Starity

21 érdekesség a Harry Potterről, melyet az írónő utólag árult el

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. augusztus 12. 13:09 #121
- törölt felhasználó -    
Istenem, de jó ilyen cikket olvasni. biggrin.gif Köszönjük! heart.gif
Sokat tudtam, ám voltak tények, amik nekem is újnak számítottak.
Komolyan, imádom Jo-t. Azt, hogy úgy beszél a sztoriról és a szereplőről, mintha nem is ő alkotta volna az egészet, hanem úgymond "csak megírta". biggrin.gif Egyébként szerintem is Tom miatt vált Draco karaktere ilyen vonzóvá - még egy szinten nekem is -, mert a könyvekben egy undok kis köpönyegforgató...
2015. augusztus 12. 15:51 #122
Anna4ever
Anna4ever
új tag
 
StátuszHa az élet nem szép dobdj egy hátast és szebb lesz :)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.11.16.
Hozzászólás: 31
Csatolások: 1
Azonosító: 236091
Offline offline
ez nagyon jó cikk volt smileeee.gif <3
2015. augusztus 13. 11:07 #123
blackcoffee
blackcoffee
˗ˏˋᴄʜᴀᴏᴛɪᴄ ʙɪᴛᴄʜˎˊ˗
 
Státuszbe a sunflower in a field of roses.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.10.23.
Hozzászólás: 3325
Csatolások: 144
Azonosító: 234796
Offline offline
Eszméletlenül jó cikk volt. biggrin.gif Néhányat ugyan tudtam már, de nagyon jó volt! smileeee.gif

Ron & Hermione párossal egyetértek.. szerintem se illenek össze. Sokkal jobb lett volna, ha Hermione Harry mellett köt ki.. vagy Draco mellett. xdd (Sorry, Dramione fanatikus vagyok. Haha)

Viszont én úgy tudtam Astoria aranyvérűsmileeee.gif na mindegy.
2015. augusztus 13. 12:53 #124
Fenrir Wolf
Fenrir Wolf
visszatérő vendég
 
StátuszThe Light Behind Your Eyes -
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.06.28.
Hozzászólás: 121
Csatolások: 5
Azonosító: 245489
Offline offline
blackcoffe én is az lennék, de inkább a Draco+Me változatra szavazok:D
2015. augusztus 13. 13:35 #125
AnnaMetál
AnnaMetál
új tag
 
StátuszDid you kill Minnie Mouse, or did she surrender that dress willingly?-Hobson
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.26.
Hozzászólás: 94
Csatolások: 0
Azonosító: 192356
Offline offline
Én a három jó barátot utálom a legjobban az egész történetben, legyen az a könyv vagy akár a film. Potter engem nagyon irritál, már csak azért, mert soha, de soha nem lesz semmi baja, neki mindent lehet és neki mindent elnéznek...ez elég feltűnő. Draco-t meg karakterként kedvelem, de a színész sem rossz, viszont Draco sokkal jobb karakter, mint Harry...Malfoly családját is nagyon imádom...többek között azért, mert Bellatrix a kedvenc karakterem, ebből következik, hogy a családját is bírom, Narcissat, Luciust, Dracot, mindenkit. smileeee.gif Mondhat mindenki, amit akar, Harry túl van sztárolva, ő is egy kis szaros kölyök volt a történet legelején, plusz csomószor a barátai mentik meg... És összességében Narcissa MALFOY az aki megmenti a banda seggét a történet legvégén. Szóval azért a nagybetűs gonoszok sem annyira azok... Az egyik legnagyobb bajom Rowling-al az, hogy nagyon egyoldalúan mutatja be a karaktereket...aki jó, az csak jó, aki rossz, az pedig csak rossz lehet. Ez nem igaz...azért szeretem George R.R. Martin karaktereit, mert ők aztán nem egyoldalúak. A negatívnak beállított karaktert is megérted, ami azért nagy dolog. Mert rájössz, hogy a gonosz nem is annyira rossz, mint gondoltad volna. A gonoszt is megérted, tudhatod mit miért tesz. Ez meg szerintem elég fontos...
2015. augusztus 13. 17:21 #126
Violetta sztár2
Violetta sztár2
visszatérő vendég
 
Státusz<Idézet helye>
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.01.12.
Hozzászólás: 246
Csatolások: 30
Azonosító: 238955
Offline offline
Végreee! Az írónő visszatért szeretett hőseinkhez, és egy rövid történetet publikált róluk! Talán egy új könyvben is reménykedhetünk majd?
Végre megtörtént az, amire a Harry Potter rajongók 7 éve várnak! J.K. Rowlingújra visszatért a varázsvilágba, kedvenc hőseink történetéhez, és folytatta a felnőtté cseperedett varázslók sztoriját! Igaz csak egy picit, egy rövid 1500 szavas novellával, de már ez is valami! Az írónő továbbra is állítja, hogy nem fogja folytatni a 7 kötetes sorozatot, aminek 2007-ben tett pontot a végére, a rajongók szeme viszont felcsillant ettől a kis szösszenettől, és további fejleményekben reménykednek...

Az immár 34 éves, őszülő hajú Harry-ről, és Roxfortos cimboráiról szól a történet, tehát ott folytatódik a sztori, ahol abbamaradt: Harry, Ron és Hermione felnőttek, szülők, és dolgozó emberek. A rövid szöveg a Reggeli Próféta egyik cikkeként jelenik meg, a pletykára éhes Rita Vitrol tollából, és a 2014-es Kviddics Világkupáról szól. A történetben a három jó barát találkozik a sporteseményen.
Dumbledore Serege újra egyesül a Kviddics Világkupán
A Reggeli Póféta tudósítója, Rita Vitrol tollából
Hírességek, híres emberek mindenhol. A varázsló világ sok ismerős arca tűnt fel itt a patagóniai sivatag pályájának lelátóin. Miniszterek, elnökök, Celestina Warbeck, a szélsőséges amerikai varázslóbanda, a Hajlított Szárnyú Spiclik - a tömeg mindnyájukat izgatottan fogadta, autogrammért hadonásztak, sőt egyesek még híd bűbájt is alkalmaztak, hogy elérjenek a VIP lelátóig.
Ám amikor végigsöpört a hír a stadionon, hogy egy bizonyos híres varázsló társaság (nem azok a babaarcú tinédzserek, akik fénykorukban voltak, de így is könnyen felismerhetőek) is megérkezett a döntőre, az izgalom a tetőfokára hágott. Az emberek tolongani kezdtek, sátrak rogytak össze, és a kisebb gyerekeket arrébb lökték. A nézőtér minden pontjáról özönlöttek a népek a nézőtér azon pontjához, ahol állítólag Dumbledore Seregét látni vélték, elszántan küzdve, hogy egy pillantást vethessenek a személyre, akit még mindig a Kiválasztottként emlegetnek.
A Potter család és Dumbledore Seregének többi tagja a VIP sátrak között kaptak helyet, ahol erős bűbájok és őrvarázslók vigyáztak rájuk. Jelenlétük miatt jókora tömeg gyűlt össze a kordonnal lezárt terület körül, hogy csak egy fél pillantást vethessenek hőseikre. 3 órakor végre teljesült a kívánságuk, mikor nagy üdvrivalgás közepette Potter kilépett a sátorból két fiatal fiával, James-szel és Albus-szal, hogy meglátogassák a játékosok táborát, ahol bemutatta nekik a bolgár fogót, Viktor Krumot.
A 34 éves híres auror fekete hajában már látható néhány ősz hajszál, de még mindig a jellegzetes kerek keretes szemüvegét viseli, ami sokak szerint inkább a stílus-deficites 12 éves énjéhez illett. A híres villám sebhely mellé új sérülést is szerzett: egy csúnya vágást a jobb arcára. Érdeklődésünkre, hol szerezte a sebet, csak a szokásos választ kaptuk a Mágiaügyi Minisztériumtól: "Nem kommentáljuk az auror osztály szigorúan titkos munkáját, amit már legalább 514-szer elmondtunk önnek, Ms. Vitrol." Vajon mit rejtegetnek? A Kiválasztott újabb rejtélyekbe keveredett, ami egy nap majd ránk zúdul, újra terrorba és kínokba sodorva minket?
Vagy van valami kínosabb eredete a sérülésnek, amit Potter szeretne mindenáron eltitkolni? Talán a felesége átkot szórt rá? Csak nem repedések mutatkoznak a Potter család boldognak mutatott életében? Összefüggést kellene látnunk azzal, hogy a felesége, Ginerva boldogan hátrahagyta férjét és gyerekeit, hogy a Világkupáról tudósítson? Meglátjuk, tényleg megvan-e a tehetsége vagy tapasztalata, hogy rábízzák a Kviddics Világkupát (úgy tűnik, nincs!), de lássuk be, ha a vezetékneved Potter, kinyílnak az ajtók, nemzetközi sportoló haverok röpködnek, és Reggeli Próféta szerkesztők küldözgetik neked az önéletrajzaikat.
Ahogy az elhivatott rajongók és követők bizonyára emlékeznek, Potter és Krum egymás ellen küzdöttek azon a bizonyos Trimágus Tusán, de úgy tűnik, nincs köztük harag, öleléssel köszöntették egymást (mi történt abban a labirintusban? Nem csillapítja a találgatást ez a meleg, szívélyes üvözlet). Fél óra beszélgetés után Potter és fiai visszatértek a sátrakhoz, ahol a Dumbledore Serege többi tagjával együtt tartózkodtak.
A hozzájuk legközelebbi sátorban van Potter két legközelebbi barátja, akik mindent tudnak róla, és eddig mindig visszautasították, hogy a sajtónak meséljenek. Tőle félnek, a saját titkaikat akarják rejtegetni, vagy félnek lerombolni Tudjukki legyőzésének mítoszát? A mostanra házas Ronald Weasley és Hermione Granger ott voltak Potter szinte minden lépésénél. Ahogy a Dumbledore Serege többi tagja, ők is harcoltak a Roxforti Csatában, és kétség kívül megérdemlik a tapsot és díjakat, amik rájuk zúdultak a hálás varázsló világtól.
A csata után közvetlenül Weasley, akinek a jellegzetes vörös haja már enyhén fakulni látszik, Potterrel együtt a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazásába állt, de két év múlva ki is lépett, hogy társuljon az igen népszerű varázs vicc birodalom, a Weasley Varázsvicc Vállalat irányításába. Valóban, ahogy ő mondta "boldog, hogy segíthet testvérének, George-nak az üzletben, amit mindig is szeretett?" Vagy megelégelte, hogy mindig Potter árnyékában él? Az aurori munka túl sok volt egy olyan embernek, aki elismerte, hogy Tudjukki horcruxainak elpusztításának terhe "nagyon megviselte" őt? Távolról nem látható egyértelmű mentális károsodás jele rajta, bár a nyilvánosságot nem engedik elég közel, hogy valós megállapítást tudjanak tenni. Nem gyanús kissé?
Hermione Granger természetesen mindig a csoport famme fatale-ja volt. Korábbi sajtó források szerint tinédzserként a fiatal Potter érzéseivel játszadozott, mielőtt a férfias Victor Krum elcsábította volna, végül pedig Potter hű fegyverhordozójánál kötött ki. A meteorszerű felemelkedése után a Mágiarendészeti ügyosztály vezető-helyettesi pozícióba, állítólag még feljebb fog kerülni a Minisztériumban, és emellett még anyuka is, kisfia Hugo, és kislánya Rose. Hermione Granger a bebizonyította, hogy egy boszorkány mindent elérhet? (NEM, milyen a frizurája?!)
Aztán itt vannak Dumbledore Seregének azon tagjai, akiknek kevesebb nyilvánosság jut, mint Potternek, Weasley-nek és Granger-nek. (Bosszúsak emiatt? Szinte biztosan.) Neville Longbottom, mára népszerű gyógynövénytan tanár a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzőben, itt van Patagóniában feleségével, Hannah-val. Nem sokkal ezelőttig a pár Londonban élt az Abszol-úti Foltozott Üst felett, de állítólag Hannah gyógyítóként tanult, és jelentkezett a főnővéri pozícióra a Roxfortba. A pletykák szerint ő és a férje kicsit jobban szeretik az Ogden-féle Lángnyelv-whisky-t, mint az gyerekekre felügyelő emberektől ildomos lenne, de természetesen sok sikert kívánunk neki az állás kereséshez.
Végül Dumbledore Seregének utolsó főkolomposa, Luna Lovegood (mára Rolf Scamander felesége, a híres Mágia-zoológus unokája). A még mindig kissé különc Luna már végigsörörte a VIP szetort palástjával, ami a 16 résztvevő ország zászlójából áll. Iker gyermekeik "otthon vannak a nagypapával". Ez egy eufemizmus arra, hogy "túl zavarodottak, hogy a nyilvánosság előtt megmutassák őket"? Persze ezt csak a rosszindulatúak feltételeznék.
A Sereg egyéb tagjai is itt vannak az eseményen, de ő hatukra szegeződik leginkább az érdeklődés. Valahol láttak egy vörös hajat, azt feltételezik, egy Weasley-hez tartozik, de nehéz megmondani, hogy George-e az (a Weasley Varázsvicc Vállalat társ-igazgatója), Charlie (sárkánykutató, még mindig nőtlen - mért?!), vagy Percy (a Mágia-közlekedési ügyosztály vezetője - az ő hibája, ha a Hop-hálózat túlzsúfolt!). Az egyedüli, akit könnyű felismerni az Bill, aki, szegény ember, súlyos sebhelyet visel egy vérfarkassal való összetűzés emlékéül, és mégis valahogy (bűbáj? Szerelmi bájital? Zsarolás? Emberrablás?) feleségül vette a vitathatatlanul gyönyörű (bár kétség kívül üres fejű) Fleur Delacour-t.
Az a hír, hogy találkozhatunk a Dumbledore Serege tagjaival az eseményen a VIP páholyban a döntőn, még inkább nyüzsgőbbé és izgalmasabbá, igazi ünnepi alkalommá tette a rendezvényt. Reméljük, a két kis fiatal tagjuk nem hoz szégyent a viselkedésével azokra, akik eddig dicsőséget hoztak a varázsló névre...
Az ember mindig habozik, hogy kiskorúak magánéletében kutakodjon, de az tény, hogy bárki, aki ilyen közel áll Harry Potterhez, élvezi ennek előnyeit, meg kell fizetnie az árát a nyilvánosságnak. Nem kétséges, hogy Potter szomorú lesz, ha megtudja, hogy 16 éves keresztfia, Teddy Lupin - egy hórihorgas félig vérfarkas, világoskék hajjal - nem varázsló nemességhez méltóan viselkedett, ahogy megérkezett a VIP körzetbe. Talán túl nagy kérés, hogy a mindig elfoglalt Potter keményebb kézzel fogja ezt a vad fiút, akinek felügyeletét halott szülei helyett viseli, de beleborzongunk a gondolatba, mi lesz Lupin úrból sürgős beavatkozás nélkül. Mindeközben, Mr. és Mrs. Bill Weasley bizonyára tudni szeretné, hogy gyönyörű, szőke lányuk, Victorie miért vonzódik minden olyan sötét, eldugott helyhez, ahol Lupin úr ólálkodik. A jó hír az, hogy úgy tűnik, mindketten megtanultak a fülükön keresztül lélegezni. Nem tudok más módra gondolni, hogyan máshogy tudtak túlélni ilyen hosszú időn át tartó, ahogy az én időmben mondták: "csőrözést".
De ne legyünk ilyen szigorúak. Harry Potter és csapata soha nem volt tökéletesnek mondható! És azoknak, akik szeretnék pontosan tudni, mennyire tökéletlenek is ők, az új bibliográfiám: Dumbledore Serege: A leszerelés sötét oldala, elérhető július 31-tól a Czikornyai és Patzában.
Hogy tetszik neked a Harry Potter történet rövid folytatása?
2015. augusztus 13. 18:28 #127
- törölt felhasználó -    
A Harry Potter egy örök klasszikus. : )
2015. augusztus 14. 18:28 #128
Gemma21
Gemma21
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.22.
Hozzászólás: 1114
Csatolások: 0
Azonosító: 212314
Offline offline
A Harry Potter hatalmas része az életemnek a mai napig smileeee.gif
2015. augusztus 15. 15:20 #129
Schuyler
Schuyler
új tag
 
StátuszAz élet rövid,a perc röpke,de vigyázz,mert egy perc alatt egy élet mehet tönkre
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.08.15.
Hozzászólás: 12
Csatolások: 0
Azonosító: 248425
Offline offline
Wow! Olyan dolgok vannak leírva ide amikre soha életemben nem gondoltam volna.ohmy.gif Jó cikk smileeee.gif
2015. augusztus 16. 15:11 #130
- törölt felhasználó -    
Idézet (awwparadise @ 2015.08.09. 11:19)
hát ez egy fantasztikus cikk lett, még több ilyet kérek szépen. smileeee.gif csak én voltam az aki elérzékenyült? heart.gif néhány tényt még én sem tudtam, igazán érdekes. amúgy én valamiben nem értek egyett az irónővel. tongue.gif szerintem Hermione és Ron tökéletes párost alkotnak együtt. igen, veszekednek, mert nem tökéletesek, de nem értem, hogy miért bánta meg, hogy végül ők jöttek össze, ők egyike e kedvenc párosításaimnak. biggrin.gif


Pontosan! wub.gif
2015. augusztus 17. 10:44 #131
peaceandlove
peaceandlove
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.09.29.
Hozzászólás: 1625
Csatolások: 0
Azonosító: 233941
Offline offline
nagyon köszi a cikkért,nagyon jó volt olvasni biggrin.gif és még mindig vannak olyanok róla,amiket nem is tudtam smileeee.gif
2015. augusztus 17. 20:25 #132
cocoa07
cocoa07
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.06.29.
Hozzászólás: 13
Csatolások: 0
Azonosító: 245538
Offline offline
A Harry Potter örök smileeee.gif
2015. augusztus 19. 20:16 #133
Kincses Bogi
Kincses Bogi
❤Mrs Tomlinson❤
 
StátuszOne Direction szív,One Direction lélek,One Direction fan leszek,amíg csak èlek ❤
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.12.07.
Hozzászólás: 2422
Csatolások: 73
Azonosító: 236950
Offline offline
Na , miket tudtam meg smileeee.gif
2015. augusztus 20. 13:33 #134
- törölt felhasználó -    
Nagyon érdekes cikk lett!
2015. augusztus 20. 13:33 #135
- törölt felhasználó -    
Harry Potter Foreveer!! ♡♡♡
2015. augusztus 20. 17:50 #136
Forever.Arianator
Forever.Arianator
új tag
 
Státusz-Together?♥ -Together!♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.08.18.
Hozzászólás: 30
Csatolások: 0
Azonosító: 248573
Offline offline
Elég sok mindent nem is sejtettem, jó ezeket tudni! smileeee.gif
2015. augusztus 20. 18:33 #137
Rainbowcloud
Rainbowcloud
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.03.19.
Hozzászólás: 175
Csatolások: 0
Azonosító: 241579
Offline offline
Nagyon jó ez a kis kiegészítő cikk. Sajnos sokat felejtettem... Nagyon menő kis saját fantáziavilága van Rowlingnak! Ron és Hermione páros soha nem tetszett és én is láttam, hogy probléma van a párossal. Hermione és Harry illettek nagyon össze!
2015. augusztus 22. 20:37 #138
Binci
Binci
 
Státusznever losing myself again for anyone
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.10.07.
Hozzászólás: 753
Csatolások: 0
Azonosító: 234227
Offline offline
Wow! Csak...Wow!
2015. augusztus 24. 22:57 #139
sz.csenge
sz.csenge
visszatérő vendég
 
StátuszEurovision Song Contest <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.27.
Hozzászólás: 381
Csatolások: 0
Azonosító: 214123
Offline offline
Tényleg tök jó
2015. augusztus 27. 17:36 #140
Zoe232677
Zoe232677
visszatérő vendég
 
Státuszpain demands to be felt
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.14.
Hozzászólás: 498
Csatolások: 0
Azonosító: 185994
Offline offline
Hogy én mennyire imádom ezt a sztorit... biggrin.gif Néha még engem is meglep.
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!