Röviden a kerettörténet: A zombik és a növények örök háborúban állnak egymással. A virágporos háborút végül a zombik nyerték meg, Suburbia elveszett és az új neve Zomburbia lett. A játék második részében ebbe a világba születünk bele mint napraforgó, de Crazy Dave megment minket és elvisz az utolsó olyan helyre a Földön ahol még növények uralják a területet. A háború innen folytatódik, bosszút kell állnunk a növények nevében vagy ellenállnunk a zombik oldalán.

Mind a két része egy hátulnézetes, lövöldözős játék. Harcolhatunk a növények és a zombik oldalán. (amelyiket választjuk) Az első részben 4-4 alap növény és zombi áll rendelkezésünkre ( növények: Peashooter, Chomper, Cactus, és Sunflower / A zombik oldalán pedig: Foot Soldier, Engineer, Scientist és All-Star) Mindegyiknek vannak különleges alkarakterei (amik nem csak külsőleg hanem képességileg is különböznek az eredeti karakterektől)

A második részben egy szabadabb világ tárul elénk. Nincs főmenü, a helyét egy szabadon bejárható három részre osztható város helyettesíti. A városban 3 bázis van: A virágok és zombik bázisa és a köztük lévő senki földje. A főmenüt a két bázisban érhetjük el, csak nem szokványosan. Itt vállalhatunk el küldetéseket, változtathatjuk meg a karakterünket, innen indíthatjuk el a mutliplayeres harcokat és akár extrákat is vásárolhatunk. Összesen 7-7 szereplőt kapunk a játékban, mind a két oldalon. Minden karaktert külön kell feljesztenünk, sőt minden karakter különböző változatait is. A karakterek között vannak erősebbek és gyengébbek, de alapvetően kiegyensúlyozott játék, mind a két oldalt nézve.

Szerintem érdemes kipróbálni mind a két részét.

Azért nyitottam ezt a témát, mivel még nem láttam itt a játékról topicot és ezt furcsáltam, hisz ez egy elég népszerű játéksorozat.

Néhány kép a játékokról: