Starity

Dokumentumfilmek

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. október 16. 22:38 #1
- törölt felhasználó -    
Nyitottam egy topikot mivel láttam hogy konkrétan nincs ilyen ami erről szólna. smileeee.gif Én pedig elég sok dokumentumfilmet nézek és itt most nem azokról beszélek amik a History-n vagy a Discoveryn mennek azok között is vannak jók de én inkább az ilyen egész estés nagyobb játékidővel rendelkező doku fimekre gondoltam.És hátha más is kedvet kap ezekhez illetve megoszt olyat amit esetleg én nem láttam.

A napokban egy tök véletlen folytán elolvastam egy Magyar dokumentumfilmnek a kritikáját a Káin gyermekeinek. Én igazából nem is tudtam hogy mi ez illetve hogy ennek van egy előzmény filmje az 1985-ös Bebukottak.Ami a filmbarátok podcastben is téma volt.
Aztán utanuk olvastam és kiderült hogy ezek a filmek elég könnyen elérhetőek mert a youtube-on is fent vannak. Aztán ma délután megnéztem mindkét filmet és hááá azta r*hadt....

http://filmekletoltese.ucoz.hu/Borito36/Bebukottak_1985.jpg
A Bebukottak egy riportfilm ami 1985-ben a Tököli fiatalkorúak börtönében készült. És 5 srác az úgy nevezett "főszereplője"akik beszélnek a helyzetükről elmondják mit és hogyan tettek miért vannak bezárva és hogy milyen állapotok vannak egy ilyen fegyintézetben.És háááá fúúúú gyerekek iszonyat megterhelő a film az 5 srác ahogy és amikről beszél az nagyon hasbavágó elég sok börtön szlenget használnak így sokszor követni is nehéz ahogy beszélnek. Az egyikük szinte vállvetve vall arról hogy agyonlötte az apját,a másik zavartan és könnyes szemmel beszél arról ha egyszer kiszabadul házakat fog felrobbantani, aztán a következő pedig kemény szavakkal kimondja hogy 3 évébe telt míg ököllel kiharcolta hogy tiszteljék idebent és vele már senki sem baszakodhat a körletben a következő fiú pedig őszintén vallomást tesz arról hogy szúrkálta le a nevelő tanárát miközben az ő állítása szerint a tanár éppen fajtalankodni kezdett volna vele.Egyszerűen elképesztő ez a film és nagyon felkavaró nem hinném hogy van bárki is aki heves közönnyel képes lenne végig nézni. Én felvoltam készülve hogy ez valami ilyesmi lesz de nagyon kemény dolgok hangzanak el a filmben.A monológok között megrendezett szituációk vannak amik még jobban érvényesítik az elhangzottakat. Az erőszak és a kétségbeesés és a félelem és a düh lengi be az egész filmet.Az biztos hogy osztályfőnöki órákon érdemes lenne levetíteni ezt a filmet a fiatal diákoknak lehetne belőle tanúlságot levonni bőven.A filmben számomra a legmágrázóbb hogy ezek a fiúk amikor elkövették a tetteiket 13-14 évesek voltak és én 2 éves voltam amikor ők már a büntetésüket töltötték. kiakasztóóó....

http://moovie.cc/images/movies/23016/poster.jpg
A másik film a Káin gyermekei ez a film a Bebukottak három azóta kiszabadult riport alanyáról szól 30 évvel később. A 3 szereplő az ország különböző pontján él de mind háromnak az élete teljesen kisiklott a szabadulás után és igazából a fiatalon elkövetett bűneiktől képtelenek szabadulni és a sorsuk gyakorlatilag akkor megpecsételődött amikor elkövették a bűntettüket egy ördögi körbe kerültek ahonnét nincs visszaút.Ez film is szintén nagyon felkavaró főleg azért mert hozzá tartozókat és rokonokat is megszólaltatnak és kicsit jobban megismerjük a három férfi hátterét és életkörülményeiket.Komolyan, néztem ezt a filmet és elborzasztott hogy micsoda állapotok vannak sok helyen Magyarországon amivel tisztában vagyok mert nap mint nap tapasztalom de újra és újra látni fúúú mindig elkeserít.

Mindenképp ajánlom mind két filmet mindenkinek de egy biztos hogy megnézés után nem lesz senkinek jó kedve egy darabig.
2016. október 24. 21:02 #2
- törölt felhasználó -    
Most beoffolom a saját topikomat mivel találtam egy nagyon jó kis dokumentumfilm sorozatot ami a discovery-n ment pár évvel ezelött. Elképesztő dolgok vannak benne szerintem ép ésszel felfoghatatlan.
Futballhulligánok, Ultrák, fanatikus drukkerek, Hulliganizmus, balhék, erőszak ezekkel a dolgokkal foglalkozik részről részre a sorozat de valami iszonyat szórakoztató formában. és akit érdekel ez a megosztó és erőszakos világ annak mindenképp ajánlott végig nézni a The real football factories international című sorozatot.
A szórakoztató jelzőt nem a témára értettem hanem a sorozat vezetőjére inkább Danny Dyer-re aki személyesen megy el az országokba maga keresi fel a keménymag ultrákat valamint a huligán klubbokat és szervezeteket. és nagy rangadó foci meccsekre is kilátokag ahol első kézből tapasztalja meg ezek hangulatát és veszélyeit.
Dyer egy futball huligánokról szóló filmmel került be a köztudatba aminek Futball faktor a címe ebben alakította a főszereplőt. Egy elég jó kis film. smileeee.gif És elég nagy siker volt a fanatikus foci drukkerek körében a film. Ennek köszönhetően kapta meg a lehetőséget hogy eggyáltalán kapcsolatba léphet ezekkel a huligán és ultra szervezetekkel különböző országokban. De volt olyanra is példa akik nem voltak hajlandóak találkozni vele csak azért mert Angol vagy azért mert egyszerűen nem tudják garantálni a testi épségét mert korábban egy általuk gyűlölt foci klubanak a fanatikus drukkereivel és huligánjaival találkozott. A sorozat 10 részes és a legbalhésabb és legerőszakosabb huligánokkal rendelkező országokba klauzolja el a nézőt. Anglia,Argentína,Lengyelország,Brazília,Olaszország,Horvátország/Szerbia,Hollandia,Oroszország, Skócia,Törökország. És ami nagyon tetszett hogy minden egyes országnak a hátterét bemutatja a film. Kitérve a társadalmára történelmére és a szociális helyzetére. Valamint azt is megmutatja a sorozat hogy a rendőrség és a kormányok milyen küzdelmet folytatnak ezzel a huliganizmusnak hívott nagyon súlyos problémával. Valahol képesek megoldani valahol szinte előidézik a balhékat és rendbontásokat. Illetve hogy maguk a foci klubbok mit tesznek vagy éppen mit nem tesznek azért hogy javítsanak a helyzeten. Mi válthatja ki ezekből az emberekből hogy ki mennek egy meccsre és képesek lennének szinte megölni és szívből gyűlölni a rivális csapat drukkereit. Elképesztő sorozat ajánlom mindenkinek akit érdkel ez a téma! smileeee.gif
http://www.supportersboutique.nl/files/images/708.jpg
2016. november 22. 18:59 #3
- törölt felhasználó -    
Az Eichmann show után elég jól rá csavarodtam a témára. Ezért csemegéztem a neten hátha találok valami jó doku filmet a témában. A dolgom nem volt könnyű mivel egyszerűen telítve van a tv és az internet II világháborús, Nácis vagy Holokausztos filmekkel és egyébként én magam is telítve vagyok ilyesmivel mert szinte a műfajból minden filmet láttam már nem nagyon van olyan amit nem láttam.
De sikerült egyet kinéznem ami kifejezetten tetszett.
Ez egy két évados dokumentumfilm sorozat és Adolf Hitler és a náci Németország vezetőiről szól. Minden epizódban más személy kerül nagyító alá és részletesen be van mutatva az életútja a karrierje illetve szerepe a náci Németország gépezetében valamint azok a bűnök amiket elkövettek a háború alatt.
Én a második évaddal kezdtem mivel abban került bemutatásra Adolf Eichmann.
A második évad "szereplői":
1.Eichmann (zsidó ügyi megbízott ő felelt a deportálásokért ő szervezte meg a haláltáborokat és amin nagyon meglepődtam hogy Eichmann sokat tartózkodott Budapesten a háború alatt és Magyarországról irányította a deportálásokat. sok mindent hallottam már róla de ezt még nem. meg azt sem hallottam még hogy személyesen soha nem találkozott Hitlerrel)
2.Mengele (Auschwitz rémhírű orvosa aki mindenféle kegyetlen kísérleteket végzett a foglyokon főleg gyerekeken)
3.Ribbentrop (Ő volt a náci Németország külügyminisztere gyakorlatilag nagyrészt ő volt a felelős a II világháború kirobbanásáért)
4.Schirach (Hitlerjugend ifjúsági szervezet megalapítója és vezetője az ő dolga volt az agymosás és a gyűlölet csírájának az elültetése a gyerekekben.)
5.Freisler (A fazon komolyan mondom a megtestesült gonosz.Ő volt a népbíróság elnöke és több tízezer embert ítélet halálra.Ő végeztette ki a híres Valkűr hadművelet résztvevőit is.)
6.Borman (A világháború alatt az egyik legbefolyásosabb Náci vezetővé vált Hitler egyik kedvence volt.)
Akit érdekel a téma azoknak nagyon tudom ajánlani ezt a sorozatot végig archív felvételeket mutatnak és közben a túlélők illetve olyan emberek beszélnek akik ismerték vagy kapcsolatban álltak valamilyen szinten az évad szereplőivel.
Remek sorozat azoknak akik érdeklődnek a téma iránt!
http://s2.thcdn.com/productimg/0/600/600/33/10624933-1349714329-111399.png
2017. november 18. 12:39 #4
- törölt felhasználó -    
Szerintem mindenki hallott megaztán figyelemmel kiséri a hetente megjelenő sexuális zaklatási botrányokat amik Hollywoodbol kerülnek elő és szinte naponta új híresség keveredik valami ilyesmi botrányba. dry.gif Weinstein-el kezdődött aztán jött Kevin Spacey, majd Jeremy Piven őket követte Louis C.K. Charlie Sheen-ről is kiderültek valami újabb mocsokságok 2 napja Robert Knepperől olvastam szintén valami zaklatási ügyet legutóbb pedig Sylvester Stallone-ról is vannak valami pletykák. sad.gif Ami azért is fájó pont nekem mert Stallone nekem az egyik kedvenc színészem a Rambo 1 pedig az egyik kedvenc filmem tőle. sad.gif Én komolyan nem igazán tudom hogy mit kezdjek ezzel az egész szituációval. Úgy gondolom hogy ez az Amerikai filmiparban mindig is jelen volt csak senki nem akart róla tudomást venni vagy énnemtom. sad.gif Aztán a napokban belebotlottam ebbe a filmbe és elkezdtem nézni igaz az angol tudásom véges de megértettem jó pár dolgot belőle és hááá gyerekek nagyon felkavaró és kiábrándító ami ebben a filmben van. A filmben gyanuba keveredik egy ismert rendező is nem más mint Bryan Singer akinek pl. az X-men filmeket köszönhetjük. sad.gif A csávó a film állítása szerint nyíltan tagja egy klubnak ahol fiatal fiúkat kényszerítenek mindenféle mocsokságra én komolyan döbbenten néztem a filmet. És azért érdekes ez mert sejti az ember hogy Hollywood nem volt szent soha sem de amikor így szembesül vele az ember hogy pl. egy adott rendező gyerekeket molesztál akinek a filmjeit szeretem ez iszonyat kiábrándító..... rolleyes.gif

An open Secret
https://i.imgur.com/hrC06Di.jpg

A vimeora felrakták a teljes filmet nézzétek meg berakom a linket háááá én nemtom elképesztő és nagyon lehangoló.
https://vimeo.com/142444429
1 felhasználónak tetszik: Lady Suzy
2017. december 30. 11:50 #5
- törölt felhasználó -    
The Filth and the Fury

A két ünnep között véletlenül belefutottam egy interjúba Johnny Rotten-el a Sex pistols frontemberével. Ami nagyon érdekes volt. Meg aztán pár éve láttam egy dokumentumfilmet Sid Vicious és Nancy Spungen tragikus befejezésű életútjáról. És persze láttam a Gary Oldman-el készült Sid és Nancy című kiváló életrajzi filmet is.
Szóval az interjú után nézelődtem hogy nincs e valami dokumentumfilm a Sex pistolról és van. Egy igen kiváló film aminek a címe The Filth and the Fury.
A film a banda alakulásától kezdve végig kiséri a Sex Pistols igen csak botrányokkal teli útját egészen Sid Vicious és Nancy haláláig bezárólag. Ami nagyon érdekes hogy egy olyan zenekarról szól a film ami alig élt meg 3 évet. De elképesztően tartalmas 3 évük volt az biztos. Igazából a film kulcsfigurája a nihilista punk Johnny Rotten eredeti nevén John Lydon aki a Sex Pistols frontembere énekese és szövegírója volt.
A film bemutatja a botrányos koncerteket az összetűzéseket a punk mozgalom terjedését Angliában. Elég jól bemutatja a Pistol tagokat is főleg Rottent és Vicious-t. És ami nagyon tetszett a filmben hogy a Sex Pistols tagok a kommentátorai a filmnek végig ők beszélnek az eseményekről remek húzás volt ez.
Az biztos hogy a Sex Pistols mellett minden más punk zenekar csak bohóc társulatnak néz ki. Johnny Rotten és a többi tag fanatikus lázadása a rendszer ellen és Sid Vicious önpusztító életmódja ezek mind azok a dolgok amitől a Sex Pistols az lett ami. Az a banda volt ami szöges ellentétben állt a kor rockzenéivel és nem féltek kimondani vagy dalba foglalni a radikális világnézeteiket.
Akit érdekel a punk és szereti az ilyen zenei életrajz fimeket az ebben nem fog csalódni.
https://secure.netflix.com/us/boxshots/hd1080/60000618.jpg
2018. február 04. 21:11 #6
- törölt felhasználó -    
I am Heath Ledger
Én Heath Ledgerrel a Hazafiban találkoztam először és már ott egy nagyon szimpatikus és tehetséges színésznek ismertem meg. Nagyon sajnáltam amikor 2008-ban hirtelen elhunyt. Mert egy olyan Joker alakítást adott nekünk amit szerintem még sok sok év múlva is emlegetni fognak. És azaz oscar megédemelt volt. Ez a dokumentumfilm egy kis betekintést enged Ledger rövid de annál tartalmasabb életpályájába. Kollégák családtagok barátok beszélnek Heath Ledgerről közben pedig Ledger saját home videoit láthatjuk. Ugyanis Ledger szinte életének minden pillanatban vagy kamerázott vagy fényképezett. Egy nagyon szerethető fickó ez a Heath Ledger. Nyugodjon békében. sad.gif
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91MmEFXekmL._SY445_.jpg
2 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, Bessie
2018. február 14. 21:27 #7
- törölt felhasználó -    
Nevem Bruce Lee
Szerintem senkinek sem kell bemutatni Bruce Lee-t. Egy igazi jelenség a mai napig ez a fazon. Aki egyszerre volt harcművész-filmsztár-és filozófus. Bruce Lee is nagyon korán itt hagyott minket sajnos. De rövid és izgalmas élete olyan hagyatékot hagyott nekünk ami miatt nagyon sokaknak példaképe a mai napig Bruce Lee. Jó magam is gyerekként vagy egy tuccatszor megnéztem a Sárkány útját és a Sárkány közbelépet is.
Ebben a dokumentumfilmben is barátok és családtagok valamint rajongók és harcművészek beszélnek erről a nagyszerű emberről. A felesége és a lánya is megszólal a filmben és Bruce Lee lánya az egyik producere is a filmnek.
Remek dokumentumfilm olyan archív felvételekkel amin pl. James Coburn-t edzi éppen Bruce. Egy elképesztő figura Bruce Lee és szerintem évtizedek múlva is szerepelni fog a köztudatban úgy mint a valaha élt legnagyob harcművész. Nagyon kiváncsi lennék ha Bruce Lee még élne mit gondolna erről a mai világról. Mindenképp ajánlom ezt a filmet megnézésre.
http://img.moviepostershop.com/i-am-bruce-lee-movie-poster-2011-1020751323.jpg

A sárkány útja főcím zenéje a mai napig nagyon bírom!!! meghajolo.gif
2018. február 16. 16:03 #8
- törölt felhasználó -    
The Doors: When you're strange
Volt egy korszakom amikor szinte csak a The Doors zenéit hallgattam és mindent megnéztem és elolvastam ami a bandával és Jim Morrisonnal kapcsolatos volt. Az összes albumukat megvettem kivéve The Soft Parade-t. Nekem valahogy azaz album soha nem tetszett.Vannak rajta jó zenék de azaz album kimaradt.Egyébként Morrison is utálta azt az albumot! biggrin.gif
Szóval megnéztem ezt a dokumentumfilmet a Doors-ról és hááá csak annyit mondhatok hogy aki szereti a Doors-t és Jim Morrison munkásságát annak mindenképp ajánlom. Nagyszerűen bemutatja a film hogy mitől volt egyedi és különleges a The Doors. Olyan zenét csináltak amit más rock bandák nem. Az összes albumuk sötét és nyomasztó hangulatú egyik sem aza kifejezetten klasszikus rock album. A The Doors nem hasonlítható egyetlen más zenekarhoz sem pedig a 60-as 70-es évek kitermelt jó pár legendás rock bandát de a Doors és Jim Morrison közülük is a legkülöncebb volt. Morrisonnal kapcsolatban ugyanaz a kérdés foglalkoztat mint Bruce Lee-nél hogy vajon Jim Morrison hogy látná ezt a mai világot mit gondolna a jelenkor zenéiről és ha még élne ő maga milyen zenét tolna. smileeee.gif Sajnos nem tudom meg a választ. De ez a film nagyon jó és egy kis különlegesség hogy a filmet végig Johnny Depp kommentálja.
http://img.moviepostershop.com/when-youre-strange-movie-poster-2009-1020542562.jpg

2020. március 04. 00:17 #9
gonzales7
gonzales7
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 19.08.07.
Hozzászólás: 27
Csatolások: 44
Azonosító: 272762
Offline offline
Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjIwNzY1ZjQtMDAzNS00M2EyLWEyYTItZGFkY2M1MWRhNDc2XkEyXkFqcGdeQXVyMjYxMTUyOTY@._V1_.jpg

Ez egy elképesztő dokumentumfilm. meghajolo.gif Nem írnék róla semmi konkrétat én magam is úgy ültem neki hogy semmit nem tudtam erről az esetről. Mindenki aki megnézi maga fedezze fel és komolyan mondom ilyet én még nem nagyon láttam tényleg filmekben van ilyen. 3 részes mini sorozat a Netflixen elérhető van magyar felirat is hozzá. Akit érdekel egy jó oknyomozó dokumentumfilm sorozat az mindenképp nézze meg.
Elképesztő és felkavaró. meghajolo.gif
2020. március 04. 15:33 #10
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Idézet (gonzales7 @ 2020.03.04. 00:17)
Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjIwNzY1ZjQtMDAzNS00M2EyLWEyYTItZGFkY2M1MWRhNDc2XkEyXkFqcGdeQXVyMjYxMTUyOTY@._V1_.jpg
Ez egy elképesztő dokumentumfilm.  meghajolo.gif  Nem írnék róla semmi konkrétat én magam is úgy ültem neki hogy semmit nem tudtam erről az esetről. Mindenki aki megnézi maga fedezze fel és komolyan mondom ilyet én még nem nagyon láttam tényleg filmekben van ilyen. 3 részes mini sorozat a Netflixen elérhető van magyar felirat is hozzá. Akit érdekel egy jó oknyomozó dokumentumfilm sorozat az mindenképp nézze meg.
Elképesztő és felkavaró.  meghajolo.gif

Címből másra következtettem, de a trailer megnézése után nem merem megnézni. Nem tudom mit mutatnak benne, de imádom a cicákat, kutyákat, és egy "olyan" videó teljesen kicsinálna lelkileg. cry.gif Az, biztos, annak kitapostnaám a belét, aki egy állatot bántana a közelemben. tucherch.gif tucherch.gif tucherch.gif furesz.gif
2020. március 04. 23:39 #11
gonzales7
gonzales7
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 19.08.07.
Hozzászólás: 27
Csatolások: 44
Azonosító: 272762
Offline offline
Idézet (Bessie @ 2020.03.04. 15:33)
Címből másra következtettem, de a trailer megnézése után nem merem megnézni. Nem tudom mit mutatnak benne, de imádom a cicákat, kutyákat, és egy "olyan" videó teljesen kicsinálna lelkileg. cry.gif Az, biztos, annak kitapostnaám a belét, aki egy állatot bántana a közelemben. tucherch.gif  tucherch.gif  tucherch.gif  furesz.gif


Nem mutatnak természetesen semmi konkrétat. Fájó ezt mondani de a macska gyilkosságokkal csak a felszínt kapargatják. Utána indulnak be az események és egyre durvább lesz a story elképesztő nyomozás kezdődik és egy hihetetlen végkifejlet lesz a végére én ilyet még komolyan nem láttam.
Kicsit hasonló talán a HBO The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst doku sorozathoz ami szintén egy elképesztő bűnügy és aminek hátborzongató a vége. Az Imposter dokumentumfilm után éreztem még hasonlót ami a kedvenc oknyomozós dokufilmem.
Annyit mondok hogy aki esetleg megnézi ezeket a dokufilmeket semmiképpen se nézzen utánuk elötte mert hatásosabbak ha nem tudjuk mi a történet.

The Imposter
Egy szintén elképesztő dokufilm én amikor először láttam napokig nem tudtam kiverni a fejemből. Abszolút a kedvenc dokufilmem.
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2RkOGI3NjAtMzllOC00MGQ3LWI4NDEtNTI4NGM0Nzg2ZGFkXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
Ez is egy kiváló doku sorozat egyhuzamba daráltam le ezt is egy igazi feszült mindfuck doku.
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjI0OTc3MzY5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNjk3MDUyNDE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg
2020. március 19. 18:23 #12
gonzales7
gonzales7
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 19.08.07.
Hozzászólás: 27
Csatolások: 44
Azonosító: 272762
Offline offline
bp underground hip hop

Igazából azoknak tudom ajánlani ezt a filmet akik valamilyen módon kapcsolatban állnak illetve álltak ezzel a szubkultúrával Magyarországon. smileeee.gif Bennem eléggé előhozta a kamaszt gyakorlatilag életem első felében ezek az előadók és művészek valamint események koncertek meghatározók voltak. Egy remek nosztalgia faktor én még elhallgattam volna még két órán keresztül az interjúkat. Abban biztos vagyok hogy aki élte ezt a dolgot a 90-es évek közepétől a kétezres évek végéig annak remek szórakozás lesz ez a dokumentumfilm. Nekem nagyon sok dolog amiről beszélnek ismerősen csengett vissza. smileeee.gif
https://mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/01/00-2-1024x542.jpg

itt meg is lehet nézni teljes egészében!
https://videa.hu/videok/film-animacio/bp-underground-hip-hop-dokumentumfilm-zene-Zm9vJvcMVPYQ1l5y
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!