Starity

Morrissey: „A húsevés egyenlő a pedofíliával”

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. január 04. 23:40 #21
symor
symor
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.05.23.
Hozzászólás: 665
Csatolások: 3571
Azonosító: 61644
Offline offline
Én azt megértem, ha az élni és enni hagyni szintjén maradnak a vegák.

Bár bevallom volt alkalmam egy vega párhoz amelynek a gyermekei még életükben nem ettek húst. Más szóval nem az ő döntésük volt a dolog, hogy a fejlődésüket, hogyan befolyásolják ezzel a szüleik.

A húsevés hiánya pedig igenis kihat a fogaikra, a bőrük színére, a test hosszúkra és tömegükre, egyszóval mindenre, mivelhogy ők még fejlődő szervezetek, kisgyermekek crazy.gif

Persze jöhetnek nekem a dumával, hogy ma már sokféleképp pótolhatók a fehérjék, van szója, különböző magok és a többi. Meg lehet élni vegaként.

Amelyik növényevő viszont a kisgyermekeit tereli erre az útra, akik még növésben vannak azok menjenek a vérbe, de komolyan box2.gif

Ahogy menjenek a picsába az olyan vegák is, akik a húsevőknek szólnak be nyugodt szívvel, de azt kikérik maguknak, ha az ő életmódjukat kritizálják!
furesz.gif
5 felhasználónak tetszik: lpmaskmancick, Beyla, Diala, MadHatter, Pöttömke
2014. január 04. 23:46 #22
ciel
ciel
Carat
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.11.02.
Hozzászólás: 2897
Csatolások: 0
Azonosító: 163123
Offline offline
Semmi gond azzal, ha valaki vegetáriánus, szíve joga annak lenni. Az viszont szerintem eléggé kiábrándító dolog, hogy egy napon emlegesse egy csirke megölését és a holokausztot. Belegondolt ez az ember abba, hogy milyen szavak hagyták el a száját? Ráadásul csak a saját szegénységi bizonyítványáról tesz tanúbizonyságot. Azt meg honnan tudja, hogy egy báránynak ugyanolyan íze van, mint egy embernek? Tán kóstolta már?
Én azt elfogadom, hogy elutasítja a húst (pedig szüksége van rá a szervezetnek), de a húsevést a holokauszthoz, a pedofíliához hasonlítani egyszerűen undorító dolog. Csalódtam ebben az emberben, értelmesebbnek gondoltam a dalai alapján.
2 felhasználónak tetszik: Diala, Pöttömke
2014. január 05. 01:24 #23
- törölt felhasználó -    
Nem ítélem el a vegetáriánusokat, igaz nekem nincsen egy vegetáriánus ismerősöm sem. A pasassal, meg úgy az egész cikk témájával nincsen bajom, de az mikor már a pedofíliát, és a zsidók tömeges kiirtását hasonlítják a húsevéshez, az már eléggé kiakasztó, és felháborító... Egyáltalán mi joga van ahhoz, hogy az olyan embereket ócsároljon, akik semmit az ég világon nem ártottak neki, csak bementek a boltba egy csomag kolbászért. Én szeretem az állatokat, de az ember mindenevő, tehát a hús is egyértelműen beletartozik az étrendjébe. De szerintem ezeket nem kell elsorolnom. Ha nem akar enni húst, akkor ne tegye, de akkor ne szóljon bele másnak a dolgába.....
A másik dolog meg az, hogy a vegetáriánusok zöldséget, gyümölcsöt esznek, töm milliárd állat is. Szóval ennyi erővel ők megeszik a növényevő állatok kajáját.
De mint mondtam, nem ítélem el a vegetáriánusok (sem), szeretem az állatokat is, de a hús kell az emberi szervezetnek, és ezt azért nem lehet egyszerű porokkal pótolni.
2014. január 05. 01:47 #24
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Idézet (Lizania @ 2014.01.04. 22:16)
Oké, most nagyon szimpatikus lett smileeee.gif És mennyire teljesen igaza van! Én is ilyesmikkel szoktam példálózni családomnak mikor meg akarnak győzni, hogy de egyek már húst. Mert ez tényleg ugyanolyan. Mennyivel másabb egy embert megölni, mint egy állatot?! Aki azt képzeli, hogy az ember magasabb lény és emiatt jobban megérdemli az életet, mint mondjuk egy malacka, vagy egy csirke, akkor az egoista. Az pedig, hogy a kannibalizmust sokan elítélik, a húsevés meg természetes, egyszerűen szánalmas.

Igen, mert aztán a növények nem élőlények, igaz? Nekik is ugyanúgy vannak anyagcseréik, úgy, ahogyan az állatoknak is. Őket nem sajnálod megenni? F*cklogic! biggrin.gif Az ember nem hiába mindenevő, tehát ugyanúgy szüksége van a húsra és a húsban található fehérjékre is. Ehetsz te szóját és felőlem legelheted kint a füvet a birkákkal együtt, de nem fogod bevinni azt a szükséges aminosav típusokat, amelyek az immunrendszer megfelelő működéséhez szükségesek. Nem vagy tisztában azzal, hogy az embernek pontosan mi is a táplálkozási profilja. Az emésztőrendszerünk nem hiába olyan, mint amilyen jelenleg. Tudtommal a féregnyúlvány talán csak egy csökevénye annak a szervnek, ami azt a célt szolgálta, hogy emészthetővé váljanak a növények. A húsevés igen is egy természetes dolog, kell is a szervezetnek, pláne egy gyermeknek, aki még jócskán fejlődésben van. Ha így gondolod, akkor állj ki a napra és fotoszintetizálj wazze! Nem ártana fellapoznod a nyolcadikos biosz könyvedet és átismételni az emberi szervezet működésének mechanizmusát! Aki csecsemő korától kezdve nem kap húst az nem csak fizikailag sínyli meg (törpenövés, törékeny csontok, gyenge immunrendszer stb.), de az agy növekedésben is gátolni fogja. Szép, nem szép kimondani, de a gyerek idióta lesz és szellemileg visszamaradott. Csak ennyire szórakozzunk azzal, hogy kitől vonjuk meg a fehérjéket. unsure.gif Én hótra lesz*rom, ha valaki előadja a bánatvirágot - mint te magad is - szegény állatok érzéséről - holott arra lett tenyésztve, hogy megegyünk - és nem eszik húst, de jól p*fán verném azt a kedves szülőt is, aki a gyerekét is erre a f*szságra neveli. Egy biztos, jól elb*ssza a gyereke életét ezzel, mert nem csak az immunhiánnyal kell megküzdenie szerencsétlennek, de, mint ahogyan említettem testi visszamaradottság mellett lehet számolni agyival is.

Szerk.: A PKU-sok megjegyzem azért olyan betegesek állandó jelleggel, mert ugyebár allergiásak a fenil-alaninra. Vagyis pontosítok, csak nem bírja lebontani, mert hiányzik a szervezetéből annak a bontó enzime. Nos, ők szinte húst is alig fogyaszthatnak, így az étrendjük iszonyatosan le van redukálva. Gyenge immunrendszerük van, emiatt sokszor betegek és még egy pohár kakaót sem tudnak meginni vagy enni egy jó kis rántott csirkét. Az ilyet megértem, hogy nem fogyaszt húst, mert a betegségéből kifolyólag nem teheti meg. De én személy szerint agyf*szt kapok mikor valaki előadja az empatikus énjét, hogy azért nem eszik húst, mert mit érezhetnek azok a szegény állatok. Vicces, mert a cápát sem érdekli, hogy te mit érzel, amikor tőből le tudja szaggatni a lábadat vagy a kezedet, aztán elfogyasztani vacsira... unsure.gif
2 felhasználónak tetszik: Diala, MadHatter
2014. január 05. 02:00 #25
Sofi Chan
Sofi Chan
Nephilim
 
Státuszkeep it to urself cause no one cares at all.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.02.06.
Hozzászólás: 4954
Csatolások: 539
Azonosító: 195516
Offline offline
Ha nem eszik élőlényt miből táplálkozik, fényből!?
1 felhasználónak tetszik: Diala
2014. január 05. 07:00 #26
- törölt felhasználó -    
Szerintem ezzel egy kicsit túllőtt a célon, ugyanis nincs olyan ember aki egész életében nem evett volna húst, még ő sem hiszen, egyszer biztosan kipróbálta. Az pedig, hogy ő vegetáriánus és nem eszik húst, az ő dolga, de nem kéne a többi 7 milliárd embert gyilkosnak nevezni. Ezeket az állatokat pedig általában arra tenyésztik, hogy megöljék, a kósza kutyákat meg macskákat az utcán senki nem fogja leszúrni. Egyébként pedig ha azt vesszük ő is gyilkos, mert a növényt is ugyanúgy megölik amikor kiveszik a földből. dry.gif
2014. január 05. 08:16 #27
Berrybaba
Berrybaba
visszatérő vendég
 
StátuszI'm a goddamn mermaid.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.03.25.
Hozzászólás: 470
Csatolások: 3
Azonosító: 91292
Offline offline
Sajnálom, de erre nem tudok mit mondani, mint hogy ez az ember nyilvánvalóan nem gondolkodik. Először is a nővények is élőlények, ergó aki növényeket eszik ugyanúgy élőlényeket fogyaszt. Másrészt az ember mióta a földön van húst eszik, legalább annyira alapvető táplálék számunkra a hús, mint a zöldségek gyümölcsök. És nem hiszem, hogy csak azért, mert a 21.században élünk meg tudnánk választani, hogy mivel táplálkozunk. Az embernek megvan az a funkciója, hogy ember legyen, még ha ez némileg állatias is. Nem lehet valaki csak és kizárólag polgár. Ösztönből esszük a húst, ugyanabból az ösztönből, amiért alszunk, szaporodunk, mentjük az életünket. Ez némileg állatíias, de TEREMÉSZETES ösztön.
2014. január 05. 08:41 #28
- törölt felhasználó -    
Liniii nem vagy pedofil. Az embernek muszáj húst ennie vagy nagyon gyenge lessz. Ez a pasi egyszerűen nem komplett sőt egyenesen h*je. Ennyire sötét?? Vagy feltűnési viszketegsége van?? De lehet, hogy mind kettő.
2014. január 05. 08:46 #29
Sissy00
Sissy00
visszatérő vendég
 
StátuszYou cannot be wise until you can tell how long you were silly.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.23.
Hozzászólás: 469
Csatolások: 156
Azonosító: 210177
Offline offline
nekem tök 8. vega vagyok:/ egyébként pedig ez nagy bromság mert valamiből élni kell. azok az állatok meg lelegelik a növényeket. Azokat meg nem sajnálja?
2014. január 05. 09:47 #30
- törölt felhasználó -    
Na azért ne essünk túlzásba! Ha az ember nem eszik húst, akkor rengeteg olyan dologtól fosztja meg magát, amely elengedhetetlen az immunrendszer egészséges fejlődéséhez. Külömbséget kéne tenni az állatkinzás és a haszonállatok elfogyasztása között, mert a kettő korántsem egy és ugyanaz. A haszonállatokat, azért szaporítjuk, hogy elfogyasszuk, ez így van rendjén. Állatkínzás nem itt kezdődik.
2014. január 05. 09:49 #31
Life.and.Happy
Life.and.Happy
●winter
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.08.02.
Hozzászólás: 1267
Csatolások: 5
Azonosító: 182238
Offline offline
Followyourdreams Adom:) A húsban van az a sok fehérje, a tejben sincs annyi ammennyi a húsban található. Elvégre én húsimádó vagyok.smileeee.gif
2014. január 05. 10:06 #32
Bulove
Bulove
visszatérő vendég
 
StátuszRihanna4ever <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.11.03.
Hozzászólás: 174
Csatolások: 0
Azonosító: 214700
Offline offline
Ez baromság. Így gondolkodva növényeket sem fogyaszthatunk, mert ezek is élőlények és már az is gyilkoságnak számítana (talán börtönbe is csuknának) ha megeszel egy almát. És miből állna az emberiség tápláléka? Tejtermékekből! De jó, haljunk éhen! A hús alapvető táplálék, sok fehérjét tartalmaz, amit nem tud sok minden helyettesíteni. És gondoljunk bele ha senki nem enne húst mi lenne azokkal az állatokkal akiket a húsáért tenyésztettek ki? Kihalna egy csomó állat! Akkor már nem mindegy hogy megeszik vagy kihal? Szerintem hülyeség ez az egész "jajjj szegény állatka!" duma amit a vegák csinálnak. Oké, őket is megértem de a zöldség/gyümölcs nem helyettesíti a húst! És elvileg a növények is élőlények, ergo ezeket is"sajnálni" kellene! A következő az lesz inkább haljunk éhenb, nehogy szegény állat/növéy szenvedjen!
2014. január 05. 10:25 #33
- törölt felhasználó -    
Na erre már azt mondom hogy nem teljesen normális! Jamie szerint fonom a hús,és?! Igen,a hús finom,és ez egy életfeltétel,azok az emberek akik nem esznek húst azok nem is olyan egészségesek! A ragadozók is hússal élnek,levadásszák a többi állatot! Akkor azok is hibásak? A növényevők növényeket esznek,azokat nem kell sajnálni? És az már hogy aki húst eszik azzal nem is áll szóba! És igen,Jamienek igaza van,finom a hús!!! Maradjon ennél,és ne tegye be a gyerekét a mikróba! :˝D
2014. január 05. 10:44 #34
Sely64
Sely64
 
StátuszSoha ne hagyjon el benneteket a remény! - Éhezők Viadala
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.26.
Hozzászólás: 517
Csatolások: 0
Azonosító: 210448
Offline offline
Na ez hatalmas túlzás! Én szeretem az állatokat de attól még sok húst eszek. A húsban sok a fehérje muszáj ennünk vagy ha mindenképp vegák akarunk lenni vannak direkt olyan receptek arra hogy pótoljuk a fehérjét. Egyébként ennyi erővel növényeket se ehetnénk mert azok is élnek és akkor azokat is megölnénk. Vagyis nagyjából minden vitamint, rostot...stb. nem ehetnénk.
2014. január 05. 10:51 #35
selena gomez fan22
selena gomez fan22
Mad Hatter
 
StátuszAnd nothing ever happens
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.21.
Hozzászólás: 1097
Csatolások: 6
Azonosító: 209928
Offline offline
én inkább a gylkosságot hoznám föl... de szerintem se jó.
2014. január 05. 11:00 #36
- törölt felhasználó -    
Akkor ha én is eszek húst, akkor menjek be 35 évre a dutyiba mint az a másik őrült?? Ez már túlzás. Oké, én is állatbarát vagyok, nagyon is, de ez már nem normális!
2014. január 05. 11:10 #37
gruffacsór
gruffacsór
új tag
 
Státusz"Think before you make up your mind..."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.01.03.
Hozzászólás: 32
Csatolások: 0
Azonosító: 218416
Offline offline
Ja, úgy látszik, ő nem szokott enni. Semmit. Vagy a növények nem élnek? Egyébként csak úgy elmondanám, hogy az ember úgy lett teremtve, hogy húst egyen!
2014. január 05. 11:32 #38
- törölt felhasználó -    
Akkor az apám maga az ördög rohog.gif ő hentes... omg.gif
1 felhasználónak tetszik: Diala
2014. január 05. 11:44 #39
Diala
Diala
Miss Objective
 
Státusz"Forgive your enemies, but never forget their names."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.27.
Hozzászólás: 2235
Csatolások: 0
Azonosító: 214153
Offline offline
Gratulálok ennek a magát roppant intelligensnek képzelő gyökérnek, amiért az emberek meggyőzésének érdekében buta dolgokkal dobálózik... Az auschwitzos példa végképp biztosított arról, hogy ezt a fazont nem lehet komolyan venni.
Nehéz percek következnek, ugyanis azt kell mondjam, én mélyebb megbánás nélkül fogyasztok húst, sőt képtelen lennék elképzelni egy hetet nélküle, ugyanis nem érzem nélküle azt a bizonyos jollakottság-érzetet, inkább hiányt.
A hittérítők pedig arrébbfáradhatnak, mivel engem egy büszke vega sem fog róla meggyőzni, hogy ez rossz dolog, ugyanis a nagyobb telepeken azért nevelik az állatokat, mert már eleve fogyasztási célra szánják őket.
Nyilván itt sem egy olyan ember van, aki maximum interneten látott csirkét, sose látta őket élőben, hogy milyen bájosak, mikor telesz*rnak egy udvart, a sárban fekszenek, stb. Ők olyan kis primitív élőlények, hogy fel sem fogják, mit tesz az ember velük... Ne hasonlítsunk már egy embergyilkosságot egy csirkevágáshoz.
A táplálékláncra szintén kitérnék, ugyanis az a legfontosabb tövény, ami mindenhol uralkodik, az ez, az ösztöné. Az erősebb megeszi a gyengébbet, ezáltal az előbbi fennmarad, fejlődik. Ez van. A cápa sem fog senkit se megkérdezni, hogy frankó-e, ha megeszi, NEM, sőt, filozofálgatni sem fog a szörföző mellett, hogy megtegye-e vagy sem. Ez a természet rendje, a tápláléklánc. Mitöbb, gumós zápfogunk van, tehát mindenevők vagyunk, nem növényevők.
Végezetül én is bedobom a legjobb érvet: a vitaminok, táplálékkiegészítők nem fogják pótolni a húsban található tápanyagokat, egyszerűen már leáll róluk a szervezet, és a mélyen tisztelt vegetáriánus felölti a szexi vízihullaszínt (van vega ismerős, aki iskolapéldája a beteges, elszíneződött vegetáriánus bőrszínnek), az izmai pedig szépen elgyengülnek, elsorvadnak a fehérjehiánytól.
De nem vagyok szakértő, viszont tegnap olvastam, hogy Da Vinci foglalkozott a témával és leírta, hogy már az ő idejében hogyan hatott a szervezetre a húshiány. De nyilván mai orvosok is állást foglaltak már ezügyben.

Ja, és szíve joga annak, aki azt hiszi, hogy a saját kárán megment két csirkét és egy malacot a pusztulástól, de majd talán rájön, és belátja, hogy végig saját maga alatt vágta a fát, és a saját szervezetét amortizálta le.
3 felhasználónak tetszik: Beyla, MadHatter, Pöttömke
2014. január 05. 11:58 #40
Dicci
Dicci
visszatérő vendég
 
Státusz"Lehet, hogy a tetted tulajdonképpen késleltette a folyamatot"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.02.12.
Hozzászólás: 360
Csatolások: 0
Azonosító: 169110
Offline offline
agybajos...ilyen erővel legyen fényevő! a növények is élőlények, igaz beszélni nem tudnak, de lehet ott rikoltoznak a konyhájában mikor megsüti őket (illetve mikor leszedik őket). Ezen az alapon ő még nagyobb sxggfej.
Amúgy nincs bajom a vega étkezéssel,sőt, sztem időnként kell is, de ez az ember már túlon túl kretén.
3 felhasználónak tetszik: Diala, Beyla, MadHatter
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Morrissey Morrissey 9756.