Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahús fesztivál ellen

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. június 21. 21:37 #41
Berrybaba
Berrybaba
visszatérő vendég
 
StátuszI'm a goddamn mermaid.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.03.25.
Hozzászólás: 470
Csatolások: 3
Azonosító: 91292
Offline offline
"embertelenül vannak tartva..." mert a vágóhídi állatok nincsenek. áhh... tudom, hogy nagyon sok ember számára elképzelhetetlen a húsfogyasztás (akár csirke, marha) nélküli élet, de azok miért háborognak, akik miután kifejezték nemtetszésüket a kutyahúsfogyasztással kapcsolatban, elmennek egy étterembe, és bedobnak egy sztéket?! a vágóhídi állat, és kisboci meg kisbárány élete mitől értéktelenebb mint egy kutyáé? miben különbözik egy disznóvágás? csak mert az tradicionális, attól még nem lesz jobb. az ember évszázadok óta sportot űz abból, hogy kegyetlenkedik az állatokkal, mert ez "tradicionális". az is az, hogy a nők el vannak nyomva, a feketék rabszolgák... stbstb. haladni kell a korral és felnőni emberi mivoltunkhoz, ha már olyan okosnak hisszük magunkat.
4 felhasználónak tetszik: Wyrd, Jolie_77, Phaedra, Elody
2015. június 21. 21:40 #42
vamphanna
vamphanna
vámpircsaj ;)
 
StátuszMinden,ami vámpir es misztikum.:)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.12.09.
Hozzászólás: 2341
Csatolások: 1
Azonosító: 165036
Offline offline
Szurnyu hogy egyesek ilyet muvelnek,azokkal a szerencsetlen,artatlan allatokkal.Veluk kene ezt muvelni(es nem a megevesukrol beszelek).
2015. június 21. 21:44 #43
Hazel
Hazel
visszatérő vendég
 
StátuszSok a levél, de egy a fa. -A zöld urai-
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.01.14.
Hozzászólás: 477
Csatolások: 32
Azonosító: 167208
Offline offline
A legdurvább az egészben, hogy ellopják mások kutyáját. Szegények sad.gif
2015. június 21. 21:48 #44
Reni005
Reni005
❤️
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.27.
Hozzászólás: 3035
Csatolások: 62
Azonosító: 204641
Offline offline
Undorító ohmy.gif
rohadna meg az aki ezt kitalálta
2015. június 21. 21:51 #45
- törölt felhasználó -    
Szörnyű, hogy ilyen emberek léteznek. Kimondhatatlanul sajnálom azokat a kutyákat, bár akik elrabolják őket valószínűleg soha nem fogják ugyanazt a fájdalmat érezni mint azok az ebek. Undorító.
2015. június 21. 21:56 #46
Lejlus
Lejlus
 
StátuszAkard jobban,mint amennyire félsz tőle.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.12.30.
Hozzászólás: 2565
Csatolások: 0
Azonosító: 217999
Offline offline
Uramisten......Nem tudtam mikor lattam az Instagramon hogy ezt csinaljak...Gratulalok emberek de tenyleg.Ennyi erovel egyetek embereket ha mar a legjobb baratotokat megkinozzatok! Hogy juthat eszebe ez barkinek is?! Undorito.
2015. június 21. 21:56 #47
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼
 
StátuszHold The Door
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 15.05.08.
Hozzászólás: 1244
Csatolások: 96
Azonosító: 243591
Offline offline
Bírom, hogy ez a sok agymosott mindenevő hogy ki van akadva, úristen, szerencsétlen kutyák. Igen, én is nagyon sajnálom őket.
DE!
Most megpróbálom kívülállóként szemlélni a dolgokat.
Azt nem vesszük figyelembe, hogy mekkora nagy mocskos hazugságban élünk. Elszopjuk szépen kis fagylaltunkat a nagy nyári hőségben, reggelire rántottát készítünk bolti tojásból, drága sminkekre költünk... mit sem sejtve.
Ez elsősorban azoknak szól, akiket most oly' rosszul érintett ez a tömegmészárlás.
Az nem számít, amikor megvesszük a tojást a boltból, azzal fiatal tyúkicák szenvedését támogatjuk? Akik életükön át ketrecbe vannak rekesztve, csak azért, hogy te egy jó tükörtojást befalj. Nekik a csőrük hegyét levágják, hogy ne tudják egymást összemarni a nagy sokkban, amit átélnek.
És mit is kezd a kiskakasokkal az ipar? Ők feleslegesek számukra. Futószalagra helyezik őket, egyenesen a darálóba. Megszületnek, meghalnak. Elgázosítják őket, vagy zsákokba dobálják, hogy agyonnyomják egymást.
Az sem számít, hogy a világot figyelmen kívül hagyva megesszük joghurtunkat a tévé előtt, nem is sejtve, hogy ennek miféle ára van. Először is; ismerünk olyan állatfajt, ami megerőszakol egy másik fajt, méghozzá úgy, hogy méhébe egy csővel ondót fecskendez? Nem.
Miután a magzat kifejlődött, a borjút elveszik anyjától. De nem könnyedén ám; a tehénanya nagy erővel küzd azért, hogy a borját magánál tartsa. Benne van az anyai ösztön.
Ha hím a borjú, helyben fejbe lövik, vagy elszállítják, és bezárják egy fénymentes helyre. Belőle lesz a finom borjúhús.
Ha nőstény, ugyan ez a sors vár rá.
Ezt minden évben megismétlik.
Közben a tehén egy kis helyre be van tömörítve, néha saját ürülékében, és minden nap gép van tőgyeire csatlakoztatva. A gépnek nem számít, hogy a tehénnek mikor fáj a dolog, és mikor nem. Az akkor szív, amikor szívnia kell, és mindent. Az USA-ban fel van tüntetve a tejben maximálisan elfogadható genny százaléka. Igen. Nyami.
És ott vannak ugye a mészárházak. Amikor mondjuk karácsonyi étkezésnél az asztalnál ülünk, néha bele se gondolunk, hogy mi is található az asztalunkon. Megcsonkított tetemek.
Szép és finom a "husi", de csak nekünk. Arról említést sem teszünk, hogy az valaha élt, mozgott, szenvedett, vérzett. A sertés"farmon" a malacokat megcsonkítják. Farkukat, heréiket levágják. Pár hónapos korukban a torkukat metszik és végignézik, amint felkötve próbálnak menekülni a halál karmai elől - bár már reménytelenül.
Vagy amikor elmegyünk a kozmetikai boltokba, és sminket veszünk. Valamelyikünknek fogalma sincs, hogy ezért nyuszik/ patkányok égtek meg, vakultak meg, csonkultak meg, lyukadtak ki élve.
Vagy amikor szőrmés/ gyapjús árucikket veszünk. Egy gyapjúfarmon dolgozó a meg"nyírt" birkák száma után kap keresetet. Ezáltal általánosságban minél gyorsabban kell végezniük a munkájukat. Viszont egy birka nem mindig adja át magát, hogy tessék, itt vagyok, tépj meg, nyírj le. Avagy egy megoldás létezik: az erőszak. Ezáltal a megvásárolt gyapjúhoz általában vér tapad. A szőrmefarmokon pedig vagy elgázosítják az emlősállatokat, pl: rókákat, csincsillákat, mosómedvéket, vagy élve megnyúzzák őket. Ugyan ez egy angorafarmon, csak az nyuszikkal történik.
Igen, ezek vagyunk mi, emberek. Mocsokban élünk, hazugságban. Arról nem is beszélve, hogy vízfogyasztásunk 70 %-a erre a felesleges pusztításra megy el? Az miért nem említi meg a média, hogy a mai napon kb. 20000 gyermek halt éhen, mert a növényi fehérjét és a sok vizet a meggyilkolt állatokkal fogyasztatjuk el?
De van kiút: a vegán életmód.
Személy szerint: vannak, akiknek elnézem, ha mindenevők, valakiknek el kell nézzem, de többeknek nem. Ugyanis itt nem csak róluk van szó, hanem ártatlan lelkekről, szenvedésről, kihasználásról, és vérről.
Ha pedig a vegán életmód nem egészséges: akkor miért van az, hogy bélrendszerünk sokkal hosszabb, mint egy mindenevő állaté? Mondjuk egy medvéé, vagy sertésé? Miért nincsenek hatalmas szemfogaink, nagy karmaink, négy lábunk? -amikkel rohamgyorsan vagyunk képesek futni? Egy kisgyerek miért nem próbája megenni az arra tévedő vadállatot? Talán mert nincsenek húsevő-ösztönei? Miért nem megyünk ki mindannyian, és vadászunk le egy őzt a nem létező karmainkkal és szemfogainkkal? Akinek majd később nyersen, természetes módon megesszük húsát... ráadásul válogatás nélkül? Miért vannak vegán élsportolók, vegán testépítők, és a világon az egyik legtovább élt ember miért volt pont vegetáriánus? Miért sokkal kisebb a vegánok között a szívroham, a csontritkulás, az érrendszeri betegségek, a rák, a vesebetegségek aránya? Miért makkegészségesek a vegán gyerekek? Miért győzte le számtalan ember nyers vegán életmóddal a végstádiumban lévő rákot?
Valószínű, hogy könnyebb azt mondani, hogy a "szervezetnek kell a hús", meg hogy "csak a tejben van calcium". Mert ismerjük be; gyengék vagyunk. Könnyebb a családi vacsoránál génmódosított tetemet enni. Könnyebb megenni a nyári nagy-melegben a fagyinkat. Könnyebb összedobni reggel a rántottánkat, mert az finom. mellesleg ezek az emberek véleményem szerint gyengék Pedig föntebb vannak ám ellenérvek.
Ennek az ideje már rég lejártnak kéne, hogy legyen. Az ENSZ is megmondta: csak a vegán életmóddal menthetjük meg Földünket.
4 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Wyrd, sziv55, Elody
2015. június 21. 22:08 #48
- törölt felhasználó -    
Ez màr tul sok.... Hogy lehetnek ilyenek az emberek?????? BETEGEK!!!!!!!!!!!!!!
2015. június 21. 22:11 #49
BlackWidow
BlackWidow
új tag
 
StátuszI'm not a murderer. I'm a killer.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.05.06.
Hozzászólás: 53
Csatolások: 0
Azonosító: 243502
Offline offline
Egy valamiben egyezzünk meg, az ember egy ragadozó, már pedig csúcsragadozó és szüksége van a húsra.. Ez a természet rendje. Az viszont nem az, hogy kutyákat fogyasszunk. Régen én is vega voltam, de rájöttem, hogy ezzel csak a szervezetem sanyargatom, mert ez neki nem normális. Ettől eltekintve én is a rossz állattartás ellen vagyok.. Mert az nem állapot, hogy az állatokat, mint holmi tárgyakat tároljunk. Ez az én személyes véleményem.
2015. június 21. 22:12 #50
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼
 
StátuszHold The Door
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 15.05.08.
Hozzászólás: 1244
Csatolások: 96
Azonosító: 243591
Offline offline
Idézet (BlackWidow @ 2015.06.21. 22:11)
Egy valamiben egyezzünk meg, az ember egy ragadozó, már pedig csúcsragadozó és szüksége van a húsra.. Ez a természet rendje. Az viszont nem az, hogy kutyákat fogyasszunk. Régen én is vega voltam, de rájöttem, hogy ezzel csak a szervezetem sanyargatom, mert ez neki nem normális. Ettől eltekintve én is a rossz állattartás ellen vagyok.. Mert az nem állapot, hogy az állatokat, mint holmi tárgyakat tároljunk. Ez az én személyes véleményem.

110.gif cow.gif crazy.gif
3 felhasználónak tetszik: Wyrd, Jolie_77, Elody
2015. június 21. 22:16 #51
- törölt felhasználó -    
Undorító miket művelnek az emberek....
2015. június 21. 22:17 #52
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9299
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Idézet (BlackWidow @ 2015.06.21. 22:11)
Egy valamiben egyezzünk meg, az ember egy ragadozó, már pedig csúcsragadozó és szüksége van a húsra.. Ez a természet rendje. Az viszont nem az, hogy kutyákat fogyasszunk. Régen én is vega voltam, de rájöttem, hogy ezzel csak a szervezetem sanyargatom, mert ez neki nem normális. Ettől eltekintve én is a rossz állattartás ellen vagyok.. Mert az nem állapot, hogy az állatokat, mint holmi tárgyakat tároljunk. Ez az én személyes véleményem.


Legfeljebb akkor, ha van nála egy vadászkés-készlet, golyószóró vagy valamilyen fegyver. Eszköz nélkül még a körmét sem tudja levágni.
4 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra, baisée, Elody
2015. június 21. 22:24 #53
Ramadaa
Ramadaa
láthatatlan †
 
Státusz'Ameddig van fény, addig van remény. ' - Poe Dameron
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.14.
Hozzászólás: 2383
Csatolások: 307
Azonosító: 229455
Offline offline
Diszkóhúst és sonkát eszek csak. Kutyákat békén lehet hagyni.
Ez a hülyeség is biztos Kínából jött.
2015. június 21. 22:26 #54
Rory gilmore 12
Rory gilmore 12
Supportive
 
StátuszTry to Choose love every single day
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.03.22.
Hozzászólás: 4430
Csatolások: 35
Azonosító: 223039
Offline offline
Úr isten erre nem tudok mit mondani..csak azt,hogy szörnyű..ez a mai világ emberek és még sok minden..
2015. június 21. 22:32 #55
Réka18
Réka18
új tag
 
Státusz"I could die in this moment"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.11.03.
Hozzászólás: 76
Csatolások: 2
Azonosító: 214694
Offline offline
Mi a??? Na, erre komolyan nincs szó! Eddigis tudtam, hogy az ember tud igazán kegyetlen lenni, de ez mi a..... Ez az emberiség legalja!Szánalmas segg arcú dolog azt az állatot leöldösni röhögve, aki talán az egyetlen ebben a világban és tiszta szívéből szereti a gazdáját, feltétlen bizalommal. És EZT kapják ők? Azt, hogy azok az emberek akikben ők a megmementőt s az igaz barátjukat látják egyszerűen kegyetlenül szét szedjék őket? Micsoda kínokat élhetnek át? És az az utolsó képük, hogy emberek röhögve kamerázzák a haláluk? Mit tettek, hogy ezt csinálják velük? Oké, tudom,hogy a húsa miatt, meg, hogy egyes baromfik is eszméltelen körülmények között vannak, de tudjátok ott mi a külömség? Az, hogy ott a nem videózzák le röhögcsélve a kínszenvedéses halálukat! Kegyetlen! Kutyák helyett inkább magukat kínozzák és vegyék fel röhögve az ember halálát! De jaj az milyen kegyetlen! Persze, az ember élete fontosabb mindennél,mi? Nah, persze! Az ember élete pont ugyan annyira fontos mint egy kutyáé! És igen, én nagyon kiakadtam rád kína! Rád is Obama, ne hidd, hogy jó fej vagy amiért 100ezret kell össze gyűjteni! Köcsögök! És igen kicsit elszaladt velem a ló, de hagyjuk. Kész vége! Ki dühöngtem magam az elkövenkezendő két óráig...
2015. június 21. 22:37 #56
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9299
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Idézet (Réka18 @ 2015.06.21. 22:32)
Mi a??? Na, erre komolyan nincs szó! Eddigis tudtam, hogy az ember tud igazán kegyetlen lenni, de ez mi a..... Ez az emberiség legalja!Szánalmas segg arcú dolog azt az állatot leöldösni röhögve, aki talán az egyetlen ebben a világban és tiszta szívéből szereti a gazdáját, feltétlen bizalommal. És EZT kapják ők? Azt, hogy azok az emberek akikben ők a megmementőt s az igaz barátjukat látják egyszerűen kegyetlenül szét szedjék őket? Micsoda kínokat élhetnek át? És az az utolsó képük, hogy emberek röhögve kamerázzák a haláluk? Mit tettek, hogy ezt csinálják velük? Oké, tudom,hogy a húsa miatt, meg, hogy egyes baromfik is eszméltelen körülmények között vannak, de tudjátok ott mi a külömség? Az, hogy ott a nem videózzák le röhögcsélve a kínszenvedéses halálukat!


Csak azért, mert te nem láttál ilyen videót, az nem jelenti azt, hogy nincs is. Nem egy ember (?) tett már fel olyan videót Facebookra, amelyen állatokkal kegyetlenkedik vagy a vadásztrófeája mellett pózolgat, mint valami hatalmas hős. Szép fehér legények, akik ettől érzik magukat olyan macsónak, bezzeg fegyver nélkül egy lépést nem mernének tenni.
3 felhasználónak tetszik: Phaedra, Wyrd, sziv55
2015. június 21. 22:43 #57
Hayame
Hayame
Angel of music ♫
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.02.
Hozzászólás: 1160
Csatolások: 65
Azonosító: 211122
Offline offline
Idézet (Wyrd @ 2015.06.21. 20:12)
Pff, mondják ezt úgy, hogy hasonlóképpen leölt állatokat esznek. wtf.gif Már nem azért, de egy kutya és egy csirke között mi a különbség? Ja, hogy kutyát sokan tartanak háziállatként... Csakhogy a haszonállatok is élőlények ám, ugyanolyan, mintha egy kutyát ölnének le. De sokan nem látják ezt, mert a milyen jó dolog egy vasárnapi ebédnél pörköltet zabálni kétpofára. ja, nem. Amíg ez a fene nagy állatvédelem nem kerül ki az internet ,,falain" kívülre, és amíg nem csak a háziállatok megmentésére irányul a figyelem, sok értelme nincs a  hűmekkoraállatvédővagyoknézzetekrám pattogásnak.
Ja, nem, nem bánnak így, dehogy.

Szerintem is unsure.gif , ennyi erővel a csirkét sem kéne megenni blink.gif ...
2015. június 21. 22:43 #58
Konvektor
Konvektor
hálni jár belém az életkedv
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.12.03.
Hozzászólás: 1802
Csatolások: 3520
Azonosító: 236767
Offline offline
És akkor jöttem megtörni a jeget!
Miért, naponta nem milliós számban vágnak csirkét, disznót, tehenet... stb.? De. Azoknak nem szerveznek kampányt? Csak azért mert most teszem azt, kutyákat vágnak, miben másabb? És ha valakinek a gyöngytyúk a háziállata, vagy élethűbb szituációt mondjak, nyúl? Annak nem kell? A kutya is ugyanannyira állat mint a nyúl. Most itt nagyon beidegződött az emberekben, hogy a haszonállat nem állat..
Én nem ellenzem a fesztivált.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. június 21. 22:45 #59
Nina Dobrev Fan
Nina Dobrev Fan
 
StátuszTake my breath away And make it last forever
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 705
Csatolások: 0
Azonosító: 158625
Offline offline
Nem vagyok egy átkozódó típus de kívánom minden olyan embernek aki ezt műveli az állatokkal hogy a legszörnyűbb kínokat élje át. Megérdemli minden állatkínzó! Gyűlölöm hogy 2015-ben is ennyi hülye maradi, barom él a földön!
2015. június 21. 22:50 #60
Diala
Diala
Miss Objective
 
Státusz"Forgive your enemies, but never forget their names."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.27.
Hozzászólás: 2235
Csatolások: 0
Azonosító: 214153
Offline offline
Értem én, hogy Kínában ez ínyencség, különleges kaja, de nekem a gyomrom fordul fel már a gondolatától is, hogy ezeket az intelligens állatokat leölik, és megeszik. Egyszerűen, ha belenéz az ember egy kutya szemébe, látni lehet, hogy egy intelligens, gondolkodó állat, amely képes érzelmi kapcsolatot kialakítani a gazdájával, és nem csak az ösztöneitől vezérelve cselekszik.

A vegán életmód körül kialakuló eszmecseréhez meg annyit fűznék hozzá, hogy lehet, rossz ember vagyok, de ha nem eszek húst, nekem hiányérzetem támad. Nincs jóllakottságérzetem, hanem érezhetően hiányolom az étrendemből. Én azt az elvet vallom, hogy nem véletlen van gumós zápfogunk (mindenevő) a redős helyett (növényevő), és nem véletlen, hogy nem kérődzünk marha módjára, és van rendes gyomrunk a négykamrájú, összetett helyett.
Kellenek a húsban, az állati eredetű termékekben található tápanyagok, amit - bármilyen fejlett is a tudomány, - nem lehet máshogy helyettesíteni, ugyanis a vitaminok és egyéb, mesterségesen előállított étrendkiegészítők nem tartalmazzák azokat ugyanolyan arányban, hatásfokban.
Az egy dolog, hogy az emberek nagyrésze nem megfelelő arányban fogyasztja az alapvető tápanyagokat, és ezért alakulnak ki különböző betegségek (például a zsírok túlzott fogyasztása miatt szív- és érrendszeri betegségek), de nem lehet mindent a húsra fogni, ugyanis nagyrészt maga a helytelen étkezés idézi elő a különböző betegségeket.
Lehet hús mellett is kiegyensúlyozottan, egészségesen étkezni, és az is a legmegfelelőbb az emberi szervezet számára!
Az állatok megöléséről pedig annyit, hogy van egy piramis, ami megmagyarázza, miért ölünk le más állatokat a saját boldogulásunkért: tápláléklánc. Erősebb megeszi a gyengébbet, hogy fennmaradhasson, ez az élet rendje. Ne higgyük már, hogy nem így működik a földi élet, mikor a cápa sem gondolkodik el rajta, hogy megegye-e a szörföst vagy sem. Erősebb, képes az akaratát érvényesíteni a kisebbel szemben, és így marad fent.
Nálunk, embereknél is vannak nagyobb ragadozók, amik minket is szívfájdalom nélkül elpusztítanak...

Ha meg sarkítani akarok, a növény is élőlény, lélegzik, van anyagcseréje, szaporodik, mégis elfogyasztjuk. Akkor most hogy? Csak mert nincs szeme, az már más kategória?
Akkor ne együnk semmit?
4 felhasználónak tetszik: Beyla, sziv55, Bátor Ventillátor, frigónyuszi
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!