Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahús fesztivál ellen

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. június 21. 22:52 #61
ariana grande14
ariana grande14
tattooed girl
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.02.
Hozzászólás: 1803
Csatolások: 104
Azonosító: 228631
Offline offline
Úramisten...ki képes apró ketrecekbe zárni a kutyákat, meggyilkolni majd megenni a kutyákat?! Ez már állatkínzás. Nem hiszem el, hogy vannak ilyen elmebetegek. Persze Kínán én nem lepődöm meg, mindig is utáltam Kínát, de ezzel messzire mennek. Oké..lehet hogy mi eszünk disznót, csirkét, marhát..na de hogy kutyákat megenni?! Hiszen a kutyák az ember legjobb barátai. És büszke vagyok a sztárokra akik kampányolnak ez ellen. Én komolyan mondom sírva olvastam el ezt a cikket..
2015. június 21. 22:57 #62
Zuchinii9
Zuchinii9
 
StátuszAz élet túl hosszú ahhoz, hogy kimondjuk, amire gondolunk. (~Doctor House)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.26.
Hozzászólás: 662
Csatolások: 15
Azonosító: 194713
Offline offline
Kedves Phaedra! Látom, egy igazi vegánnal találkoztam. Egy csomó "érvet" leírtál, melyek szerint a vegán életmód az egyedüli megoldás az emberiség globális pusztulása ellen. Mert az embernek nincsen szüksége húsra. WTF? Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ez a mai jóléti társadalom egyik új hóbortja. Néhány száz éve az emberek ezrei haltak meg éhínségben, mert nem volt más fehérjeforrásuk, mint a hús - az pedig borzasztó drága volt, csak a leggazdagabbak tudták megengedni maguknak a mindennapos húsevést. A szegények örülhettek, ha heti - vagy mit is beszélek! havi - párszor húshoz jutottak. Vagy menjünk vissza még későbbre, az őskorba. Az ősember mit csinált? A "nagy karmaival", "szemfogaival" és mit is írtál még? Ja igen. A felegyenesedés miatt immár négy helyett két lábunkkal HÚSRA vadásztunk. Mammut, szarvas, medve... hasonlók. Azután felfedeztük a növénytermesztést, letelepedtünk, de húst továbbra is ettünk. A növénytermesztés csak egyfajta biztos táplálékforrást jelentett. A "karmaink és szemfogaink" visszafejlődtek, mert már nem volt szükség rájuk, CIVILIZÁLÓDTUNK. De az ösztöneinket nem lehet "kiirtani", azok még ma is ott élnek bennünk, csak a társadalmi normák felülírják őket. Ha - elméletben!!! - kiraksz egy gyereket mondjuk New York kellős közepén, meg egy másikat valahol az Amasonas-medencében, és egy év múlva megnézed, mi lett velük, azt tapasztalod, hogy a new york-i valószínűleg nem kezd el galambokra vadászni, mert látja a többi embertől, hogy éttermekben eszik, és ő is utánozni kezdi őket, elnyomva az ösztöneit; míg az őserdei gyerek lándzsával hadonászva szerzi magának a táplálékát. Hogy honnan tudta, hogy ezt kell tennie, ha egyszer senkivel sem találkozott az esőerdőben? Ösztönök.
De elkanyarodtunk a tárgytól. Tehát. Az emberben ott van a húsevés ösztöne, de a jóléti társadalom mindig kitalál valamit, hogy ne unatkozzunk. Pl. pár éve a koleszterinszint mértéke. Vagy a vaj vs. margarin. Csak a tudatlan emberekből kisajtolni vágyott pénz mozgatta megtévesztési akciók. A vegán, vegatáriánus, paleo, stb. étrend is erről szól. Ki akarna vegán-szakácskönyvet, köménymaglisztet, vagy hasonlókat vásárolni? Csak az előbb felsorolt étrendűek. De ez csak egy szempont.
Említetted még, hogy milyen betegségek - rák, érrendszeri betegségek, stb. - érintik a normális étrendű embereket. Nem tudom, ezt mire alapoztad. Tudomásom szerint azok szenvednek nagy számban ilyenekben, akik egészségtelenül táplálkoznak (gyorséttermi kaja, üdítők!), és főleg akik keveset mozognak. Ennek semmi köze a vega étrendhez.
Tudom, hogy szerintetek a húst, halat meg ilyeneket más fehérjeforrásokkal helyettesítitek. Most őszintén, ha elméletileg helyes is: jobb a fehérjét számolgatni, szóját enni szójával meg mindenféle zölddel ahelyett, hogy egy nyomorul HÁZI, OTTHONI, HELYBEN TERMELT, BIO HÚST MEGENNÉTEK?! Most komolyan! Nem kell megennetek a génkezelt, gyárilag előállított termékeket, mert én sem teszem! És nem vagyok vega! A helybeli termelőktől származó ételek sokszor drágábbak, de nem nagyüzemiek. Amit te leírtál, az borzalmas, tudom, ezért nem is eszem olyat, csak ha nincs más - de a helyi csirkehúst például miért ne lehetne megenni? Nem hiszem, hogy olyan szívtelen körülmények között tartaná a nagypapa a tyúkjait, hogy tojjanak még többet! Nem. Ez is hülyeség. Ennyit erről.

És hogy a jülini fesztiválról is szóljak pár szót. Embertelen. Oké. Brutális. Oké. Európai embereknek felfoghatatlan. Oké. De náluk ez lehet, hogy tradíció. És hogy jövünk mi ahhoz, hogy megváltoztassuk egy másik nép szokásait? Mi legyilkoljuk a disznót, ők a kutyát. Lényegében egyforma. És tudom, hogy szívtelenül hangzik, de ezért tartják őket. És az, amit a cikkben írtak, hogy a gazdijuktól szakítják el a kedvenceiket, az (is) hülyeség. Vigyázzanak rá jobban. Akkor nem eszik meg őket holmi fesztiválozó gyilkosok.
3 felhasználónak tetszik: Beyla, Bátor Ventillátor, frigónyuszi
2015. június 21. 22:58 #63
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9299
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Idézet (Diala @ 2015.06.21. 22:50)
Értem én, hogy Kínában ez ínyencség, különleges kaja, de nekem a gyomrom fordul fel már a gondolatától is, hogy ezeket az intelligens állatokat leölik, és megeszik. Egyszerűen, ha belenéz az ember egy kutya szemébe, látni lehet, hogy egy intelligens, gondolkodó állat, amely képes érzelmi kapcsolatot kialakítani a gazdájával, és nem csak az ösztöneitől vezérelve cselekszik.
A vegán életmód körül kialakuló eszmecseréhez meg annyit fűznék hozzá, hogy lehet, rossz ember vagyok, de ha nem eszek húst, nekem hiányérzetem támad. Nincs jóllakottságérzetem, hanem érezhetően hiányolom az étrendemből. Én azt az elvet vallom, hogy nem véletlen van gumós zápfogunk (mindenevő) a redős helyett (növényevő), és nem véletlen, hogy nem kérődzünk marha módjára, és van rendes gyomrunk a négykamrájú, összetett helyett. 
Kellenek a húsban, az állati eredetű termékekben található tápanyagok, amit - bármilyen fejlett is a tudomány, - nem lehet máshogy helyettesíteni, ugyanis a vitaminok és egyéb, mesterségesen előállított étrendkiegészítők nem tartalmazzák azokat ugyanolyan arányban, hatásfokban. 
Az egy dolog, hogy az emberek nagyrésze nem megfelelő arányban fogyasztja az alapvető tápanyagokat, és ezért alakulnak ki különböző betegségek (például a zsírok túlzott fogyasztása miatt szív- és érrendszeri betegségek), de nem lehet mindent a húsra fogni, ugyanis nagyrészt maga a helytelen étkezés idézi elő a különböző betegségeket.
Lehet hús mellett is kiegyensúlyozottan, egészségesen étkezni, és az is a legmegfelelőbb az emberi szervezet számára!
Az állatok megöléséről pedig annyit, hogy van egy piramis, ami megmagyarázza, miért ölünk le más állatokat a saját boldogulásunkért: tápláléklánc. Erősebb megeszi a gyengébbet, hogy fennmaradhasson, ez az élet rendje. Ne higgyük már, hogy nem így működik a földi élet, mikor a cápa sem gondolkodik el rajta, hogy megegye-e a szörföst vagy sem. Erősebb, képes az akaratát érvényesíteni a kisebbel szemben, és így marad fent.
Nálunk, embereknél is vannak nagyobb ragadozók, amik minket is szívfájdalom nélkül elpusztítanak...
Ha meg sarkítani akarok, a növény is élőlény, lélegzik, van anyagcseréje, szaporodik, mégis elfogyasztjuk. Akkor most hogy? Csak mert nincs szeme,ő már más kategória?
Akkor ne együnk semmit?


Nem akarok veszekedni, sem megpróbálni meggyőzni téged vagy mást, mert felőlem mindenki azt eszi, ami jólesik neki, csak nekem ne papoljon a fényevésről és a tudományos magyarázatokról, amiket egy nálam jóval okosabb vega vagy vegán simán meg tudna cáfolni...

de azért ne hasonlítsunk már egy tulipánt egy kisborjúhoz vagy egy nyuszihoz. Igen, mindegyik élőlény, de egy állatnak vannak gondolatai, érzelmei is, tudatában van az életnek és a halálnak és nem játékból bőg, amikor elszakítják az anyjától.
5 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra, Elody, baisée, janet7
2015. június 21. 23:07 #64
- törölt felhasználó -    
Idézet (BlackWidow @ 2015.06.21. 22:11)
Egy valamiben egyezzünk meg, az ember egy ragadozó, már pedig csúcsragadozó és szüksége van a húsra..

_nevet.gif _nevet.gif ezen kiégtem, bocs.
léptem is csúcsragadozni
9 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Wyrd, Phaedra, Bátor Ventillátor, Jody, Gureka10, sziv55, Elody, baisée
2015. június 21. 23:09 #65
VampirePrincess
VampirePrincess
új tag
 
StátuszAne Brun ft. Linnea Olsson - Halo
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.06.29.
Hozzászólás: 31
Csatolások: 0
Azonosító: 228443
Offline offline
Felfordult a gyomrom. Undorító hogy milyen emberek vannak és látom itt is akad pár akit ez nem zavar. Érző lényekről beszélünk akiknek ugyanúgy joguk van élni. Miért ér többet az ember az állatnál?! Az ember tényleg csak a pusztításra képes. Szégyen!
2015. június 21. 23:18 #66
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9299
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Jó a kérdés.

2 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra
2015. június 21. 23:20 #67
Sanah
Sanah
új tag
 
StátuszWhen we lose the ones we love
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.12.16.
Hozzászólás: 90
Csatolások: 0
Azonosító: 165355
Offline offline
És van aki szerint ez még el is fogadható. Megnéztem a képeket és egy az hogy felfordult a gyomrom a másik hogy nem bírtam sírás nélkül. Ha csak rágondolok hogy mit élhetnek át a szegény állatok...van lelkük élni akarnak és minden joguk meg van hozzá...ezek a férgek ( mert bizony ezek az én szememben nem emberek ) megverik és kínozzák őket majd megeszik. Az első falattól fulladna meg az összes. Inkább egyék meg egymást...értük nem lenne kár.
2015. június 21. 23:57 #68
- törölt felhasználó -    
Miért jó megenni az ember legjobb b aràtjàt! A kutyàknak is vannak érzéseik!
2015. június 22. 00:07 #69
ONE DIRECTION20
ONE DIRECTION20
morsa
 
Státuszte quiero más que nunca
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.29.
Hozzászólás: 1999
Csatolások: 8
Azonosító: 210787
Offline offline
Jézusom...borzasztó.És ők ezzel "ünnepelnek".Nem akarom leszólni a kínai kultúrát,de ez egyenesen szégyenletes.Nem igaz,hogy ezeknek nincsenek állataik.
2015. június 22. 00:14 #70
ONE DIRECTION20
ONE DIRECTION20
morsa
 
Státuszte quiero más que nunca
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.29.
Hozzászólás: 1999
Csatolások: 8
Azonosító: 210787
Offline offline
ariana grande14,dettó.Minden egyes szavaddal egyet kell hogy értsek
1 felhasználónak tetszik: ariana grande14
2015. június 22. 02:00 #71
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Én úgy vagyok ezzel, hogy másik ország, másik kultúra. Elvégre mi is megesszük a tehenet/marhát, holott az Indiában lakó indiaiak olyan szinten szent állatnak tartják, hogy inkább éhen hal, minthogy levágja. Látom, az oldal veganácijai megszólaltak, s kezdik el bizonygatni a csirkéknek milyen rossz sorsuk van stb., pedig ezek az állatok azért vannak tenyésztve, hogy megegyük őket. Egy percig nem fogok sajnálkozni egy adag fincsi rántott hús miatt. A kínaiak így vannak a kutyákkal, ennyi. Az egy dolog, hogy én személy szerint nem enném meg a kutyáimat és a macskáimat, de nincs jogom elítélni egy kultúrát azért, mert ellentétes nézeteket vall az enyéimmel szemben. Attól, hogy pár világhíres énekes nekiáll pumpogni, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének ezzel a kampánnyal olyan hagyományokat megváltoztatni, amelyeket mondjuk több száz éve minden évben rituálészerűen megtartanak. Kihangsúlyozom, hogy nem támogatom, sőt egyenesen bizarrnak gondolom. Ám most is, mint az esetek többségében, nyerészkedés okán adják nevüket, arcukat a hírességek. Az USA jó szokásához híven pedig megint azt gondolja naivan, hogy beleszólhat más nemzetek életébe. Úgy tűnik, ezt soha sem fogják kinőni...
2 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, frigónyuszi
2015. június 22. 04:03 #72
- törölt felhasználó -    
Úristen...A legdurvább és legszörnyűbb ebben,hogy ilyen körülmények között tartják szegény állatokat és utána legyilkolják.Meg most komolyan elveszik a gazdájuktól.Nem tudom sokan mit tennének,ha reggelre arra kelnétek,hogy nincs otthon az imádott kedvencetek...Tudom minden országnak megvannak a maguk szokásai,de akkor is kutyát enni,akik azért a szívünkhöz nőnek meg a legjobb barátunkká válnak.Tudom,hogy Magyarországon meg csirkét,disznót stb.-t esznek,de akkor is azért a csirkékre meg disznókra nem családtagként tekintünk...És nemhogy a kínaiak megeszik a kutyákat még erről hagyományt is csinálnak.Ez borzasztó...Nagyon örülök,hogy azért a sztárok is kiállnak a kutyákért.Én teljes mértékben támogatom ezt a kampányt.Remélem azért sikerül is betiltatni ezt az "ünnepet".
2015. június 22. 06:59 #73
liszidorka2013
liszidorka2013
új tag
 
StátuszA szomszédaim jó zenét hallgatnak.. Ha akarják, ha nem...
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.17.
Hozzászólás: 58
Csatolások: 0
Azonosító: 211955
Offline offline
Zuchinii9 egyetértek!
2015. június 22. 07:25 #74
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.09.22.
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
Offline offline
Idézet (Phaedra @ 2015.06.21. 21:56)

Ha pedig a vegán életmód nem egészséges: akkor miért van az, hogy bélrendszerünk sokkal hosszabb, mint egy mindenevő állaté? Mondjuk egy medvéé, vagy sertésé? Miért nincsenek hatalmas szemfogaink, nagy karmaink, négy lábunk? -amikkel rohamgyorsan vagyunk képesek futni? Egy kisgyerek miért nem próbája megenni az arra tévedő vadállatot? Talán mert nincsenek húsevő-ösztönei? Miért nem megyünk ki mindannyian, és vadászunk le egy őzt a nem létező karmainkkal és szemfogainkkal?

Oh jee, here we go again. A veganácik ismertetőjelei: roppant erőszakosak és fölényesek, mivel szerintük ők birtokolják az igazságot, amit a többi agymosott birka túl ostoba, hogy lásson. De majd ők felnyitják a szemüket, mert ők a Jani! Mindeközben az általános iskolás biológiával sincsenek tisztában, aztán csodálkoznak, ha nem veszik őket komolyan biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: Beyla, frigónyuszi
2015. június 22. 07:30 #75
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.09.22.
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
Offline offline
Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 02:00)
Én úgy vagyok ezzel, hogy másik ország, másik kultúra. Elvégre mi is megesszük a tehenet/marhát, holott az Indiában lakó indiaiak olyan szinten szent állatnak tartják, hogy inkább éhen hal, minthogy levágja. Látom, az oldal veganácijai megszólaltak, s kezdik el bizonygatni a csirkéknek milyen rossz sorsuk van stb., pedig ezek az állatok azért vannak tenyésztve, hogy megegyük őket. Egy percig nem fogok sajnálkozni egy adag fincsi rántott hús miatt. A kínaiak így vannak a kutyákkal, ennyi. Az egy dolog, hogy én személy szerint nem enném meg a kutyáimat és a macskáimat, de nincs jogom elítélni egy kultúrát azért, mert ellentétes nézeteket vall az enyéimmel szemben. Attól, hogy pár világhíres énekes nekiáll pumpogni, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének ezzel a kampánnyal olyan hagyományokat megváltoztatni, amelyeket mondjuk több száz éve minden évben rituálészerűen megtartanak. Kihangsúlyozom, hogy nem támogatom, sőt egyenesen bizarrnak gondolom. Ám most is, mint az esetek többségében, nyerészkedés okán adják nevüket, arcukat a hírességek. Az USA jó szokásához híven pedig megint azt gondolja naivan, hogy beleszólhat más nemzetek életébe. Úgy tűnik, ezt soha sem fogják kinőni...

Ez így igaz, de az akkor is beteg dolog, hogy ellopják más kutyáját. Ha mittomén, lennének farmjaik vagy üzemeik, ahol levágásra szánt kutyákat tenyésztenének, egy szavam se lenne. bár szerintem akkor is értelmetlen pazarlás lenne. Már az ősember is rájött, hogy jobban jár, ha egyes állatokat nem megesz, hanem munkára fog.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. június 22. 07:45 #76
Lizania
Lizania
lied
 
Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.11.07.
Hozzászólás: 3171
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Offline offline
Először is, kihangsúlyoznám, hogy van kutyàm, imádom is. DE! A cikk olvasása közben olyasmi jutott eszembe, mint amit Beyla írt. Ha jól megnézünk egy itthoni csirke, marha, disznótelepet, ugyanolyan embertelenek a körülmények. Csak a kutya a világ általános nézeteit tekintve, háziállat. VISZONT! A marha és egyéb telepeken erre tenyésztenek. Nem fognak pl elmenni nagyanyáméhoz és ellopni a szárnyasaikat (kedvtelésből tartják, nem levágandóként). Azt tartom ebbe a "fesztivàlba" kurvára undorítónak, hogy ELLOPJÁK más kedvencét, olyat akit szerettek is.
2015. június 22. 08:17 #77
- törölt felhasználó -    
Elvileg pont Kínában van egy olyan kutyafaj, amit külön erre tenyésztettek ki, vagyis hogy megegyék. DE az, hogy valakinek a házi kedvencét ellopják, majd borzalmas módokon megkínozzák, az embertelen. A csirkét se kínozza meg a falusi nagyi, ha le akarja vágni...
2015. június 22. 08:28 #78
- törölt felhasználó -    
Én teljesen megértem hogy ők szeretik megenni a kutyusokat ami amúgy szerintem undorító de hát ez van de azért szegénykéket ne kínozzák , hiszen ők is élőlények mi se kínozzuk a malacokat vagy a csirket vagy akármit amit meg akarunk enni.A cikkben az áll hogy élve megnyúzzák a kutyákat . Úristen erre ki képes lehett én vagyok a fura de ha belenézek egy kiskutya szemébe én rögtön megszeretem akármilyen csunya.Nem értem remélem törlödik ez a fesztivál vagy mi ez , amúgy nagyon jól fogalmazta meg a dolgokat a cikkíró .
2015. június 22. 08:29 #79
- törölt felhasználó -    
Nem fogom tudni ezt megérteni, hiszen nem az ázsiai kultúra szerint nőttem fel. Valamilyen szinten egyetértek azzal, amit Beyla írt. Magyarországon - de persze nem csak itt - lelkiismeret-furdalás nélkül vágják le a szarvasmarhát, miközben Indiában erre gondolni is illegális szinte. Én is brutálisnak tartom, undorodom már attól, ha csak szóba kerül, hogy megegyük a saját vagy esetleg más ember kutyáját, macskáját. Ha lenne egy külön helyül ahol tenyésztenék őket, teljesen más lenne, de az, hogy valaki más kutyáját elrabolják és megölik, az már tényleg sok.
2015. június 22. 08:32 #80
- törölt felhasználó -    
Idézet
Konvektor  - Tegnap, 22:43 
És akkor jöttem megtörni a jeget! 
Miért, naponta nem milliós számban vágnak csirkét, disznót, tehenet... stb.? De. Azoknak nem szerveznek kampányt? Csak azért mert most teszem azt, kutyákat vágnak, miben másabb? És ha valakinek a gyöngytyúk a háziállata, vagy élethűbb szituációt mondjak, nyúl? Annak nem kell? A kutya is ugyanannyira állat mint a nyúl. Most itt nagyon beidegződött az emberekben, hogy a haszonállat nem állat.. 
Én nem ellenzem a fesztivált.

Mi van ? ... de hiszen ezeket az állatok kínozzák több milliós számban , lehet hogy a malacot stb .-t is megölik az emberek és megeszik de nem kínozzák őket . mellow.gif mellow.gif
1 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!