Starity

Életrajzok gyüjteménye

15 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. augusztus 06. 15:03 #161
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
http://starity.hu/sztarok/laura-esquivel/
http://starity.hu/sztarok/dalma-milevos/
http://starity.hu/sztarok/thelma-fardin/
http://starity.hu/sztarok/seda-guven/
http://starity.hu/sztarok/jeimy-osorio/
http://starity.hu/sztarok/kika-edgar/
http://starity.hu/sztarok/sandra-itzel/
http://starity.hu/sztarok/michelle-ramaglia/
http://starity.hu/sztarok/alejandro-avila/
http://starity.hu/sztarok/maria-jose-mariscal/
http://starity.hu/sztarok/nihan-buyukagac/
http://starity.hu/sztarok/farah-zeynep-abdullah/

----------------------------------------------------------

LAURA ESQUIVEL 1994. május 18-án született Argentínában. Hétéves korától járt ének-, színjátsz- és zongoraórákra. 2005-ben szerepelt először nagyközönség előtt, a Codigo FAMA elnevezésű zenei reality showban képviselte Argentínát, ahol a döntőbe jutott.

2007-ben megkapta első szerepét, a Patito feo című sorozatban. A főszereplő Patricia Castrot alakította, a sorozatban együtt játszott Brenda Asnicarral, Thelma Fardínnal, Griselda Sicilianival, - ő alakította az édesanyját - és egy kisebb rejéig feltűnt a Violettában megismert Martina Stoessel is.

2010-ben az il mondo di patty - la festa di Patty al cinema című olasz musicalben szerepelt, majd a Kétszemélyes édenben tűnt fel.

2011-ben a spanyol Maktub című drámában játszotta Lindát. 2013-ban a Lola, Aprendiz de musa televíziós sorozat hősnőjét, Lolát alakította.

ÉRDEKESSÉGEK LAURÁRÓL:

× Laura instagramja: https://www.instagram.com/laura_esquivel/,

MAGÁNÉLETE

2008-tól a szintén argentín színésszel Luchano Ruizzal (Patito Feo, Csacska angyal, Cabecita, Rebelde Way) volt a kedvese. 2014-ben Jose Barrientossal jött össze.

----------------------------------------------------

DALMA MILEVOS Minas-ban, Uruguayban született. A National Conservatory of Dramatic Arts-ban tanult, Montevideóban, majd miután elnyerte a nemzetközi Song Festival of Piriápolis díját Buenos Airesbe utazott.

A színésznő karrierje 1971-ben kezdődött a Sábados circulares című filmmel, amit 1981-ben a Tato por ciento sorozat egy kisebb szerepe követett. 1983-ban két filmben a Se acabó el Curro-ban és a Diablito de barrio-ban szerepelt.

1984-ben aztán egy jelentősebb szerepet kapott Fernando Ayala drámájában a Pasajeros de una pesadilla-ban, majd újra a kisebb mellékszerepek, epizódszerepek következtek.

Legismertebb szerepét 2006-ban kapta a Pol-Ka argentin sorozatgyártótól, a népszerű sorozatsztárok, Natalia Oreiro és Facundo Arana mellett, a Te vagy az élemben. 2007-ben megkapta Marita szerepét a Mujeres de nadie című sorozatban, 2011-ben pedig epizódszerepelt a Historias de la primera vez minisorozatban.

2013-ban a Nos habíamos ratoneado tanto című filmben tűnt fel, ezután már inkább a színházban volt látható, 2015-ben a Siempre Quise Ser Bette Davis című darabban.

MAGÁNÉLETE

1981-ban feleségül ment Gustavo Nuñezhez, aki vállalkozó, író, zeneszerző és író.

---------------------------------------

THELMA FARDÍN 1992. október 24-én született Argentínában.

2003-ban debütált a televízió képernyőjén a Click című filmben, majd ezt követte még ebben az évben egy sorozat, a Dádiva de un alma errante.

2006-ban Natalia Oreiro és Facundo Arana oldalán tűnt fel a nagysikerű Te vagy az életem című telenovellában. Itt Thelma a kiskorú Laura Fernándezt alakította aki testvéreivel, Joséval és Cokival árvaházban nevelkedtek, míg az Arana által alakított Martín Quesada örökbe nem fogadja őket.

Ezt követően a Patito feoban kapott szerepet, itt Josefina Beltrán szerepét alakította. Ebben a sorozatban együtt dolgozott Laura Esquivellel, Brenda Asnicarral és Griselda Sicilianival.

2009-ben egy rövid szerep erejéig csatlakozott a Consentidos családi vígjátéksorozat stábjához. 2011-ben vendégszerepelt a Dance! és a Tiempo de pensar című sorozatokban. Thelma 2013-ban megkapta az El piensa ella piensa női főszerepét, Esteban Coletti és Nicolás Mateo oldalán.

2014-ben két epizód erejéig Jésica szerepét alakította a Guapas-ban, melyben Florencia Bertotti, Isabel Macedo, Araceli González és Carla Peterson kalandjait követhetjük nyomon.

2016-ban az argentin Disney Channel új sorozatában a Soy Lunában kapott szerepet, néhány epizód erejéig Flor Balsanot alakította.

------------------------------------------------

SEDA GÜVEN 1984. június 11-én született Izmirben, Törökországban. Szülei Oğuz és Serpil Güven.

A neves Marmara egyetemen diplomázott.

Seda 2005-ben az Atesli topraklar című drámasorozattal kezdte színészi karrierjét, ezt követően szerepet kapott a hazánkban is vetített A végső akarat-ban, melyben Eda szerepét alakította.

2010 és 2011 közt a Fatmagül'ün Suçu Ne? sorozatban szerepelt.

2014-ben a nagyszabású, történelmi sorozatban, a Kurt Seyit ve Sura-ban alakította a hősnő, Sura nővérét, Valentinát.

2015-ben Asli Tandogannal szerepelt együtt a Git Basimdan vígjátékban.

ÉRDEKESSÉGEK SEDÁRÓL:

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/sedagvn/?hl=tr,

MAGÁNÉLETE

Seda 2014-ben feleségül ment Keremcem, török énekeshez, de a frigy nem tartott soká, 2015-ben elváltak. Jelenleg a török színész, Onur Tuna kedvese.

-----------------------------------

JEIMY OSORIO december 22-én született Puerto Ricoban.

Jeimy színészi karrierje 2011-ben a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmmel kezdődött, melyben Vin Diesel és Paul Walker mellett szerepelhetett.

2011-ben az amerikai székhelyű Telemundo újragondolta a Jennifer Lopez és Ralpf Fiennes közös Álmomban már láttalak című filmjét, melyet Csoda Manhattanben címmel vetítettek le hazánkban is. A sorozat főszereplői Litzy Domínguez és Eugenio Siller voltak, Jeimy a Litzy által alakított Marisa barátnőjét,a szobalány Taniat alakította.

2012-ben Blanca Soto és Fernando Colunga mellett az Amit a szív diktál című Televisa produkcióban szerepelt.

A 2013-as évben ismét a Telemundo egyik sorozatában, A gonosz álarcában tűnt fel, ezúttal Gaby Espino, Carlos Ponce és Aarón Díaz oldalán.

2015-ben az életrajzi filmben, a Celia-ban alakította a fiatal énekesnőt Celiat. 2016-ban az amerikai Pilot című filmben kapta meg Luz szerepét.

ÉRDEKESSÉGEK JEIMYRŐL:

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/jeimyosoriooficial/,

---------------------------------------------

SANDRA ITZEL 1993. december 31-én született Mexikóvárosban. 4 évesen csatlakozott a Televisa színitanodájába.

1997-ben a Mi pequeña traviesa című sorozatban debütált, majd az 1999-es Titkok és szerelmekben is feltűnt Dulce szerepében. 2002-ben Marlene Favela mellett kapott szerepet a Vadmacskában, itt Mayritát, a Marlene által alakított Rosaura kishúgát alakította. A következő években szerepelt az Ángel Rebelde, a Cada quien su santo és a Cielo Rojo című telenovellákban.

2012-ben a Blanca Soto főszereplésével bemutatott Talizmánban alakította Florencia Negretet, sorozatbeli testvéreit Aarón Díaz és Lola Ponce alakították. Ezt követően Lorena Rojas és Guy Ecker mellett tűnt fel a Rosario-ban.

2015-ben A bosszú asszonyában volt látható, illetve Luciana Morejón szerepét alakította az El Señor de los Cielos tévésorozatban.

ÉRDEKESSÉGEK SANDRÁRÓL:

× Sandra Instagram profilja: https://www.instagram.com/sandraitzel/?hl=hu,

---------------------------------------

KIKA EDGAR 1977. január 9-én született Tamaulipasban, Mexikóban. Az Instituto Cultural Tampico-ban érettségizett, majd színészetet és éneklést kezdett tanulni a Centro de Educación Artística de Televisa-ban (CEA). Színésznői karrierje 1999-ben kezdődött, a Cuento de navidad című telenovellában.

2001-ben szerepelt a Primer amor ... a 1000 x hora-ban, majd két évvel később szerepet kapott az Amor real-ban, itt Catalina Heredia szerepét alakította. 2003-ban megkapta első főszerepét a Clap...El lugar de tus sueños-ban.

2005-ben hármas szerepet kapott a Contra viento y marea-ban. Regina-Álvaro-Luna Gitana hármasikreket alakította. 2006-ban megkezdte énekesi karrierjét, majd még ebben az évben kiadta az első albumát a Cantando por un Sueñot.

2007-ben szerepelt a Cabaret című színházi darabban, Kika címmel kiadott egy újabb albumot és leforgatta a Pasión című telenovellát, melyben Inést alakította. 2008-ban újabb albumot adott ki Lo Siento Mi Amor címmel. Még ugyanebben az évben szerepelt a Gyilkos nők első évadában. 2009-ben szerepelt a La Novicia Rebelde című színházi darabban és kiadta negyedik albumát Señor Amante címmel.

2010-ben szerepet kapott a Gyilkos nők harmadik évadában. Szintén 2010-ben leforgatta az Atrévete a soñar című novellát, ebben Ingridet alakította. 2011-ben szerepelt A végzet hatalma című telenovellában.

2011 végén kiadta ötödik albumát, Broadway: Kika Edgar címmel. 2012-ben szerepelt a Pegados című darabban, valamint elkezdte forgatni az Amit a szív diktál című teleregényt.

ÉRDEKESSÉGEK KIKÁRÓL:

× Instagram pofilja: https://www.instagram.com/kikaedgar/,

-----------------------------------------------

MICHELLE RAMAGLIA 1978. május 18-án született Mexikóvárosban.

Michelle karrierje a 2000-es Mi destino eres tú című sorozatban indult, ezt követően sorra kapta a mellék illetve epizódszerepeket. Hazánkban a 2007-es Pokolba a szépfiúkkal! című telenovella kapcsán lett ismert. A sorozat az argentín Vad angyal mexikói változata, melyben Michelle, Lina szerepét kapta. 2009-ben a Vad szív-ben, 2011-ben pedig Silvia Navarro és Juan Soler mellett szerepelt az Időtlen szerelemben, még ebben az évben szerepet kapott a Rafaela doktornőben.

2011 és 2012 közt Ana Brenda Contreras, Julián Gil és Jorge Salinas mellett kapott egy kisebb szerepet a Megkövült szívekben. 2013-ban ismét Ana Brendával forgatott a Maricruzban, itt Aracely szerepét alakította.

2014-ben a La Malquerida-ban, 2015-ben pedig a Maríában játszott.

ÉRDEKESSÉGEK MICHELLERŐL:

× Michelle iInstagramja: https://www.instagram.com/michiramaglia/?hl=hu,

---------------------------------------------------

ALEJANDRO ÁVILA 1964. február 9-én született Guadalajaraban, Mexikóban. Alejandro Aranda néven született, nevelőapja tiszteletére vette fel az Ávila művésznevet.

Alejandro színészi karrierje 1988-ban a Crònica negra című sorozatban indult, ezt kisebb, kevésbé ismert szerepek követték. 1995-ben a Lucero főszereplésével bemutatott Lazos de amorban kapott epizódszerepet.

Első ismertebb szerepét az 1997-es Esmeraldában kapta, Leticia Calderón és Fernando Colunga mellett. Két évvel később, '99-ben Gerardo Navarettet alakította Thalía és Fernando Carillo közös telenovelljában a Rosalindában. Alejandro szerepelt a 2001-es nagysikerű Szeretők és riválisok-ban, valamint 1997 és 2006 közt visszatérő szereplője volt a Mujer, casos de la vida real-nak.

A 2008-as Juro que te amo-ban Patricia Navidad, Ana Brenda Contreras és José Ron voltak a partnerei. Szerepelt a Tiempo final és a Gyilkos nők című sorozatokban. Dr. Pablo Miranda szerepét oztották rá a 2009-es Vad szív-ben, majd 2010-ben José Alberto Castrotól megkapta Cutberto szerepét a nagysikerű Teresában.

A Juro que te amo és a Teresa után harmadszorra dolgozott egy sorozatban Ana Brendával, a Megkövült szívek-ben, majd 2012-ben a Bűnös vágyak-ban szerepelt. Még 2012-ben feltűnt a Könnyek királynőében, az Amit a szív diktál-ban Fernando Rivadeneirat alakította, ebben Blnaca Soto, Fernando Colunga és Claudia Álvarez mellett volt látható.

2013-ban Angelli Nesma Szerelem zálogba című telenovellájában alakította Víctor szerepét, ebben a telenovellában harmadszorra doolgozott együtt Angelique Boyerrel, a Teresa és a Bűnös vágyak után. 2015-ös telenovella amiben szerepelt a Que te perdone Dios, 2016-ban pedig a Corazón que miente-ben kapott főbb szerepet. Még 2016-ban szerepet kapott a Vino el amor és a Tres veces Ana című telenovellákban.

ÉRDEKESSÉGEK ALEJANDRORÓL:

× Alejandro instagram profilja: https://www.instagram.com/alexavila14/,

MAGÁNÉLETE

A színész 2015-ben vált el kubai feleségétől, akitől egy lánya született Velentina Ávila Cruz.

------------------------------------------------

MARÍA JOSÉ MARISCAL 2006. november 24-én született Mexikóvárosban. Édesanyja Paola Archer színésznő.

2011-ben Az alvó hang című spanyol drámában szerepelt először, az akkor mindössze 5 éves María. 2012-ben Blanca Soto és Fernando Colunga mellett volt látható az Amit a szív diktál-ban, majd 2013-ban a Por siempre mi amor-ban alakította Marianelát.

2014-ben Saraí szerepét kapta meg a Szerelem ajándékba című komédiasorozatban, melyben Silvia Navarro, Jorge Salinas, Paulina Goto és Mayrín Villanueva mellett volt látható. 2016-ban állandó szerepet kapott a Sueño de amor című telenovellában, Betty Monroe, Renata Notni, Cristián de la Fuente és Julián Gil mellett.

ÉRDEKESSÉGEK MARÍA JOSÉRÓL:

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/marijomariscal/,

-------------------------------------------------------

NIHAN BÜYÜKAGAÇ 1981. szeptember 28-án született Isztambulban. Az ankarai Egyetem Nyelv- és Jogtudományi karán végzett, majd csatlakozott a Bölümünden Színház társulatához.

Első szerepét 2006-ban a Firtina című vígjátékban kapta. 2007-ban a Senden baska, majd 2008-ban a Derdest című sorozatban volt látható. 2010-ben a Yüregine Sor romantikus filmben alakította Feriye szerepét.

2011-ben szerepet kapott a hazánkban is népszerű Szulejmán-ban, melyben Gülsah Hatun szerepét alakította. 2014-ben a Gönül Isleri drámasorozatban alakította Alev szerepét. 2

Főbb szerepet kapott a 2016-os Oflu Hoca'nin Sifresi 2 című vígjátékban.

ÉRDEKESSÉGEK NIHANRÓL:

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/nbuyukagac/?hl=tr,

----------------------------------------------------

FARAH ZEYNEP ABDULLAH 1989. augusztus 17-én született Isztambulban, Törökországban. Édesanyja, Gülay, török, édesapja, Osman pedig iraki-török származású. Középiskolai tanulmányait az isztambuli Lycée Français Saint Michel iskolában kezdte, de korábban be kellett fejeznie a középiskolát, családjával Londonba költözött, ahol édesapja dolgozott. Egyetemre a University of Kent-re járt Angliába, ahol 2013-ban szerzett diplomát.

SOROZATOK

2010-ben még a egyetemre járt Zeynep amikor szerepet ajánlottak neki az Oyle Bir Gecer Zaman ki című török drámasorozatban. 2014-ben a Kivanç Tatlitug által alakított Kurt Seyit szerelmét, Shurát alakította a Szerelemben, háborúban című történelmi sorozatban.

FILMEK

2013-ban főbb szerepet kapott a Kelebegin ruyasi című életrajzi filmben, Mediha Sessiz szerepét alakította. A filmben együtt játszott Kivanç Tatlituggal, Belçim Bilginnel, Mert Firattal és Yilmaz Erdogannal. 2014-ben főszerepet kapott Engin Akyürek mellett a Bi Küçük Eylül Meselesi című drámában. 2014. október végén mutatták be Törökországban Zeynep legújabb filmjét, az Unutursam Fisilda-t.

DÍJAK, JELÖLÉSEK

2015 .... Yildiz Technical University Business Club Of The Year Awards / A legjobb filmszínésznő (Unutursam Fısılda)
2014 .... 46. ​​Film Critics Association Awards / A legjobb női mellékszereplő (Kelebeğin Rüyası)
2013 .... 18. Sadri Alışık Színház és Film - díj / Az év legjobb színésznője (Kelebeğin Rüyası)
2011 .... 2011 Antalya Television Awards / A legjobb női mellékszereplő (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

ÉRDEKESSÉGEK

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/fzaofficial/?hl=hu,

MAGÁNÉLETE

A színésznő párja 2011 és 2013 közt Eser Yenenler török színész-humorista volt, 2013-ban a 17 évvel idősebb Gökhan Tiryaki operatőrrel volt viszonya. 2014-ben a Szerelemben, háborúban színészével Berk Erçerrel volt kapcsolata.
2016. augusztus 06. 20:40 #162
- törölt felhasználó -    
Yoo Seung Ho egy dél-koreai színész és modell. Fiatal kora ellenére már számos film és sorozat szerepben láthattuk. 2000-ben mindössze 7 évesen kezdődött karrierje a Daddy Fish drámával, azóta pedig töretlenül ível felfelé színész karrierje. Nekünk pedig főként a Shilla királyság ékkövei című történelmi sorozatból lehet ismerős, ahol Chunmyung hercegnő fiát Chunchut alakította.

ÉLETRAJZ

Seung Ho színészi karrierjét, mint gyerek színész kezdte 2000-ben a Daddy Fish című sorozatban, amit később 2002-ben a The Way Home film követett.
Ezek után a szerepek után pedig sorra kapta a sorozat szerepeket a Love Letter-ben, a Sad Love Story-ban és a The Legendben is feltűnt, ahol a tinédzser Damdeok-ot alakította.
2010-ben pedig megkapta Baek-hyun szerepét a Master of Study-ban.
2012. augusztusában újabb szerepben jelent meg a kisképernyőn, ugyanis az Arang in The magistrate című sorozatban, mint a Jáda császár tért vissza amiben többek között Lee Jun Ki-val és Shin Min Ah-val játszik közösen, valamint októberben Yoon Eun hye színésznő mellett ő is feltűnik a Missing You című drámában.

2014. január 4-én viszont megjelent a Pieces of Memories című rövid film, melyet még 2012-ben vettek fel.
2014. december 4-én Seung Ho leszerelését követően elmondta, hogy több rajongói találkozót tervez, de nem csak itthon, hanem japán és kínai városokba is ellátogat, hogy ezzel köszönje meg rajongói rendületlen támogatását. Valamint pár nappal később hivatalosan is bejelentette, hogy elfogadta a The Magician című film főszerepét. A film forgatási munkálatai 2015. február 27. és július 2. között zajlott el, a filmben pedig Seung Ho-nak Go Ah Ra a női partnere. A filmet végül 2015. december 30-án került a mozikba.
A The Magician mellett 2015 júniusában elkezdődött a Sundal Kim című film forgatása is. Seung Ho a filmben magát a címszereplőt Kim Sundal-t alakítja. A filmet 2016. július 6-án mutatták be a mozikba.

A két filmet követően viszont elvállalta hosszú idő után első sorozat szerepeit is. 2015. November 24-től 2016. január 12-ig az MBC every1 csatornáján volt látható, ahol az Imaginary Cat romantikus komédiában alakította a főszereplő Hyun Jong Hyun karakterét.
Az SBS pedig december 9-én útnak indította a Remember – War of the Son című thriller sorozatát, ahol ismételten vezető szereplőként kapott helyet. A 24 részes sorozat 2016. március 3-ig volt képernyőn.

Zenei tevékenységei
2009. elején a dél-koreai lány csapatnak a T-arának szerepelt a Lies című videó klipjében, valamint 2010. november 17-én az SNSD-s TaeYeon és a The One közös videó klipjében a Like The Stars-ban is szerepet kapott. Ugyan ebben az évben a híres dél-koreai énekesnővel IU-val énekelt duettet ami a Believe in Love címet kapta --> ez a dal a Love Request show keretein belül készült el, ami egy népszerű koreai jótékonysági show, ahol a koreai hírességek India nyomornegyedeiben nyújtanak segítséget. A dal teljes egészében Seung Ho munkája, mivel ezt a kinn szerzett tapasztalatai alapján írta.

Közszolgálat
2012. decemberében jelentette be, hogy tervezi a bevonulást, ám végül 2013. március 5-én jelentették be hivatalosan, hogy Seung Ho az öt hetes alap képzés után Ganwon-do tartományban lévő Chuncheon-ban kezdte meg 21 hónapos kötelező katonai szolgálatát.
Ám sok hírességhez hasonlóan ő nem szeretne "szórakoztató katona" lenni, így elutasította helyét a Honvédelmi Minisztériumban, így ő jelenleg, mint hivatásos katona tölti szolgálat idejét.

2014. december 4-én Seung Ho sikeresen leszerelt. A 21 hónapos szolgálatából a gangwoni Hwacheon katonai bázison szerelt le, ahol rengeteg fotós és rajongó is várta Seung Ho-t.

Érdekességek
~ Seung Hoo volt az első aki megcsókolta a T-arás JiYeon-t a Lies videó forgatásán.
~ Sokak szerint nagyon hasonlít So Ji Sub énekes, színészre, akivel mellesleg jó barátságot is ápol.
~ Park Ji Yeon-t (t-ara) tartja a legszebbnek.
~ Katonai besorozásánál családján kívül csak az őt kezelő cég vezérigazgatója volt jelen.
~ Főbb hobbijai az internetezés és a videó játékok.
~ 2011. július 29-én autóbalesetet szenvedett, melynek során eltört az állkapcsa.
~ 2011 októberében ügynöksége így nyilatkozott arról, hogy Seung Ho visszautasította speciális egyetemi felvételt: „Az elfoglaltságai miatt nem megoldható. Még ha el is menne az egyetemre nem tudna ennek megfelelően tanulmányaira koncentrálni és lehet ez zavaró lenne a többi hallgató számára, ezért úgy döntött, hogy nem tanul tovább.”
~ Katonai besorozása előtt 5500 dollárt adományozott az ’A Human Who Studies’ című műsornak, amely a szegénységben élőknek nyújt segítséget.
~ Nem sokkal leszerelését követően december 21-én megtartotta régóta első rajongói találkozóit Szöulban, majd december 24-25-én Osakában és Tokióban találkozott rajongóival. December 27-én pedig Sanghajban kínai rajongóit sem felejtette el.
~ Ügynökség: San Entertainment
~ Oktatás: Buchun Elementary School; KyeSan Middle School; BaekSeok Middle School; BaekShin High School
~ Család: szülei, 1 nővér
~ Amiben jó: görkorcsolyázás
2016. augusztus 11. 14:10 #163
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
IMDB
FACEBOOK
TWITTER

MELISSA BARRERA 1990. július 4-én született Monterreyben, Mexikóban.

2011-ben a La academia című tévéműsorban mutatkozott be, ahol énektehetsége révén bűvölte el a közönséget.

2012-ben meg is kapta első telenovella szerepét a TV Azteca La mujer de Judasában, majd Gaby Spanic, Eduardo Capetillo és Michelle Vieth mellett feltűnt egy rövid szerep erejéig a A bosszú angyalában.

2014-ben megtalálta első filmszerepe is, a L for Leisure című amerikai-francia komédiában, itt a főszereplő Kennedy szerepét alakította.

2014-ben az első filmszerep mellett megkapta első telenovella főszerepét is, a Siempre Tuya Acapulco-ban. A TV Azteca sorozatában Daniel Elbitar a partnere, s újra együtt dolgozott Gabriela Spanickal.

A következő évben ismét főszerepet kapott, ezúttal Rossana Najera (Láncra vert szerelem) és Leonardo García Vale oldalán a Tanto Amorban. 2016-ban a Manual de principiantes para ser presidente című vígjátékban kapta meg Brisa Carreiro szerepét, ebben a filmben több ismert spanyol színész is szerepet kapott, mint például a Grand Hotel Aliciája, Amaia Salamanca.

ÉRDEKESSÉGEK MELISSÁRÓL:

× Instagram profilja:https: //www.instagram.com/melissabarreram/?hl=hu,

------------------------------------------------------
IMDB
TWITTER

DANIEL ELBITAR 1979. április 30-án született Caracas-ban.

Első szerepét 2001-ben kapta a Venevisión Több, mint szerelem című sorozatában, majd 2003-ban Ricardot alakította az Engañada-ban. Egy évvel később főbb karaktert alakított a Negra consentida romantikus sorozatban.

2006-ban Sonya Smith, Gabriel Porras, Elizabeth Gutiérrez és William Levy mellett kapott szerepet a Sosem feledlek-ben. 2007-ben egy-egy epizódszerep erejéig feltűnt a Camaleona, a Decisiones és a Seguro y urgente című sorozatokban.

A 2010-es évben Javier Villafañe szerepét alakította a Vidas Robadasban Christian Bach és Andrés Palacios mellett.

2012-ben a La mujer de Judas Aztécás változatában Alirio Agüero Del Torot alakította. 2014-ben megkapta a főszerepet a Siempre Tuya Acapulco című telenovellában, Melissa Barrera mellett.

2016-ban Rosmeri Marvallal az Entre tu amor y mi amor főszerepét alakították.

ÉRDEKESSÉGEK DANIELRŐL:

×
Instagram profilja: https://www.instagram.com/danielelbittar/,

MAGÁNÉLETE

Daniel 2014. augusztus 29-én vette feleségül színésznő kedvesét, Sabrina Searat. 2015. januárjában Sabrina elvesztette első gyermeküket. A pár Mexikó, az Egyesült Államok és Venezuela közt ingázva éli mindennapjait.

--------------------------------------------------
2016. augusztus 15. 17:16 #164
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline
Nestor Carbonell

Amit tudni kell róla

Amerikai színész, legismertebb szerepei közé tartozik Luis Rivera a Szeleburdi Susan című vígjátéksorozatban. 2007 és 2010 között Richard Alpertet alakította a Lost / Eltűntek című sorozatban, Anthony Garciát A sötét lovag (The Dark Knight) című filmben és 2011-től Victor Machado FBI ügynököt a Ringer című sorozatban.

__________________________________________________

Életrajz:

Néstor Gastón Carbonell 1967. december 1-én született New York Cityben spanyol származású kubai szülők gyermekeként. Katolikus nevelést kapott. A családja elköltözött a venezuelai Caracasba és az iskolát is itt járta a British Schoolban. Nestor később visszament az Egyesült Államokba és a Deerfield Akadémiára járt Matthew Fox-szal együtt. A '80-as évek végén diplomázott a Harvard Egyetemen. Édesapja üzletember és aktív kubai-amerikai közösségi tag, aki magas pozícióban van a Pepsinél. 
Karrier:
Főleg sorozatszínészként ismerhettük meg, 1991-ben tűnt fel először a képernyőn az Esküdt ellenségek (Law & Order) egyik epizódjában, majd egy évvel később a nagy sikerű Melrose Place című sorozatban is feltűnt egy epizódban. Több sorozatban is felbukkant és kapott kisebb szerepeket. 1994-ben megkapta első filmszerepét a Ray Alexander: A Taste for Justice-ban. 1995-ben a Muscle-ben kapott szerepet, bár a sorozat nem volt hosszú életű.
1996-ban megkapta Luis Rivera szerepét a Szeleburdi Susan (Suddenly Susan) című vígjátéksorozatban, amely az első komolyabb szerepe volt. A sorozat 2000-ig futott. Még ebben az évben játszott a Noriega: God's Favorite című TV-filmben, az Attention Shoppers című vígjátékban, valamint visszatérő szerepet kapott a Latin pofonok (Resurrection Blvd.) című drámasorozatban.
2001-ben a Jack the Dog című vígjáték címszereplője volt és játszott az Öreg díva, nem vén díva (These Old Broads) című TV-filmben is, valamint a The Tick című minisorozat egyik főszereplője volt. 2002-ben az Egy gyilkosság története című TV-drámában szerepelt. 2002-től a Kim Possible - Kis tini hős című rajzfilmsorozatban Señor Senior Jr.-nak kölcsönözte a hangját. 2003-ban megkapta a Manhood című vígjáték főszerepét. 2004-ben egy epizód erejéig szerepet kapott a Monk - Flúgos nyomozóban és a Dokik című sorozatban, főszerepet kapott a Century City - A jövő fogságában című sci-fi-sorozatban, valamint megkapta Jonas Ray szerepét a Mrs. Klinika című sorozatban.
2005-ben vendégszereplőként felbukkant a Doktor House sorozatban és feltűnt a The Lost City című drámában. 2006-ban vendégszerepelt a Döglött akták és a Daybreak - Időbe zárva című sorozatokban. 2007-ben megkapta Richard Alpert szerepét a Lost - Eltűntek harmadik évadában. Mialatt az évad utolsó epizódját forgatták Nestort beválogatták A cukorbáró (Cane) című sorozatba. A sorozatot törölték az első évad után és Nestor visszatért a Lost forgatásaira. Az ötödik évadban kilenc epizódban szerepelt, a hatodik évadban már a sorozat egyik főszereplője volt.
2008-ban játszott a Killer Movie című horrorban és megkapta Gotham City polgármestere, Anthony Garcia szerepét A sötét lovag (The Dark Knight) című akciófilmben. 2010-ben vendégszerepelt a Psych - Dilis detektívekben és két részben hangját kölcsönözte A madagaszkár pingvinjei című animációs filmben. 2011-ben főszerepet játszott a Cristiadában és a Ringer című drámasorozatban volt látható Sarah Michelle Gellar oldalán. 2012-ben az A sötét lovag: Felemelkedésben ismét Gotham City polgármesterét, Anthony Garciát alakította.
2013-ban Alfred Hitchcock Psychójának egyfajta előzményét elénk táró tévésorozatban, a Bates Motel: Psycho a kezdetektőlben (Bates Motel) kapott szerepet Alex Romero seriffként. 2014-ben többek között A férjem védelmében és a nagy sikerű A célszemély című sorozatokban (Person of Interest) vendégszerepelt. 2015-ben további két sorozatban bukkant fel.
2016-ban három filmje látható: a Medicine Men, a Director's Cut és az Imperium. Az Untitled Colin Warner Project a hírek szerint 2017-re fog elkészülni.
 
Magánélet:
Feleségével, Shannon Kenny színésznővel már 1995-ben megismerkedtek a Muscle című televíziós sorozat forgatásán, majd 2000-ben újra együtt dolgoztak az Attention Shoppers forgatásán. 2001. január 3-án vette feleségül, 2002-ben megszületett első gyermekük, Rafael, majd 2005-ben világra jött második fiuk, Marcus is.

Érdekesség:
Folyékonyan beszél spanyolul, melyet felhasználtak a Lost 6. évadának egyik epizódjában.
Unokatestvére Rafael Palmeiro, az egykori profi baseballjátékos.
A dédapja, José Manuel Cortina y Garcia az egyik legkiemelkedőbb kubai szónok és diplomata volt.

Díjak és jelölések:
2010 - Imagen-díj - - Legjobb színész - Lost - jelölés
1999 - Alma-díj - Kíváló színész vígjáték tv-sorozatban - Szeleburdi Susan - megnyert
1998 - Alma-díj - Kíváló színész vígjáték tv-sorozatban - Szeleburdi Susan - megnyert
1996 - NCLR Bravo-díj - Kiemelkedő egyéni teljesítmény vígjáték sorozatban - Szeleburdi Susan - jelölés
 
___________________________________________
Írta: Rap4ever8 és Juanita, javítás és kiegészítés: Éowyn



__________________________________________________________
Filmográfia:

2017 - Untitled Colin Warner Project (Bruce Regenstreich)
2013-16 - Bates Motel (Alex Romero seriff) / Bates Motel: Psycho a kezdetektől
2016 - Imperium (Tom Hernandez)
2016 - Medicine Men (Silas St-John)
2016 - Director's Cut (CSI Perry)
2015 - Ray Donovan (TV sorozat, 1 epizód, Sheldon Blackwood)
2015 - Jake and the Never Land Pirates (TV sorozat, animáció, 1 epizód, Flight of the Feathers/Captain Hookity Hook) / Jake és Sohaország kalózai
2014/15 - State of Affairs (TV sorozat, 7 epizód, Raymond Navaro) / Az elnök árnyékában
2014 - The Good Wife (TV sorozat, 1 epizód, Daniel Irwin) / A férjem védelmében
2014 - Person of Interest (TV sorozat, 1 epizód, Matthew Reed) / A célszemély
2012 - The Dark Knight Rises (Anthony García polgármester) / A sötét lovag: Felemelkedés
2012 - Noah's Ark: The New Beginning  (Leeu szinkronhangja)
2011-2012 - Ringer (TV sorozat, 22 epizódban Victor Machado ügynök) / Ringer - A vér kötelez
2011 - Cristiada (Mayor Picazo)
2011 - Wilfred (TV sorozat, 1 epizód, Dr. Arturo Ramos)
2010/11 - The Pinguins of Madagascar (TV sorozat, 2 epizód Savio hangja) / A madagaszkár pingvinei
2010 - Psych (TV sorozat, 2 epizód, Declan Rand) / Psych - Dilis detektívek
2007/10 - Lost (TV sorozat, 34 epizód, Richard Alpert) / Lost - Eltűntek
2009 - Special Agent Oso (TV sorozat, 1 epizód) (hang)
2009 - Lost: The Story of the Oceanic 6 (TV film) (narrátor)
2008 - Batman: The Dark Knight (polgármester) / Batman - A sötét lovag
2008 - Killer Movie (Seaton Brookstone)
2007 - Cane (TV sorozat, 13 epizód, Frank Duque) / A cukorbáró
2002/07 - Kim Possible (TV sorozat, 12 epizód, Señor Senior Jr./Señor Senior Jr) / Kim Possible - Kis tini hős
2007 - Queens Supreme (TV sorozat, 1 epizód, Benedetto) / Bírósági mesék
2007 - Andy Barker, P.I. (TV sorozat, 1 epizód, Dr. Cey)
2007 - American Dragon: Jake Long (TV sorozat, 1 epizód, Cupid hangja)
2007 - Me, Eloise (TV sorozat, 1 epizód) (hang) / Én, Eloise
2006 - Smokin' Aces (Pasquale Acosta "S.A. Gerald Diego") / Füstölgő ászok
2006 - Day Break (TV sorozat, 1 epizód, Eddie Reyes) / Daybreak - Időbe zárva
2006 - Cold Case (TV sorozat, 3 epizód, Mike Valens) / Döglött akták
2006 - Commander in Chief (TV sorozat, 1 epizód, Dr. Kyle Brock) / Az elnöknő
2006 - Brandy & Mr. Whiskers (TV sorozat, 1 epizód, Tito hangja)
2004/06 - Strong Medicine (TV sorozat, 11 epizód, Jonas/Jonas Ray) / Mrs. Klinika
2005 - The Lost City (Luis Fellove) / El Tropico
2005 - House M.D. (TV sorozat, 1 epizód, Jeffrey Reilich) / Doktor House
2005 - Justice League (TV sorozat, 1 epizód, El Diablo/Lazarus Lane hangja) / Az igazság ligája
2005 - Fertile Ground (TV film) (Gavin)
2004 - Century City (TV sorozat, 9 epizód, Tom Montero) / Century City - A jövő fogságában
2004 - Scrubs (TV sorozat, 1 epizód, Dr. Ramirez) / Dokik
2004 - Monk (TV sorozat, 1 epizód, Dalton Padron) / Monk - Flúgos nyomozó
2003 - The Division (TV sorozat, 1 epizód, Byron Johnson) / Az ügyosztály
2003 - Manhood (Jack)
2002 - Ally McBeal (TV sorozat, 1 epizód, Miles Josephson) / Ally McBeal
2002 - Static Shock (TV sorozat, 1 epizód, Garcia hangja)
2001/02 - The Tick (TV sorozat, 9 epizód, Batmanuel)
2002 - The Laramie Project (TV film) (Moisés Kaufman) / Egy gyilkosság története
2001 - New Suits (rövidfilm) (Alan)
2001 - These Old Broads (TV film) (Gavin) / Öreg díva, nem vén díva
2001 - Jack the Dog (Jack the Dog)
2001 - Agua Dulce (rövidfilm) (Octavio)
1996/00 - Suddenly Susan (TV sorozat, 93 epizód, Luis Rivera) / Szeleburdi Susan
2000 - Attention Shoppers (Enrique Suarez)
2000 - Resurrection Blvd. (TV sorozat, 6 epizód, Peter Terrano) / Latin pofonok
2000 - Noriega: God's Favorite (TV film) (Major Giroldi) / Noriega, Isten kegyeltje
1998 - Encore! Encore! (TV sorozat, 1 epizód, Marly Morrow)
1998 - Veronica's Closet (TV sorozat, 1 epizód, Tony Tony)
1996 - Garage Sale (rövidfilm) (Max)
1996 - The John Larroquette Show (TV sorozat, 1 epizód, Felicio)
1995 - Muscle (TV sorozat, 13 epizód, Gianni)
1994 - Good Advice (TV sorozat, 1 epizód, Marco)
1994 - Ray Alexander: A Taste for Justice (TV film) (B.J.)
1993 - Reasonable Doubts (TV sorozat, 1 epizód, Tomasso Lopez)
1992 - A Different World (TV sorozat, 2 epizód, Malik Velasquez)
1992 - Melrose Place (TV sorozat, 1 epizód, Alex) / Melrose Place
1991 - Law & Order (TV sorozat, 1 epizód, Stuart Carradine) / Esküdt ellenségek


2016. augusztus 15. 17:30 #165
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline
Kevin Chapman

Amit tudni kell róla

Olyan díjnyertes sorozatokban játszott, mint a LOST, a 24, vagy a The Practice/Ügyvédek. Láthattuk őt többek között a 21 gramm, vagy a Titokzatos folyó című filmekben is. Jelenleg a Person of Interest / A célszemély című sikersorozat állandó szereplője - Lionel Fusco nyomozót alakítja.

_____________________________________________________

Életrajza:

Születési éve nem ismert, születésnapját július 29-én ünnepli.
A bostoni polgármesteri hivatalban dolgozott a kulturális ügyeket intéző osztályon, ahol a  néhai Ted Demme rendező fedezte fel - 1998-ban a Monument Ave. című krimithrillerben ajánlott neki szerepet.
Filmszerepei között megemlíthetjük a Árvák hercegét (1999, Tobey Maguire, Charlize Theron),  A hálószobábant (2001, Tom Wilkinson, Sissy Spacek), a szintén Ted Demme rendezte Betépve című filmet (2001, Johnny Depp, Penélope Cruz); a Titokzatos folyót (2003, Sean Penn, Tim Robbins); aztán a 21 grammot (2003, Sean Penn, Benicio Del Toro).
2004-ben következett  A tűzből nincs kiút (John Travolta, Joaquín Phoenix), és a Jó társaság (Dennis Quaid, Scarlett Johansson). Ugyanebben az évben együtt játszott Jim Caviezellel és Greg Kinnearrel az Emlékezetkiesésben.
Tévés munkáit tekintve vendégszerepelt többek között az Ügyvédekben, Az Ügynökségben, a Helyszínelőkben, a 24-ben, a Gyilkos elmékben, a LOST-ban, a Döglött aktákban.
Első állandó szerepe a Vértestvérekben (Brotherhood) volt, 2006-tól 2008-ig játszott a sorozatban.
2009-ben beválasztották a Ments meg! című drámasorozatba; ezután ismét vendégeskedett: például a Lépéselőnyben, a Döglött akták, a Trinity kórház, a Született detektívek című szériákban.
2011-től alakítja Lionel Fusco nyomozót a nagy sikerű Person of Interest / A célszemély című krimithriller-sorozatban; amelynek 2016-os epizódjaiban is szerepel. A készülő A.P.B. című sorozatban is szerepet kapott.

___________________________________________________________

Filmográfia:

2016 - A.P.B. (TV sorozat) ........ Hauser kapitány
2016 - Good Kids  ........ Brinkley
2011/16 - Person of Interest / A célszemély (TV sorozat) .......... Lionel Fusco nyomozó
2015 - Stevie D ......... Lenny
2015 - Backmask ........ Greer
2014 - Bad Country .......... Morris
2011 - Rizzoli & Isles / Született detektívek (TV sorozat) .......... Merck főnök
2011 - Assassination Games .......... Culley
2011 - Street Kings 2: Motor City (video) ........... Jimmy Rogan
2011 - The Whole Truth (TV sorozat) ........... William 'Billy' Brogan
2010 - Madso's War (TV film) ........... Gerry Walker
2010 - Unstoppable / Száguldó bomba .......... Bunny
2010 - Mafia II (videojáték) (hang)
2010 - Hawthorne / Trinity kórház (TV sorozat) ........... Ben Adams
2009/10 Cold Case / Döglött akták (TV sorozat) .......... Joe Mueller
2010 - Inside Out (rövidfilm) ......... John McGinley
2009 - Leverage / Lépéselőnyben (TV sorozat) ........... Brandon O'Hare
2009 - Rescue Me / Ments meg! (TV sorozat) ......... Terrance
2009 - Lost / Eltűntek (TV sorozat) ........... Mitch
2009 - Black Dynamite ............ O'Leary
2009 - Lonely Street ......... cowboy rendőr
2006/08 Brotherhood / Vértestvérek (TV sorozat) ........... Freddie Cork
2008 - Sons of Anarchy / Kemény motorosok (TV sorozat) .......... Michael McKeavey
2008 - Sunshine Cleaning / Tiszta napfény ............. Carl
2007 - Black Irish / Fekete bárány ............ Pierce tiszt
2006 - Criminal Minds / Gyilkos elmék (TV sorozat) .......... Andy Bingaman FBI ügynök
2006 - Unknown / Emlékezetkiesés .......... McGahey nyomozó
2006 - Hard Luck / Átkozott szerencse (video) ........... Franklin
2005 - Two for the Money / Pénz beszél ........... Southie
2005 - Long Distance .............. Joe
2005 - The Fix (rövidfilm) ........... Cyrus
2005 - Boston Legal / Jogi játszmák (TV sorozat) ............ Wayne Kirkland tiszt
2005 - Joan of Arcadia / Isteni sugallat  (TV sorozat) .......... Jim Lane
2004 - In Good Company / Jó társaság .......... Lou
2004 - Ladder 49 / A tűzből nincs kiút .......... Frank Mckinny
2004 - Vendetta: No Conscience, No Mercy / Amerikai vendetta .......... Hopper
2004 - Touching Evil / Ördögi nyomozó (TV sorozat) .......... DJ / Daniel James
2002/03 - 24 (TV sorozat) ............ Kevin Mitchell gondnok / a parti őrség egy tisztje
2003 - NYPD Blue / New York rendőrei (TV sorozat) .......... Brad Riggs
2003 - 21 Grams / 21 gramm ............ Alan (Kevin H. Chapmanként)
2003 - Mystic River / Titokzatos folyó ......... Val Savage
2003 - CSI: Crime Scene Investigation / Helyszínelők  (TV sorozat) ......... csapos
2002 - The Agency / Az Ügynökség (TV sorozat) ........... ?
2001 - abracadabra (video)
2001 - What's the Worst That Could Happen? / Négybalkéz .......... csapos (Kevin H. Chapmanként)
2001 - The Practice / Ügyvédek (TV sorozat) ........... Lemay tiszt
2001 - Blow / Betépve ............ a kábítószer-ellenes hivatal ügynöke, Eastham (Kevin H. Chapmanként)
2001 - Private Lies (TV film)
2001 - In the Bedroom / A hálószobában ........... Tim barátja
1999 - The Cider House Rules / Árvák hercege ......... örökbefogadó apa, nincs a stáblistán
1999 -  In Too Deep / A bűn mélyén .......... O'Hanlon
1999 - The Boondock Saints / Testvérbosszú ......... Chappy
1999 - Sporting Dog (rövidfilm) .......... Mr. James
1998 - Vig / Pénzforgatók (TV film) ............ Dave
1998 - Monument Ave./ Snitch ........ Mickey Pat
-------------
Producerként:
2013 - Whiskey Bay
2008 - Lonely Street


2016. augusztus 15. 18:20 #166
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline
Dr. Alban

Amit tudni kell róla:

Nigériai születésű svéd zenész, fogorvos, producer. 16 millió lemezt adott el világszerte, zenei stílusa az eurodance/hip-hop reggae egy kis dancehall beütéssel. Legismertebb slágerei az "It's My Life" és a "Sing Hallelujah".

________________________________________________________

Életrajz:

1957. augusztus 26-án született a nigériai Ogutában, egy tízgyermekes középosztálybeli családban. A Christ The King College-ba járt középiskolába. Fela Kuti és James Brown zenéjén nőtt fel. 23 évesen kezdett el fogorvosnak tanulni Svédországban, ahová 18 éves korában emigrált. Azért, hogy fizetni tudja az egyetemi tanulmányait, zenélni kezdett. Ez alatt az idő alatt DJ-ként dolgozott az 'Alphabet Street' nevű, jól ismert stockholmi klubban. Nagyon gyorsan széles körben ismertté vált a neve, különösen, amikor énekelni is elkezdett a keverőpultra feltett lemezekhez. DJ René Hedemyr fedezte fel. A tanulmányait közben befejezte és meg is nyitotta saját fogorvosi praxisát, de a jól jövedelmező DJ-mellékállással sem hagyott fel.
1990-ben találkozott Denniz Poppal a SweMix kiadótól. Dennizzel és a rapkirálynő Leila K-jel készítette el első, rekorddöntögető lemezét "Hello Afrika" címmel – amely a hazája, Afrika iránti szeretetét fejezte ki. Felvette a Dr. Alban művésznevet, fogorvosi mivoltára utalva. Az első albuma mintegy egymillió példányban kelt el világszerte.
Egy évvel később második albuma, a "One Love" felülmúlta az első album sikerét. Az "It's My Life" című kislemezből 1,6 millió kelt el (a kislemezt a Tampax felhasználta háttérzenének az egyik reklámjához). Első helyezett volt Hollandiában, Izraelben és Németországban, és második volt az Egyesült Királyságban. A következő kislemez, a "One Love" ötödik lett Izraelben. Az albumból rögtön 1,7 milliót adtak el. Ezt a "Look Who's Talking" és a "Born in Africa" című nagylemezek követték. Mindent egybevetve, 1994-re összesen több, mint 5 millió albumot adott el, kislmezeből pedig több, mint 6 milliót, ennek erdeményeképpen 7-szeres ezüst-, 30-szoros arany- és 30-szoros platinaminősítést kapott. A "No Coke" című slágerével Svédországban egy drogellenes kampányban vett részt. A "Sing Hallelujah" című kislemez ötödik helyezett lett Izraelben.
A "No Coke" újbóli kiadása után a következő kislemezeivel világszerte bekerült a top 10-be. Néhány ország közülük, ahol ez sikerült: Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, Belgium, Franciaország, Oroszország, Ausztria, Svájc, Görögország, Törökország, Spanyolország, Olaszország.
Létrehozta saját lemezkiadó cégét, a Dr Recordst, amely megjelentette a "Born in Africa" albumot, az első lemezt, amelyet teljes egészében a Dr Records stúdiójában vett fel. Együtt dolgozott olyan előadókkal, mint La Cream, vagy Daddy Showkey.
Hangja hallható volt Sash! "Colour the World" című kislemezén. Egy év hallgatás után visszatért a "Because of You" című számmal, amelyet a "What Do I Do" követett, majd egy új album is, amely nem euro-dance hangzású volt. A "Prescription" című nagylemez különleges hangzásán sokan dolgoztak, például Tony Rebell és Anthony B is közreműködött rajta.
2007-ben jelent meg "Back to Basics" című albuma. Csak az interneten, a hivatalos oldalán keresztül lehetett megvenni Oroszországot kivéve, ahol CD-n is kiadták. A kislemez, amely megjelent róla, a "Don't Joke with Fire" címre hallgatott. 2008-ban a '90-es évek egyik sztárjával, Haddaway-jel jelentetett meg egy kislemezt, "I Love the 90's" címmel.
2014. február 15-én a göteborgi Scandinavium arénában Jessica Folcknerrel karöltve fellépett a Melodifestivalenen az "Around the World" című számmal. Végül nem kerültek be az azévi Eurovíziós dalversenybe.
2015-ben megjelent "Hurricane" című kislemeze, amelynek videokilpjét májusban Budapesten forgatta a Nyugati pályaudvar Sissi várótermében, a Blaha Lujza tér egyik mélygarázsában és az Árpád híd pesti oldalán az alsó és felső rakparton.
______________________________________________
Magánélet:
Stockholmban él feleségével és lányával.
______________________________________________
Írta: Éowyn, a Starity.hu számára. | Másolni tilos! | Források: angol, német, svéd Wikipédia, Dr.Alban.net, Mix8.info

_______________________________________________

Diszkográfia:


Nagylemezek:

1990 – Hello Afrika
1992 – One Love
1993 – Hello Afrika (Second Edition)
1994 – Look Who’s Talking
1996 – Born In Africa
1997 – The Very Best of 1990–1997
1997 – I Believe
2000 – Prescription
2008 – Back To Basics
_____________________________________________________
Kislemezek:

1990 – Hello Afrika (feat. Leila K)
1990 – 'No Coke'
1991 – U & Mi
1991 – Sing Shi-Wo-Wo (Stop The Pollution)
1992 – It's My Life
1992 – One Love
1993 – Sing Hallelujah!
1994 – Look Who's Talking
1994 – Away From Home
1994 – Let The Beat Go On
1995 – This Time I'm Free
1996 – Born In Africa
1996 – Hallelujah Day
1997 – Guess Who's Coming To Dinner (feat. Michael Rose)
1997 – Mr. Dj
1997 – Long Time Ago
1998 – Fly Eagles
1998 – Papaya Coconut (Come Along) (feat. Kikki Danielsson)
1998 – Feel The Rhythm
1998 – Enemies
1998 – Sing Hallelujah '98
2000 – Because Of You
2001 – What Do I Do
2003 – Work Work
2004 – Sing Hallelujah! (Recall 2004)
2008 – I Love The 90's (feat. Haddaway)
2012 – Freedom
2012 – Loverboy
2014 – Around The World
2015 – Lager Than Life, Dr. Alban Style (Nu blir det på mitt sätt)
2015 - Hurricane

2016. augusztus 18. 21:25 #167
- törölt felhasználó -    
Kállay-Saunders András New York-ban született, 1985. január 28-án. Magyar-amerikai énekes, előadó, producer és zeneszerző.
Anyukája Kállay Katalin modell, kinek köszönhetően az ősi magyar nemesi Kállay család leszármazottja. Apja pedig nem más, mint az ismert amerikai producer, soulénekes Fernando Saunders.



Karrier

A 2010-es Megasztár 5 -ben ismerhettük meg, ahol végül negyedik helyezett lett. A castingra amúgy csak azért tudott elmenni, mivel pont ekkor tért haza Magyarországra meglátogatni a nagymamáját. Továbbjutásának köszönhetően nem költözött haza. Itt ismerkedett meg akkori barátnőjével, a verseny győztesével, Tolvai Renátával.
2011-ben jelent meg az első kislemeze, a Csak veled.
2012-ben indult A Dal műsorban, az I Love You című dalával, de nem jutott be a döntőbe. Nyáron megjelent a harmadik kislemeze Tonight címmel. Ezt a lemezt amúgy a híres malmői producerrel, Rebstarral készített.
2013-ban ismét indult A Dal című műsorban. Ekkor a My Baby című dalával, amivel a döntőben megszerezte a második helyezést.
2014-ben végre sikerült neki nyernie. Ebben az évben ugyanis ő képviselhette Magyarországot az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon Koppenhágában. Dániában akkora sikert aratott, hogy az ötödik lett. Ez az eredmény amúgy Magyarország második legjobb eredménye.
2015-ben az utolsó pillanatban meggondolta magát és ebben az évben először nem versenyzett A Dal című műsorban.
2016-ban a Who We Are című dalt adta elő bandájával, a Kállay Saunders Band-del. Bár nem győzött, de a döntőben harmadik helyezést ért el.



Díjai, Jelölései

Fonogram díj
2012 - Kállay-Saunders András - Az év hazai felfedezettje (Jelölve)
2013 - I Love You - Az év dala (Jelölve)
2013 - Tonight (feat. Rebstar) - Az év dala (Jelölve)
2014 - My Baby/Running - Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele (Jelölve)

ESC Radio Awards
2014 - Kállay-Saunders András - Legjobb férfi előadó (Megnyerte)
2014 - Running - Legjobb dal (Megnyerte)

BRAVO OTTO díj
2014 - Running - Az év dala (Megnyerte)

Írta: AliceLiza 2016. 05. 01
2016. augusztus 19. 18:28 #168
- törölt felhasználó -    


Amit tudni kell róla

Alberto Fernández de Rosa 1995-től színészkedik. Sok híres sorozatban szerepelt már. Ami viszont a magyar nézők számára is híressé tette az a Violetta című szappanoperában alakított Antonio a Studio 21 tulajdonosa. Ezt követte az Isten áldjon Esperanza című sorozat ahol pedig a püspököt alakította.


Életrajz

Magánélet

Alberto 1994-ben született Buenos Aires-ben. Mikor 11 éves volt, egy Luisa Vehil által megírt színdarabban játszott a Liceo színházban.
Volt egy felesége, még pedig Cristina Banegas. A házasságból egy gyerek született.
Érdekesség, hogy fiatal korában sok tininek volt a példaképe.

Karrier

Már gyerekkorában elkezdett színészkedni. 1962-től 1989-ig 23 filmben, 2 rövidfilmben és 10 sorozatban szerepelt pár rész erejéig. Ezt követően több filmben és sorozatban is feltűnt még.

Az 1991-es év hatalmas ugródeszka volt a színészi karrirjének, hiszen 1994-ig a Grande Pá! sorozatban 182 rész erejéig alakította Teo-t. Majd további törekvésre adott örömet neki az 1995-ös év, hiszen ekkor a Chiquititas sorozatban kapott szerepet, ahol 1998-ig játszotta Saverio-t 312 részen keresztül.

Magyarországon viszont a Violetta című sorozatnak köszönhetően vált ismertté, ahol 2012-től 2014-ig szerepelt, mint Antonio. 2015-ben pedig szerepet kapott az Isten áldjon, Esperanza! című sorozatban, ahol több részen kereszül alakította a püspököt.


Filmográfia

Sorozatok

2015 - Esperanza Mia / Isten áldjon, Esperanza!
Obispo (püspök)
- Több részen keresztül.

2014-2015 - Guapas
Coco
- 19 részen keresztül

2012-2014 Violetta
António Fernández Méndez
- 185 részen keresztül

2007 - Televisión por la identidad
Abuelo
- Nietos de la esperanza ... 1x03
- Tatiana ... 1x01

2006 - Alma pirata
Padre de Francisco
- Alma pirata ... 1x01

2006 - Vientos de agua
Nazario Reyes
- V ... 1x05

2001 - Poné a Francella
- 1x01, 1x02, 1x03

1999 - La mujer del presidente
- 1x01, 1x02, 1x03

1995-1998 - Chiquititas
Saverio
- 312 részen keresztül.

1991-1994 - Grande Pá!
Teo
- 182 részen keresztül.

1984 - La historieta
- Los tres mosqueteros

1983 - Mesa de noticias
Rosales / Clorinda
- 1x01, 1x02, 1x03

1983 - Señor amor
- 1x01, 1x02, 1x03

1982 - Juan sin nombre
- 1x01, 1x02, 1x03

1982 - Los siete pecados capitales
- 1x01, 1x02, 1x03

1973 - Platea 7
- Nuestro fin de semana

1971 - Ciclo de teatro argentino
- Requiem para un viernes a la noche

1971 - Nino, las cosas simples de la vida
Rubén
- 1x01, 1x02, 1x03

1969 - Mimi, el ángel del barrio
- 1x01, 1x02, 1x03

1968 - La pulpera de Santa Lucía
- 1x01, 1x02, 1x03

1962 - La familia Falcón
- 1x01, 1x02, 1x03



Filmek


2015 - Locos sueltos en el zoo

2001 - Te besaré mañana
Comisario

1997 - 24 horas (algo está por explotar)
Fernández

1989 - DNI: La otra historia

1988 - Los pilotos más locos del mundo

1987 - Los matamonstruos en la mansion del terror

1987 - Los bañeros más locos del mundo
Alberto (Paco)

1986 - Los insomnes

1986 - Los amores de Laurita

1986 - Brigada explosiva contra los ninjas
Alberto Rosales

1986 - Brigada explosiva
Rosales

1985 - Flores robadas en los jardines de Quilmes

1976 - Juan que reía

1975 - Las sorpresas (segment "Corazonada")

1975 - La guerra del cerdo

1974 - Crimen en el hotel alojamiento

1972 - Destino de un capricho

1970 - El mundo es de los jóvenes

1969 - El médico y el curandero
(Rövidfilm)

1969 - Los debutantes en el amor

1969 - Breve cielo
Paquito

1968 - La querella
(Rövidfilm)

1966 - Buenos Aires, verano 1912

1965 - El castigador

1965 - Pajarito Gómez
Bobby

1963 - La familia Falcón
Alberto

1962 - El televisor

1962 - Buscando a Mónica
2016. augusztus 25. 07:03 #169
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
Maite Perroni - Shenayla

MAITE PERRONI 1983. március 9-én született Mexikóvárosban. Édesanyja Maite Beorlegui, édesapja pedig Javier Perroni. Két fiútestvére van, Adolfo (1986) és Francisco (1992). Maite még nem volt egy éves amikor a család Guadalajaraba költözött, az édesapa munkája miatt, majd 12 évvel később visszaköltöztek Mexikóvárosba. Maite 2000-ben jelentkezett a Televisa színitanodájába, a Centro de Educación Artistica-ba (CEA).

TELENOVELLÁK

Miután elvégezte a színészképzőt 2004-ben, rögtön szerepet kapott Pedro Damián Rebelde című telenovellájának egyik főszerepét, Anahí, Dulce María, Christian Chávez, Alfonso Herrera és Christopher Von Uckermann mellett. A sorozat 2004 és 2006 közt futott és 3 évad készült belőle. 2007-ben készült egy minisorozat RBD:La Familia címmel, itt Maite saját magát alakította. Szintén 2007-ben vendégszereplőként feltűnt Eiza González és Aarón Díaz közös sorozatában a Lola, érase una vez-ben.

Bár a Rebeldének köszönhetően ismert volt hazájában, Mexikóban, a nemzetközi sikert Nathalie Lartilleux-nak köszönheti, aki neki adta 2008-ban Marichuy szerepét az Árva angyal-ban. Mind Maite mind partnere William Levy ismert és kedvelt lett a sorozatnak köszönhetően, nem csak hazánkban.

2009-ben Eugenio Sillerrel forgatott Juan Osorio Mi pecado-jában, ebben a sorozatban Lucrecia Córdoba Pedraza szerepét alakította, édesanyját Daniela Castro keltette életre, illetve Sabine Moussier, Francisco Gattorno, Sergio Goyri, Altair Jarabo és Jessica Coch is feltűntek a sorozatban. Hazánkban - engedve a nézői nyomásnak - 2015-ben műsorra tűzte a TV2, Az én bűnöm címmel.

2010-ben a Gyilkos nők, Las Blanco, Viudas (3. évad, 4. rész) című epizódjában alakította Estela szerepét. 2010-ben újra összeállt sokak kedven párosa a Perroni-Levy duó. Salvador Mejia Alejandre újraálmodta az 1998-as Titkok és szerelmek című telenovellát, mely 2010-ben a Triunfo del amor címet kapta. Maite Maríát, a Victoria Ruffo által alakított divatcég tulajdonosának, Victoria Sandovalnak a lányát alakította. Levyt ebben a sorozatban Maximiliano Sandovalként láthatták rajongói. Hazánkban is vetítésre került a sorozat, de az Árva angyal sikerén felbuzdulva az RTL társaság a Marichuy - A szerelem diadala címet adta neki, Maitét pedig átkeresztelték, így ismét találkozhattunk Marichuyjal.

2012-ben Roberto Fernandez Gomez és Giselle González közös novellájában, a Cachito de cielo-ban, Renatat alakította, partnerei Pedro Fernández és Mané de la Parra voltak. A sorozaton még Maite ismertsége sem segített, megbukott.

2014-ben újra Lartilleux-vel dolgozott együtt, A macska (La Gata) kapcsán, a telenovella az 1968-as, azonos címen futott sorozat és az 1995-ös María la del Barrio újragondolása. Ebben a sorozatban dolgozott együtt először a Teresában és a Maricruzban ismertté vált Daniel Arenassal.

2015-ben újabb feldolgozásban kapott szerepet, Rosy Ocampo komédiájában az Antes muerta que Lichita-ban alakította a főszereplő, Lichitát. A telenovella témája a már oly sokszor feldolgozott csúnya lány és főnöke szerelme (Betty a csúnya lány, Lety,a csúnyalány)

FILMEK

2012. novemberében mutatták be Mexikóban az El Arribo de Conrado Sierra című drámát. 2015-ben a Selección canina és az Un gallo con muchos huevos animációs filmekben kölcsönözte hangját a szereplőknek.

SZÍNHÁZ

2010-ben kapta első színházi szerepét a Cena de Matrimonios-ban mint Elisa.

ÉRDEKESSÉGEK MAITÉRÓL

× 2009-ben először választotta be a People en Español magazin az 50 legszepp latin híresség közé, ettől az évtől kezdve minden évben felkerült a listára,
× 2014-ben az EstiloDF magazin az év legjobb stílusú embenrének választotta,
× volt a Mangum jégkrém, a NYX Cosmetics, a Giraffas, a Pepsi, a Helato de Bonice, az Asepxia, a Teleton, a Wal Mart, az Ades Class, a Hinds, a Pantene és a Coppel arca,
× fél a patkányoktól, és klausztrofóbiás,
× alkalmanként dohányzik,
× 2007-ben Maiteről is - mint a Rebelde főszereplőiről - készítettek Barbie babát,
× a lila és a piros a kedvenc színei,
× kedveli az orchideát, a tulipánt és a liliomot,
× kedvenc országai: Görögország és India,
× Hobbi: Görkorcsolyázás, rajzolás,

DÍJAK, JELÖLÉSEK

2015 .... TVyNovelas / A legjobb női főszereplő (A macska) - jelölt
2012 .... TVyNovelas - nyert
2012 .... TVyNovelas (Marichuy - A szerelem diadala) - jelölt
2012 .... TVyNovelas / A legjobb női főszereplő (Marichuy - A szerelem diadala) - jelölt
2010 .... TVyNovelas / A legjobb fiatal színésznő (Az én bűnöm) - jelölt
2009 .... TVyNovelas / A legjobb fiatal színésznő (Árva angyal) - nyert
2006 .... TVyNovelas (Rebelde) - nyert

MAGÁNÉLETE

2005-ben kezdődött kapcsolata a zenész Guido Larissal, akivel 2004-ben az RBD kapcsán ismerték meg egymást. A pár kapcsolata olyannyira komoly volt, hogy összeköltöztek és Guido el is jegyezte a színész/énekesnőt, 2008 nyarán Maite véget vetett a kapcsolatuknak. 2009-ben Eugenio Sillerrel forgatta a Mi pecadot melynek kapcsán jó barátok lettek, melynek kapcsán több alkalommal is felmerült, hogy viszonyuk van, amit minden alkalommal tagadtak. 2010-ben rövid viszonya volt Carlos de la Mota szanésszel, majd a szakítás után összejött a Könnyek királynője és az Amor de Barrio főhősével, Mané De La Parra-val. Ez a kapcsolat 2012. decemberéig tartott. Egy évvel később, 2013. szeptemberében jött össze Koko Stambuk zenésszel.
2016. augusztus 27. 17:05 #170
- törölt felhasználó -    


Karrier
2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is jelent meg egy-egy rövidfilme. Első igazi filmes szerepe pedig a 2011-es Detachment / A mintatanár című filmben megformált Gangsta karaktere.
2013-ban az It Felt Like Love filmben, mint Sammy, 2014-ben pedig a Jamie Marks Is Dead filmben mint Ronnie jelent meg.
2015-ben a Condemned és a Some Kind of Hate filmekben illetve az Orange Is the New Blackcímű sorozat 3. évad 10. részében szerepelt, mint Nathan.
2016-ban vált híressé a Dead of Summer című sorozat végett, ahol Alex Powell-t alakította. Ebben az évben látható még a Dude és a Smartass filmekben.

Magánélet
A New York Film Akadémián diplomázott le filmszínészként.
,,Nem ítélheted el a karakteredet. Ha elítéled őket, nem leszel képes, hogy megfelelően eljátszd őt a forgatásokon."

Filmek és sorozatok
2016 - Dude
Mike
2016 - Smartass
Nick
2016 - Dead of Summer
Alex Powell
2015 - Condemned
Dante
2015 - Orange Is the New Black
Nathan
- A Tittin' and a Hairin' ... 3x10
2015 - Some Kind of Hate
Lincoln Taggert
2014 - Jamie Marks Is Dead
Ronnie
2013 - It Felt Like Love
Sammy
2011 - Detachment / A mintatanár
Gangsta

Rövidfilmek
2013 - Something in the Way
James Manning
2012 - A Promise Is a Promise
John
2011 - Katya
Insurgent 2
2016. augusztus 27. 19:12 #171
- törölt felhasználó -    


Magánélet
William "Billy" Gardell 1969. augusztus 20.-án született Pittsburg-ben. Foglalkozását tekintve ő egy amerikai stand-upos, színész és szinkronszínész.
2001-ben házasodott össze Patty Knight-tal és született egy fiúk, William.

Karrier
Pályafutását a Férjek gyöngye és az Amynek ítélve sorozatokban kezdte epizódszereplőként. 2003-ban azonban a Lucky című sorozatban 13 részen keresztül alakította Vincent Sticcarelli-t.
Ezt követően több filmben és sorozatban alakított már mellékszereplőt. Ilyenek például az Igen, drágám! és a A nevem Earl.
Az igazi áttörést viszont a Mike & Molly című sorozat jelentette számára, hiszen ott főszerepet kapott. 2010-től 2016-ig alakította Mike Biggs nyomozót.

Filmek
2016 - Once Upon a Time in Venice
2016 - Special Unit
Captain Wynn (kapitány)
2016 - Undrafted
Umpire Haze (döntőbíró)
2015 - Dancer and the Dame
Dancer (táncos)
2014 - Fiúk Jerseyből / Jersey Boys
Our Sons Owner
2009 - The Deported
Agent Michael Levinrothsteinberg
2007 - D-War - Sárkányháború
Zoo Guard
2007 - Alive N' Kickin'
Billy
2006 - Én, a nő és plusz egy fő
Bartender Dave
2006 - Room 6
Taxi sofőr
2003 - Tapló télapó
Milwaukee Security Guard
2002 - Késő bosszú
Bruno

Sorozatok
2016 - Million Dollar Quartet
Colonel Tom Parker
2010-2016 - Mike & Molly
Mike Biggs
2016 - Riley a nagyvilágban / Girl Meets World
Football Coach (edző)
- Girl Meets High School: Part 2 ... 3x02
2012-2014 - Sullivan & Son
Lyle Winkler
- Lyle & Son (2014) ... 3x06
- Winning Is Everything (2013) ... 2x04
- Creepy Love Songs (2012) ... 1x06
2009 - Dr. Csont / Bones
Bob Sayles
- The Beautiful Day in the Neighborhood ... 5x04
2007-2009 - A nevem Earl / My name is Earl
Officer Hoyne / Billy
2009 - Burning Hollywood
Lenny
- The Bodybuilder ... 1x02
2008 - Született feleségek
Roy Harding
- The Gun Song ... 4x16
2006 - Las Vegas
Sid Turner
2006 - Heist
Billy O'Brien
2001-2006 - Igen, drágám!
Billy Colavita
2005 - Helyszínelők
Charlie Jackson
2004 - Quintuplets
Brad
2004 - Ügyvédek
Manny Quinn
2003 - Monk - Flúgos nyomozó
Ian Agnew
- Mr. Monk and the 12th Man ... 2x09
2003 - Lucky
Vincent Sticcarelli
2001 - It's Like, You Know...
Eddie
- Lust for Life ... 2x17
2001 - Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family
Mike Dulgari
- Vegas Mother's Day: Part 2 ... 1x18
2001 - Kristin
Pete
- The Gatekeeper ... 1x08
2000 - Amynek ítélve
Lyle Cooper
- Convictions ... 2x04
- Instincts ... 2x03
- Gray vs. Gray ... 1x21
- Drawing the Line ... 1x17
2000 - Férjek gyöngye
Billy Kelner
- Block Buster ... 2x14

Szinkronhang
2016 - Csak lazán, Scooby-Doo / Be Cool, Scooby-Doo!
Warden Bowman
- If You Can't Scooby-Doo the Time, Don't Scooby-Doo the Crime ... 1x14
2013 - Phineas és Ferb
Mayor Chickenen
- Love at First Byte/One Good Turn ... 4x14
2012- Family Guy
Mike Biggs
- Ratings Guy ... 11x02
2011 - Jégkorszak: Állati nagy Karácsony / Ice Age: A Mammoth Christmas
Santa (Mikulás)
2003 - Gary the Rat
Jackson Buford Harrison
2000 - Gary the Rat
Jack Harrison
2016. szeptember 13. 23:25 #172
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Dwayne Johnson "The Rock"



Amit tudni kell róla

Dwayne Johnson amerikai színész és ex pankrátor. Legismertebb filmje a Skorpiókirály. Ezen kívül több filmben is láthattuk, pl: Az Amazonas kincse, Csak lazán!, DOOM, Zsenikém - Az ügynök haláli és Gyerekjáték.


Dwayne Johnson (1972. május 2.) amerikai színész és ex pankrátor.

A californiai Hayward-ben született Rocky és Ata Johnson fiaként. Miközben felnõtt, Dwayne a szüleivel sokat utazott és nézte az apját a szorítóban, édesapja birkózó volt. A középiskolai évei alatt Dwayne elkezdett futballozni és hamarosan a Miami Egyetemtõl kapott egy teljes ösztöndíjat, ahol labdarúgóként óriási sikere volt.
1995-ben elszenvedett egy láb sérülést, ami egy helybe került neki az NFL-ben. Akkor a kanadai League-gel aláírt egy 3 éves szerzõdést, de egy év után távozott hogy a wrestlingben építsen karriert. Elérte, hogy az USA-ban a Flex Kavanah névvel debütáljon, Brett Sawyerrel bajnokságot nyert.

1996-ban, Dwayne csatlakozott a WWE-hez és Rocky Maivia lett, csatlakozott egy csoporthoz, ami a The Nationként ismert. The Rock végül átvette a hatalmat a Nation vezetése fölött és elkezdte The Rock szerepét játsszani. A Nation feloszlása után csatlakozott a birkózók egy másik elit csoportjához, amit a Corporationként ismertek, és Steve Austinnal elkezdett egy emlékezetes viszályt. Hamarosan Rockot kirúgták a Corporationbõl. Arculatot fordított és The Peoples Championként vált ismertté. 2000-ben otthagyta a WWE-t, innentõl színészkedett. 2001-ben visszatért a WCW/ECW-invázióra, ahol csatlakozott a WWE birkózók egy csapatához. 2002-ben már teljesen abbahagyta a bírkózást. Igaz szerepelt még a WWE adásaiban és még ma is néha szerepel. 2011-ben visszatért a WWE-be.

2001-tõl kezdett komolyabban színészkedni, A múmia visszatér-ben alakította a Skorpiókirályt, majd 2002-ben újra a bõrébe bújt, de immár fõszerepben játszotta A Skorpiókirály c. filmben. 2003-ban Az Amazonas kincse, 2004-ben pedig az Emelt fõvel c. filmekben szerepelt. 2005-ben a Csak lazán! és a videojátékból készült Doom c. filmekben láthattuk. 2006-ban A Káosz birodalma és az Erõpróba c. filmekben tûnt fel. 2007-ben a Gyerekjáték-ban szerepelt, 2008-ban pedig a Zsenikém - Az ügynök haláli c. filmben. 2009-ben A Boszorkány-hegy c. filmben szerepelt, valamint az 51-es bolygó c. animációs filmben a fõszereplõnek adta hangját. 2010-ben három filmben szerepelt: Fogtündér, Pancser Police és a Faster. 2011-ben szerepelni fog a Halálos Iramban 5. részében. 2012-ben az Utazás a rejtélyes szigetre c. filmben szerepelt. 2013-ban több filmben fog feltűnni, többek között: G.I. Joe: Megtorlás, Empire State, Pain and Gain és a Halálos Iramban hatodik részében is.
2014-ben Herkulest alakítja a mozivásznon és a Ballers C. tv filmben szerepel.

2015-bn újra beindul a Halálos sorozat, ezúttal a hetedik rész jön, melyben Luke Hobbs szerepében tündököl majd.

1997. május 3-án vette feleségül Dany Garcia-t, egy kislányuk született, Simone Alexandra 2001-ben. 2008. május 19-én elváltak.
2006-ban kezdte el mûködtetni a The Dwayne Johnson Rock Foundation alapítványt, mellyel hátrányos helyzetû gyerekeken segít. 1999-ben önéletrajzot adott ki The Rock Says címmel. Jó barátságban van Arnold Schwarzenegger-rel, Hugh Jackman-nel és Michael Clarke Duncan-nel. Második kislánya 2015 decemberében született párjától, Lauren Hashiantől, akivel 2007 óta van együtt. A pici a Jasmine nevet viseli.


____________________________________________________________
(Írta: Lizzy Lewis)
2016. szeptember 16. 21:28 #173
- törölt felhasználó -    
Yao Ming Ming egy 19 éves, kínai származású énekes, rapper és táncos.
1997. január 5-én látta meg a napvilágot a kínai Yangquan-ban. Családját tekintve szülein kívül van egy bátyja. A Pledis Entertainment gyakornoka volt 2012-től 2014-ig. Úgy volt, hogy a Seventeen tagjaként fog debütálni, de még a debütálást megelőző évben elhagyta a céget ismeretlen okokra hivatkozva.

Érdekességek
• Kedvenc fagylalt íze a csokoládé
• Állítása szerint a legnehezebb időszaka az volt, amikor Koreába érkezett, meg kellett tanulnia a nyelvet valamint megértenie
• Irigyelte Woozi hajszínét
• Sokszor nézett filmet Junnal a dormban
• Jun volt a legjobb barátja a gyakornoki idők alatt, mivel ő is kínai származású (miután Mingming kilépett, a kínai Weibón már kikövették egymást és azóta se tartják a kapcsolatot)
• Egyszer úgy mutatta be magát, hogy ő a Seventeen kínai származású macskaszemű tagja
• Amikor új volt a csapatban, Vernon segített neki angolul fordítani, mivel Mingming nagyon jó angolból
• Szerinte neki van/volt meg a legtöbb divatérzéke a csapatban
• A bátyja tanítóként dolgozik
• Dino adta neki a MaengMaeng becenevet
• A gyakornoki idő alatt Hoshi volt az a tag, aki mindig vigyázott rá
• Kedvenc csapata a Bigbang (kedvenc tagja pedig Taeyang)
• Kedvenc színei a fekete és a piros
• Életcélja, hogy olyan idollá válhasson, aki inspirálhat másokat
• Az éneklés mellett táncol, illetve rappel is
• Félénk, ugyanakkor rideg megjelenésű, aki belülről tüzes, illedelmes, ésszerű és gyermeki lélek

A Seventeen előtt és után + ACEMAX
2012 júliusában fény derült arra, hogy a Pledis szeretne majd debütáltatni egy másik fiúcsapatot a NU’EST mellé 2013 elejére Seventeen néven. A csapat eredetileg 17 taggal debütált volna 3 alegységgel, hogy egyszerre Dél-Koreában, Japánban, valamint Kínában promóciózzanak. A tagok közül 5-en (Youngwoon, Yusang, S.Coups, Doyoon & Woozi) a Tempest formáció tagjai voltak, de 3-an átigazolódtak a Seventeenhez. 2012 decemberében a Pledis útjára indította a srácok első predebut valóságshowját „Seventeen TV” néven, hogy a rajongók betekintést nyerhessenek a mindennapokba, valamint megismerhessék a fiúk arcát és nevüket. Egy hónappal később a 17TV első epizódja után a Pledis bejelentette, hogy az első részben látott tagok egy része nem olyan megerősített tag, aki debütálni fog, ők csak gyakornokok.
Mint ahogy említettük, a Seventeent – nevükből adódóan – tizenhét tagra tervezték, ezért tizenegy taggal (Junhui (Jun), Soonyoung (Hoshi), Wonwoo, Jihoon (Woozi), Mingming, Seokmin (DK), Mingyu, Seungkwan, Hansol (Vernon), Chan (Dino) és Samuel (Punch)) kezdték, majd időközben újabb gyakornokok csatlakoztak Seungcheol (S.Coups), Doyoon, Dongjin, Jisoo (Joshua), Jeonghan és Minghao (The8) személyében.
2014. július 11-én a Pledis Entertainment a Seventeen hivatalos honlapjára felrakták a tagok profilját, a pre-tagok képeit is nyílvánosságra hozták, valamint egy csapatképet is láthatunk. Ennek ellenére a csapat felállása megváltozott; Mingming és Doyoon - aki szintén extagja a csapatnak – törölve lett a listáról, helyükre pedig új tag került, akit Xu Ming Hao (The8) személyében ismerhetünk. Mint kiderült, Mingmingnek el kellett hagynia a céget, a távozása lesújtotta a rajongókat.
Miközben sem a Pledis, sem pedig Doyoon nem nyilatkozott Mingming távozásáról kapcsolatban, egy közeli barátja elárulta, hogy Mingming szeretne egy szebb jövőt a cég elhagyása után arra utalva, hogy nem csak ő hagyta el a Pledist. A konkrét indok arra, hogy miért kényszerült a távozásra, továbbra is ismeretlen. A rajongók továbbra is azt feltételezték, hogy Mingming azért hagyta el a céget, mert nem megfelelő bánásmódban részesült. Mingming azóta se tartja a kapcsolatot se a Seventeennel, se a céggel.
2014 áprilisában hivatalosan is elhagyta a Pledist, ezzel hátrahagyva a Seventeennel beinduló karrierjét. Rajta kívül 3-an is távozásra kényszerültek, ők voltak: Shin Dong Jin (jelenleg inaktívan él), Jang Do Yoon (színész), és Kim Samuel (1PUNCH duó tagja - formáció később feloszlott).
Kiszállása után visszarepült Kínába, hogy legyen szüksége egy kis időre.
Eddig fotósorozaton is vett már részt, egy ismeretlen kávézóban is dolgozott, valamint egy film erejéig szerepelt, mely sajna elbukott.
Mingming jelenleg az FNC GTC SH kínai cég gyakornoka, ahol fejleszti az ének- és tánctudását, valamint a koreai és az angol nyelveket tanulja. Manapság fotósorozatokra jár, tánc covereket készít gyakorló társaival olyan hírességek koreográfiáiról, mint a Bigbang, EXO, GOT7 és még sokan mások. Tizenkilencedik születésnapján hírül adta, hogy lehet, 2016-ban debütálni fog, ha nem jönne össze, akkor más időpontra tervezi.
2016 februárjában kiderült, hogy az FNC GTC egy "idolversenyt" hirdet, amelyben 54 Acemax gyakornok vesz részt, és természetesen Mingming lesz az egyik versenyző. Az 54 gyakornok "rejtett" és "nyilvános" lesz, a fiúcsapat az Acemax fekete, míg a lánycsapat az Acemax piros színt képviseli. A formációnak már van hivatalos weboldala, azonban a kezdése továbbra is ismeretlen.
Az ACEMAX Blacket Lee Dongkoon, Park Taebin, Kim Hanwoong, Eom Ilkyung, Kang Hyeonsu, Bae Jongin és Yao Mingming alkotják. Mingming a csapatban ő az egyedüli kínai származású, illetve a maknae, vagyis a legfiatalabb tag.
A csapat az FNC Entertainment szárnyai alatt van (most még), debütálásuk pedig Dél-Koreában és egyaránt Kínában startol.
2016. szeptember 18. 19:11 #174
- törölt felhasználó -    
Élete

Drew Van Acker amerikai színész 1986. április 2-án született, Philadelphiában, viszont Medfordban nőtt fel. A Shawnee High School-ban töltötte középiskolás éveit, ahol dráma tagozatos osztályba járt. Már ekkor érdeklődni kezdett a színészet iránt, de az iskola futball és lacrosse csapatában is játszott.

Mivel nagyon jól focizott, a Maryland-i Towson Egyetemre ment továbbtanulni. Ám, mialatt ott tanult, a színházi kurzusainak köszönhetően rájött, hogy mégis csak jobban érdekli őt a színészet. Éppen ezért elköltözött New York-ba, majd pedig Los Angeles-be.



Karrier

Drew 2009-ben kezdett el színészkedni. Pályafutása elején csak egy-egy epizódszerepeket kapott a Castle és a Greek, a szövetség című sorozatokban. Ugyanebben az évben szerepelt még a The Lake című filmben, mint Ryan. 2010-ben pedig Tower Prep című filmben volt Ian Archer.

A 2011-es év hatalmas ugródeszka volt a színész számára, hiszen ekkor kapta meg Jason DiLaurentis szerepét a Hazug csajok társasága (Pretty Little Liars) című sorozatban. Így a második évadtól kezdve már ő alakította Alison bátyját. Karaktere a visszaemlékezésekben eléggé negatív, de a jelenben már normálisnak mondható. Ariának természetesen rögtön meg is tetszett, így a forró álmai után, meg is csókolta a srácot, miközben éppen a tanárával kavart. Mindenki azt hitte a románcnak itt lesz vége, de ez nem így történt. Ugyanis mikor a 6. évadban Jason visszatér, megtudhatjuk, hogy igen is köze volt Ariához a múltban. Most, hogy újra találkoztak a szerelmesek, a Jaria rajongók reménykednek, hogy ismét összejönnek a 7. évadban. #NoHopeForEzria #TimeForJaria. Lucy Hale-lel egyébként jó barátságot ápol.

2013-tól 2015-ig a Devious Maids: Piszkos titkok című sorozatban alakíatotta Remi Delatour-t. 2014-ben pedig a Camouflage című filmben játszott, mint Tim. 2016 szeptemberében megjelent Training Day sorozatban alakítja Tommy Campbell-t.

Filmek

2014 - Camouflage
Tim

2012 - Fortress (Videó)
Tremaine

2010 - Tower Prep
Ian Archer

2009 - The Lake
Ryan



Sorozatok

2016 - Training Day
Tommy Campbell

2011-2016 - Hazug csajok társasága (Pretty Little Liars)
Jason DiLaurentis

2013-2015 - Devious Maids: Piszkos titkok
Remi Delatour

2012 - Pretty Dirty Secrets
Jason DiLaurentis
- A Reunion ... 1x02

2009 - Greek, a szövetség
Parker
- High and Dry ... 3x04

2009 - Castle
Donny
- Hedge Fund Homeboys ... 1x03

Forrás: http://starity.hu/sztarok/drew-van-acker/#ixzz4Kd10SshC
2016. szeptember 20. 16:23 #175
- törölt felhasználó -    
Moon Tae Il a 2016-ban debütált "végtelen" létszámú dél-koreai fiúcsapat, az NCT egyik fővokalistája az SM Entertainment alatt. Először a csapat első alegysége, a hattagú NCT U debütált a The 7th Sensevel, ám itt Taeil nem tűnt fel, ezért a Without You-ban láthattuk először két csapattársával, Jaehyunnal és Doyounggal. Taeil nemcsak az NCT U-nak, hanem az NCT 127-nek is az állandó tagja.

Moon Tae Il Szöulban, Dél-Korea fővárosában született 1994. június 14-én. Szülei egy zeneiskolába íratták, amikor 7 esztendős volt. Már kiskorában nagyon tehetségesnek tartották, a gitározást nagyon gyorsan meg tudta tanulni kortársaihoz képest, emiatt a tanárok meg is kedvelték őt. A szülei segítettek neki a zenélésben, szabadidejét többnyire gitározással töltötte. Állítása szerint nem volt rá panasz tanulási kézségeit illetően, de nagyon félénk volt és nem beszélt sokat a többiekhez képest, s emiatt kevés barátja volt.
Később a tanulmányait a Szöuli Szakközépiskolában végezte. Legelső élőfellépése 2013-ban történt, amikor felléphetett az SR15B tagokkal, majd az SM Rookies predebut csapatában tűnt fel szintén ugyanebben az évben.
2016-ban sikeresen debütált az SM Entertainment alatt álló korlátlan létszámú, dél-koreai fiúcsapat, az NCT első alegységének, az NCT U tagjaként, ahol a fővokalista és táncosi posztokat tölti be. A csapatban ő a legidősebb tag.

Érdekességek
• Taeil a legidősebb csapattársai közül
• Legelőször 2013-ban tűnt fel egy élőadásban az SR15B tagokkal
• 2013-ban válogatták az SM Entertainment gyakornokai közé
• Állítása szerint ha az ágyán pihen, akkor erdei tündérnek érzi magát (xD)
• A tagok szerint nagyon ideges tud lenni
• Sokat álmodozik a kocsikról
• Ki nem állhatja a sushit, a répát és a csótányokat
• Napi szinten 500 ml vizet fogyaszt
• M-es méretű pólókat hord
• Amikor stresszesnek érzi magát, akkor evéssel vezeti le
• Középiskolás éveiben gyakorlati zenéket tanult
• Kiskori álma az volt, hogy jogász lehessen, míg középiskolás éveiben állatkerti gondozó akart lenni
• Tanulta az Aikodo harcművészetet
• Általában hajnali 2-kor alszik el
• Egyik legjobb ajándéka az volt, amit adhatott, az egy bőrápoló krém volt
• 34 éves korában akar megházasodni
• Mindennap hallgat zenét
• Hisz abban, hogy ő igenis jó a koreai omlett készítésében
• Első fellépése egy ének versenyen történt
• Nem beszél sokat, ugyanis félénk típusú
• Ő az egyik legalacsonyabb tag a csapatban
• Ő volt a tagok közül az egyik, aki a leghosszabb ideig volt gyakornok

NCT (엔시티)
Általánosságban
Az NCT (Neo Culture Technology) egy korlátlan létszámú dél-koreai fiúcsapat az SM Entertainmentnél, amely a cég eddigi „legszínesebb csapata”, ugyanis az NCT nemcsak egy „single” csapat, hanem unitokra, azaz alegységekre bontódik és tagjai létszáma folyamatosan növekszik, valamint mindenféle stílusban gazdagok, végtelenül nyitott és növekvő, világszerte debütáló csapat.
Az NCT legelső alegysége, az NCT U 2016. április 9-én debütált hat taggal (Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun és Mark), illetve kettő single-vel, a The 7th Sense-vel és a Without You-val.
Július 7-én újabb subunit debütált NCT 127 néven, melynek állandó tagjai Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, WinWin, Mark és Haechan, debütáló single-jük a Fire Truck (소방차). Az NCT 127 az első olyan alegysége az NCT-nek, mely már egy mini albummal is büszkélkedhet.
Augusztus 24-én már az NCT Dream mutatkozott be, mint a csapat harmadik unitja, ami főleg tinédzserekből áll, azaz 14 és 17 év közöttiekből.
A későbbi alegységek már Japánban, Pekingben és Sanghaiban fognak debütálni.

Debütálás előtt
Az NCT tagok nagy része az SM predebut csapatának, az SM Rookies tagja volt egészen 2016-ig. Az első tagok, akik nyilvánosságra hoztak, azok Taeyong, Yuta, Ten, Jaehyun, Mark, Jisung és Jeno voltak 2013-ban, Donghyuckot, azaz Haechant 2014-ben, Doyoungot, Jaemint és Taeilt 2015-ben, valamint 2016 elején pedig WinWint mutatták be. Egyedül Chenle és Renjun voltak az olyan tagok, akik nem voltak az SM Rookies predebut csapat részesei.
2016 januárjában az SM elnöke beadott egy prezentációt az SM Coex Artiumnál „SMTOWN: New Culture Technology 2016” néven, melyben az SM által szőtt terveiről beszélgetnek, hogy egy újdonsült fiúcsapat összhangban legyen kultúra tartalmú stratégiájukkal szemben, amely debütálásukat „színesebbé” teszi, vagyis a csapatnak sok alegysége lesz, különböző tagokkal, s különböző országokban debütálnak világszerte.

NCT U (엔시티 유)
Tagok
Taeil (fővokalista)
Taeyong (főrapper, vezértáncos, vokalista, visual)
Doyoung (fővokalista)
Ten (főtáncos, rapper, vokalista)
Jaehyun (vezérvokalista, rapper)
Mark (főrapper, vokalista, maknae)

2016: debütálás
2016. április 4-én az SM hírül adta az NCT legelső alegységét NCT U néven, mely hat taggal startol; Taeillel, Taeyonggal, Doyounggal, Tennel, Jaehyunnal és Markkal. Először a teaserképek láttak napvilágot külön-külön a tagokról, 9-én pedig felkerült az SM hivatalos YouTube-csatornájára a csapat debütáló dala, a The 7th Sense. Érdekesség, hogy csak 5 tag működik közre, ugyanis a „kimaradt” tag, Taeil másnap, azaz 10-én tűnt fel a Without You MV-ben csapattársaival, Doyounggal és Jaehyunnal. A dal koreai és kínai változatban jelent meg, az utóbbiban még az SM Rookies egyik kínai tagja, Kun is feltűnt.
Április 9-én, megtették első broadcast megjelenésüket NCT On Air néven a V Appon, melyet a Super Junior tagja, Heechul vezetett. Ugyanezen a napon legelőször felléphettek Kínában a 16th Music Feng Yun Bang Awards keretin belül az SM Rookies 2 kínai tagjával, WinWinnel és Kunnal.
Április 15-én már Koreában léptek fel, a KBS Music Bankén, később pedig 3 évados reality sorozatot indítottak NCT Life néven, amiben az SM rookiek is feltűntek.

NCT 127
Tagok
Taeil (fővokalista)
Taeyong (főrapper, vezértáncos, vokalista, visual)
Yuta (vezértáncos, rapper, vokalista)
Jaehyun (vezérvokalista, rapper)
Winwin (vezértáncos, vokalista, visual)
Mark (főrapper, vokalista)
Haechan (vezérvokalista, vezértáncos, maknae)

2016: debütálás
Július elsején örömhír érkezett az SM háza tájáról, ugyanis nemsoká debütál az NCT második alegysége NCT 127 néven, s hét tagból fog állni. Ennek az unitnak olyan tagjai (is) lesznek, akik már az NCT U-ban debütáltak, mégpedig: Taeil, Taeyong, Jaehyun és Mark, majd hozzájuk csatlakoztak az SM Rookiek közül Yuta, WinWin és Haechan.
2016. július 7-én megjelent a Sobangcha, angolosabban Fire Truck névre keresztelt MV, majd ugyanezen a napon felléptek az M! Countdonwon előadva a Fire Truckot és a Once Againt, amelyek a július 10-én megjelent első mini albumukon, az NCT #127-n szerepelnek.
Július 29-én megjelent az unit Taste The Feeling nótája, ami az SM Station projektje a Coca-Colával közreműködve.
2016. szeptember 20. 17:55 #176
- törölt felhasználó -    
Jung Chan Woo egy dél-koreai énekes, táncos és színész. Gyerekszínészként kezdte pályafutását, majd 2014-ben a YG által indított Mix & Match reality műsorban küzdött a debütálási jogért. Végül bebizonyította zenei tehetségét és 2015. szeptember 15-én a zenei pályáját is elindította az iKON tagjaként. Csapaton belül Chan Woo énekesi posztot tölt be, illetve legfiatalabbként ő viseli a maknae címet.


ÉLETRAJZ

Színészi tevékenységei
Chan Woo mindössze 7 éves volt, amikor bekerült a Kids Planet Entertainment felügyelete alá 2005-ben. Majd egy évvel később első videó klip szereplésén is túl esett, mikor beválogatták a TWXQ – Balloons című videójába több másik kisgyerekkel együtt.
Két év elteltével 10 évesen megkapta a The Great King Sejong-ban Yang Yeong herceg szerepét, így a januárban elindult történelmi sorozatban ő alakította a színész Park Sang Min gyerekkori énjét. Valamint a 2008. december 18-án mozikba kerülő Sweet Lies című filmmel a filmvásznon is debütálását tette. 2009-ben négy új sorozatban alakította egy-egy fontosabb szereplő fiatalkori énjét, ajd 2010-ben elhagyta eddigi kezelő cégét a Kids Planet-át és szerződést írt alá a Fantagio ügynökséggel.
Karrierje ekkor megtorpant és legközelebb csak 2012-ben láthattuk a Gabi című mzifilmben, ahol Joo Jin Mo színész fiatalkori változatát formálta meg. Majd 2013-ban a The Heirs-ben immáron második alkalommal testesítette meg Lee Min Ho fiatalkori változatát.

Zenei tevékenységei
Bár sokáig tervben volt még a Fantagio ügynökségnél, hogy a 5urprise tagjaként fog debütálni, de Chan Woo végül elment egy YG meghallgatásra. Miután pedig felvették gyakornoknak 2014-ben újra céget váltott és így került a YG Entertainmenthez, ahol ő is bekerült a szeptember 11-én induló Mix & Match című reality műsorba. A show-val a cég az újabb fiú bandájának az iKONnak a taglistáját állította össze. A műsorba a 6 korábbi Team B tag és 3 új gyakornok került be. Illetve hamar fényderült rá, hogy B.I, Bobby és JinHwa már biztos tagságot nyert. A műsor végére a maradék három team B tag is csapattagságot nyert. Az új gyakornokok közül pedig Jung Chan Woo bizonyította be, hogy érdemes a cég figyelmére, így november 5-én ő is hivatalos tagja lett az iKONnak.

Chan Woo az iKON tagjaként 2015. szeptember 15-én debütált. A banda debütáló dalaként a My Type jelent meg, Chan Woo pedig a csapat legfiatalabbjaként azaz maknaejaként van jelen.

Érdekességek
~ Tud játszani zongorán és fuvolán
~ Jól tud úszni
~ Nem szereti a kimchit és a ketchupot
~ A többi taggal ellentétben nem volt részese a Team B-nek
~ Kedvenc ételei a húsok, a gyümölcs és a sushi.
~ Imádja a One Piece-t, kedvenc figurája Chopper.
~ Kedvenc színei a fekete és a fehér.
~ Kedvenc csapata a Big Bang.
~ Jó barátságban van Moon Bin-el (ASTRO) és Chanhee (NEOZ).
~ Aktívan tanulja a mandarin kínai és a japán nyelvet.
~ B.I szerint Chan Woo nagyon ambiciózus ember.
~ Megtévesztően hasonlít csapattársára Yun Hyeong-ra.
~ Imádja Bobby-t megviccelni.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kim Dong Hyuk egy dél-koreai énekes és táncos. A YG gyakornokaként részese volt a W.I.N: Who Is Next-nek, majd később a 2014-es Mix & Match-nek, ahol végül beválasztották az iKON tagjai közé. 2015 szeptemberében pedig debütált az iKON-al, első kislemezükként pedig a My Type jelent meg. Dong Hyuk csapaton belül énekesi és táncosi posztot tölt be.

ÉLETRAJZ

Dong Hyuk 2012 márciusában részt vett a JYP Trainee Search Contest meghallgatásán, amit meg is nyert ám nem állt be gyakornoknak a céghez. Ahogy később az S.M-t is visszautasította és végül így kötött ki Dong Hyuk a YG Entertainment-nél.
2013-ban pedig ő is azon szerencsés 11 gyakornok egyike volt, akit a YG beemelt W.I.N: Who Is Next? címet viselő műsorába, hogy ott 5:6 arányban szétosztva két csapatra versenyeztesse a fiatalokat. Dong Hyuk a 6 fős Team B-be került, ám a műsort végül közönség szavazás alapján a Team A (Winner) nyert, így ők továbbra is gyakornokként tevékenykedtek tovább.
A YG viszont 2014-ben visszaforgatta a TEAm B-t alkotott hat gyakornokát, illetve három újat kiemelve a cégből útjára indította újabb túlélő showját Mix & Match címmel. A showban végül csak hat gyakornok mérettetett meg, ugyanis B.I. Jin Hwan és Bobby már a legelején kilettek emelve, mint a készülő iKON három stabil tagja. A műsor végére a maradék három korábbról megmaradt gyakornok Yun Hyeong, Jun Hoe és Dong Hyuk is csapattagságot nyert. A három újdonsült kiválasztott közül pedig Jung Chan Woo bizonyult a legjobbnak, akivel így megalakult az iKON végleges 7 fője.
Így végül 2015. szeptember 15-én debütálásukat tették első My Type címet viselő kislemezükkel. Dong Hyuk csapaton belül pedig, mint énekes és táncos van jelen.

Érdekességek
~ Miközben ment a pekingi fanmeetingre a MIX&MATCH alatt, megsebesült a lába, de ennek ellenére is részt vett az utolsó táncban, utána lett csak bekötözve a lába
~ Amikor megkérdezték tőle, hogy melyik tag lenne az, akit magával vinne egy lakatlan szigetre, B.I-t és Junhoe-t választotta (utána elmondta, hogy azért, mert őket szereti a legjobban)
~ Hobbijai közé tartozik a zongorázás, gitározás és dobolás.
~ Ideális típusa: egy olyan lány, aki vidám természetű.
~ Édesapja meghalt mikor 8 éves volt.
~ Középiskolásként tagja volt a diák önkormányzatnak.
~ Írt egy levelet B.I-nak, amiben megköszönte azt a rengeteg támogatást amit kapott tőle.
~ Félbe hagyta az iskolát mikor kiderült, hogy ő is bekerült a W.I.N programba, hogy teljes mértékben erre tudjon összpontosítani.
~ A csapatban ő a legjobb táncos és ezt csapat társai is elismerik.
~ Sokak szerint nagyon hasonlít a BtoB-s MinHyuk-ra.
~ Dong Hyuk-ot mutatták be az iKOn utolsó tagjaként.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seo Jun Young egy dél-koreai színész. Karrierjét 2005-ben kezdte el építgetni, így már rengeteg sorozat szerepet tudhat magáénak. Karrierjének egyik sarokköve még is a 2011-es Bleak Night című mozifilm, hisz ennek köszönhetően a 19th Korean Culture and Entertainment Awards-on elnyerte a "Legjobb új színész"-nek járó trófeát. Hasonlóan ismert szerepei még a Deep Rooted Tree (2011), Eighteen (2010) és a Super Daddy Yeol (2015)

ÉLETRAJZ

Jun Young 2004-ben Yoon Gun - Let's Break Up című videójában tűnt fel először, majd 2005 áprilisában az SBS új sorozatában a Biscuit Teacher and Star Candy-ben kapott először bizonyítási lehetőséget. Októberben pedig a mozikba került a The Peter Pan Formula című film melyben egy kisebb szereppel Jun Young is képviselteti magát. A két fronton való debütálását követően 2006 márciusában elindított a KBS2 Sharp 3 címmel új sorozatát, ahol Jun Young karrierjében először főszereplőként volt jelent.
2010 februárjában a mozikba kerülő Eighteen című film volt az első ahol ténylegesen az ő szerepe volt a központban, valamint karrierjének egy fontos pontja is. Remek alakítása nyomán ugyanis karrierje során először kapott díjat, igaz ezt még a mozifilm hivatalos megjelenése előtt vehette át, ugyanis a 35. Szöuli Független Film Fesztiválon premier előtt levetítették a filmet.
Karrierje első igazi fordulópontja viszont a 2011 márciusában megjelent filmje hozta el. Ugyanis a 2011-es 19. Korean Culture and Entertainment Awards-on elnyerte a "Legjobb új színésznek" járó díjat. A film egyik különleges érdekessége pedig, hogy közel fél évvel a beállított hivatalos megjelenése előtt 2010. október 9-én ezt is levetítették a Pusani Nemzetközi FilmFesztiválon.

2011 novemberétől pedig a KBS új sorozatában a My One And Only-ban volt látható, ahol a vezető szereplőt Gi Wun Chan-t alakította. A sorozat vetítése egészen 2012 májusáig tartott és olyan színészekkel játszott együtt, mint Han Hye Rin, Park Jung Ah vagy épp Seo Do Yeong.
2012 augusztusától már az SBS képernyőjén volt látható hisz a To the Beautiful You sorozat egyik fő karakterét Ha Seung Ri-t alakította. 2013. január 6-tól a KBS2 útnak indította Sirius című sorozatát, ahol Jun Young magát a vezető szereplőt illetve vezető szereplőket alakította, ugyanis ez a négy részes sorozat egy ikertestvér párról szól. Októbertől decemberig pedig egy 10 részes sorozattal került képernyőre az E Channel-en. Szereplő társai olyan neves színészek, mint Lee Young Ah, Namgung Min és Bae Seul Gi.
2014-ben egy thriller filmmel a Broken-el tért vissza, majd szeptember 6-án elindult a Flirzy Boy and Girl című 12 részes web sorozata, ahol 11 pár alakulását követhették nyomon a nézők.
Október 11-én az MBN műsorán elindult új sorozata a Tears of Heaven, ahol Park Ji Young, Hong Ah Reum és Yoon Seo mellett ő kapott főszerepet. A sorozat 2015 januárjáig tartott. Közben a sorozattal egy hónapban októberben újabb mozija a Speed is megjelent.

2015. március 13-án a tvN műsorra tűzte új sorozatát a Super Daddy Yeol-t. Jun Young Shin doktor szerepében kapott helyet olyan neves színészek mellett, mint Lee Dong Gun vagy Lee Yu Ri.
Októberben két sorozatban is feltűnt. Az egyik az október 5-én indult 10 részes web dráma a Sweet Temptation T-ARA. Valamint a szintén október 5-én műsorra tűzött Six Flying Dragons-ban.
December 25-én pedig az SBS egy két részes speciális drámájával az I’ve Got My Eye On You-val került képernyőre.

2016. február elsején a KBS2 műsorra tűzte legújabb sorozatát a The Promise-t, ahol Jun Young Lee Yu Ri, Song Jong Ho és Park Ha Na mellett kapott főszerepet.
Március 3-án pedig mozikba került legújabb filmje az Elephant in the Room.

Érdekességek
~ Testsúly: 65 kg
~ Vércsoport: A
~ Kínai csillagjegy: Nyúl
~Ügynökség: Bada Entertainment
~ Oktatás: Choongang High School; Inha University
~ Amihez ért: vívás, taekwondo, zongorázik és hegedűn is játszik
~ Sokak szerint nagyon hasonlít a Shinhwa-s Lee Min Woo-ra.
2016. szeptember 20. 18:02 #177
- törölt felhasználó -    
Go Hyun Jung egy dél-koreai színésznő. A 89'-es Miss Korea szereplése után csöppent bele a színészetbe. 95'-ben tett szert hírnévre, majd még ez év májusában feleségül ment Chung Yong-jin-hez. Kapcsolatuknak és így házasságuknak is nyolc év után vége szakadt Hyun Jung pedig 2005-ben sikeresen visszatért a tv képernyőjére, majd 2009-ben A Silla királyság ékköve című sorozattal régi hírnevét is visszaszerezte.

ÉLETRAJZ

Go Hyun Jung 1971. március 2-án született a Dél-Jeolla tartományban található Hwasun-ban. Diplomáját pedig a Dongguk Egyetem Színház és Filmművészet szakán szerezte.


>> Sorozat szerepei
1989-ben került be a koreai médiába, miután mindössze 18 évesen megnyerte a 33. Miss Korea versenyt.
Egy év múlva pedig már szerepet is kapott első sorozatában, mely a Love on a Jujube Tree címet viselte, ám a nagy áttörést viszont csak 95’-ben érte el a Sandglass című drámával.
A kezdeti siker ellenére viszont az ugyan ebben az évben megtörtént esküvő után visszavonult, hogy csak is a családnak szentelje idejét, ám 2003-ban véget ért házassága után a rengeteg negatív kritika ellenére is 2005-ben a Spring Days című melodrámával tért vissza a köztudatba. 2009-ben pedig végleg visszanyerte hírnevét a hazánkban is nagysikerrel vetített A Silla királyság ékkövei című történelmi drámával.

Sorozat szerepei 2006-ban már filmszerepekkel is bővültek. Első film szerepét pedig a Woman on the Beach-ben kapta.

2010. június 13-án megtartotta első hivatalos rajongói találkozóját is. A találkozó előtt tartott egy kisebb sajtókonferenciát valamint énekelt is, utána pedig válaszolt a rajongói által feltett kérdésekre.
Ugyan ebben az évben megérkezett következő sorozata a Daemul. A sorozat nem csak hatalmas sikert aratott hanem Hyun Jung is újabb díjjal gazdagodott. Később kiderült, hogy ezért a sorozat szerepért 55 millió wont kapott epizódonként, mellyel új rekord született és 2010-ben Hyun Jung volt a legjobban fizetett koreai színésznő.
Három évvel később utolsó sorozat szerepe után pedig 2013-ban Hyun Jung újra visszatért a kisképernyőre a The Queen’s Classroom című sorozattal, melyet júniusban kezdett el vetíteni az MBC.

Újabb három éves szünet után 2016. május 13-án egy családi, komédiával tért vissza a kisképernyőre. Hyun Jung legújabb sorozatát a Dear My Friends-t a tvN tűzte műsorára.

>> Filmes szerepei
Sorozat szerepei 2006-ban már filmszerepekkel is bővültek. Első film szerepét pedig a Woman on the Beach-ben kapta.
2009-ben két újabb remekkel tért vissza, a Like You Know It All mellett szerepet vállalt az Actresses-ben is. Utóbbi filmnél nem volt szigorú forgatókönyv és szövegkönyv, ugyanis a filmnek a fele a színésznők improvizálásából állt, ugyanis a film a színésznők életét mutatja be.
Több év kihagyás után 2012-ben újra címlapon szerepelt legújabb akció-vígjátékával a Miss Go-val.

Könyv megjelenése
2011-ben megjelentetett egy könyvet Go Hyun-jung’s Texture, melyben mondhatni fiatalosságának titkait tárja az olvasok elé, hiszen Hyun Jung egyike azoknak a koreai színésznőknek, akit minden koreai nő irigyel fiatalosságuk miatt. A könyvében tippeket, ötleteket illetve saját filozófiáját osztja meg olvasóival. A könyvnek volt egy társzerzője is, aki hat teljes hónapig figyelte meg a színésznő minden napi tevékenységét. A könyvnek olyan nagy sikere lett, hogy az első kiadás két nap alatt elfogyott ami 30 ezer példány volt.

The GO Show
2012-ben megkapta első önálló variety show műsorát The GO Show címmel. Az első adás 2012. április 6-án került bemutatásra.
Saját bejáratú show műsoráról Hyun Jung így nyilatkozott: „MC Lettem, mert szerettem volna. Rengeteg emberrel szeretnék találkozni és meghallgatni a történetüket. Én mindig is szerettem volna ilyet csinálni és az SBS-től kaptam erre lehetőséget.”
A show készítői először nem tudták, hogy milyen partnert adjanak Hyun Jung mellé, majd végül három társat is kapott: Yoon Jong Shin (énekes-dalszerző) valamint két komédiást Jung Hyung Don és Kim Young Chul személyében.

Magánélet
1995 májusában férjhez ment Chung Yong-jin-hez, aki alelnök illetve társ-vezérigazgatóként van jelen a Shinsegae Group-nál valamint a Samsung cég alapítójának Lee Byung-chul unokája. Az esküvő akkoriban a legnagyobb beszéd tárgya volt Koreában. A házasságukból két gyerek egy fiú (1998) és egy lány (2000) született, így Hyun Jung visszavonulva csak anyai szerepének szerette volna szentelni idejét, de végül a házasságnak nyolc év után 2003 novemberében véget ért. Ekkor Hyun Jung egy időre még gyerekeinek felügyeleti jogát is elveszítette. Koreában sokkal nehezebb átvészelni a válást főleg az ottani tradíciók miatt.
Majd újabb meghökkenést okozott mikor egy híres showban (Golden Fishery) feltárta magánéletének némely szakaszait valamint a válása utáni pletykákat is tisztázta.

Érdekességek
- Amihez ért: éneklés
- Legfőbb hobbija a zongorázás.
- Miután 2010-ben lejárt a szerződése a Chocolate E & TF ügynökséggel, testvérével létrehozta saját ügynökségét az IOK Company-t.
- A legjobban fizetett dél-koreai színésznő. A 2010-es Daemul sorozatnál részenként 51 ezer $-t kapott.
- Elárulta, hogy a GO Showban a Big Bang-es TOP-al való interjúja fogta meg a legjobban.
- 2006-ban 100 millió wont adományozott volt egyetemének, 2014 óta pedig adjunktusként tanít is az intézményben.
- Vércsoport: B
- Kínai csillagjegy: Disznó
- Oktatás: Dongguk Egyetem (Színház és Filmművészet szak)
- Család: 2 gyermeke (1-fiú, 1-lány), 1 báty (Go Byung Cheol)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uhm Tae Woong híres dél-koreai színész. Első jelentősebb szerepét 98’-ban kapta a The Happenings-ben. Szakmai áttörést és stabil hírnevet viszont csak 2005-ben ért el a Resurrection című sorozattal. Hazánkban főleg a Shilla királyság ékköveiből lehet ismerős, ahol Kim Yu Shin szerepét töltötte be. 2013-ban feleségül vette Yoon Hye Jin balett táncosnőt, ugyan ez év júniusában pedig megszületett kislányuk Ji On.

ÉLETRAJZ

Uhm Tae Woong 1974. április 5-én született az Észak-Chuncheong tartományban található Jecheon-ban.
Apja zene tanár volt egy állami iskolában, ám mikor édesanyja vele volt terhes apja motorbaleset következtében meghalt, így ő már nem ismerhette apját. Ezután a családra igen nehéz idők vártak, hisz anyjának kellett gondoskodnia róla és három nővéréről. 1993-ban egyik nővére Uhm Jung Hwa kiadta első lemezét és úgy döntött, hogy zenei karrierjével szeretné anyját és kisöccsét támogatni, mivel addigra Tae Woong két másik nővére már megházasodott így csak ők ketten maradtak.

Tae Woong az évek alatt sok szakmabeli kolléga nőjével keveredett viszonyban, köztük is a legkomolyabb ex Lee Young Jin volt akivel 2007-től 2009-ig volt együtt valamint el is jegyezte kedvesét, de végül elváltak útjaik. 2011-ben pedig Soo Ae színésznővel került pletykák kereszttüzébe, de Tae Woong ezt tisztázva elmondta, hogy a színésznővel csak és kizárólag barátok.

A színészt végül Yoon Hye Jin híres balett táncosnak sikerült megfognia és bekötni a fejét ugyanis 2013. január 9-én a szöuli Conrad Hotelben összeházasodtak, majd az ifjú házasoknak június 18-án megszületett kislányuk Ji On. Tae Woong családjával jelenleg a Gyeonggi tartományban lévő Opo városban él.


KARRIER

1998 - 2004: nehéz színész élet
Tae Woong egy véletlen folytán sodródott a színészek világába, ugyanis mikor egyetemet kellett választania nem igazán tudta merre tovább. Fogalma sem volt milyen szakot válasszon, végül a Kyungmin Főiskola színházi tanszékéhez csatlakozott, ugyanis akkori szerelme is ezen a tanszéken tanult. Ám végül a lány szakot váltott, de Tae Woong ott maradt már csak akkori legjobb barátja miatt is. Ekkor kezdte el komolyan venni a színészetet mint hivatást, egyetemi jó barátja pedig ma már Tae Woong menedzsere.

1998-ban Tae Woong debütált első filmjében ami a The Happenings címet viseli, de az évek alatt több videó klipben is feltűnt. Ám hosszú évekig képtelen volt kibújni nővére árnyéka mögül, aki már elég nagy nevet szerzett magának akkoriban. Volt olyan meghallgatás ahonnan pusztán azért tanácsolta el a rendező, mert ő nem hitt abban, hogy egy családból két ember is elérhet igazán nagy sikereket.
2003-ban viszont megjelent a Silmido című film amely rövididőn belül kasszasiker lett. Tae Woong ugyan pedig csak támogató szerepet kapott, mégis az egyik fő szereplő veterán színész Ahn Sung Ki volt az aki ösztönözte továbbra is őt, mikor elmondta szerinte Tae Woong még nagy színésszé válhat.

A 2004-es év végül meghozta a kezdeti sikert, ugyanis a Blue Skies of Jeju Island-ben nyújtott alakítása nyomán a 2004-es KBS Drama Awards-on neki ítélték a "Kiválósági" díjat.

2005 - 2010: szakmai áttörés
Végül Tae Woong küzdelmei kifizetődtek, ugyanis 2005-ben megkapta a Delightful Girl Choon Hyang tv sorozat főszerepét, mely értékelésben igen alul maradt, de Tae Woong-nak ez a dráma hozta el az első kisebb áttörést.
Stabil népszerűségre viszont a Resurrection című sorozattal tett szert, ahol első vezető szerepét kapta. Remek teljesítményével pedig jócskán megdöbbentette a közönséget, hisz nem vártak ilyen jó alakítást egy olyan fiatal színésztől, akinek sok tapasztalata még nem volt a szakmában. A sorozatnak köszönhetően rajongótábora is egyre népesebb lett, akik az "UhmForce" becenevet aggatták rá. De a filmnek köszönhetően két díjat is átvehetett a 2005-ös KBS Drama Awards-on.

A 2006-os évben újabb két alkotásban tűnt fel köztük a Wolf-ban ahol Han Ji Min lett a partnere, akinek szintén akkor kezdett el feljönni a csillaga. Miután viszont Eric és Ji Min súlyos autóbalesetet szenvedett, a forgatást felfüggesztették, a túl sok csúszás miatt viszont törölték a sorozatot.
A Wolf törlése után Tae Woong szerepet vállalt a Stranger That Paradise-ban és a Family Ties című filmben, utóbbiért pedig még díjjal is kitüntették a Chunsa Film Arts Awards-on.

2007-ben a The Devil kapcsán újra együtt dolgozott a rendező Park Chan Hong-al és a forgatókönyvíró Kim Ji Woo-val. A sorozatban nyújtott teljesítménye pedig hasonlóan kiemelkedő és emlékezetes lett, mint két éve a Resurrection-ban, a sors fintora, hogy pont abban a sorozatban dolgozott együtt először Park Chan Hong-al és Kim Ji Woo-val.
2008-as évben öt filmen is dolgozott, melyből a Sunny, Iri és a Forever the Moment még abban az évben megjelent, míg a Handphone és a Chaw bemutatására csak 2009-ben került sor. Ugyan ebben az évben pedig szerepet kapott a Queen Seon Deok-ban (A Shilla királyság ékkövei), melyet hazánkban is levetítettek. A sorozatnak hazájában is nagy népszerűsége volt, így ennek köszönhetően a 2009-es MBc Drama Awards-on újabb trófeával gazdagodott.

2010-ben újabb film szerepet kapott a Cyrano Agency-ben, ami abban az évben a 8. legsikeresebb film volt bevétel szempontjából. A filmvászon mellett a kisképernyőn is visszatért a Dr. Champ című sorozatban persze ismét főszerepben. Tae Woong egy házsártos, igen nehéz természetű sportorvost alakít, és karaktere igen csak hasonlít a sokak által ismert Gregory House-ra.

2011-2015: 1 Nights 2 Days, újabb főszerepek és ügynökségváltás
2011 márciusában állandó tagként került be a 1 Night 2 Days című show műsorba. A népszerű reality műsor Dél-Koreát járja a hírességekkel, így betekintést nyerve a kisvárosok/falvak lakóinak mindennapjaiba. A show viszont jó volt arra is, hogy fény derüljön Tae Woong a félénk és különc természetén túl egy igazán intenzív személyiség, aki mindenben benne van. Valamint egy show műsor társával Joo Won-al a filmvászonra is együtt kerültek hisz a SIU (Special Investigation Unit)-ban ők voltak a főszereplők.
A 2011-es év folyamán két újabb film főszerepét a Never Ending Story-ét és az Architecture 101-ét is megkapta, de a filmek csak 2012-ben kerültek a hazai mozikba. Valamint új sorozatával a Man from the Equator-al a kisképernyőre is visszatért. Alakításáért dícséretek mellett pedig újabb elismerést hozott neki.
Emellett november 4-én viszont bejelentette, hogy kiszáll a 1 Night 2 Days showból ugyanis több időt szeretne foglalkozni várandós kedvesével Yoon Hye Jin-el.

A show műsorból való kivonulása viszont továbbra sem jelentette azt, hogy Tae Woong sokat pihen, ugyanis 2013-ban szerepet kapott a Top Star című filmben, valamint három sorozat szereppel is visszatért az idén. A 7th Grade Civil Servant-ban ugyan csak vendég szereplőként, de a The Blade and Petal-ban és a Can We Love-ban már újabb hord erejű szerepeket töltött be.
2014-ben továbbra is a kisképernyőn volt látható, az év első felében a Can We Love?-ban szerepelt, valamint decembertől 2015 februárjáig a tvN egy új sorozatában a Valid Love-ban kapott főszerepet Lee Si Young és az újonc Lee Soo Hyuk mellett.

2015 év végén Tae Woong nővérével együtt ügynökséget váltott és szerződést írt alá Dél-Koreai egyik vezető színész ügynökségével a KeyEast-el.

2016: Visszatérés
Kisebb szünet és ügynökségváltást követően Tae Woong június 22-én visszatér a kisképernyőre. Az SBS új sorozatában a Wanted-ben Shin Dong Wook karaktereként, mint az egyik főszereplő kapott helyet.


Érdekességek
- Összesen három diplomája van:
1. Kyungmin Egyetem - színház szak
2. Kookmin Egyetem - előadó-művészet szak
3. Konkuk Egyetem - tömegkommunikáció szak
- Iskolás korában a barátaival csinált egy zenekart.
- Tizenévesen szeretett volna csatlakozni a Bécsi fiú kórushoz, de félt attól, hogy túlságosan honvágya lenne.
- Tehetséges a művészetekbe, remekül rajzolt és művészeti főiskolára is szeretett volna menni.
- Gyerekként úgy gondolta, hogy ő majd építész vagy tudós szeretne lenni.
- UhmForce becenevét rajongói adták.
- Remekül úszik és lovagol.
- Főbb hobbijai az utazgatás és a vezetés.
2016. október 08. 15:13 #178
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline

Courtney Ford

Amit tudni kell róla

Amerikai színésznő és rövidfilmproducer. Karrierjét főleg sorozatbeli vendégszereplések jellemzik. Visszatérő szerepei: Dexter, True Blood - Inni és élni hagyni, Vásott szülők.

Életrajz

1978. június 27-én született a kaliforniai Orange Countryban. Két féltestvére van, Roberto Orci és J.R. Orci.
Első szerepét 1998-ban kapta a Basebolondok / BASEketball című filmben, de a neve nem szerepel a stáblistán.

A sorozatrajongók, sőt, az egyszerű tévénézők számára is biztos, hogy ismerős az arca, hiszen karrierjét főleg sorozatbeli vendégszereplések jellemzik;  feltűnt például a Ki ez a lány? / Ugly Betty (2006), a Monk - Flúgos nyomozó / Monk (2008), az Így jártam anyátokkal / How I Meet Your Mother (2008), a Gyilkos elmék / Criminal Minds (2008), a Döglött akták / Cold Case (2009), a Grace klinika / Grey's Anatomy (2010), az NCIS (2010), a Vámpírnaplók  / The Vampire Diaries (2010), a New York-i helyszínelők / CSI: NY (2011), az Agymenők / The Big Bang Theory (2011), a Hawaii Five-O (2011) című sorozatban is.

Eddig három sorozatban alakított visszatérő, vagy állandó karaktert: 2009-ben a Dexterben ő kapta meg Christine Hill szerepét; 2011-ben Portia Bellefleurt játszotta a True Blood - Inni és élni hagyniban, majd 2012-ben Lily volt a Vásott szülőkben / Parenthood.

A filmeket illetően, a 2008-as Idegenek a pokolból / Alien Raiders című sci-fiben ő alakította a női főszerepet.

2011-ben a Sironia című drámában Robyn Lively, Meaghan Martin és Amy Acker mellett játszott, míg a The Good Doctor című filmben is feltűnt Orlando Bloom oldalán.

Magánéletéről annyit lehet tudni, hogy 2006-ban eljegyezte Brandon Routh, a Superman visszatér című film sztárja.  2007. novemberében keltek egybe Santa Barbarán. 
2012. augusztus 10-én született meg első gyermekük, Leo James Routh.
2014-ben a Missing William című filmben, és a Murder in the First sorozatban volt látható. Megkapta a sikeres Bosszú című sorozatban Kate Taylor szerepét, akit a 2015-ös epizódokban is alakított. 2016-ban a Code Black és a Castle epizódjaiban tűnik fel.
____________________________________________________________________________________
Megjegyzés: Az életrajz egy korábbi verzióját forrásmegjelölés nélkül átmásolta Findzs a port.hu-ra ...
Írta: Éowyn


Filmográfia

2016 | Castle (TV sorozat) ..... Courtney
2016 | Code Black (TV sorozat) ..... Danielle Randall
2014/15 | Revenge / Bosszú (TV sorozat) ...... Kate Taylor
2015 | Meet My Valentine ..... Valentine Bishop
2015 | Kept Woman (TV sorozat) ..... Jessica Crowder
2014 | Murder in the First (TV sorozat) ..... Tonia Pyne
2014 | Missing William ...... Abigail Leeds
2011 | 2013 | True Blood - Inni és élni hagyni / True Blood (TV sorozat) ..... Portia Bellefleur
- Me and the Devil
- I'm Alive and on Fire
- If You Love Me, Why Am I Dyin'?
- You Smell Like Dinner
- She's Not There
- In the Evening
- Dead Meat
- Life Matters
2012 | Vásott szülők / Parenthood (TV sorozat)... Lily
- Just Smile
- It Is What It Is
- Politics
- Tough Love
- Remember Me, I'm the One Who Loves You
- My Brother's Wedding
2011 | Hawaii Five-0 (TV sorozat) .... Suzy Green
– Ike Maka
2011 | Agymenők / The Big Bang Theory (TV sorozat) ..... Alice
- The Good Guy Fluctuation
2011 | Sironia .... Amanda
2011 | NTSF:SD:SUV (TV sorozat) ..... európai nő
- I Left My Heart in Someone's Cooler
2011 | New York-i helyszínelők / CSI: NY (TV sorozat) ..... Nicole Moore
- Cavallino Rampante
2011 | Haláli testcsere / Drop Dead Diva (TV sorozat) ..... Gwen Walsh
- Bride-a-Palooza
2011 | The Good Doctor ..... Stephanie
2010 | Vámpírnaplók / The Vampire Diaries (TV sorozat) ..... Vanessa Monroe
2010 | NCIS / NCIS: Naval Criminal Investigative Service (TV sorozat) .... Kaylen Burrows másodosztályú tengerészaltiszt
- Patriot Down
2010 | A Grace klinika / Grey's Anatomy (TV sorozat) .... Jill Meyer
- Perfect Little Accident
2010 | Tökéletes célpont / Human Target (TV sorozat) .... Laura
- Rewind
2009 | Dexter (TV sorozat) .... Christine Hill
- Living the Dream
- Remains to be Seen
- Blinded by the Light
- Dex Takes a Holyday
- Dirty Harry
- If I Had a Hammer
- Slack Tide
- Road Kill
- Hungry Man
- Lost Boys
- Hello, Dexter Morgan
2009 | Döglött akták / Cold Case (TV sorozat) .... Tory Roberts
- Breaking News
2008 | Gyilkos elmék / Criminal Minds (TV sorozat) .... Austin
- 52 Pickup
2008 | Így jártam anyátokkal / How I Met Your Mother (TV sorozat) .... Vicky
- The Naked Man
2008 | Gears of War 2 (videojáték) .... Maria hangja
2008 | Lie to Me/Fling .... Sam
2008 | Idegenek a pokolból / Alien Raiders .... Sterling
2008 | Monk - Flúgos nyomozó / Monk .... Emily Carter
- Mr. Monk Gets Hypnotized
2006 | Ki ez a lány? / Ugly Betty (TV sorozat) .... M.W.
- Fake Plastic Snow
2006 | Just for Kicks (TV sorozat)
- Alexa in Charge
2006 | Denial (rövidfilm) .... nő
2004 | Outside (rövidfilm) .... Devi
2003 | Végveszélyben / Threat Matrix (TV sorozat) .... Staci
- Cold Cash
2001 | Moesha (TV sorozat) .... Rita
- Saving Private Rita
2000 | Pszichozsaru / Profiler (TV sorozat) .... nő (nincs a stáblistán)
- Besieged
1998 | Basebolondok / BASEketball .... lány az eredményjelzőnél (nincs a stáblistán)
2016. október 08. 15:25 #179
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
MELISSA BARRERA 1990. július 4-én született Monterreyben, Mexikóban.

2011-ben a La academia című tévéműsorban mutatkozott be, ahol énektehetsége révén bűvölte el a közönséget.

2012-ben meg is kapta első telenovella szerepét a TV Azteca La mujer de Judasában, majd Gaby Spanic, Eduardo Capetillo és Michelle Vieth mellett feltűnt egy rövid szerep erejéig a A bosszú angyalában.

2014-ben megtalálta első filmszerepe is, a L for Leisure című amerikai-francia komédiában, itt a főszereplő Kennedy szerepét alakította.

2014-ben az első filmszerep mellett megkapta első telenovella főszerepét is, a Siempre Tuya Acapulco-ban. A TV Azteca sorozatában Daniel Elbitar a partnere, s újra együtt dolgozott Gabriela Spanickal.

A következő évben ismét főszerepet kapott, ezúttal Rossana Najera (Láncra vert szerelem) és Leonardo García Vale oldalán a Tanto Amorban. 2016-ban a Manual de principiantes para ser presidente című vígjátékban kapta meg Brisa Carreiro szerepét, ebben a filmben több ismert spanyol színész is szerepet kapott, mint például a Grand Hotel Aliciája, Amaia Salamanca.

ÉRDEKESSÉGEK MELISSÁRÓL:

× Instagram profilja:https: https://www.instagram.com/melissabarreram/?hl=hu,


-----------------------------------------------

DANIEL ELBITAR 1979. április 30-án született Caracas-ban.

Első szerepét 2001-ben kapta a Venevisión Több, mint szerelem című sorozatában, majd 2003-ban Ricardot alakította az Engañada-ban. Egy évvel később főbb karaktert alakított a Negra consentida romantikus sorozatban.

2006-ban Sonya Smith, Gabriel Porras, Elizabeth Gutiérrez és William Levy mellett kapott szerepet a Sosem feledlek-ben. 2007-ben egy-egy epizódszerep erejéig feltűnt a Camaleona, a Decisiones és a Seguro y urgente című sorozatokban.

A 2010-es évben Javier Villafañe szerepét alakította a Vidas Robadasban Christian Bach és Andrés Palacios mellett.

2012-ben a La mujer de Judas Aztécás változatában Alirio Agüero Del Torot alakította. 2014-ben megkapta a főszerepet a Siempre Tuya Acapulco című telenovellában, Melissa Barrera mellett.

2016-ban Rosmeri Marvallal az Entre tu amor y mi amor főszerepét alakították.

ÉRDEKESSÉGEK DANIELRŐL:

× Instagram profilja: https://www.instagram.com/danielelbittar/,

MAGÁNÉLETE

Daniel 2014. augusztus 29-én vette feleségül színésznő kedvesét, Sabrina Searat. 2015. januárjában Sabrina elvesztette első gyermeküket. A pár Mexikó, az Egyesült Államok és Venezuela közt ingázva éli mindennapjait. 2016. novemberére várják első gyermeküket.
2016. október 08. 15:37 #180
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme
 
StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.22.
Hozzászólás: 3292
Csatolások: 6247
Azonosító: 24869
Offline offline

Virginia Madsen

Amit tudni kell róla

Amerikai színésznő és producer. Az 1980-as, 1990-es évek alatt volt a csúcson, legismertebb filmjei: A hegylakó visszatér, Kampókéz, Kísért a múlt; valamint a Kerülőutak, amiért Oscar-díjra és Golden Globe-ra jelölték.

Életrajz

1961. szeptember 11-én született Illinois államban, Chicago északi részén.
Édesanyja, Elaine, Emmy-díjas költő, producer és drámaíró, aki gyakran dolgozik az Egyesült Államok közszolgálati televíziós csatornája (Public Broadcasting Service - PBS) számára. Édesapja, Calvin Madsen, tűzoltó. Bátyja, Michael Madsen, világhírű színész. Apai nagyszülei dánok voltak, édesanyja pedig ír és távoli indián ősökkel büszkélkedhet.
Virginia az Illinois állambeli Winnetkában, a New Trier középiskolában végzett.

Gyerekként nagyon szeretett régi, fekete-fehér némafilmeket nézni. Elmondása szerint nagy Bette Davis és Joan Blondell rajongó.

Első színészi próbálkozásai bátyja bűvész-műsoraiban asszisztensként történtek; ők ketten agyaltak ki szórakoztató trükköket a családi összejövetelek alkalmával. Később a chicagói Ted Liss Acting Studio nevű színitanodába járt, majd a Wisconsin állambeli Elkhart Lake Harand Camp Adult Theater nevű színház tanfolyamára.

Amikor David Lynch rendező asztalára került róla egy fotó, rögtön be is került a készülő, Dűne című filmbe (1984). Ezt követően megkapta a Komputer-szerelem egyik szerepét is.

Neve akkor lett ismert, amikor 1986-ban egy katolikus iskoláslányt alakított, aki beleszeret egy hadifogolyba a Fire with Fire című filmben.
Egy évvel később szépségkirálynő volt a Long Gone-ban, az 1988-as Sürgető ügető / Hot to Trot című vígjátékban titkárnő volt, és '89-ben a nagy sikerű A simlis és a szende / Moonlighting című sorozat utolsó évadában szerepelt, Bruce Willis és Cybill Shepherd oldalán.

1989-ben látható volt Michael Jackson Liberian Girl című videójában. Rá egy évre láthattuk a Dennis Hopper rendezte Forró nyomon / The Hot Spot című filmben, Don Johnsonnal és Jennifer Connellyvel.

1991-ben Christopher Lambert, Sean Connery és Michael Ironside társaságában vitte sikerre A hegylakó visszatér / Highlander II: The Quickening című filmet. Rá következő évben a Kampókéz / Candyman című horrorban kapott főszerepet.

Amikor kisfiát, Jacket hordta a szíve alatt, lassított a munkatempóján - egészen addig, amíg a fiú kijárta az óvodát.

Amikor Francis Ford Coppola megtudta, hogy ismét beleveti magát a filmezésbe, felajánlotta neki Az esőcsináló / The Rainmaker (1997) egyik szerepét.

Virginia sokoldalúsága és tehetsége olyan független filmekben is megmutatkozott, mint az Almost Salinas John Mahoneyval (2001), vagy az Amerikai pisztoly / American Gun (2002), amelyben az Oscar-díjas James Coburn partnere volt.

Innentől kezdve ismét szárnyalni kezdett a karrierje, a 2004-es Kerülőutak / Sideways című filmben nyújtott alakításával többek között Oscar-díj és Golden Globe-díj jelölésekkel lett gazdagabb.

A 2006-os izgalmas, Tűzfal / Firewall című krimithrillerben Harrison Ford feleségét játszotta, ebben az időszakban szerepelt A 23-as számban / The Number 23 (2007) Jim Carreyvel, a Bűn/tudatban / Ripple Effect (2007) Forest Whitakerrel is.

Tévésorozatokban is többször vállalt vendégszereplést, felbukkant például a Star Trek: Voyagerben (1998), A dumagépben / Frasier (1999), az Ügyvédekben / The Practice (2001), az American Dreamsben (2002-2003), a Dawson és a haverokban / Dawson's Creek (2003), a Miami helyszínelőkben / CSI: Miami (2003), a Smith-ben (2006-2007), a Monk - Flúgos nyomozóban / Monk (2009), Az eseményben / The Event (2011), a Hell on Wheels-ben (2012).

2010-ben indult a Scoundrels című sorozat a főszereplésével, azonban 8 epizód után abbamaradt.

Title IX Productions néven produkciós céget hozott létre Karly Meola kolléganőjével, akivel a 23-as szám című filmben játszott együtt. Elsőként egy dokumentumfilmjük, az I Know a Woman Like That címmel jelent meg, amely 2009-ben a Phoenix filmfesztiválon került előzetes vetítésre, majd az októberi chicagóin debütált. Virginia édesanyja, Elaine volt a rendező, a film 64 és 94 év közötti, rendkívüli nőkről szólt.

2013-ban sem volt leállás: a neve mellé számos film, illetve tévésorozatbeli szereplés került. 2014-ben az All the Wilderness című drámában és a Babylon Fields című tévéfilmben szerepelt.

2015-ben felbukkant többek között a Különleges ügyosztály / Law & Order: Special Victims Unit című sorozatban; 2016-ban pedig a Sherlock és Watsonban / Elementary és az American Gothicban.

______________________________________________________________________________

Írta: Éowyn, a Starity.hu számára || Tilos másolni!


Filmográfia

???? | The Flyer Hold Up ... Patricia Hartland

???? | Resilient 3D ... Adel

???? | Road to Capri ... Katherine

2016 | Safe Neighborhood ... Deandra

2016 | A Change of Heart ... Deena

2016 | Burn Your Maps ... Victoria

2016 | American Gothic (TV sorozat) ... Madeline Hawthorne

2016 | Sherlock és Watson / Elementary (TV sorozat) ... Paige

2015 | Joy ... Terry

2015 | Burning Bodhi

2015 | Különleges ügyosztály / Law & Order: Special Victims Unit (TV sorozat) ... Beth Anne Rollins

2015 | Lost Boy ... Laura Harris

2015 | Grace Stirs Up Success ... Mrs. Thomas

2015 | Dead Rising ... Maggie

2015 | Walter - Karen

2014 | Babylon Fields (TV film)

2014 | All the Wilderness - Abigail Charm

2013 | Anna Nicole (TV film) - Virgie Arthur

2013 | The Hot Flashes - Clementine Winks

2013 | Jake Squared - Beth

2013 | Crazy Kind of Love - Augusta

2013 | The Last Keepers - Abigail Carver

2013 | Hatfields & McCoys (TV film) - Eloise McCoy

2012 | Ruth & Erica (TV sorozat) - Mel

2012 | Hell on Wheels (TV sorozat) - Hannah Durant

2012 | Jan (TV sorozat) - Mel

2012 | Monte Wildhorn csodálatos nyara / The Magic of Belle Isle - Charlotte O'Neil

2012 | Hornet's Nest (TV film) - Judy Hammer

2011 | Marriage Drama with Virginia Madsen (rövidfilm) Virginia / Linda

2011 | Az esemény / The Event (TV sorozat) - Catherine Lewis szenátor

2011 | A lány és a farkas / Red Riding Hood - Suzette

2010 | Scoundrels (TV sorozat) - Cheryl West

2010 | Father of Invention - Lorraine

2009 | Monk - Flúgos nyomozó / Monk (TV sorozat) - T.K. Jensen

2009 | Kísértetjárás Connecticutban / The Haunting in Connecticut - Sara Campbell

2009 | A Csodanő / Wonder Woman (video) - Hippolyta hangja

2008 | Csökkent képesség / Diminished Capacity - Charlotte

2007 | Cutlass (rövidfilm) - Robin

2006-2007 | Smith (TV sorozat) - Hope Stevens

2007 | Bűn/tudat / Ripple/Effect - Sherry

2007 | A 23-as szám / The Number 23 - Agatha Sparrow / Fabrizia

2006 | Családi űrutazás / The Astronaut Farmer - Audrey 'Audie' Farmer

2002-2006 | Az igazság ligája / Justice League (TV sorozat) - Dr. Sarah Corwin / Roulette / Veronica Sinclair / sötét hajú lány hangja

2006 | Az utolsó adás / A Prairie Home Companion - veszélyes nő

2006 | Tűzfal / Firewall - Beth Stanfield

2005 | Scooby Doo: A múmia átka / Scooby Doo in Where's My Mummy? (video) - Cleopatra hangja

2005 | Stuart Little, kisegér 3. / Stuart Little 3: Call of the Wild (video) - szörnyeteg hangja

2005 | Tini titánok / Teen Titans (TV sorozat) - Arella hangja

2004 | Kerülőutak / Sideways - Maya

2004 | Kegyetlen valóság / Brave New Girl (TV film) - Wanda Lovell

2003 | Boomtown (TV sorozat) - Erika Ashland

2003 | Senki nem tud semmit / Nobody Knows Anything! - ügyvéd

2003 | Miami helyszínelők / CSI: Miami (TV sorozat) - Krista Walker

2003 | Pókember / Spider-Man (TV sorozat) - Silver Sable hangja

2003 | Dawson és a haverok / Dawson's Creek (TV sorozat) - Maddy

2003 | Artworks - Emma Becker

2003 | Tempted (TV film) - Emma Burke

2002-2003 | American Dreams (TV sorozat) - Rebecca Sandstrom

2002 | Amerikai pisztoly /American Gun - Penny Tillman

2001 | Ügyvédek / The Practice (TV sorozat) - Marsha Ellison

2001 | Ellopott évek / Just Ask My Children (TV film) - Brenda Kniffen

2001 | Full Disclosure (video) - Brenda Hopkins

2001 | Almost Salinas - Clare

2001 | Gyilkos tétlenség / Lying in Wait - Vera Miller

2001 | Lángoló préri / Crossfire Trail (TV film) - Anne Rodney

2000 | Children of Fortune (TV film) - Ingrid Bast

2000 | After Sex - Traci

2000 | The Inspector General (TV film)

1999 | Az átok / The Haunting - Jane

1999 | A dumagép / Frasier (TV sorozat) - Cassandra Stone

1999 | Ballad of the Nightingale

1999 | A bár / The Florentine - Molly

1998 | Ambushed - Lucy Monroe

1998 | Star Trek: Voyager (TV sorozat) - Kellin

1997 | Az esőcsináló / The Rainmaker - Jackie Lemancyzk

1997 | Apokalipszis / The Apocalypse Watch (TV film) - Karin De Vries

1996 | Kísért a múlt / Ghosts of Mississippi - Dixie DeLaughter

1996 | Just Your Luck (video) - Kim

1995 | Angyalok háborúja / The Prophecy - Katherine

1994 | Föld 2 / Earth 2 (TV sorozat) - Alonzo Solace táncpartnere (nincs a stáblistán)

1994 | Bitter Vengeance (TV film) - Annie Westford

1994 | Blue Tiger - Gina Hayes

1994 | Caroline at Midnight - Susan Prince

1993 | Linda (TV film) - Linda Cowley

1992 | A Murderous Affair: The Carolyn Warmus Story (TV film) - Carolyn Warmus

1992 | Kampókéz / Candyman - Helen Lyle

1991 | Love Kills (TV film) - Rebecca Bishop

1991 | A szerelem áldozata / Victim of Love (TV film) - Carla Simmons

1991 | Becoming Colette - Polaire

1991 | Ironclads (TV film) - Betty Stuart

1991 | A hegylakó visszatér / Highlander II: The Quickening - Louise Marcus

1990 | Forró nyomon / The Hot Spot - Dolly Harshaw

1989 | Ébredő szívek / Heart of Dixie - Delia June Curry

1989 | Third Degree Burn (TV film) - Anne Scholes

1989 | A simlis és a szende / Moonlighting (TV sorozat) - Lorraine Anne 'Annie' Charnock

1989 | Michael Jackson: Liberian Girl (video) - saját maga

1988 | Sürgető ügető / Hot to Trot - Allison Rowe

1988 | Gotham (TV film) - Rachel Carlyle

1988 | Mr. North - Sally Boffin

1987 | Zombie High - Andrea

1987 | Long Gone (TV film) - Dixie Lee Boxx

1987 | Élet-halál tánc / Slam Dance - Yolanda Caldwell

1987 | The Hitchhiker (TV sorozat) - Christina

1986 | Modern Girls - Kelly

1986 | Fire with Fire - Lisa

1985 | Mussolini: The Untold Story (TV sorozat) - Claretta Petacci

1985 | Lombikfeleség / Creator - Barbara Spencer

1985 | The Hearst and Davies Affair (TV film) - Marion Davies

1984 | Dűne / Dune - Irulan hercegnő

1984 | American Playhouse (TV sorozat) - Lou Ellen Purdy

1984 | Komputer-szerelem / Electric Dreams - Madeline Robistat

1983 | Én és a te anyád / Class - Lisa

15 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!