-ként tűnt fel az MTV Korea által rendezett tévéprogramban, a The Show-ban.
Kicsivel később már az akkor 15 éves Zelo debütált Yonggukkal duóban Bang&Zelo név alatt. Ez az alegység mindössze egy digitális single-t jelenített meg, mégpedig a Never Give Up-ot.

2012 januárjában a TS elindította az immáron hatfős B.A.P csapat első predebütáló valóságshowját, a Ta-Dah! It’s B.A.P!-t.
A műsor hat olyan srácra fókuszált, kik haldokló bolygójukról, a Mato Planetről érkező földönkívüliekként debütálhassanak a B.A.P név alatt s így betörnek a Földre, hogy megmentsék „otthonukat”. A showból 10 epizódot vetítettek, majd ezt követte a várva várt debütálás. 2012. január 26-án hivatalosan is megjelent a Warrior videoklipje és annak kislemeze, plusz 3 dallal karöltve (ide bele tartozik a Going Crazy is).

A kritikusok is jellemezték őket azzal, hogy ők nem azok a „tipikus szép fiúk”, mint az akkori fiúcsapatok többsége, hanem egy kemény, rosszfiús imiddzsel rendelkező energikus és karizmatikus csapat, aminek tagjai egytől-egyig szőkék is.

Február 3-án a Warrior belépett a Billboard World Albums Chart kategóriájába, ahol a 10. helyen végzett. Dél-Koreában csaknem 10 ezer példányban kelt el 2 nap alatt.
Márciusban már a Secret Love lett a kislemezük a Warrior lemezről, melyhez még Song Jieun is közreműködött, ám élőben nem adta elő a srácokkal.

Áprilisban örömhír érkezett a TS háza tájáról, ugyanis a B.A.P újabb visszatérésre készül, ami 27-ére esedékes. A single és az EP a Power nevet kapta, a címadódalhoz még MV-t is forgattak. A Power – csakúgy, mint a Warrior – a Billboard World Albums Chart 10. helyén tarolt és összesen 30 ezer példányban adták el.

Nem sokat pihenhettek a srácok, hiszen újabb visszatérésükre készülődtek, mely júliusra volt esedékes. Immáron nem kislemezt jelenítettek meg a Warriorhoz és a Powerhez hasonlóan, hanem egy mini albumot. Az album a No Mercy nevet kapta, és július 19-én digitálisan, míg fizikálisan 24-én vált elérhetővé. A korongról a No Mercy és a Goodbye lettek a single-k, promotálásul pedig az előbbi dalt választották.
A mini újracsomagolt változata, a Crash pedig augusztus 30-án debütált, single albumként.

Október közepén a TS nyilvánosságra hozta a tagok teaser képeit közelgő visszatérésükhöz, ám most csak egy kislemezt adnak ki, mely a Hajima, angolosabban Stop It nevet kapta. Október 23-án debütált a Stop It-hez készült MV és annak single-je. A kislemezre ezen kívül még 2 dal került fel: Yessir és a Happy Birthday. A Stop It érdekessége, hogy szokásos Yongguk írta és Duble Sidekick producerálta, akinek neve még a Sistartól „Loving U” és az MBLAQ-tól „It’s War” című számokhoz fűződik.

A B.A.P rookie (újonc) csapat létükre hatalmas sikerekre tettek szert, hiszen számos díjat zsebeltek be, még az év rookiejának járó díját is magukénak tudhatják.

2013: ONE SHOT, BADMAN, JAPÁN DEBÜTÁLÁS
2013. január közepén egy új MV-vel kedveskedtek a srácok, mely a Rain Soundhoz készült. Ez volt közelgő második mini albumuk, a One Shot előkészülete, ami február közepén debütált. A vezetődal egyértelműen a One Shot, melyhez kisfilm is készült. Február 21-én az EP a Billboard World Albums Chart kategóriájában első helyezést kapott.

Májusban a srácok leszerződtek a japán King Recordsnál, hogy a szigetországban is beindíthassák karrierjüket, s dalaik egyértelműen japán nyelven alapszanak.
2013. július 28-án a TS hírül adta, hogy a B.A.P most sem pihen, hiszen újabb mini albummal térnek vissza, mely a Badman nevet viseli. A korongról három dal lett single és ezekhez készítettek MV-ket: Coffee Shop, Hurricane és Badman.

A promotálások végett, 2013. szeptember 13-án felkerült első japán MV-jük a világhálóra, amely debütáló dalukhoz, a Warriorhoz készült, a kislemezre egészen október 9-ig lehetett várni. A korong 3 verzióban jelent meg; limitáltban, A- és B-típusban. Mind a három verzióban olyan koreai dalok japán változata kapott helyet, mint a Power és a Punch.

2014: ELSŐ STÚDIÓ ALBUM, VILÁGTURNÉ, PER A TS ELLEN
2014. február 3-án megjelent a B.A.P első stúdió albuma, a First Sensibility, a vezetődalhoz, a 1004-hoz (Angelhez) videoklip is készítettek. Megjelenése idején a Billboard Wolrd Albums Charton trónolt, ezzel növelve népszerűségüket nemzetközi szinten. Koreában a First Sensibility a toplisták élén volt egész februárban, majd háromszori győzelemmel büszkélkedhetnek, melyeket a Show Championban szereztek hála a 1004-nak.

Áprilisban úgy döntöttek, hogy ismét japán single-t adnak ki, mely 3-ára várható, ehhez hűen el is jött a No Mercy japán kislemeze, amely a 2. helyen végzett az Oricon napi és heti single chart kategóriájában. A Warriorhoz hasonlóan ez is 3 verzióban volt elérhető, olyan dalokat vettek fel japánul, mint a Hurricane és a Dancing In The Rain.

A hatfős formáció ezután se pihenhetett, hiszen világturnéra készülődtek Live On Earth 204 Continent Tour név alatt, amely 4 kontinenst és 23 koncertet érintett. Március 8. és 9. napján Szöulban koncerteztek 20 ezer fős közönségnek, a következő hónap 13-ján New Yorkban folytatták, majd ezt követte Dallas, Chicago és Los Angeles. Ezután Európa, majd Ausztrália felé vették az iránt, ezt követően Thaiföldön volt a végsőállomás, azon belül Bangkokban a Siam Paragon Royal Paragon Hall 2-3 keretein belül június 28-án.

Egyébként Európában 3 városba látogattak el, köztük szerepel London is, ahol videoklipet forgattak a Where Are You? What Are You Doing?-hoz, mely a srácok kislemeze lett a turné alatt.
Augusztus 11-én újabb japán kislemezük debütált, ez pedig az Excuse Me, mely az előbbi single-khez hasonlóan ez is 3 példányban jelent meg.

Október 27-én a TS Entertainment váratlanul visszavonta a dél-amerikai koncertturnét, hogy a tagok rendesen ki tudják pihenni magukat.

November 27-én bombaként robbant a hír, miszerint a B.A.P mind a hat tagja beperelte a TS-t nem megfelelő bánásmódra, igénytelen profit elosztásra és rosszul fizetettségre hivatkozva, ezzel együtt a szerződésüket is megsemmisítésre kívánták. A pert egyébként a Szöuli Nyugat Kerületi Bíróságba nyújtották be.
Egy nappal később a TS egy sajtóközleményt adott ki, amiben cáfolja a tagok vádjait arra utalva, hogy semmilyen bánásmóddal nem részesülnek, ahogy a tisztességtelen záradékokkal a szerződésekben sem.

Mindkét fél (vagyis a B.A.P és a TS) békés körülmények között akarta megoldani, de végül arra jutottak, hogy bíróságra viszik az ügyet. Ennek következtéből a B.A.P ott hagyta a céget, és hazautaztak családjaikhoz. Eleinte más ügynökséghez akartak menni, de végül elhappolták az egészet.

2015: MEGEGYEZÉS A TS-SEL, VISSZATÉRÉS A 4. MINI ALBUMMAL
2015. augusztus 3. napján váratlanul ért az a hír, hogy a B.A.P több hónapnyi „lázadás” után visszatért a TS Entertainmenthez miután mindkét fél egyezséget kötött még a hónap elsején.
Október 3-án a TS hírül adta, hogy a hiátus óta először visszatér a B.A.P másfél hónap múlva, pontosabban november 15-én.

A bejelentéshez hűen visszatértek Young, Wild & Free-re keresztelt dalukkal és ahhoz tartozó MV-jükkel. Ugyanezen a napon fel is léptek a Dongdaemun Design Plaza keretein belül, melyet a V Appon közvetítettek. Mini albumuk neve a Matrix, 8 dallal felsorakozva, s szokás szerint a dalokat Yongguk írta. November 27-én, a per benyújtásának évfordulóján első helyezést értek a Young, Wild & Free-vel a Music Banken, majd ugyanígy december 1-jén a The Show-n. November 4. hetében a Matrix album első helyezést kapott a Gaon Album Charton.

2016: CARNIVAL, LOE 2016 VILÁGTURNÉ, KOREAI ÉS JAPÁN STÚDIÓALBUMOK
2016 februárjában a B.A.P visszatért immáron ötödik mini albumával, a Carnivallal. A korongra összesen 6 dal került fel, a titletrack pedig a Feel So Good lett, melyhez kisfilm is készült. Az album és az MV ugyanazon a napon, azaz 22-én jelent meg. Promotálás után se pihenhettek sokat, hiszen 2 év után már Japánban tervezgették visszatérésüket, méghozzá egy stúdió albummal, mely a csapatról lett elnevezve, azaz Best. Absolute. Perfect. A lemezen 13 dal sorakozik fel, köztük olyan 3 dal szerepel, melyhez korábban nem készült koreai változat.

Április és július között világkörüli turnéra indultak a Live On Earth 2016 World Tour keretein belül. Először az USA-ban, majd Európában koncerteztek, de még Ausztrália felé is vették az iránt, ezután pedig Angliába és Oroszországba is ellátogattak.
A listán olyan helyszínek szerepeltek, mint az USA, Kanada, Mexikó, Olaszország, Finnország, Németország, Lengyelország, Ausztrália, Új-Zéland, Anglia és Oroszország.

Július végén a TS bejelentette a srácok visszatérésének dátumát, amely augusztus 8-ára esedékes. Ezen a napon a Put ’Em Up kislemeze elérhetővé vált, vezetődalként a That’s My Jam került választásul.

November 7-én második stúdióalbumuk, a NOIR látott napvilágot a Skydive vezetődalhoz készült 10 perces MV-vel együtt. Egyébként az album megjelenése előtt egy nappal a B.A.P elnyerte a ‘Best Korea Act’ díját az MTV EMA-n. A pozitívum ellenére szomorú hírrel szolgált a TS a csapat vezetőjével, Yonggukkal kapcsolatban: szorongási zavarral küzd. A cég azt nyilatkozta, a leader kezelésre jár pszichológus segítségével és szüksége van pihenésre, ezért nem fogja a tagokkal együtt promotálni az albumot.

Tizenegy nappal később az album megjelenése után 6. japán single-jüket, a Fly High-t publikálták, melyet később, december 7-én boltokban is lehetett kapni.

2017: PARTY BABY VILÁGUTRNÉ, ROSE
Február elején a csapat cége, a TS Entertainment hírül adta, hogy a srácok immár negyedik alkalommal világkörüli turnéra indulnak, első állomásuk Szöulban kezdődik március végén. Áprilisban pedig Amerika felé veszik az irányt, mely olyan városokat érint, mint New York, Atlanta, Washington, Chicago, Dallas és Los Angeles. Ezt követően Európába látogatnak, az állomás listáján hazánk fővárosa, Budapest is kapott helyet, mely május 7-ére lett kitűzve s a Barba Negra Track keretein belül kerül megrendezésre.

Ugyanebben a hónapban szintén örömhír érkezett a TS háza tájáról, hiszen a világturné kezdete előtt a srácok újabb korongot adnak ki Rose néven. Ez a csapat hatodik single albuma 3 dallal felsorakozva, s a vezetődal a Wake Me Up. A dalhoz videoklip is készült, ám még a kisfilm megjelenése előtt a TS megerősítette, hogy Yongguk állapota javult, és a csapattal együtt fogja promotálni a lemezt, sőt a turnén is részt fog venni. Végül a Wake Me Up MV-je és a Rose single albuma március 7-én debütált, hatfős felállással.

FILMOGRÁFIA

MV-k (koreai)
~ Warrior /2012/
~ Secret Love /2012/
~ Power /2012/
~ Goodbye /2012/
~ No Mercy /2012/
~ Crash /2012/
~ Stop It /2012/
~ Rain Sound /2013/
~ One Shot /2013/
~ Coffee Shop /2013/
~ Hurricane /2013/
~ Badman /2013/
~ 1004 (Angel) /2014/
~ Where Are You? What Are You Doing? /2014/
~ Young, Wild & Free /2015/
~ Feel So Good /2016/
~ That’s My Jam /2016/
~ Skydive /2016/

PV-k (japán)
~ Warrior /2013/
~ One Shot /2013/
~ No Mercy /2014/
~ Excuse Me /2014/
~ Kingdom /2016/
~ Feel So Good /2016/
~ Fly High /2016/

Tévés megjelenések
~ Ta-Dah! It’s B.A.P! /2012/
~ B.A.P Diary /2012/
~ B.A.P's Killing Camp /2012/
~ Weekly Idol [ep. 57] /2012/
~ Weekly Idol [ep. 85 & 111] /2013/
~ After School Club [ep. 18] /2013/
~ After School Club [ep. 45] /2014/
~ Weekly Idol [ep. 137] /2014/
~ Yoo Hee Yeol’s Sketchbook /2014/
~ B.A.P Attack! /2014/
~ After School Club [ep. 187] /2015/
~ The Boss is Watching
~ Heart Raiders Idol TV /2016/
~ B.A.P's One Fine Day /2016/
~ After School Club /2016/
~ Idol Battle Likes /2016/


DISZKOGRÁFIA

Koreai kiadások

Single albumok
~ Warrior /2012.01.26./
~ Power /2012.04.27./
~ Stop It /2012.10.23./
~ B.A.P Unplugged 2014 /2014.06.10./
~ Put ’Em Up /2016.08.08./
~ Rose /2017.03.07./

Mini albumok
~ No Mercy /2012.07.19./
~ One Shot /2013.02.13./
~ Badman /2013.08.06./
~ Matrix /2015.11.15./
~ Carnival /2016.02.22./

Újracsomagolt album
~ Crash /2012.08.30./

Stúdió albumok
~ First Sensibility /2014.02.04./
~ NOIR /2016.11.07./

Single-k
~ Warrior /2012/
~ Secret Love (feat. Jieun of Secret) /2012/
~ Power /2012/
~ Goodbye /2012/
~ No Mercy /2012/
~ Crash /2012/
~ Stop It /2012/
~ Rain Sound /2013/
~ One Shot /2013/
~ Coffee Shop /2013/
~ Hurricane /2013/
~ Badman /2013/
~ 1004 (Angel) /2014/
~ Where Are You? What Are You Doing? /2014/
~ Young, Wild & Free /2015/
~ Feel So Good /2016/
~ That’s My Jam /2016/
~ Skydive /2016/
~ Wake Me Up /2017/


Japán kiadások

Single-k
~ Warrior /2013/
~ One Shot /2013/
~ No Mercy /2014/
~ Excuse Me /2014/
~ Kingdom /2016/
~ Feel So Good /2016/
~ Fly High /2016/

Stúdió album
~ Best. Absolute. Perfect /2016.03.30./
2017. június 10. 19:02 #215
- törölt felhasználó -    



Születési név: Oh Se Hun (오세훈)
Becenevek: Sehun (세훈), Senshine, Sehun-ah, Sehunnie, Bratty Maknae, Odult
Születési idő: 1994.04.12
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Súly: 63 kg
Magasság: 183 cm
Horoszkóp: Kos
Kínai horoszkóp: Kutya
Vércsoport: 0
Pozíciója a csapatban: 2. rapper, táncos és alkalmi énekes
EXO-s eleme: Szél,levegő
Foglalkozása: rapper, énekes, táncos, színész, modell, MC és ex ulzzang
Tanulmányok: Szöuli Művészeti Középiskola (2013 február 7-én szerezte a diplomáját)
Család: anya (kanadai származású), apa és egy báty
Nyelvek: koreai (anyanyelv), kínai (haladó), angol (alap) és japán (alap)
Hobbi: filmnézés és vásárlás
Képzési ideje az SM-nél: 2008-ban jelentkezett gyakornoknak és 2012-ben debütált, így 4 évig volt gyakornok
Ideális típusa: Ártatlan,aranyos,gondoskodó és vidám lány
Vallása: Keresztény vallású,így nagyon sokat imádkozik is
Kedvenc színe: fekete és a fehér
Kedvenc zenei műfaj: Hip-hop
Kedvenc színésze: Jackie Chan
Kedvenc lánycsapatai: Girls' Generation, Secret és a T-Ara
Mottója: "Éljünk, miközben azt csináljuk amit szeretünk."
Kedvenc ételei: Minden hús, sushi, keksz, csoki, bubis tea sültkrumplival
Kedvenc számai: 3,5 és a 7

ÉRDEKESSÉGEK
- Jelentkezett önkéntesnek az RCY (Red Cross Youth)-hoz, ahol segítette a fogyatékkal élő gyermekeket
- Először énekes akart lenni, a rap iránti szenvedélye csak később kapott nagyobb teret
- Az emberek mostanság sűrűn tévesztik össze Lay-el
- Tizedikes volt amikor csatlakozott az SM-hez
- Legfiatalabbként ő a második legmagasabb a csapatban
- Közeli barátok a Super Junioros Donghae-val
- Nagy rajongója Miranda Kerr-nek
- Suho kihívta őt a jeges vödör kihívásra amit el is fogadott, ő pedig Yoona-t (SNSD), Geonil-t (Supernova) és Baekhyunt hívta ki.
- A fogszabályzója akadályozza az "s" betű kiejtését,helyette "th" hangot tud kiadni
- Fél egyedül a liftben
- Sehun Suhoval osztozik egy szobán
- Van egy macija akit Pinku Pinku-nak hív
- Van egy kis heg a jobb arcán
- Sokan hasonlítják külsőre Yoo Yun Suk (színész)-hoz
- Utálja a kétszínű embereket és ha hülyének nézik
- A csapatban ő és Suho a legfehérebb bőrű tag
- Elég hosszú szempillái vannak
- Van egy bichon frisé fajtájú kutyája akit Vivi-nek hívnak
- A fogszabályzója nem csak a beszédben, de a kedvenc itala fogyasztásában is akadályozza, így csak ritkán tud inni bubble tea-t
- A rajongók "Bratty Maknae" nak , azaz csibész maknae-nak is nevezik amit Sehun sokáig nem tudott
- Neki van a legszélesebb vála a csapatban
- Csapaton belül D.O áll hozzá a legközelebb, de mielőtt Luhan elhagyta volna az EXO-t őt tartotta a legjobb barátjának
- A lány ideálja bővebben 162 cm és 54 kg. Legyen kedves,szép arcú és jól álljon neki a nevetés
- A tengerpartra vinne randira egy lányt
- Az egyik legfontosabb számára az, hogy ha randizik egy lánnyal, legyen közös témájuk zenei téren
- Érzékeny típus
- Egyik szokása, hogy sokszor megnyalja a szája szélét
- Még fiatalnak tartja magát a házassághoz, de többször elgondolkozott már rajta
- Szereti a gyerekeket, ha felesége lesz, akkor legalább két csöppséget szeretne
- Sokat ad az arcápolásra
- Nagyon csendes és félénk, ha ismeretlen környezetben van
- Az EXO's Showtime műsor idején új szlengeket talált ki, ez a 'yehet' és az 'ohorat'
- Könnyen sírva fakad
- Ha boldog nem tudja kontrolálni magát
- Ha tehetné ellopná Baekhyun humorát, Kai ruháit, Chanyol vidám személyiségét, D.O szép mosolyát és Suho egyenes beszédét
- Rosszul tud hazudni, de szeret színészkedni
- A tagok szerint ő tanulja meg a legnehezebben a dalszövegeket és a tánclépéseket,ehhez képest mégis ő az egyik főtáncos a csapatban
- BoA a példaképe
- Ki nem állhatja, ha aranyosnak nevezik
- Saját bevallása szerint ő egy vicces ember, amit a külseje nem tükröz
- Szereti a fűszeres ételeket, de utálja a csípőset
- Imádja a cukrokat
- Nem hitték el neki az iskolában,hogy SM gyakornok,ezért bizonyítékként aláírt CD-ket vitt a SHINee-től.

Oh Se Hun 1994 április 12-én született Szöulban. 2012-ben debütált az EXO akkoriban még 12 tagú fiúcsapatával. Sehun az EXO-K (koreai alcsapat) tagja volt. Debütáló daluk a "MAMA" volt, amely mára már 50 millió megtekintéssel büszkélkedhet, ez nagy szó egy újonc csapat számára. Az EXO mára már csak 9 tagból áll, mivel három tag elhagyta a bandát.
A családjában ő a legfiatalabb,mivel van egy három évvel idősebb bátyja, de nem csak a családjában, hanem az EXO-ban is ő a "maknae" azaz a legfiatalabb tag, illetve ő az egyik főtáncos is. Sehun karrierje váratlanul indult, mivel egy SM Entertainment ügynök figyelt fel rá miközben evett a barátaival. Végül az ügynökség két év elteltével és négy meghallgatás után úgy döntött, hogy leszerződteti őt a céghez 2008-ban. Bár nincs sok információ arról, hogy hogyan töltötte gyakornoki idejét, de azt megtudhattuk, hogy már akkor nagyon jó barátságot ápolt a közös szobában élő Luhan-nal, akit végül szintén 2012-ben debütáltatták az EXO-M (kínai) alcsapatban. A Szöuli Művészeti Középiskolában végezte tanulmányait, ahol 2013 februárjában meg is szerezte diplomáját, de azt nyilatkozta, hogy tovább szeretett volna tanulni főiskolán, de az EXO beli tagsága miatt el kellett halasztania. Sehun-t mutatták be az ötödik hivatalos EXO tagnak 2012 január 9-én. Akkoriban nem csak főtáncosként és rapperként mutatták be, hanem az EXO-K visual-ja ként is, de jelenleg Kai tölti be ezt a posztot. Sehun régen ulzzang volt, így nem meglepő, hogy már debütálása előtt is rengeteg rajongója volt. Mielőtt az EXO megtette volna hivatalos debütálását, Luhan,Sehun és Kai szerepelt a W Magazinban az SNSD, SHINee és az f(x) oldalán. Ezek után még számos magazinokban és reklámban is feltűntek még.

EXO

A csapatról

EXO jelentése: EXO Planet, egy bolygó neve ahonnan ők jöttek
Tagok száma: 9 fiú (8 koreai és 1 kínai származású)
Debütálás:

• Koreai: 2012 április 08
• Japán: 2015 november 04

Fanclubjuk neve: EXO-L
Fanclubjuk nevének jelentése: EXO-Love. Az L a szeretetre utal ami a csapat és a rajongók között van
Hivatalos színük: ezüst
Ügynökség:

• Korea: SM Entertainment
• Japán: Avex Group

Alegységek:

• EXO-K (2012-2014)
• EXO-M (2012-2014)
• EXO-CBX (ChenBaekXi) (2016-)

Tagok
Xiumin (vokalista és táncos)
Suho (leader, vokalista és táncos)
Lay (vokalista, alkalmi rapper és főtáncos)
Baekhyun (fővokalista és táncos)
Chen (fővokalista és al-táncos)
Chanyeol (főrapper, vokalista és táncos)
D.O (fővokalista és táncos)
Kai (főtáncos, al-vokalista, rapper és visual)
Sehun (maknae,rapper, főtáncos és alkalmi vokalista)

Volt tagok
Luhan (2012-2014)
Kris (2012-2014)
Tao (2012-2015)


DEBÜTÁLÁS ELŐTT
2011 májusában Lee Soo Man, az SM producere elmesélte a terveit egy új formációval kapcsolatban, hogy szeretne debütáltatni egy fiúcsapatot minél hamarabb. Ekkor még csak M1-re keresztelte a csapatot és hét tagtól többet nem szeretett volna. Később azonban bejelentette, hogy lesz egy M2 csapat is,azonban csak egy formációt fog debütáltatni,így az M1 és az M2 alcsapat lesz. Az egyik alcsapat koreai a másik pedig kínai piacon hódítaná ugyanazt a zenét ugyan abban az időben koreai és mandrain nyelven. Több változás után 2011 decemberében véglegesítették a csapat nevét, választásuk az EXO névre esett, ami egy bolygó neve is. A két alcsapatnak az EXO-K ("K" = koreai) és az EXO-M ("M" = mandarin) nevet adták. A csoport első televíziós megjelenése 2011 december 29-én történt az SBS által sugárzott Gayo Daejun eseményen.


2012: KÉT PROLÓG ÉS DEBÜTÁLÁS A MAMA KISLEMEZZEL
2012 január 30-án a két alcsapat kiadott egy prológ dalt, amelyet "What Is Love" címre kereszteltek. Dél-Koreában a Gaon Single Chart listáján a 88. helyet érte el. Március 9-én a csapat kiadott egy második prológ dalt is "History" címmel. Ez Dél-Koreában a Gaon Single Chart-on a hatvannyolcadik, majd a Kínai China's Sina Music Chart listáján pedig a hatodik helyen végzett. Április 8-án végül debütált az EXO-K és az EXO-M, debütáló kislemezükként pedig a "Mama" jelent meg, amelyhez videóklip is készült. A videóklipje a koreai felállásnak mára már elérte az 50 millió megtekintést, a kínai pedig a 17 milliót. Debütálásukat nagy sikerek követték,hiszen már másnap a toplisták elején szerepeltek. Az EXO-M albuma első helyen büszkélkedhetett a kínai online kiskereskedő és zenei listákon, második lett a kínai Sina Album Chart-on, illetve Dél-Koreában is nagy sikernek örvendhettek,hiszen ötödik lett a Gaon Album Chart-on és tizenkettedik a Billboard World Albums Chart listáján. Eközben az EXO-K az első helyet érte el a Gaon Album Chart-on és nyolcadik lett a Billboard World Albums Chart-on. Novemberben az EXO-t megjelölték az Mnet Asian Music Awards-on a Best New Asian Artist Group (Legjobb Új Ázsiai Csapata) díjára 2012-ben. A koreai alcsoport két jelölést kapott még emellett, a Golden Disk Awards-on a huszonhetedik helyet érték el, illetve nyertek a Newcomer Award-on. Az EXO-M-et a Top Chinese Music Awards-on megjelölték a Most Popular Group Award (Legnépszerűbb Csapat Díja) címre, amit természetesen meg is nyertek.


2013: XOXO STÚDIÓALBUM, KERESKEDELMI SIKEREK ÉS MIRACLES IN DECEMBER
A csapat első stúdióalbuma a "XOXO" volt amit 2013 júniusában adtak ki két változatban is. Az egyik koreai nyelvű, aminek a "Kiss" nevet adták, a másik pedig egy mandarin nyelvű "Hug" címmel. Ellentétben a Mama korszakukkal, amikor az EXO-K és az EXO-M külön promotált,itt most a "XOXO"-t közösen,mind a 12 tag együtt támogatta elsősorban Dél-Koreában. Az EXO együtt vette fel az albumon lévő vezető "Wolf" dalt,de a többi viszont külön lett rögzítve. A két változata az albumnak elérte az első helyezést a Billboard World Album Chart listáján egy héttel a kiadás után. 2013 augusztus 5-én a csapat kiadta a "XOXO" újracsomagolt változatát Growl névvel. Az albumon új dalok is találhatóak voltak,mint a "Growl" ami vezető dala az albumnak, négy nappal az album megjelenése előtt,augusztus elsején közzétették a Growl videoklipjét. A dalt szintén közösen promotálta mind a 12 tag, ezt tartják az EXO egyik legsikeresebb dalának, ugyanis vele zsebelték be a legtöbb díjat eddig: 10 trófeát nyert a csapat három egymást követő héten. 2013 decemberétől a "XOXO" összes változatát több mint 1 millió példányban adták el,így az EXO az első koreai előadó, aki ennyi példányban adott el albumot,megtörve ezzel a tizenkétévvel ezelőtti rekordot. A "XOXO"-t megjelölték az Album of the Year díjra az Mnet Asian Music Awards-on, amit természetesen meg is nyert, elérve azt, hogy az EXO lett a legfiatalabb fiúcsapat aki valaha nyert ezen a díjátadón. Dél-Koreában ez az album volt a legkelendőbb 2013-ban, valamint nyert a Golden Disk Awards és a Seoul Music Awards-on is. November 28-án megnyitotta kapuit a csapat első valóságshowja,amit Exo's Showtime névre kereszteltek. A show összesen 12 részes,az utolsó részt 2014 február 13-án vetítette az MBC Every 1. A csapat második EP-je december 9-én jelent meg Miracles in December néven. A nevéből is következtetni lehet, hogy egy különleges téli albummal kedveskedtek a rajongóknak.A névadó dalnak, amit csak Chen, D.O, Baekhyun és Luhan énekelt illetve promóciózott, készítettek egy videoklipet is, amit december 4-én tettek közzé.


2014: OVERDOSE ÉS LUHAN & KRIS PERE AZ ÜGYNÖKSÉGGEL
Az EXO következő visszatérése az Overdose EP-vel történt 2014 május 7-én. Az eredeti tervek szerint április 21-én került volna erre sor,de ezt elhalasztották. Az Overdose-t hasonlóan promotálták, mint a Mama-t, a két alcsapat külön utakon népszerűsítette a mini albumot. Az EXO újabb rekordot döntött,hiszen az új albumukat több mint 660 ezren rendelték meg mielőtt megjelent volna. A koreai kiadás a második helyen végezte a Billboard's World Albums Chart listáján. 2014-ben az Overdose lett a legkelendőbb album Dél-Koreában,és az első mini album,ami megnyerte az Mnet Asian Music Awards-on az Album of the Year díjat. Mindezek mellett megnyerték a legjobb fiúcsapatnak járó díjat is,így két díjat zsebelhettek be ázsia legnépszerűbb díjátadóján. 2014 május 15-én az SM Entertainment megerősítette, hogy az EXO-M vezetője Kris pert indított a cég ellen azzal az indokkal, hogy az SM nem fizette ki őt tisztességesen, valamint az emberi jogok megsértése is hozzájárult ahhoz,hogy megszüntesse szerződését. Kris már nem vett részt a csapat önnálló koncertturnéján, az EXO From EXOPLANET: The Lost Planet-en ami elég sok bajjal járt,hiszen át kellett alakítani a koreográfiát és a szövegrészeket is. A 2014-es év a tagok létszámát tekintve nem az EXO éve volt,hiszen október 10-én Luhan is úgy döntött, hogy pert indít az SM ellen. Luhan egészségügyi okokra hivatkozva bontaná meg szerződését.Az EXO-K ugyanúgy hat taggal,míg az EXO-M már csak néggyel folytatta tovább. Kris és Luhan ügyéről annyit tudni, hogy a mai napig nem lett megszüntetve szerződésük, tehát még mindig az SM neve alatt tevékenykednek ami illegális, ezért a cég egyaránt pert indított.


2015: EXODUS, TAO KIVÁLÁSA A CSAPATBÓL ÉS AZ EXO JAPÁN DEBÜTÁLÁSA
Az EXO bejelentette, hogy újabb önnálló koncertturnét tervez 2015 januárjában, aminek az EXO From EXOPLANET: The EXO'luXion nevet adták. Összesen öt állomása volt és több mint 1,2 millió rajongó vásárolt jegyet online, tehát nagy sikernek örvendett a második turnéja is a csapatnak. Pár hónapra rá bejelentették, hogy csapat visszatér a második teljes stúdió albumával március 30-án, amit kiadnak koreai és mandarin változatban is. Az albumnak a "Exodus" címet adták amit szintén az összes tag promóciózott. Az album vezető dalának a "Call Me Baby"-t választották, aminek videóklipjét egyaránt március 30-án hozták nyílvánosságra. Az EXO újra indított egy saját mini sorozatot Exo Next Door címmel, ami az egyik legnézettebb koreai web drámává vált 2015-ben. A "Call Me Baby" daluk elég sikeresnek bizonyult, hiszen YouTube-on elérte a 120 millió megtekintést és tizennyolc alkalommal nyertek vele különböző zenei műsorokban, így ez lett minden idők második legtöbbet díjazott dala. Az album koreai változata rekordokat döntött miután első helyezést ért el négy egymást követő héten az album listákon. Májusban a csapat megdöntött egy újabb rekordot, ugyanis az amerikai Billboard 200-as listáján 90. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy az EXO lett a legmagasabb rangú koreai előadó. A kanadai Billboard Hot 100-as listáján is szerepeltek, ahol a 98. helyen landoltak. Ezzel az EXO lett a második koreai előadó aki felkerült erre a listára. Április 22-én mindenkit meghökkentő hír járta be a világot, mivel Tao apja közölte Weibo-n, hogy fia kilép a csapatból és visszatér Kínába. Mind ez az egészségügyi állapota érdekében történt, hiszen abban a pillanatban is Tao a lábsérüléséből igyekezett felépülni és ez nem az első alkalom volt. Végül Tao is megerősítette, hogy el szeretné hagyni a csapatot és ezzel együtt az SM Entertainment-et is. Ezzel együtt az alcsapatok megszűntek a kilenc tag egy csapatként munkálkodik tovább. Június 3-án megjelent a csapat "Exodus" albumának újracsomagolt változata "Love Me Righ" címmel. Az új kiadás tartalmazza az eredeti számokat és négy új dalt, köztük a címadó "Love Me Righ"-ot is. Mivel Tao távozott a csoportból, így kilencen folytatták tovább a dal promóciózását. November 4-én a csapat debütált japánban is a "Love Me Righ ~romantic universe~" kislemezzel, ami tartalmazta a "Love Me Right"-ot és egy teljesen új dalt aminek a címe "Drop That". Az új dalban a csapat köszönetét fejezi ki a rajongóknak amiért mellettük állnak a nehézségek ellenére is . Még aznap mikor megjelent a kislemezt összesen 147.000 példányban adták el azt, ezért ez lett minden idők legkelendőbb debütáló kislemeze amit koreai előadó jelentetett meg. November 9-én az EXO kiadott egy speciális kislemezt "Lightsaber" címmel, hogy támogassák a Star Wars: The Force Awakens filmet. December 10-én a banda megjelentetett egy második téli speciális mini albumot aminek a "Sing For You - Winter Special Album 2015" címet adták. Az album vezető dala a "Sing For You" lett amihez készítettek videóklipet is. Az EXO újra rekodrott döntött az albumával, ugyanis 267.900 példányban kelt el az első héten ami eddig a legmagasabb heti eladás koreai előadókat tekintve. Az "Unfair" lett az első k-pop dal, ami valaha szerepelt az Apple Music "a hét legjobbjai" között. December 2-án megrendezésre került ázsia legnépszerűbb díjátadója, az Mnet Asian Music Awards, ahol megnyerték az év fiúcsapata díját és az "Exodus"-al az év albumának járó díjat. Ez a harmadik egymást követő győzelmük az év albuma a kategóriában.


2016: ÉSZAK- AMERIKAI TURNÉ, EX'ACT ÉS KRIS & LUHAN VÉGLEGES KIVÁLÁSA A CSAPATBÓL
2016 februárjában a csapat Észak-Amerikában tartotta meg az Exo'luxion túrnéját, aminek állomásai Dallas, Los Angeles, Chicago,Vancouver és New Jersey volt. Ugyanebben a hónapban az EXO lett 2015 legerőteljesebb híressége a Forbes-Korea szerint. A csapat kiadta június 9-én a harmadik stúdió albumát is, aminek "Ex'Act" címet adták. Az albumnak ugyancsak megjelent a koreai és mandarin változata is. Újabb két rekordot döntöttek meg ezzel, hiszen több mint 660.000 rendelték előre,így az "Ex'Act" lett minden idők legtöbbet előrendelt k-pop albuma, illetve az album megjelenésének első hetében 522.372 darabot adtak el belőle. Az albumon szereplő "Lucky One"-hoz és a "Monster"-hez készítettek videóklipet is, amiket még az album megjelenése előtt közzétett a cég. A "Lucky One"-ra jelenlegi állás szerint 36 millióan, míg a "Monster"-re több mint 93 millióan kattintottak rá. A "Monster" elérte az első helyezést a Billboard World Digital Songs listáján, míg a "Lucky One" a harmadik helyen végzett. Július 15-én az SM Entertainment és a Putto Entertainment kiadta az EXO hivatalos mobil játékát "Exorun" címmel. Július 21-én Kris és Luhan útjai sok szerződéses viták után hivatalosan is elváltak az SM-től. Július 22-én az EXO sort kerített a harmadik önnálló turnéjára, amit Exo Planet #3 - The Exo'rdium névre kereszteltek. Miközben a csapat a turnéjára készült, a cég bejelentette a második hivatalos light stick-je kinézetét is. A koncertek július 22-től július 24-ig és július 29-től július 31-ig tartottak, amiken több mint 84.000 résztvevő volt jelen. Az EXO újra rekordot döntött azzal, hogy az Olympic Gymnastic Arénában hat egymást követő koncertet tartottak. Augusztus 18-án a csoport kiadta az újracsomagolt változatát az "Ex'Act" albumuknak, aminek a neve "Lotto" lett. Ez tartalmazza az eredeti dalokat és négy új dalt, beleértve a "Monster" remixét és a címadó "Lotto"-t is, amihez megjelentettek egy videóklipet még aznap. Az albumon szerepel még a "Can't Bring Me Down" és a "She's Dreaming" ,aminek a dalszövegét maga Chen írta. A "Lotto" számuk elérte a Billboard World Digital Songs Chart-on és a Gaon's Digital Chart-on a második helyezést. Maga az album a Gaon's Album Chart-on pedig első helyen büszkélkedhetett, mint a koreai mint a kínai verziója is. Két hónapon belül az "Ex'Act" eredeti kiadását több mint 1.170.000 példányban adták el. Szeptemberben az EXO közreműködött Yoo Jae Suk-al az SM STATION project révén,amiből megszületett a "Dancing King" című dal és hozzá a videóklip. A dal második helyezést érte el a Dél-Koreai Gaon Digital Chart-on, illetve harmadik lett a Billboard World Digital Songs listáján. December 7-én a csapat visszatért a második japán kislemezével aminek a címe "Coming Over".A lemez tartalmaz három dalt, amelyeknek a hangulatuk elég pörgősre sikeredett. Emellett megjelent a csoport harmadik téli albuma is "For Life" címmel december 19-én, amit 2.130.000 példányban adtak el 2016-ban.


2017. június 10. 19:07 #216
- törölt felhasználó -    
NCT DREAM: Jisung, Chenle,

Jisung

Név: Park Ji Sung ( 박지성 )
Foglalkozás: Táncos, énekes,modell
Magasság: 165 cm
Súly: 50 kg
Vércsoport: 0
Nemzetiség: Dél-Korea
Alegység: NCT Dream

Érdekességek
- Korábban gyermek modellkedett különböző márkáknak
- Legjobb barátja a csapatból Mark
- Táncban szakterülete a "Poppin" és a "Locking"
- Ideálja Seo Hyun (Girls' Generation)
- Az NCT-ben és a SMROOKIES-ben is ő volt a legfiatalabb
- Legnagyobb álma az,hogy legalább a fél világ ismerje az NCT Dream-et.
- Hasonlít Yoon San Ha-ra (Astro)

NCT DREAM

Tagok száma: 7
Ügynökség: SM Entertainment
Debütálás: 2016.08.24

Tagok:
-Mark (vokalista,főrapper,leader,visual)
-Renjun (vokalista)
-Jeno (vezető táncos,vokalista,visual)
-Haechan (vezető vokalista,vezető táncos)
-JaeMin (vezető táncos,vokalista)
-Chenle (fővokál)
-Jisung (főtáncos,vokalista,maknae)

SM ROOKIES - Debütálás előtt
Számos NCT tag részese volt a SMROOKIES nevű projektnek ,köztük Chenle is. Az SM Rookies egy előre ledebütált képzési csapat, amely 2013-ban alakult ki az SM Entertainment által.A csapat olyan fiatal gyakornokokból állt,akik még nem debütáltak más csapatban vagy önálló előadóként.

Seulgi,Wendy és Irene végül debütáltak 2014-ben Red Velvet néven,majd hozzájuk külön csatlakozott plusz két tag így mára már öt tagból áll a lánycsapat.

2016 januárjában az SM ügynökséget alakító Lee Soo Man bejelentette,hogy új fiúcsapat debütál még az évben NCT néven.Áprilisban hivatalosan is megerősítették,hogy biztos tagja lesz az NCT alcsapatának,az NCT U-nak Mark,Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten és Jaehyun. Júliusban bejelentették,hogy lesz egy második alcsapata is az NCT-nek,amely az NCT 127 nevet kapta.Ennek tagjai Donghyuk (új nevén Haechan),Yuta,WinWin,Taeyong,Taeil,Mark és Jaehyun lett. Augusztusban az ügynökség megerősítette,hogy lesz egy harmadik alcsapata is NCT Dream néven

Debütálás
Augusztus 19-én az SM Entertainment feltöltött egy képet az NCT új alcsapatának nevéről az NCT Dream nevet kapta. Az első előzetes kép felfedi,hogy az első tagja a csapatnak Jisung és Chenle. Egy napra rá az SM feltöltött újabb képeket a hivatalos honlapján,amelyen megtudhattuk,hogy a következő két tag az Jeno és Haechan.Augusztus 21-én még egy képet feltöltött az ötödik tagról,aki nem más mint Mark. Később fény derült az utolsó két tagra is,aki Ren és Jaemin volt. Nem sokkal a csapat tagjainak bemutatására rá debütáltak a Chewing Gum című dalukkal. A dal és maga a klip is tükrözi az erőt és a fiatalságot



1 felhasználónak tetszik: Bae Hee Yeon
2017. július 09. 17:33 #217
Betti90
Betti90
~Simply Perfect~
 
Státusz"Az a fontos ki mit tud, nem az, hogy ki mit gondol."
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.05.26.
Hozzászólás: 5824
Csatolások: 42466
Azonosító: 176552
Offline offline
Woo Sung Hyun "Kevin"

Élete

Kevin 1991. november 25.-én született az Egyesült Államokban, Kalifornia államban, Danville-ben. Gyerekkorát már San Francisco-ban töltötte szüleivel és nővérével együtt. A Monte Vista Középiskolába járt, ahol tagja volt az iskolai kórusnak is. Miután egy nyaralás keretein belül ellátogattak Dél-Koreába, Kevin részt vett egy meghallgatáson. Itt határozta el, hogy énekessé szeretne válni. Amikor 15 éves volt családjával együtt visszaköltözött Koreába, hogy elkezdhesse megvalósítani álmait.

2006 - 2007 Xing-ben töltött évek

2006-ban az NH Media ügynökségénél szerződött le, ahol rövid idő után tagja lett a négytagú Xing fiúcsapatnak. Nevük egy mozaikszó volt a 'Crossing In New Genre'-ből. Csapattársai közt volt Kim Kibum is, akivel együtt lettek később U-Kiss tagok. 2006. december 14.-én jelent meg első singlejük, az „In Your Hands”. Hírnevük szépen ívelt felfelé, többen a már másik népszerű k-pop csapathoz, az SG Wannabe-hez hasonlították őket. Belekerültek a 2007-es legjobban várt visszatérő csapatok top 5-ös listájába is.
2007-ben Kibum úgy döntött elhagyja a csapatot, helyére két új tag érkezett. Ebben az ötös felállásban először augusztus 05.-én adták ki második „My Girl” című mini albumukat, majd ezt követte decemberben a „The White Of Winter”. 2008-ban újabb tagok érkeztek a csapatba, így (ezúttal már heten) márciusban kiadtak egy digitális singlet, a „T-Express”-t, ezzel a csapat zenei stílusa is más irányokba ment el. Több koncert és tv-s szereplés után Kevin mégis úgy határozott, hogy kilép a csapatból és máshol kezdi újra, ez volt a U-Kiss.

Színészi karrier

2010-ben csapattársaival együtt kapott egy kisebb szerepet az I Am a Legened című filmben. Ez még csak amolyan vendégszerep volt. Majd 2011-ben szerepet kapott egy musical-ben, a On Air Live-ben, mint főszereplő. Az előadások több, mint egy éven keresztül folytak. 2016-ban viszont megkapta az első főszerepes sorozatát. Bár még 2016-ban nem került képernyőkre a One and Only You még is a rajongók már nagy izgalommal várták alakítását.

Érdekességek

- Bevallotta, hogy a Titanicon és az Avataron is elsírta magát

- Első szereplése egy reklámban volt

- Nagybácsikája, Emmanuel Woo népszerű operaénekes és színész ahol él, Németországban, Kevin anyukája pedig modell

- Szereti a Girls’ Generation-t, kedvenc tagja Seohyun

- Első dal amit életében előadott, az a Beatles-től a „Let It Be” volt

- Az angol részeket ő írja a dalokban.

- Nőideálja először Beyoncé volt, aztán a színésznő Go Ara, most pedig a 2NE1-os Dara (de ez mindig változó)

- Számára az ideális lány olyan, aki aranyos, cuki, ártatlan, tapintatos és mindig vidám

- Még amikor Amerikában élt, tagja volt a templomi kórusnak

- Ha nem jött volna össze az énekesi pálya, orvos szeretett volna lenni

- Ha egy másik U-Kiss tag lehetne egy napra, Eli-t választaná, mert szerinte nagyon férfias

- A többiek szerint olyan, aki könnyen alkalmazkodó és sokat beszél, és szinte sosem lehet kihozni a sodrából, mindig mosolygós és vidám

- Fél a bogaraktól és a szellemektől

- Mindig nagyon kedves és közvetlen a rajongóival, ezért a többi tag úgy gondolja, hogy ő a legnépszerűbb közülük

- Előszeretettel tanulja a japán nyelvet, és szeret japán sorozatokat nézni

- Csengőhangja általában mindig a legutolsó U-Kiss dal

- Amikor megkérdezték, hogyha lány lenne, kit választana magának a csapatból, szintén Eli-t választotta, mert szerinte védelmező és gondoskodó típus. Dongho-t mondta utoljára, mert szerinte ő csak cuki, de nem elég férfias.

U Kiss

Az U-Kiss először egy hattagú fiú csoport volt, de két tag elhagyta a csapatot 2007 elején. Így a csapat tagjai új tagokat választottak, így került be Hoon is a csapatba. Így 2008-ban jelentek meg az első mini-albummal a New Generation(N-Generation). Az első megjelenés nagyon sikeres volt, a fiúk még Japánban is sikeresek lett. A tagok nagyon jól beszélnek más nyelven Eli folyékonyan beszél angolul és koreaiul és a többi tag is beszéli az angolt.

2009 - 2010: Only One

2009-ben megjelent a második mini-album Bring It Back 2 Old School néven és az I Like You dal emelkedett ki az album dalai közül. A harmadik mini-album a ContiUkiss lett. A negyedik mini-album a Break Time. A csapat elsöprő sikere a Fülöp-szigetekig eljutott. Az U-Kiss első turnéja Manilában volt.

2011 - 2012 Japán túrnék, Neverland Album

Ez az év egy amerikai albumtörléssel kezdődött, mivel a szerződés megsemmisült. Majd Alexander és KIbum elhagyta a csapatot. Kim Jae Seob(AJ) és Yeo Hoon Min(Hoon) váltotta fel a két régi tagokat. Később az új U-Kiss-nek megjelent ötödik-minialbuma a Brand New Kiss és kiadta második teljes albumát a Neverland-et is és megjelent egy kis lemez Someday címmel. Kiadtak egy japán DVD-t, amin a First Kiss album válogatásai voltak. Nagy sikernek hatásásra, megjelent a Brand New Kiss japán változata is. A csapat első nagy Japán albuma a Tick Tack volt. Ezt a második Japán album követte a Forbidden Love.

2012-ben résztvettek egy koncerten Franciaországban Párizsban. A csoport lett az első csoport aki a párizsi listára felkerült. Majd ebben az évben elindultak egy nagy Japán túrnéra. Majd a csoportból választották meg az egyik leghelyesebb énekest aki Kevin lett. Majd megjelent a hatodik mini-album Koreában a The Special to Kissme és a második kis lemez a Te Amo lett. Majd a csoport a japán sikerek miatt kiadta harmadik japán lemezét a Dear My Friend. A Stormy Night animének ez a dal lett a betétdala. Album megjelenéseken kívul számos koncertje volt a csapatnak pl. az SNSD és a Shinne-vel együtt koncerteztek. Majd ebben az évben Aj felvételt nyert a Columbiai Egyetemre az USA-ban ezért a meghírdetett japán koncertek elmaradtak. Ez 5 hónap kihagyást jelentett. Szeptemberben megjelent a Stop Girl. Az U-Kiss ötödik japán albuma megjelent a Distance.

2013 - Jelen Dong Ho kiszáll a csapatból

2013. januárjában a csapat részt vett egy Fülöp-szigeteki koncerten. Majd a valentin-napra megjelenik egy remix album. Megjelent az évi első nagy lemezük a Collage. Kevin és Hoon solo dalt is énekelnek az albumon. 2013. júliusában megjelet a második teljes japán album Inside of Me. 2013-ban nagyon rossz hír érkezett a csapatról, miszerint a csapat maknae-ja Shin Dong Ho végleg elhagyja a csapatot és visszatér átlagos életébe. Az új album várhatólag 2013 őszén fog megjelenni Moments címmel, ímmár 6 taggal. 2013. október 31-én megjelent a She is Mine című dal és videóklipp. Valószínüleg AJ amerikába megy tanulni és az U Kiss egy ideig nélküle folytatja a pályafutását, de AJ mindenbizonnyal vissza fog térni.

2014 Break Up és Joon

2014-ben februárban kiadták az új koreai albumukat Break Up címmel. A 2014-et az Only You dallal kezdték, amihez egy - a dal fevéltele közben készült videókról - klip készült. A csapat a Break Up kislemez után áprilisban kiadják a Memories kisalbumot, amit AJ nélkül készült el. 2014. március végén megjelent a Mysterious Lady videóklipje is, emi úgymond egy bemutatkozó vedeó lett. 2014. május 15-én jelentették be, valamint közzé tettek egy képet, hogy az U Kissnek egy új tagja lesz, ami a következő megjelenés során debütál is. A tagról annyit lehet tudni, hogy 1997-es és a tagneve Joon. Az új tag valószínűleg az egy évvel ezelőtt kilépő Shin Dong Ho helyére jön, ugyan is AJ még visszafog térni, így a fiúk újra 7-en lesznek. A fiúk immár teljes létszámmal kiadták az újabb minialbumukat a Mono Scandalt, amiben már Jun is látható. A fiúk egy nem mindennapi klippel készültek, hiszen a Don't Flirt cimű számukhoz 19-es videót csináltak.

2015 Visszatérés az Always minialbummal

A csapat végre megajándékozza a rajongókat egy újabb minialbummal, méghozzá a 10. minialbummal az Always-el. még a 2015-ös évet is így kezdi el a csapat, AJ nélkül. A csapat egyre többet rukkol elő japán albummal, az egyik ilyen a Stay Gold is, amin két új dal található.

2016 "Stalker"

A 2016-os évet nem lehet mondani, hogy unalmas lett volna az U Kiss életében. Hosszú év után a csapat ismért visszatért egy nem mindennapi dallal, a Stalkerrel. A számot a rajongók már repdesve várták és a dal hatalmas sikereket aratott. Valamit egy tag és egy volt tag és apai örömök elé nézhet ugyanis Eli és DongHo-nak is megszületett első gyereke.

U Kiss Díjai

2008 - Best Male Idol Group

2008 - Asian Rookie Award

2008 - Influential Asian Artist

2010 - Most Potential Overseas Artist

2011 - Best Male Music Video

2011 - Photogenic Artist Of The Year

2013 - Best Male Idol Group

Tagok

- Shin Soo Hyun - "Soohyun"

- Lee Ki Seop - "Kiseop"

- Kim Kyung Jae - "Eli"

- Kim Jae Seop - "AJ" (inaktív)

- Yeo Hoon Min - "Hoon"

- Woo Sung Hyun - "Kevin"

- Lee Jun Young - "Jun"

Volt tagok

Lee Alexander - "Xander" (2008-2011)

Kim Ki Bum - "Kibum" (2008-2011)

Shin Dong Ho - "Dongho" (2008-2013)

uBeat

2013-ban jelentették be, hogy a csapatnak lesz egy alcsapata is uBeat néven. Előszr csak két tag volt benne, majd Kevin is csatlakozott a csapathoz. A megjelenő albumuk a Should Have Treated You Better lett, amienk vezető dalához klipet is csináltak.

Tagok

- Eli

- AJ

- Kevin
1 felhasználónak tetszik: Bae Hee Yeon
2017. augusztus 17. 17:10 #218
- törölt felhasználó -    
Kim Da Hyun a dél-koreai lánycsapat, a TWICE vezérrappere a JYP Entertainment alatt 2015-től máig. A lányok a Like OOH-AHH single-vel debütáltak, illetve az ahhoz hozzátartozó mini albumával, a The Story Begins-szel. A lányok azóta is töretlen népszerűségre tesznek szert, 2017-ben pedig Japánban is debütálhattak.

Születési név: Kim Da Hyun (김다현)
Becenevek: Tofu, Dubu
Születési idő: 1998. május 28..
Születési hely: Seongnam, Gyeonggi-tartomány, Dél-Korea
Magasság: 158.6 cm
Súly: 48.9 kg
Vércsoport: 0
Család: anya, apa, báty
Oktatás: Hanlim Multi Művészeti Gimnázium (2017)
Ügynökség: JYP Entertainment (2012. július 7. -)
Gyakornoki idő: 3 év és 3 hónap

1998-2015: korai évek
Kim Da Hyun 1998. május 28-án született Seongnamban, Dél-Koreában. Családját tekintve szülein kívül van egy bátyja.

Legelőször 6.-os korábban egy templomban csillogtatta meg tánctudását, ami gyorsan el is terjedt a YouTube-on, így az emberek ráragasztották a „Eagle Dance Church Sister” becenevet.
Középiskolás korában részt vett egy ifjúsági táncfesztiválon, ahol a JYP Entertainment felfigyelt rá, s rövidesen szerződést kötöttek, így Dahyun 2012. július 7-én hivatalosan is a cég gyakornoka lett.

Gyakornoki ideje során feltűnt a GOT7 „Stop Stop It” és Wooyoung „Rose” videoklipjeiben.
Dahyun 3 év és 3 hónap gyakornoki idő után, 2015 októberében debütálhatott a Twice kilenctagú lánycsapat tagjaként, ahol a vezérrapperi posztot tölti be. Pályafutása alatt tanulmányait is sikeresen befejezhette a Hanlim Multi Művészeti Gimnáziumban 2017 februárjában.

Érdekességek
• Fehér bőre miatt többnyire Dubunak (tofu) becézik.
• Mindig hordja a szüleitől kapott nyakláncot.
• Ha fiú lenne, akkor Sanával randizna, mert sok aegyoja van (az aegyo cuki/aranyos/édes viselkedést jelent).
• A TWICE-ban csak neki van monolid szemhéja.
• Dahyun nem használ sok sminket, mert a bőre nagyon érzékeny.
• A tagok szerint Dahyun fürdik a legtöbb ideig (másfél óráig!).
• Szeret sétálni és ugrókötelezni.
• Imádja a csokoládét, e nélkül nem tudna élni.
• Dahyun gyakori szokása az orrát érinteni.
• Fél a kutyáktól és a macskáktól, az előbbitől különösen azért, mert kiskorában megharapta.
• A szüleitől kapott nyaklánca először az édesanyjáé volt, aki a férjétől kapta az esküvőjükön, majd ő továbbadta lányának. Ez a nyaklánc mindig megnyugtatja, ha ideges.
• Szeretné, ha a neve a bőrre és a szépségre utalna, ha rákeresnek az interneten.
• Kim Gura komikus elmondta, hogy a fiának Dahyun az ideálja.
• Ha nem tud aludni, akkor valamivel lefoglalja magát vagy tévézik.
• Első dolga felkelés után az arcmosás és a reggelizés.
• Lefekvés előtt az arcbőrével foglalkozik.
• Ő a csapat mókamestere.
• Ha le van törve, akkor pörgős zenével vidul fel.
• Szívesen ellátogatna akárhova a világon.
• Állítása szerint még sose volt Namsanban, ezért szeretne a tagokkal elmenni oda.
• A hetes a szerencseszáma; 2012. július 7-én lett a JYP gyakornoka, 2015. július 7-én lett a TWICE hivatalos tagja, és a csapatban ő a 7. legidősebb tag.
• Amikor a JYP meghallgatására jelentkezett, sokan azt hitték, hogy a „legendás” sastáncával indul, ami futótűzként terjedt az interneten még 2011-ben, de Dahyun ezt megcáfolta és mással indult.
• A Sixteen alatt ő volt a legnépszerűbb tag.
• Szereti a csokis tejet.
• Keresztény vallású.
• Chaeyounggal 7.-8. osztályban találkozott először.
• A hivatalos profiljában, melyet a JYP tett közzé a tagokról, a magassága 165 cm, pedig valójában 158 cm.
• Mivel vallásos, ezért régebben gyakran járt templommal a Monsta X-es I.M-mel és Jooheonnal, akikkel azóta is jó barátságot ápol.


TWICE / 트와이스 / トゥワイス

Általánosságban
A TWICE egy kilenc tagot számláló dél-koreai lánycsapat a JYP Entertainmentnél 2015-től máig. A csapat vegyes nemzetiségű tagokból tevődik össze, ugyanis van 5 koreai (Nayeon, Jeongyeon, Jihyo, Dahyun és Chaeyoung), 3 japán (Momo, Sana és Mina) és 1 tajvani (Tzuyu) származású. A lányok 2015 októberében debütáltak a Like OOH-AHH névre keresztelt single-vel és az ahhoz tartozó videoklippel, valamint ugyanekkor látott napvilágot első mini albumuk, a The Story Begins.

Rajongóik neve ONCE, hivatalos színeik a sárgabarack és a neon bíborvörös párosítás.

Tagok
Nayeon (vezérvokalista)
Jeongyeon (vezérvokalista)
Momo (főtáncos, vokalista, rapper)
Sana (vezértáncos, vokalista)
Jihyo (leader, fővokalista)
Mina (vezértáncos, vokalista)
Dahyun (vezérrapper, vokalista)
Chaeyoung (főrapper, vokalista)
Tzuyu (maknae, vokalista, csapat „arca”)

2013-2015: debütálás előtt
2013. december 19-én a JYP hírül adta, hogy egy új lánycsapatot készül debütáltatni, ami 2014 első felében esedékes, sőt ők lennének az első lánycsapat a miss A 2010-es megalakulása óta. 2014 februárjában meg lett erősítve, hogy a cég 2 gyakornoka, Cecilia és Lena a 6mix csapat tagjai lesznek, de csak próbaképpen. Illetve merültek fel olyan pletykák, hogy több JYP-gyakornok is a formáció tagjai lesznek, név szerint: Nayeon, Jeongyeon, Jisoo (ki később személyes okokból Jihyora változtatja születési nevét) és Minyoung. Később azonban szomorú hír érkezett, miszerint Cecilia elhagyja a csapatot, de aggodalomra nem volt semmi ok, hiszen új tag érkezett a helyére, akit japán származású Sana személyében ismerhetünk. A 6mix majdnem debütálhatott, de Lena is távozásra kényszerült, így a céget is elhagyta. Az ő távozásával a JYP feloszlatta a 6mixet.

Egy évvel később, 2015 februárjában Park Jin Young CEO bejelentette, hogy „gyakornoklányait”- akik heten vannak - benevezi a SIXTEEN nevezetű túlélős showban, amit majd az Mnet vetít valamikor az év folyamán. A CEO egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy reméli, ennek a csapatnak meglesz a „Wonder Girls”-ös és a „miss A”-s természetes, felszabadító érzése, aminek lesz a szélesebb s vadabb oldala, s főként a hiphop és rap stílusukat képviselik.

Végül a show május 5-én került bemutatásra, és az a 7 titokzatos Twice-tag is leleplezésre került, akik nagyrészük számunkra nem lehet ismeretlen: Nayeon, Jeongyeon, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun és Chaeyoung. Később azonban a JYP 9-re emelte a csoport létszámát, hozzáadva Tzuyut, aki a közönség szavazati által került be, és Momot, akiről a CEO úgy nyilatkozott, hogy az ő tánctudása és előadása elengedhetetlen lenne a csapatban.

Ezek után már csak a pontos dátum volt a kérdéses, a cég úgy nyilatkozta, hogy 2015 végén kerül sor erre. És íme a már megerősített tagok: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung és Tzuyu.

2015: debütálás a The Story Begins-szel
2015. október 7-én a JYP Entertainment megnyitotta a lányok hivatalos weboldalát, amin közzétette debütáló kislemezük (Like OOH-AHH) és albumuk (The Story Begins) nevét. A vezetődal színes pop dance stílusban részesül, a hip-hop, a rock és az R&B elemeivel.

A korong és a dalhoz készült videoklip egyszerre jelent meg 2015. október 20-án, valamint ugyanezen a napon tartották meg az élő showcase-t, ezzel jelezve, hogy a lányok hivatalosan debütáltak.
Debütálásuk óta eltelt 5 hónap alatt az MV elérte az 50 milliós nézettséget, így ők lettek az olyan kpop csapat, akiknek debütálására a legtöbben kíváncsian voltak.

Decemberre a lányok 10 reklámszerződést írtak alá, ezzel pedig 1 milliárd 800 millió wont keresett rajtuk a cég. Ezzel ők lettek az első olyan rookie (újonc) lány csapat, akik egy hónappal debütálásuk után ennyi pénzt kerestek.

2016: Page Two, TWICEcoaster Lane 1.
A 9 fős formáció első visszatérésére se kellett sokat várni, ugyanis 2016. április 25-én megjelent második mini albumuk, a Page Two. A korong vezetődalául a Cheer Up-ra esett a választás, ugyanezen a napon meg is jelent az ahhoz tartozó, beígért kisfilm is, mely 5 nap alatt 10 millióan kattintottak rá. Az album megjelenésének napján ismét tartottak egy élős showase-t a lányok, mely a Yes24 Live Hall keretein belül került megrendezésre Szöulban.

Május 5-én a csapat a debütálás óta először nyerhetett zenei programban (M!Countdown), így beleírták magukat a történelembe, mikor egy lánycsapat debütálása után rövid időn belül egy zenei műsorban első helyezést kapott – jelenleg a Blackpink tartja a rekordot a 13 napjával -, a Twice kerek 200 nap után érdemelhette ki a nekik járó díjat.

A lányok ebben 150 ezer példányt adtak el a Page Two-ból, ezzel ők lettek az egyetlen olyan lánycsapat, kiknek albumának eladási száma meghaladja a 100 ezret.

Szeptember 23-án a JYP Entertainment öröm hírrel szolgált a rajongóknak, ugyanis mostantól ONCE néven lesznek említve, színük pedig a barack és neon bíborvörös színekben pompázik. Öt nappal később az izgatottság jellemezte a ONCE-okat, mivel a cég bejelentette a lányok októberi visszatérését. Október 10-én kiderült, hogy az album a TWICECoaster Lane 1 nevet kapta, és a lányok ettől a naptól megkezdik a promóciókat, egészen a szerzemény hivatalos megjelenéséig, ami 24-ére lett kitűzve.

A csapat első éves fordulója alkalmából leleplezték új dalukat, a One in a Million-t egy élő broadcast jóvoltából a Naver V-n. Négy nappal később a beígért mini album látott napvilágot s a TT-hez készült videoklip. Egyébként a TT egy síró emojinak a jele. Szokás szerint ismét showcase-szel rukkoltak elő, ekkor énekelték fel először a vezetődalt, valamint a One In a Million-t és a Jelly Jelly-t.

November 11-én a Like OOH-AHH átlépte a 100 milliós megtekintést, így ők az elsők, akiknek debütáló MV-je elérte a bűvös számot. Hat nappal később már a Cheer Up is ezzel a számmal büszkélkedhetett. A Cheer Up nem mellesleg a 2016-os év Dala lett a 8th Melon Music Awardson (november 25) és a 18th Mnet Asian Music Awardson (december 2).

2017: első szólókoncert, Signal, japán debütálás
Január 10-én a cég hírül adta a Twice első szólókoncertjének - Twice 1st Tour: Twiceland – The Opening - közeledtét, ami február 17-, 18- és 19-én történik az SK Olympic Handball Dimnázium keretein belül. A jegyek 3 nap alatt elkeltek.

Január 18-án a lányok bejelentették, hogy egy speciális albumot szeretnének kiadni februárban, a koreai turnéjuk végett. Ez az album a TWICEcoasternek a második része lesz, ami az elsőnek a kibővített változata.

A titletrack a Knock Knock lett, aminek MV-je február 20-án vált elérhetővé a YouTube-on. Ugyanezen a napon is jelent meg a TWICEcoaster Lane 2.Az album 266,645 egységben lett eladva a megjelenés első hónapjában.

Időközben kiderült, hogy a lányok nemsoká Japánban is népszerűségre tesznek szert, ám mielőtt ez megtörténne, egy hazai visszatéréssel kedveskednek a rajongóknak, ami májusban várható. Május 1-jén napvilágot látott közelgő mini albumuk és a promotáló single címe, ami a Signal lett. A korongra 6 db dalszám került, érdekesség, hogy az egyik dalt, az Eye, Eye, Eyes-t Jihyo és Chaeyoung írta.

A Signal-hoz tartozó teljes videoklip koreai idő szerint 2017. május 15-én, este 6 órakor került fel a világ legnagyobb videómegosztójára.

Június 14-én a Signal japán verziójának az előzetese jelent meg a lányok japán YouTube-csatornáján, egy héttel később pedig a TT japán változata debütált. Habár hivatalosan csak június 28-án debütálhattak, ugyanis ekkor jelent meg a #Twice névre hallgató japán bemutatkozó albumuk, melyre 5 koreai és 5 japán verzió kapott helyet.

Július 2-án 15 ezer ember előtt megtartották a két részből álló japán showcase-üket, mely a Tokiói Metropolitán Gimnáziumban került megrendezésre.

Diszkográfia
TWICE

Koreai kiadások

Mini albumok
• The Story Begins /2015.10.20./
• Page Two /2016.04.25./
• Twicecoaster: Lane 1 /2016.10.24./
• Signal /2017.05.15./

Single-k
• Like OOH-AHH (Ooh-Ahh하게) /2015/
• Cheer Up /2016/
• TT /2016/
• Knock Knock /2017/
• Signal /2017/


Japán kiadások

Stúdió album
• #TWICE /2017.06.28./

Mini album
• What's Twice? /2017.02.24./


Thaiföldi kiadások

Mini album
• Page Two /2016.09.30./
2017. augusztus 17. 17:28 #219
- törölt felhasználó -    
Kim Yoo Kwon, vagy, ahogy művésznevén ismerik, U-Kwon, az egyik nagy sikernek örvendő és kicsit botrányos dél-koreai fiúbandának, a Block B-nek a tagja, immáron a Seven Seasons ügynöksége alatt. U-Kwon főként mint vezető táncos és énekes szerepel a csapatban. Különösen jól táncol, és ügyesen játszik gitáron is. 2015 áprilisától már a Block B alcsoportjának, a Bastarz-nak is a tagja.

Teljes név: Kim Yu Kwon (김유권)
Művésznév: U-Kwon (유권)
Becenév: Angel Smile, Kwandies
Születési idő: 1992. április 9.
Csillagjegy: Kos
Kínai horoszkóp: Majom
Születési hely: Suwon, Dél-Korea
Magasság: 176cm
Súly: 63kg
Vércsoport: A
Család: Anya és egy báty
Vallás: Keresztény
Oktatás: Anyang Ipari Középiskola
Pozíció a csapatban: Ének, tánc, visual
Hobbik: Gitározás, filmnézés, más számok feléneklése, olvasás, tánc

Kim Yoo Kwon, más néven U-Kwon 1992. április 9-én született Suwon-ban, Dél-Koreában. Az InYang Industrial Középiskolába járt, ahol diplomát is szerzett. Remek táncos és elektromos gitáron játszani is jól tud. Hobbijai a filmnézés, az olvasás és a különböző stílusú számok feléneklése és átdolgozása.

A csapatban, mint vezető táncos és mellék énekes van jelen. 2011 februárjában debütált a csapatával, a Block B-vel. A művészneve a csapatban U-Kwon. Ő az egyik legkiemelkedőbb táncos. Első kislemezük a „New Kids On The Block” volt, ami 2011. április 15.-én került a boltokba, U-Kwon és a csapat ekkor lépett először föl élő adásban, a KBS Music Bank műsorában.


Block B / 블락비 / ブロックビー

Általánosságban
A Block B egy héttagot számláló dél-koreai fiúcsapat, mely pályafutását a Stardom Entertainmentnél kezdte 2011-ben, ám az ügynökséggel kapcsolatos problémák miatt átmentek a Seven Seasonshoz 2013-ban, ahol a mai napig ott vannak. A csapat 2011 áprilisában debütált Freeze című dalukkal.
Nevük a blockbusters szóból ered, rajongóik neve pedig a BBC, amely a Block B Clubnak a rövidítése és a hivatalos színük a lila.

Tagok
Taeil (fővokalista)
B-Bomb (főtáncos, vokalista)
Jaehyo ((vezér)vokalista, csapat „arca”)
U-Kwon (vezértáncos, vokalista)
Park Kyung (vezérrapper, komponáló)
Zico (leader, főrapper)
P.O (maknae, rapper)

2011: debütálás
2011 februárjában Cho PD (Stardom Entertainment alapítója) bejelentette, hogy szeretne debütáltatni egy héttagból álló hiphop fiúcsapatot. A csapat a debütálásukig több mint 1.4 millió dollárt emésztett fel valamint a legjobbaknak számító koreai hip-hop művészek terelgették őket. Többek között Verbal Jint, Skull és Rhymer is azok között volt akik fejlesztették a srácokat.
A csapat ugyanúgy kapott érdeklődést belföldön és külföldön egyaránt, debütáló single-jük a Do You Wanna B? címet kapta, mely 3 dalszámot tartalmaz.

2011. április 13-án a Freeze debütáló MV-jük felkerült a világ legnagyobb videomegosztójára, de hamar betiltották az Ifjúságvédelmi Bizottság, mert úgy gondolták, ez túl felnőttes a koreai televízióhoz. Ennek eredményeként a dal nem került eladásra 19 éven aluliak számára, valamint a kisfilmet nem lehetett megtekinteni este 10 óráig.

Április 15. napján a Block B megtette hivatalos debütálását a KBS Music Banken. Ezek után a csapat számos rádió, illetve más showkban is megjelent, beleértve Younha’s Starry Night-ot és a 100 Points out of 100-et is.

Június 23-án már a hivatalos mini album is megjelent New Kids on The Block néven.
Egy nappal korábban a srácok feltűntek az MTV nyolcepizódos Match Up! műsorában az akkori időben debütált B1A4-ral. Az első epizódban megjelent a mini albumról származó Tell Them videoklipje.

2012: Welcome to the Block, thaiföldi viták, csapat visszatérése
2012. januárt írtunk, amikor kiderült, hogy a 7 fős csapat első visszatérésére készül Welcome to The Block című második mini albummal, amely február elsején debütál.
Nalina című számukat bemutatták a közönségnek, ám - a Freeze-hez hasonlóan - két dalt (a LOL-t és a Did You You Not-ot) az albumról ismételten betiltottak, mivel úgy gondolták, ezek sem ajánlottak a 19 éven aluli közösségnek.

2012 februárjában egy interjús videó került fel a netre, amelyet Thaiföldön közvetítettek volna egy hónappal korábban. A videóban azt állt, hogy a fiúk eléggé félreérthetően magyaráztak az akkori thai katasztrófát illetően, ugyanis megkérdezték (az interjúban), mennyit fizetnének a katasztrófáért, mire azt mondták, 6 dollárt, majd jót nevettek A thai embereket felháborította ez a kijelentés, ezért a tagok egy videóüzenetben bocsánatot kértek. Még a csapat leadere, Zico is leborotválta a fejét ezzel kifejezve lelkiismeret-furdalását.
Nemcsak a helyi emberek, hanem más thai idol se vette jóízűen a srácok poénnak szánt kijelentését, többek között a 2PM-es Nichkhun sem, aki szintén thai, s Twitteren kifejezte nemtetszését az üggyel kapcsolatban.

Körülbelül 8 hónapnyi szünet után a Block B visszatért első stúdió albumával, a BlockBusterrel. Az album egy más stílust mutat be, a megszokott hiphop stílusukat lecserélték különböző zenei stílusra. A korong érdekessége, hogy a dalokat a tagok komponálták és írták. Vezetődaluk a Nillili Mambo lett, amelyhez kisfilmet is készítettek, és ez számít a Block B egyik legsikeresebb dalának. A dal a 10. helyen tarolt a Billboard’s World Albums Charton.

Később a srácok előadták az All of The Lights című dalt Alexandra Burke brit énekesnővel az H-Artistry-n, Malajziában, november 3-án. November 30-án a Block B először felléphetett az Mnet Asian Music Awardsán a vörös szőnyegen pre-showos eseményen Hong Kongban.

2013: per a Stardom Entertainment ellen, új cég
Január 3-án bombaként robbant a hír, miszerint a Block B pert indít az ügynökségük ellen, hogy a kizárólagos szerződésüket semmisítsék meg.

A média jelentései szerint a Block B tagok a Szöuli Központi Kerületi Bíróságnál indítottak pert cégük ellen. A nyilatkozatban azt állt, hogy a szerződéskötés alatt meg lett ígérve, hogy megfelelő ellátásban részesülnek, és minden hónap 25-éjén megkapják a fizetésüket, habár a cég nem fizette őket majdnem 1 évig.
A tagok állítása szerint 2012 márciusában, amikor az egyik tag szerződése lejárt, fizetésének részét is kalkulálni kellett.

Fizetésüket különböző koreai televízió szolgáltatások drámáiktól kellett kapniuk, pl. a Phantom OST (SBS), a Golden Time OST (MBC), valamint beiktatási összegeket is kellett gyűjteniük a japán fansite fanclub miatt, valamint 10 másik dolog miatt, amelyet elhanyagolhatónak találtak.
Hozzátették, hogy az ügynökség elnöke, Mr. Lee 70,000,000 wonos összeggel eltűnt, amelyet a tagok szüleitől összegyűjtött.
Május 20-án kiderült, hogy Mr. Lee öngyilkosságot követett el.

Június 7-én a bíróság döntött a cég sorsáról mondván, hogy nem könnyű látni, ahogy a cég nem volt képes fizetni a csapatnak önszántából. A bizonyítékoktól kezdve nehéz volt elképzelni, hogy szándékosan nem fizettek a Block B tagjainak, valamint azt is, hogy nem nyújtott megfelelő teljesítményt, ahogy egy stúdióban és egy dormban illene, a helytelen oktatásról és a tanácsadásról pedig nem is beszélve.
Az írásos nyilatkozatban nem eset arról szó, hogy a Stardom Entertainment megszegte volna-e kötelezettségeit.
A botrány után a Block B tagjai bocsánatot kértek a rajongóktól, és elmondták, hogy nem hajlandóak tovább a Stardomnál folytatni pályafutásukat.

2013. augusztus 29-én a csapat bejelentette, hogy hivatalosan is elhagyta a Stardom Entertainmentet, valamint egy új céghez csatlakoztak, ez pedig a Seven Seasons. A cég képviselője hírül adta, hogy a tagok terveznek egy új albumot kiadni októberben.
A Seven Seasons csinált egy YouTube-csatornát, ahol feltöltötte a Block B videóit. Augusztus 31-én az ügynökség megjelenítette U-Kwon teaser videóját, majd szeptember 4-én a Jaehyo és P.O párosét is azzal a kérdéssel zárulva, „Do You Wanna B?”

Szeptember 17-én megjelent a csapat Be The Light című single-je, melyet Taeil énekel, majd a hozzátartozó rövidke kisfilm is megjelent, a teljes verziója pedig 22-én. A szerzemény a 14. helyen tarolt a Gaon Digital Charton még a dal megjelenésének a hétén.

Október 2-án a Very Good nevezetű mini albumuk jelent meg, amely 5 dalszámot tartalmaz, s a vezetődal a Very Good lett, melyhez videoklipet is forgattak. Visszatérő showcase-üket október 3-án tartották a szöuli Korea University Hwajeong Gymben.

A Very Good első helyen debütált a Gaon Album Charton, míg a When Where What How és a Nice Day a hatodik, huszadik és huszanhatodik helyen a Gaon Digital Single Charton. A teljes album a hatodik helyen tarolt a Billboard World Album Charton.

2014: Blockbuster, H.E.R és a Blockbuster Remastering
Április 10-én megjelent az Mneten a csapat valóságshowja Five Minutes Before Chaos (개판5분전) néven. Már a hónap elején bejelentették, hogy szeretnének comebackelni egy új szerzeménnyel, melyet Jackpot névre kereszteltek. A címadó dalhoz kisfilmet forgattak, amelyet 15-én fel is raktak a YouTube-ra.

A csapat megtartotta első koreai koncertsorozatukat májusban 2014 Blockbuster néven, a jegyek már az első napon elkeltek. A koncertsorozat 17-én kezdődött Szöulban, majd 24-én Busanban véget ért. Koreán kívül még az amerikai városokat meglátogatták, többek között New Yorkban, Miamiban és Washington DC-ben júniusban.
Július 11-én a Seven Seasons bejelentette, hogy „újdonsült” csapata újabb mini albummal rukkol elő, melynek a H.E.R nevet adták.

Július 24-én megjelent a várva várt H.E.R MV-je. A dal a harmadik helyen tarolt a Gaon Digital Singles Charton, míg a Jackpot, Extraordinary Woman, a Hold Me Now és a Very Good (Rough [durva] verzióban) szerzemények ötödik, tizenhatodik, huszonnyolcadik és nyolcvanadik helyezést értek el. A teljes mini album pedig a hatodik helyt foglalta el a Billboard World Album Charton, majd a második helyt a Gaon Album Charton.
A májusi nagy sikerű mini körútjuk sikere miatt november 22-23-án tartottak egy ráadás koncertet, amelyet ezúttal 2014 Blockbuster Remasting-re kereszteltek.

2015: debütálás Japánban, első sub-unit, szólótevékenységek
A Block B immár megtehette debütálását Japán-szerte 2015. január 21-én a Very Good japán változatával. A single az ötödik helyen tarolt az Oricon Weekly Charton, majd a hetediken a Billboard Japan Hot 100-jében. A digitális CD megjelenése után Tokióban koncerteztek január 16-a és 17-e között több mint 5000 rajongó előtt.
Első fantalálkozójukat február 15-én tartották több mint 8000 rajongó társaságában.

A srácok hírül adták, hogy februárban és márciusban európai útjukra indulnak, melyet Franciaország fővárosában, Párizsban startolnak február 27-én, majd őket követik Helsinki, Varsó, s Milánó lesz az utolsó végállomás március 8-án.
Március 27-én a csapat legidősebb tagja, Taeil megjelenítette első szólódalát Shaking/Inspiring címen, melyhez készült videoklip is. A kisfilm érdekessége, hogy Nam Ji Hyun színésznő is feltűnik benne, ám Taeil nem végez semmilyen cselekedetet, csak énekel.

Áprilisban kiderült, hogy a Block B-nek lesz egy alegysége Bastarz néven, melynek tagjai B-Bomb, U-Kwon és P.O lesznek. Debütáló single-jük a Zero For Conduct nevet kapta, melyet a Block B leadere, Zico komponált, hiába nem részese a sub-unitnak.
Az alegység debütálására április 13-án került sor, első mini albumuk pedig összességében 6 db dalszámot tartalmaz. Az album illetve annak dalai különböző helyezést ért el a Gaon Digital Charton.

A Block B hivatalos japán weboldalán bejelentette, hogy megjelenítik második japán single-jüket, méghozzá a H.E.R japán változatát május 27-én. Ezzel kezdetét vette a japán turnénak május 14-én, melyet 4 koncertre terveztek, de a jegyek „túlzott eladása” miatt kénytelenek voltak 7 koncertet megszervezni.

Taeil és a Bastarz után már Park Kyung csillogtatta meg szólóban a tehetségét szeptember 21-ln, ugyanis megjelent az Ordinary Love, melyhez Park Boram énekesnő is közreműködik. A dalt Kyung írta és komponálta Kero One amerikai-koreai producerrel. A dal harmadik helyezést ért el a Gaon Digital Charton.

2016: Blooming Peroid, európai turnék, első japán album
2016. februárt írtunk, mikor a csapat cége, a Seven Seasons hírül adta, hogy a teljes csapat újabb comebackre készül, méghozzá egy újabb mini albummal áprilisban, de az azt megelőző hónapban egy single fog napvilágot látni.

Március 26-án, mielőtt megjelent volna az a bizonyos single, a srácok feltűntek vendégekként a Saturday Night Live Korea című showban, ahol egy pikáns fanfictionről beszéltek. Két nappal a műsor után megjelent a csapat single-je, mely az A Few Years Later címet kapta, április másodikán pedig a Toyhoz készült kisfilm látott napvilágot, amely legújabb mini albumuk, a Blooming Peroid vezetődala lett.
Június elsején pedig megjelent a Toy japán változata, ami egyben a csapat harmadik kislemeze is.

Augusztus elején a Block B hírül adta, hogy októberben turnézni fognak, méghozzá Európában, első állomásuk Londonban zajlik, majd ezt követően ellátogatnak hazánk fővárosába, Budapestre, legvégül Amszterdamba, Lisszabonba és Helsinkibe.

Szeptembert írtak a naptárak, amikor nagyszerű hír érkezett a hétfős fiúcsapat háza tájáról, ugyanis a srácok kiadják első japán albumukat október 26-án, Japánban. A korong és a vezetődal a My Zone nevet kapta, a hivatalos videoklip október 15-én került fel a világhálóra. Az album érdekessége, hogy ez a csapat első olyan japán szerzeménye, melyhez korábban nem készült koreai változat.

2017: Yesterday, újabb európai turnék
Február 6-án megjelent a Block B digitális single-je, a Yesterday. A dal – melyet Park Kyung írt és komponált – megjelenésének napján 6 koreai zenekategóriában trónolt. Február 24.-e és március 5.-e között a srácok megtartották immár második európai turnéjukat „Block B 2017 LIVE BLOCKBUSTER IN EUROPE” néven, ami 5 városban került megrendezésre: Amszterdam, Helsinki, Lisszabon, Budapest és London. Sajnos P.O az utóbbi két városi fellépéseken nem vehetett részt egészségügyi okokból kifolyólag.


BASTARZ / 바스타즈 / バースターズ

Tagok
B-Bomb
U-Kwon
P.O

A Block B első alegységéről szóló hírek már 2015 elején felröppentek, ami meg is lett erősítve április elején. Ekkor jelentek meg az első teaser képek a 3 tagról: B-Bombról, U-Kwonról és P.O-ról. Debütáló daluk a Conduct Zero címet kapta, ami 14-én jelent meg. Érdekesség, hogy a dalt Zico alkotta meg, valamint az ő hangja is hallható, bár ő nem megerősített tagja a formációnak.

A bejelentéshez hűen megjelent a főcímdalhoz felvett klip és a mini album is elérhetővé vált. Az album a Gaon album charton 3. helyen debütált, a korongon szereplő dalok is szép eredményeket értek el ebben a kategóriában külön-külön. Továbbá a Bastarz albuma 2015-ben 3 díjra is meg voltak jelölve, ám sajna egyiket se sikerült megnyerniük.

Később egy interjú során kiderült, hogy miért pont U-Kwon, B-Bomb és P.O a Bastarz tagjai: a maknae állítása szerint ez csupán a véletlen műve, mert nem így lett betervezve. A Block B összes tagja összegyűlt, hogy egy kisedényből vegyenek ki egy-egy labdát, s az a három tag, amely a piros színűt húzta, az válhatott a Bastarz tagjává.
Az év októberében már Japánban is debütálhattak a Hinko Zero névre keresztelt single albumával. A szigetországban mintegy 4100 példányban eladták. A japán Oriconon 20., míg a szintén japán Billboardon 84. helyezést ért el a korong.
Az unitot egy évre szüneteltették, hogy inkább a Block B promotálásával foglalkozzanak.

2016 októberében a Bastarzt alkotta trió visszatért immáron második mini albumával, a Welcome 2 Bastarz-zal. A Selfish & Beautiful Girl vezetődalhoz készült videoklip 24-én került fel a világhálóra, 31-én pedig a Make It Rain vált elérhetővé. Az előbbi single-t P.O, míg az utóbbit Dean énekes és dalszövegíró komponálta. A hivatalos album azonban csak október utolsó napján jelent meg, ami nem mellesleg 6. helyen végzett a Gaon album charton. A következő héten egy másik dalukhoz, a That1s Right-hoz forgattak videoklipet, ami egy ajándék rajongóik számára a srácoktól.


Filmográfia
U-Kwon

Sorozatok
~ Jumping Girl /2015/

Tévés műsorok
~ Idol Star Athletic Championship /2014/
~ Mnet's Wide Entertainment News /2014/
~ Let's Go Dream Team /2014/

Variety műsorok
~ Hit The Stage /2016/
~ Lipstick Prince /2016/


Diszkográfia
Block B


Koreai kiadások

Stúdió albumok
~ Blockbuster /2012.10.17./

Mini albumok
~ New Kids On The Block /2011.06.27./
~ Welcome To The Block /2012. 02.02./
~ Very Good /2013. 10.02./
~ H.E.R /2014.07.24./
~ Blooming Period /2016.04.11./

Újra csomagolt albumok
~ Welcome The The Block /2012.04.30./
~ H.E.R (Special Edition) /2014.09.03./

Egységes kislemez
~ Do You Wanna Be? /2011.04.11./
~ Jackpot /2014.04.17./
~ A Few Years Later /2016.03.28./

Kislemezek
~ Freeze! /2011/
~ Wanna B /2011/
~ Tell Them /2011/
~ NalinA /2012/
~ I’ll Close My Eyes /2012/
~ Nillili Mambo /2012/
~ Be the Light /2013/
~ Very Good /2013/
~ Jackpot /2014/
~ H.E.R /2014/
~ A Few Years Later /2016/
~ Toy /2016/
~ Yesterday /2017/

Betétdalok
~ Secret Door (org ver. -Secret Door OST-) /2014/
~ Burn Out (Phantom OST) /2012/
~ Your Umbrella (The Thousandth Man OST) /2012/
~ 빠빠빠빠 (All My Love OST) /2011/


Japán kiadások

Kislemezek
~ Verry Good /2015/
~ H.E.R /2015./
~ Jackpot /2016/
~ Toy /2016/
~ My Zone /2016/
~ Yesterday /2017/

Stúdió album
~ My Zone /2016/


Bastarz

Mini albumok
~ Conduct Zero /2015.04.14./
~ Welcome 2 Bastarz /2016.10.31./

Single-k
~ Conduct Zero (품행제로) /2015/
~ Selfish & Beautiful Girl /2016/
~ Make It Rain /2016/
2017. augusztus 17. 17:33 #220
- törölt felhasználó -    
Bae Sungyeon egy amerikai-koreai énekesnő, táncosnő, dalszövegíró és komponáló. 2016-ban tagja lehetett a Pledis Entertainment predebut lánycsapatának, a Pledis Girlznek, melyet 2017 januárjában átkereszteltek Pristinre. A csapat március végén debütált Hi! Pristin című mini albummal. Sungyeon a csapatban az egyik főénekesi posztot tölti be.

Név: Bae Sungyeon (배성연) / Shannon Bae
Születési idő: 1999. május 25.
Születési hely: Santa Ana, Kalifornia, USA
Magasság: 162.5 cm
Család: anya, apa
Nemzetiség: amerikai-koreai
Oktatás: John Burroughs Középiskola, Orange County School of the Arts
Beszélt nyelvek: koreai, angol
Gyakornoki idő: 8 év

Shannon Bae, vagy koreaiasan Bae Sung Yeon 1999. május 25-én született a Kaliforniában található Santa Anában. Tanulmányait a John Burroughs Ladue-i középiskolában kezdte, később mikor debütált, akkor külföldieknek szánt iskolába iratkozott, ahonnan hamarabb leérettségizhetett 2017 májusában.

Sungyeon 2016 júliusában részt vett a Girl Spirit éneklős versenyben, ahol az „A” csapatban lehetett Kei (Lovelyz), Minjae (Sonamoo), Oh Seunghee (CLC), Hyun Seunghee (Oh My Girl) és Dawon (Cosmic Girls) oldalán.

2016 júliusától hivatalosan is a Pledis Entertainment lány predebut csapatának, a Pledis Girlz-nek a tagja lehetett 9 másik gyakornokkal. A csapat 2017 januárjában megváltoztatták Pristinre, debütálásukat pedig márciusra tűzték ki. Sungyeon a fővokalista posztot tölti be, valamint ő a csapat egyik dalszövegírója.


PRISTIN / 프리스틴

Általánosságban
A Pristin – korábban Pledis Girlz – egy 10 tagot számláló dél-koreai lánycsapat a Pledis Entertainment alatt, ami már 2016-ban megalakult korábbi nevükkel, ám debütálásukra csak 2017 márciusában került sor. Érdekesség, hogy ők az After School 2009-es debütálása óta az első lánycsapat a cégnél, valamint őket tartják számon a Seventeen fiúcsapat „húgainak”. A csapatban 7 koreai, 2 amerikai és 1 kínai nemzetiségű foglal helyet, dalaik megírásában leggyakrabban ők vesznek részt.

Tagok
Nayoung (leader, főtáncos, rapper, vokalista)
Roa (vezérvokalista, visual)
Yuha (vezérvokalista)
Eunwoo (fővokalista)
Rena (főrapper, vezértáncos, vokalista)
Kyulkyung (főtáncos, vokalista, visual)
Yehana (fővokalista)
Sungyeon (fővokalista)
Xiyeon (vezérvokalista, vezértáncos, vezérrapper)
Kyla (maknae, vezérrapper, vokalista)

Debütálás előtt
A lányok már gyakornokokként úgymond „aktívan” tevékenykedtek, többnyire videoklipekben szerepeltek és koncerteken háttértáncosak voltak a Pledis olyan előadói számára, mint az After School vagy éppen a Seventeen.

Nem mellesleg nagy részük vetélkedő showkban is megcsilloghatták tehetségüket: Eunwoo 2015-ben versenyzője volt a Superstar K4 és a The Voice Kids. Yebin (később Rena) a Show Me The Money 4. évadában feltűnt – érdekesség, hogy a Seventeenből ismert Vernon is versenyzője volt a szériának ugyanekkor -, de sajna a második körben kiejtették.

2016 januárjában a Pledis 7 lány gyakornokát (Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung és Xiyeon) útjára indította a Mnet „Produce 101” túlélős műsorában. A tévéprogram célja az volt, hogy 101 hazai és nemzetközi gyakornok közül kiválasszák a 11 legjobb lányt, hogy az I.O.I projekt lánycsapat tagjai lehessenek. A Produce 101 11 epizódon át futott, a 11 gyakornokot pedig nézői szavazat alapján rangsorolták, név és sorrend (11→1) szerint: Yu Yeonjung, Lim Nayoung, Kang Mina, Kim Doyeon, Jung Chaeyeon, Zhou Jiqiong (Kyulkyung), Kim Sohye, Kim Chungha, Choi Yoojung, Kim Sejeong és Jeon Somi.

Ezek után Nayoung és Kyulkyung – azaz „Pinky” – az I.O.I—al tevékenykedett, míg a másik 5 Pledises lány, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena és Xiyeon visszatért a céghez. Míg a Produce 101 adásban volt, addig a Pledis létrehozta a Pledis Girlz predebütált csapatot 2016. március 23-án.

A csapat tagjai egyértelműen Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Xiyeon, Nayoung és Kyulkyung, majd hozzájuk csatlakozott Sungyeon, Yewon és Kyla. Május 14. és szeptember 10. között a csapat hetente koncertezett, kifejezve hálájukat és szeretetüket a rajongók iránt, akik támogatták a lányokat a P101 alatt. Nayoung és Pinky sajna nem lehetett a többiekkel, hiszen fókuszálniuk kellett az I.O.I-s karrierjükre.

A Pledis Girlz első digitális kislemeze, a „We” 2016. június 27-én jelent meg. A dalt Eunwoo és Sungyeon komponálta, a dalszövegi részt szintén ők, valamint Roa és Xiyeon látta el.

2017. január 6-án megtartották utolsó koncertjüket a Pledis Girlz tagjaiként, ugyanis ekkor jelentették be, hogy mostantól PRISTIN lesz a nevük, tagjaik pedig továbbra is ugyanazok. A pristin egyébként az angol prismatic első, és az elastin utolsó szótagjából tevődik össze.

2017: debütálás
2017. március elején megjelentek az első teaser képek a lányokról, ekkor meg is lett erősítve, hogy 21-én debütál a 10 fős formáció. A bejelentéshez hűen megjelent debütáló mini albumuk, a „Hi! Pristin”, ugyanezen a napon pedig vezetődalukhoz („Wee Woo”) készült MV is felkerült a YouTube-ra. Érdekesség, hogy a korongra felkerült a 2016-os We daluk, sőt a többi dalt a tagok írták és komponálták.

Az EP nagy sikernek örvendezhetett, hiszen negyedik lett a Gaon Album Charton, valamint tízedik a Billboard World Albums chartján. Az előbbi kategóriában az eladási számért a tízedik helyen tarolt, majdnem 3 hónapon díszelgett a top10-ben. Áprilisra az albumot 36,402 példányban adták el.

A lányok első fellépése az M!Countdownon volt március 23-án, a Wee Woo mellett még a Black Widowot is előadták, ami szintén az albumon található.


Filmográfia
Sungyeon


Show műsorok
• Girl Spirit /2016/

Videóklipekben való megjelenés
• Orange Caramel – My Copycat /2014/


Diszkogrráfia
PRISTIN


Mini album
• Hi! Pristin /2017.03.21./

Single-k
• We /2016/
• Wee Woo /2017/
• Black Widow (remix ver.) /2017/
15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!