1946 ​januárjában a Londonban élő karizmatikus és szabadszellemű író , Juliet Ashton (Lily James) levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. A levél felkelti Juliet kíváncsiságát és úgy dönt elutazik a szigetre. A szigeten találkozik a klub excentrikus tagjaival , többek között Dawseyvel (Michiel Huisman), a durva és érdekes farmerrel, aki megírta neki a levelet. Ahogy a háború utáni múlt titkai kibontakoznak, Juliet növekvő kötődése a szigethez, a könyvklubhoz és Dawsey iránti szeretetéhez örökre megváltoztatja az életét.

Rendező: Mike Newell

Szereplők: Lily James (Juliet Ashton) , Michiel Huisman (Dawsey Adams) , Glen Powell (Mark Reynolds) , Mathew Goode (Sidney Stark) , Jessica Brown Findlay (Elizabeth McKenna) , Penelope Wilton (Amelia Maugery) , Tom Courtenay (Eben Ramsey) , Katherine Parkinson (Isola Pribby)

A film alapjául szolgáló regényt Mary Ann Shaffer és Annie Barrows írta. A könyv Magyarországon Krumplihéjpite Irodalmi Társaság címmel jelent meg 2010-ben.