Starity

Sztárok, akik a vegetáriánus élet mellett döntöttek

10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. január 19. 21:50 #41
- törölt felhasználó -    
Én tényleg nem akarom megbántani a cikkírót, de minek odaírni, hogy xy az egészséges életmód mellett döntött, mert nem eszik húst? A hús mióta egészségtelen? Az ember egyik fő tápláléka, ráadásul fehérjeforrás. Nem csak a hamburgerhús létezik. És attól, mert valaki vega, nem biztos hogy egészséges, ugyanis a süteményt és társait töménytelen mennyiségben Ő is eheti. rolleyes.gif
6 felhasználónak tetszik: TheDanush, Alison Lerman, MadHatter, SpecialError, Diala, Szandi0820
2014. január 19. 21:52 #42
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9299
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Idézet (habibi @ 2014.01.19. 21:46)
@Jolie_77:
Te a Biblia szavait nem tartod mérvadónak, én a tiedet, ahogyan a véleményedben az elején is leírtad. 
Amitől igazán rosszul vagyok:ez, amit most te is csinálsz. Az életben nem fogsz engem te meggyőzni arról, hogy buli az, hogy nem eszel húst. Le mertem fogadni egyébként, hogy az én hozzászólásomra ugrani fogsz (így legyen ötösöm a lottón). 
A homoszexuálisokat illetően: nekem nincs bajom, sem a melegekkel, sem a vegetáriánusokkal - amíg el nem kezdenek engem traktálni a hülyeségükkel, miszerint ezek jó dolgok. Éljék a világukat, de hagyjanak a >hülye< dumájukkal. 
Ha te azért nem eszel húst, mert "szegény állatok", akkor >véleményem szerint< (az ÉN véleményem szerint, hogy értsd, nem minden ember úgy gondolkozik mint én) csak gratulálni tudok. Kíváncsi lennék, milyen orvos az, aki arra biztat, hogy ne egyél húst, mert anélkül is jól elvagy. Az emberi szervezetnek minden tápanyagra szüksége van, és hiába a tofu, ide- vagy oda, abban is van olyan anyag amit a szervezeted a húsból tud csak kinyerni. Elhiszem, hogy te hiper-szuper fitt vagy, de elképzelhető, hogyha húst ennél még ettől is fittebb lennél, nem gondolod?


Nekem édesmindegy, ki mit eszik, egyáltalán nem érdekel. Nem akarlak meggyőzni sem téged, sem mást, és gratulálok, hogy ekkora zseni vagy, hogy tudtad, hogy "ugrani fogok".
Fittebb a testmozgástól leszek, nem a hústól, amit életem legnagyobb részében ettem és amiben ki tudja manapság, milyen egyéb összetevők vannak.
2014. január 19. 21:53 #43
BoyfriendXDDDD
BoyfriendXDDDD
új tag
 
StátuszBlogok 4 ever!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.20.
Hozzászólás: 95
Csatolások: 0
Azonosító: 212135
Offline offline
Én is próbálom hanyagolni a húst, Mert....mert...nagyon szeretem Az állatokat... a fehérjét és a vast mashogy is Lehet pótolni.... De aki ízig- vérig vega ( semmilyen állati eredetit Nem eszik) Az elobb vagy utóbb a koporsoban végzi...
2014. január 19. 21:57 #44
- törölt felhasználó -    
Egész gusztusosak az ételekről készült képek. Amúgy nem értem, hogy miért van itt ez a vita. Van aki szereti a húst, van aki pedig nem. Mindenkinek más az ízlése.
2014. január 19. 22:04 #45
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Idézet
Mindenki tudja, hogy a vegetáriánus élet sokkal egészségesebb, mint az átlagos táplálkozás, hiszen a gyors ételek nagyban szennyezik szervezetünket.

Azért kíváncsi lennék, hogy a kedves cikkíró honnan szedte ezt az abszolút zöldséget. blink.gif Ismeri egyáltalán az esszenciális aminosavak, vagy az állati fehérjék fogalmát? Kezd bennem megérni az, hogy írjak egy cikket az aminosavakról. Komolyan. unsure.gif Iszonyat, hogy mekkora balgaságok kerülnek fel cikk formájában, amik szimplán csak butítják az embereket. Én sem vagyok sem vegán, sem vegetáriánus, mégsem eszem gyorskaját, vagyis csak nagyon ritkán. Múltkor döglődtem a Burger kinges kajától, úgyhogy egy időre az is pápá az étrendemből.

Idézet (LexiCobain @ 2014.01.19. 20:46)
Klassz ötlet volt összegyűjteni őket, legtöbbjükről nem is gondoltam volna, hogy vegák smileeee.gif Én támogatom amúgy ezt a dolgot, a vegák egészségesebbek, fittebbek és vékonyabbak, mint azok, akik húst is esznek.

Még mindig nem tudom elégszer kihangsúlyozni, hogy a vegák, vegetáriánusok NEM fittebbek és nem is egészségesebbek! Persze, hogy vékonyabbak, hiszen alig visznek be tápanyagot, így a szervezet a saját zsírraktárát emészti fel. Fittebb és egészségesebb akkor vagy, ha ARÁNYAIBAN fogyasztasz zöldséget, gyümölcsöt és húst, ja és néha mozogsz is mellette.

Idézet (Alison Lerman @ 2014.01.19. 21:32)
Persze, mindenki azt csinál amit akar, szíve joga eldönteni, de herótom van attól, hogy a vegák téríteni akarják az embereket a vegetáriánus életmódra. -.- Nem feltétlenül egészségesebb, vannak olyan vitaminokat tápanyagokat stb. amik miatt feltétlen szükséges a hús fogyasztása, pl. a vas! amik persze zöldségekben is megtalálhatóak, de elég hatalmas mennyiséget kell fogyasztani belőlük, hogy a szervezeted igényeinek megfeleljen. Persze nem azt mondom, hogy mindenki reggelire, ebédre vacsorára jó vastag steak-et egyen minden nap, mert nyilvánvalóan a töménytelen fogyasztás is egészségtelen, de a húsra az emberi szervezetnek szüksége van. És most arról is elkezdhetünk beszélgetni, amikor valaki az állatok védelme miatt választja ezt az életmódot, és csak azért sem vesz húst, mert az az élőlény meghalt és szenvedett. Egyáltalán nem vagyok érzéketlen, de ezek az állatok, a HASZONÁLLATOK, baromfik azért pusztulnak el, hogy minket tápláljanak, már több millió éve. Ráadásul ami meghalt, annak azzal tesszük a legjobbat, ha megesszük, mert ebben az állapotában ez a legjobb, amit tehetünk vele. A téma megint más a kétes eredetű termék, vagy a nem ellenőrzött tenyésztők és a kétes körülmények között, brutálisan legyilkolt állatok helyzetének eseteiben. Ráadásul ha még ennél a témánál maradunk és még mindig az állatok megölése bántja az érintetteket, akkor a hal...az számukra micsoda? Mert ő is ugyanúgy élőlény Akkor már megbukik ez az egész vegetáriánus dolog nem? 
Én kiskoromban megtanultam tyúkot vágni, boncolni és elkészíteni mamámmal, és egyáltalán nem úgy gondolok rá, hogy fúj ez de szörnyű, hanem mint egy adomány az állat részéről aki azért él, hogy megegyük. Ez megjegyzem, még mindig az én véleményem, senki sem köteles magára venni! wink.gif

Igaz, bár vasat igazából csak a vadhúsok, ún. vöröshúsok tartalmaznak (pl. marha, vaddisznó, őz, vadnyúl stb.). Aki vérszegény, annak ajánlatos sok vöröshúst ennie, mert a húsban a vas hemvasként van benne - ergó könnyebben tud felszívódni, mint például az, ami megtalálható a spenótban. A tyúkboncolásról annyit, hogy te vidéki csajszi vagy, akit a szülei nem védtek-óvtak mindentől. A nyakamat merném tenni arra, hogy ezek a sztárok és a fórumon lévő vegetáriánusok javarészt puccos városi embörkék, akik még közelről sem láttak tyúkot, kacsát, disznót vagy egyéb haszonállatot, nemhogy levágták volna, megpucolták volna és kizsigerelték volna. Amúgy a hozzászólásodért riszpekt! Leírtad minden gondolatomat ezzel kapcsolatban! meghajolo.gif

Amúgy mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit kíván a tányérjára kiszedni, de mint ahogyan említettem számtalanszor az előző cikkeknél, ne akarja bemagyarázni azt, hogy milyen egészséges, mert nem az. unsure.gif A megfelelően működő immunitás érdekében szükséges azok a bizonyos esszenciális aminosavak bevitele, ami tetszik vagy sem, de a húsokban találhatók meg.
5 felhasználónak tetszik: TheDanush, Diala, Alison Lerman, MadHatter, Szandi0820
2014. január 19. 22:10 #46
hellorl
hellorl
alksldjskd
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.06.21.
Hozzászólás: 1577
Csatolások: 82
Azonosító: 129677
Offline offline
Lemaradtam, mert már válaszoltak előttem arra, hogy aki vegetáriánus, az biztosan egészségesebb. A húsevés sem feltétlen arról szól, hogy csak gyorsétteremben fogyasztja valaki irtó egészségtelen formában. A szervezetnek szüksége van ugyanúgy a húsra, mint a többi ételre. Mondjuk ehhez annyira nem értek, ezt már előttem szebben leírták. biggrin.gif Gondolom ezt úgy, hogy gyakorlatilag én sem eszem húst, csupán tojást. Ez nálam nem divatból, vagy éppen az állatok sajnálatából ered, hanem egy babakori "adottság". Gyerek korom óta egyszerűen undorodom tőle. Na mindegy...biggrin.gif
2014. január 19. 22:11 #47
Psyché
Psyché
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.08.
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Offline offline
@Jolie_77:
A tofu amit eszel, is génmódosított. A víz (akár csapvíz, akár palackos) agyonmosott, vegyi szerekkel kezelt és manipulált folyadék - hiába hogy nem látod, vagy nem érzed rajta. A zöldség/gyümölcs, amit veszel, még zöld amikor pár kontinenssel arrébb leszedik, és eténgázzal befújják.
Akkor most hogy is vannak ezek az összetevők?

Fittebb leszel a testmozgástól, ebben igazad van - és még egy normál étrendből, amiből amúgy a hús nem szokott hiányozni.

Egyébként, egy szóval nem mondtam, hogy zseni vagyok, én sem vagyok tökéletes. Szimplán érdekesnek találtam, hogy a sok ellenszegülő komment közül pont az enyémet szúrtad ki. Meggyőzni pedig elhiszem hogy nem akarsz, de ha akarnál, se tudnál.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. január 19. 22:13 #48
Psyché
Psyché
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.08.
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Offline offline
@Beyla: Teljesen igazad van, ahogyan Alison Lerman-nak is. Leírtátok, amit én is próbálok megfogalmazni.
2 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, Beyla
2014. január 19. 22:20 #49
KocskyB
KocskyB
visszatérő vendég
 
Státuszaz élet fair, csak jól kell játszani
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.09.11.
Hozzászólás: 402
Csatolások: 0
Azonosító: 134645
Offline offline
szerintem a hús is lehet egészséges étel, ha jól készítjük el, és jó körettel fogyasztjuk.
Én pl nem tudom elképzelni az étkezésem hús nélkül, hiszen energia forrás, ráadásul növésben lévő szervezetként szükségem is van rá.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. január 19. 22:21 #50
- törölt felhasználó -    
Szal akkor a vegák halat azt esznek, mintha annak nem húsa lenne... (?)

Olyan furcsa ez a gondolkodás, vannak haszonállatok amelyeknek az a sorsuk hogy élelmiszer lesz belőlük pardon.gif Olyan álszent dolog mindent védeni, mintha nem lenne ennél nagyobb baj a világon.
2014. január 19. 22:25 #51
BonesLadyGaga
BonesLadyGaga
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.12.28.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 217691
Offline offline
Emily Deschanel is !! smileeee.gif
16 éves kora óta.
2014. január 19. 22:28 #52
Diala
Diala
Miss Objective
 
Státusz"Forgive your enemies, but never forget their names."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.27.
Hozzászólás: 2235
Csatolások: 0
Azonosító: 214153
Offline offline
Idézet (habibi @ 2014.01.19. 22:11)
Fittebb leszel a testmozgástól, ebben igazad van - és még egy normál étrendből, amiből amúgy a hús nem szokott hiányozni.

Engem ez a "fittebb egy vega"-teória elgondolkodtatott. Az előző vegetáriánusos és ehhez a cikkhez fűzött kommentek alapján lassan azt hiszem, egyesek komolyan vették a Scott Pilgrim című filmben Toddot. De közölnöm kell a szomorú valóságot: nem létezik vegaerő és nem vagy azáltal jobb a "húsevőknél", mert megvonod magatól a húst.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. január 19. 22:48 #53
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥
 
Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.12.03.
Hozzászólás: 4901
Csatolások: 0
Azonosító: 164721
Offline offline
Ezek a vegás cikkek, mindd annyira egyoldalúak....
Én eszek húst, de nem vetem meg azokat akik nem, bár sztem, nem élnek egésséges életmódot, csak bemagyarázzák maguknak. Ha a húsevés bűn lenne Isten nem teremtette volna meg a haszonállatot. Nem hinném, hogy sokan ssímogatják ottthon a sirkét vagy cserélik az almát, mint egy macskának. pardon.gif
2014. január 20. 00:03 #54
Nanny98
Nanny98
új tag
 
Státusz~I Believe in Sherlock Holmes <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.01.03.
Hozzászólás: 4
Csatolások: 0
Azonosító: 218431
Offline offline
Én felnézek Leona Lewis-re, Debby ryan-re és Ariana Grande-re és én is vegetáriános vagyok smileeee.gif Imádom őket smileeee.gif Persze még sok más sztárt is attól függetlenül hogy nem vegetáriámusok biggrin.gif
2014. január 20. 00:40 #55
Regina94
Regina94
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.19.
Hozzászólás: 199
Csatolások: 3
Azonosító: 127588
Offline offline
Ha valaki húst eszik nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy gyors kaját zabál..amúgy meg a húsban nagyon sok tápanyag megtalálható, ami a zöldségekben gyümölcsökben csak nagyon kis mennyiségben..nem biztos hogy egészségesebb a vegetáriánus életmód, de valakinek biztos ez vált be smileeee.gif
2014. január 20. 05:06 #56
brigi92fcb
brigi92fcb
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.02.08.
Hozzászólás: 468
Csatolások: 0
Azonosító: 119698
Offline offline
Én úgy tudtam, h Nina Dobrev megpróbált vegetáriánus lenni de 4hónap után nem bírta... De nem tom h most mi szerint él XD Az utolsó infóm nekem erről ez volt.
2014. január 20. 05:09 #57
brigi92fcb
brigi92fcb
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.02.08.
Hozzászólás: 468
Csatolások: 0
Azonosító: 119698
Offline offline
Én szerintem vegetáriánus 2 fajta ember lehet.. Aki nem szereti a húst és akinek olyan erős elvei vannak, h félre tudja tenni ha mégis szereti. Nálam esélytelen, h vegetáriánus legyek. Egyszerűen úgy szeretek enni és úgy szeretem a hús ételeket, h kizárt...
2014. január 20. 07:09 #58
Mitti
Mitti
wanheda
 
StátuszYo gonplei ste odon
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.25.
Hozzászólás: 992
Csatolások: 5
Azonosító: 200806
Offline offline
Szívesen lennék vegetáriánus, csak egy baj van: szeretem a húst tongue.gif
2014. január 20. 07:54 #59
belieber
belieber
Tumblr girl*
 
Státuszmy tumblr: http://semmisembiztoscsakavaltozas.tumblr.com/
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.18.
Hozzászólás: 2101
Csatolások: 18
Azonosító: 175940
Offline offline
kipróbálnám a vegetáriánus életét,csak az a baj,hogy nem nagyon szeretem a zöldséget...
2014. január 20. 08:12 #60
Senhora
Senhora
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.07.12.
Hozzászólás: 232
Csatolások: 0
Azonosító: 34504
Offline offline
Szerintem az a szánalmas, akinek van képe azt mondani, hogy bizonyos állatok azért vannak, hogy a tányéron végezzék!!! Undorító hozzáállás. Mert az ember minden felett áll igaz?
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!