Starity

Patriot Games / Férfias játékok (1992)

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 30. 07:02 #1
- törölt felhasználó -    

Műfaj: akcióthriller, filmdráma
Főszerepben: Harrison Ford, Sean Bean, Anne Archer, Patrick Bergin, James Earl Jones, Richard Harris
Forgatókönyv: W. Peter Iliff
Rendező: Phillip Noyce
Producer: Mace Neufeld, Robert Rehme
Gyártó: Paramounth Pictures
Történet: A CIA-től visszavonult Jack Ryan családjával Londonban tartózkodik, mikor szemtanúja az Észak-Írország brit külügyminisztere és a királyi család egyik tagja, Lord William Holmes elleni merényletnek. Ryan beleavatkozik az eseményekbe, s közben megöli az egyik támadót, míg a másikat, Sean Millert ártalmatlanná teszi, akit a rendőrség őrizetbe vesz. Maga Ryan is megsérül, a bírósági eljárás során tanúskodik Miller ellen, aki az IRA egy szakadár csoportjának tagja. Miller bosszút esküszik a Ryan által megölt terroristáért, aki az öccse volt. Ryant brit lovagi érdemrenddel tüntetik ki, majd feleségével és lányával együtt visszatér az Államokba.
Mialatt Millert átszállítják egy börtönbe, társai rajtaütnek a konvojon, megölik a tiszteket és kiszabadítják őt. Egy váratlan lépésként Miller az Amerikai Egyesült Államokba megy, hogy beteljesítse Ryannek tett ígéretét. Miután családja súlyos autóbalesetet szenved egy támadás következtében, Ryan újra belép a CIA-be. Az ügynökség légicsapást mér egy Líbiában, a Moammer Kadhafi-rezsim hallgatólagos támogatásával működő kiképzőtáborra, ahol Miller tartózkodási helyét vélik, azonban a terrorista ekkora már elhagyta a helyszínt.
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kerül sor Ryanék házában a lovagrend átadására, ahová Lord Holmes is ellátogat. Miller dühtől és bosszúvágytól hajtva végez társaival, akiknek Holmes az elsődleges célpontjuk. Ryan és Miller egy motorcsónakban méri össze erejét, ahol végül a terrorista marad alul; Ryan az utolsó pillanatban veti magát a vízbe a megsemmisülő járműről.
Később, immáron fenyegetettség nélkül tudja meg második születendő gyermeke nemét.
Forrás: Wikipédia
2017. április 30. 07:38 #2
- törölt felhasználó -    
beer.gif
1 felhasználónak tetszik: standoffan
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Anne Archer Anne Archer 14532.