Nem tudom, hogy fogja-e még ezt a hozzászólást olvasni valaki, így közel egy évvel a sorozat lezárulta után, de nem baj, kiadom magamból.
Szerintem pont mostanában lesz 10 éve, hogy a könyveket olvastam, szóval eléggé az egész tinédzser koromat meghatározta a könyvsorozat, a filmnél is az első vetítések egyikén ültem, a sorozatot is a kezdetek óta néztem, az első évadnál még naprakészen. Visszaolvastam a 4!! évvel ezelőtt írt hozzászólásomat a sorozattal kapcsolatban, kicsit nevettem magamon, mennyire elfogult voltam a filmes karakterekkel, főleg Jamievel. A mai napig azt mondom, hogy ő a nagybetűs JACE, de így a sorozat közepére és végére Dom is tényleg csak egy hajszállal van lemaradva tőle. Most vettem rá amúgy magam igen, hogy befejezzem a sorozatot, mert amikor meghallottam, hogy véget ér, az agyam pánikmódra kapcsolt, és tudatosan halogattam, mert nem akartam, hogy véget érjen.
Szerintem mind történetben, mind a látványban, mind a színészi alakításban, karakterek közötti kémiában, (nem tudom ez utóbbi, hogy lehetséges) de fejlődtek! Méghozzá egészen sokat! Enyhítve fájdalmamat visszapörgettem Netflixen az első évad epizódjain, hangosan felsírtam a frissen felfedezett nyitó-záró jelenetes "You can see me?" mondaton, és konstatáltam, hogy mennyire kis kezdetleges volt az első pár rész, és mennyivel jobban mutat minden az új évadokban. Véleményem szerint akkor is, ha nem igazán ragaszkodtak a könyvbeli eseményekhez, ez a sorozat egy nagyon izgalmas, és szórakoztató, és nekem speciel egy újranézős is. Ruelle és Fleurie fantasztikus zenéit pedig nem kell sokáig ragoznom, mesteri, ahogy körbefogta az egész sorozatot, a csodálatos szerzeményeivel. De természetesen nem csak az ő számai, minden dalválasztást nagyon eltaláltak a jelenetekhez.
És, hogy egy kicsit felülbíráljam a 4 évvel ezelőtt írt kommentjeimet, újra elmondom, hogy Dom jó Jace, bazi elfogult lehettem, elég szigorú voltam a karakterekkel, bár már akkor is aláírtam, hogy a sorozat castingja összességében ütősebb lett, mint a filmben, de igazából a második évadtól azt mondom, hogy már senkiben sem találtam kivetni valót. Fejlődtek a színészek, főleg Kate McNamara, és Matt Daddario. Nem bántani akarom, de utóbbi, ha kicsit jobban artikulálna, sokkal érthetőbbek lennének a mondatai, és nem tűnne mindig unottnak, akkor sem, ha pl Magnushoz beszél.
De őt is kedvelem. Simon, Izzy, Maya, Valentine, mindenki a szívemhez nőtt. Jaj, nagyon fog hiányozni ez a sorozat, eléggé megvisel a hiánya, nem is tudom, hogy mi fogja tudni pótolni az általa keltett űrt.
Egyben értékelve a 3 évadot, szórakoztatás, izgalom, karakterek, zenék, történetet tekintve, kicsit elfogultan, de nekem ez egy 10/10!
Na megyek, szomorkodok még egy kicsit, siratom, hogy vége lett, és újraolvasom a könyveket.