Starity

!!! Adatlapok Szerkesztésének Szabályai !!!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2014. október 23. 00:23 #1
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
A régi adatlapok szerkesztésének szabályai topiknak az új topikja, ahol már csak a szabályokat találjátok meg.
Ide csak moderátorok írhatnak! Minden egyéb hozzászólás törölve lesz! beer.gif


Szabályok:

1. Az adatlaphoz tartozó kép mindig Fotósorozatos ARCkép / Portré legyen, és ne egész alakos, félalakos illetve félarcról készült képek. Amennyiben még aktív az illető akkor mindenképpen színes fotó kerüljön a lapjára.

2. Az adatlapon az Életrajz ne 3-4 mondatból álljon, illetve ne az adott sztár kedvenceinek a felsorolásából. Összefoglaló, egész mondatos életrajzok kellenek.

3. A webfordítók jó alapsegítséget nyújthatnak, de nem bemásolni kell a kiadott eredményt, hanem nyelvtanilag helyes mondatokban megfogalmazni az életrajzot.

4. A filmográfia és a diszkográfia rész értelemszerűen az adott sztár kiadott lemezeit illetve filmszerepeit tartalmazza.

5. Az adatlapok mindig legyenek aktuálisak. Azért ne tarts meg egy adatlapot, hogy más ne kaphassa meg, ha úgysem szerkeszted!

6. Egy felhasználó maximálisan 60 adatlapot birtokolhat. Ennyi ajánlott. Azonban ha valaki több lappal is elbír, frissíti folyamatosan, naprakészen, akkor nincs limit.

7. Amennyiben egy moderátor belenyúl az adatlapodba és megváltoztat valamit, azt okkal teszi. Ne állítsd vissza!

8. Amennyiben átveszel valakitől egy adatlapot, akkor szerkeszd! Amennyiben egy hónapig nem nyúltál hozzá az átvett adatlaphoz, akkor a szerkesztési jog átruházható.

9. Az adatlapokat legalább 6 havonta frissíteni kell. Amennyiben nem teszitek, akkor a szerkesztési jog átkerül máshoz.

10. Az inaktív szerkesztő, akkor számít inaktívnak, ha legalább 3 hónapja nem látogatta meg a fórumot. Ilyenkor lehet egy moderátornak jelezni, hogy igényt tartanál valamelyik lapjára.

11. KIEMELT TAGOK - ugyanúgy vonatkozik rájuk a szerkesztési kötelezettség. A kiemelt tagoknál több a türelmi idő - 9 hónap - de az adatlapjaikat szerkesztetlenség miatt szintén átkerülhetnek máshoz. (A KIEMELT TAGOK NEM A MODERÁTOROK)

12. Moderátorok szerkesztési ideje 12 hónap, DE lapjaik egyelőre nem kerülnek átadásra, de hamarosan erre is hozunk egy szabályt - addig türelem.

13. A már nem élő hírességek lapjainál kicsit türelmesebbek leszünk/vagyunk, hiszen róluk nem igen van/lesz mit frissíteni - így előfordulhat, hogy a 6 hónapja nem szerkesztett lap sem kerül átadásra, ha szépen ki van töltve és a szerkesztője is aktív.

14. Mielőtt bárki lapot kér, előbb a saját meglévő lapjait szedje rendbe, mert szúrópróbaszerűen fogjuk ellenőrizni kéréskor - ha sok a hiányosság akkor az új kért lap nem lesz átadva és így akár le is maradhatsz róla és más kapja meg.

15. Ha egy lap, még nem adható át, mert pl. nem telt le a 6 hónap, akkor kérd újra amikor lejár, mert nekünk képtelenség ennyi lapot fejben tartani már, hogy melyiket ki mikor kérte. Erre Ti figyeljetek a jövőben, mert 1-2 lapot mindenki fejben tud tartani ha szeretné megkapni.

15. Azok a lapok amik nincsenek rendesen frissítve, csak a kép cserélődik, de pl. az életrajzban az utolsó információk 2005 vagy 2007-ből valók - szintén átadásra kerülhetnek akkor is, ha nincs meg a 6 hónap szerkesztetlenség. (Természetesen a végleg visszavonult vagy már nem élő személyekre ez nem vonatkozik)
Ha valaki ilyen lapot kér, a szerkesztő kap egy üzenetet, hogy frissítse, ha 2-3 napon belül nincs változás, elveszti a lapot.

16. Hetente mindenki 3 lapot kérhet/vehet fel. Előre lefoglalni lapot nem lehet, akkor írjatok, ha már lejárt a szerkesztési határideje vagy ha a szerkesztője nem lépett be 3 hónapja.

17. Mindenféle külföldi X-factoros vagy egyéb tehetség kutatóban szereplőknek az első háromnak lehet majd lapja, illetve a többieknek akkor ha a verseny után saját dalt vagy klipet vagy lemezt készít - kivéve a táncosokat. Őket nem fogjuk jóváhagyni.

18. A jövőben nem lesz olyan, hogy elcseréled a lapot valakivel, de megkötöd a kezét, hogy nem cserélheti tovább, különben visszakéred. Senkinek sem fogjuk ilyen esetben visszaadni a lapot, ha elcserélted, lemondtál róla!!! KIVÉTELT KÉPEZ az olyan eset, amikor nem cseréled, hanem szívességből, barátságból, stb... átadott (NEM CSERÉLED, HANEM ÁTADOD, ODAADOD) valakinek a lapot, hogy szerkessze.

19. A különböző KOREAI, JAPÁN stb hírességek lapjainál sok a kavarodás.Sok a dupla, tripla lap, mert a nevüket vagy 6 féleképpen le lehet írni helyesen. Ezért aki ilyen lapot küld be az az adatlapon a sztár, vagy együttese, csapata honlapjához vagy az 'AMIT TUDNI KELL RÓLA' részbe MÁSOLJON BE EGY LINKET, AHOL ELLENŐRIZNI TUDJUK, hogy ki ő, milyen csapatban van, hogy írják pontosan a nevét, stb.
Aki enélkül küld be lapot AUTOMATIKUSAN TÖRLÉSRE FOG KERÜLNI. Illetve akkor is, ha a megadott linken NEM TALÁLHATÓAK MEG A SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK.

20. Törlésre kerülnek azok a beküldött lapok is, ahol már az 'AMIT TUDNI KELL RÓLA' rész is ÉRTELMETLEN VAGY WEBFORDÍTÓS, illetve szúrópróbaszerűen a lapokat beküldők MÁR MEGLÉVŐ LAPJAIT is ellenőrizzük, ahol hiányoznak az életrajzok, a film és/vagy diszkográfiák a lapokon - ott az újonnan beküldött lapot nem fogjuk elfogadni és törlésre kerülnek akkor is, ha nincs vele baj.

21. Aktív sztárok esetén a legrégebbi adat maximum 1 éves lehet. Azonban ha valakinél ettől régebbi adat szerepel, attól a lap elvehető, még akkor is, ha aznap "frissítette". Az elvehetőséget a moderátorok bírálják el az adatlapos topikban (ugyanis lehet még egyéb tényező is. Pl. az adatlap 1000 alatti, stb...)

22. A lejárt 1000 alatti lapok egyéb elbánásban részesülnek, mint a társaik. Starity_ezer_alatt profilra kerülnek, ahonnan különböző tevékenységek során szerezhetőek meg a lapok (pl. pályázat, vagy lapcsomag frissítési akció). Az itt megszerzett lapot minimum 3 hónapig meg kell tartani! Elcserélni addig nem lehet!
34 felhasználónak tetszik: Lizania, lucymharding, Seherezade1050, silenc, Selz1992, Shenayla, idone, kurrek, Darkness, imadomacsoki, Blaniic, FruFruChan, Lindsay019, AriG.Fan, Nina 10, sziv55, Lauruska9, Konvektor, LovelyBarbaraPalvin, Klauflau, TheDanush, Pocok2001, Violetta sztár2, cat32, Beyla, Misuzu86, Szandi0820, Sally Sparrow, LeerdammerGirl, selena gomez14, NiceandCute, duracell, An_d_a, Martina Stoessel21
2015. november 27. 09:35 #2
- törölt felhasználó -    
Szia! Sztár profilképét, illetve ,,évről-évre képét,, lehet cserélni?? --------Itt megadom, de itt nem lehet, akkor töröld?? Szedres Mariann profilképe: 1. a második egy most előkerült - Módos Gábor fotóművész képe 1995
1 felhasználónak tetszik: Beatrice Ve
2015. december 06. 12:29 #3
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Igen, de csak ha profilkép.Fél illetve egész alakos nem lehet. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Beatrice Ve
2016. október 14. 14:51 #4
- törölt felhasználó -    
Ha megcsinálom az évről évrét,az szerkesztésnek számít?
2016. október 14. 14:55 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Idézet (kittey @ 2016.10.14. 14:51)
Ha megcsinálom az évről évrét,az szerkesztésnek számít?


Azt nem nézi a rendszer, nem számít szerkesztésnek. A bio, a film- vagy discográfia, illetve az alapadatok módosítása számít csak. A profilkép cserét ugyan számítja a rendszer, de ha hónapokon keresztül csak ennyi történik egy adatlapon, holott lehetne mást is frissíteni rajta, akkor mi viszont nem számítjuk.
4 felhasználónak tetszik: idone, Juanita, Bessie, Szandi0820
2017. június 10. 11:20 #6
- törölt felhasználó -    
Kedves Moderátorok! meghajolo.gif
Egy sztár profilképénél számít, hogy hány éve készült? Ha igen, mennyi éves lehet az utolsó?
Előre is köszönöm a választ! meghajolo.gif
2017. június 10. 13:32 #7
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12094
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
Idézet (simplegirl. @ 2017.06.10. 11:20)
Kedves Moderátorok! meghajolo.gif 
Egy sztár profilképénél számít, hogy hány éve készült? Ha igen, mennyi éves lehet az utolsó?
Előre is köszönöm a választ! meghajolo.gif


Annyiban számít, hogy ne 10 évvel ezelőtti kép legyen. Aktív sztár esetében legyen mindig friss már ha van idei vagy tavalyi, de ha nem olyan aktív akkor persze lehet régebbi fotósorozatból, de 2-3 évnél régebbi ne legyen, ha megoldható. Illetve fontos a lent beidézett szabály betartása. biggrin.gif
Idézet (Bessie @ 2014.10.23. 00:23)

Szabályok:

1. Az adatlaphoz tartozó kép mindig Fotósorozatos ARCkép / Portré legyen, és ne egész alakos, félalakos illetve félarcról készült képek. Amennyiben még aktív az illető akkor mindenképpen színes fotó kerüljön a lapjára.
4 felhasználónak tetszik: duracell, Szandi0820, idone, LeerdammerGirl
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!