Starity

Döntött a Disney! Ő lesz Ariel, A kis hableány élőszereplős remake-jében!

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2019. július 05. 17:18 #21
Lianda
Lianda
♥♥ chingu ♥♥
 
Státusz✿✿ ASIA ✿✿
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.09.20.
Hozzászólás: 1443
Csatolások: 354
Azonosító: 233579
Offline offline
Hát most elégé mellé nyúlt a disney sad.gif Egy fehér bőrű vörös hajú lányt kelet volna választania. Vagy legalább fehér bőrű legyen a színésznőnek.
2019. július 05. 19:28 #22
Vanamu
Vanamu
 
StátuszHa más akarsz lenni, mint aki vagy, elpazarlod önmagad -Kurt Cobain
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.12.08.
Hozzászólás: 656
Csatolások: 37
Azonosító: 268171
Offline offline
Ariel hagyján...Ursulának beválogathatták volna Ginger Minj-et ,sokkal hitelesebb lenne.
2019. július 05. 19:29 #23
Kingaisa
Kingaisa
visszatérő vendég
 
StátuszEgy aktatáskás ügyvéd többet tud lopni, mint ezer felfegyverzett férfi.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.03.14.
Hozzászólás: 313
Csatolások: 0
Azonosító: 222658
Offline offline
Öhm… erre a szerepre például Madelaine Petsch lett volna alkalmas. De mindenesetre pocsék a választás
2019. július 05. 22:13 #24
LizzieAmalie
LizzieAmalie
visszatérő vendég
 
StátuszNot today
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.06.22.
Hozzászólás: 443
Csatolások: 297
Azonosító: 270172
Offline offline
Sajnos nem ismerem a színésznőt. Igazából szerintem a bőrszíne a szerepet nézve egyáltalán nem számít, arra kellett volna jobban figyelni, hogy egy eredeti vörös hajú színészt válasszanak. Viszont Ariel-t kinézettől függetlenül is el lehet játszani, a lényeg, hogy jól hozza a karaktert és legalább a hableány jelleme maradjon meg az eredeti felállásban ha már a kinézete kissé megváltozott. Kíváncsi leszek a végkifejletre. smileeee.gif
2019. július 06. 00:06 #25
LollyPoop
LollyPoop
 
StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.03.08.
Hozzászólás: 941
Csatolások: 0
Azonosító: 262892
Offline offline
@lily lfowers:
Gratula a stílusodhoz, rendkívül "haladó szellemű".
A legtöbben nem azért csalódtak, mert bajuk lenne a színesbőrüekkel, vagy eddig nem tudtak volna a létezésükről (?), hanem mert egy olyan mesefilm feldolgozásáról van szó, amin - már lentebb is írták - generációk nőttek fel, így nyilván örültek volna a főszereplő karakterhű ábrázolásához, ha már egyszer élőszereplős verziót forgatnak belőle.
A tweet pedig azért irreleváns, mert nem dokumentumfilmet forgatnak a sellőkről, hanem egy már létező mesefilm adaptációját, amiben bizony fehérbőrű, vöröshajú sellő szerepel. Csak képzeld el, mennyire meglepődnél, ha a kedvenc koreai bandádról készülne egy zenészekkel foglalkozó film, de a pc nevében, inkább fehérekkel játszatnák el a főszerepeket, mert akkor nyugaton eladhatóbb lenne a sztori. Gondolom, te sem örülnél, na, hát sokan ennek sem örülnek.
Ha a Disney mindenképp szeretne színesbőrű főszereplőt, akkor írjon olyan meséket, ahol ők vannak a főszerepben, vagy kezdheti egyből filmekkel is, a lényeg, hogy ne a már meglévő, sokak által ismert arculatot tervezze újra, mert csak elrontja vele az eredeti történet adta élményt.
A fehér felsőbrendűség és annak eltörlése, meg marhára nem itt kezdődik, ne a tetővel kezdjük már egy ház építését...
1 felhasználónak tetszik: Loryenna
2019. július 06. 00:21 #26
Reira
Reira
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.09.03.
Hozzászólás: 93
Csatolások: 0
Azonosító: 259530
Offline offline
Lily flowers: Itt szó sincs rasszizmusról.
A Disney eddig mindig ragaszkodott hozzá, hogy hasonlítsanak a színészeik az eredeti hercegnőkhöz, most meg nagy fordulat ez, még a Dániai helyszínt is a Karib-térségre akarják változtani. Nem azért nem akarják Hallet, mert utálják a bőre színe miatt, hanem mert kicsit sem hasonlít rá. Én se pártolom ezt a castingot, de nem azért, mert rasszista vagyok, sőt, ha Tianára találtak volna egy világos bőrű színésznőt akkor tényleg ezerszer jobban kiakadtam volna. Amikor Tigrisliliom szerepére egy fehér lányt választottak szintén fel voltam háborodva.
Természetesen léteznek sellők más kultúra mitológiájában is, de Ariel pont az északiból származik. A dánoknál nagy kultusza van, erre most hirtelen karibi mesévé akarják változtatni. Én is támogatom, hogy adjuk meg a színesbőrű kislányoknak a lehetőséget, hogy sellők lehessenek, de akkor írjunk egy új hableány főhősnőt más egzotikusabb kultúrák történeteiből is. Mivel Halle Ariel karaktere újra lesz gondolva, ezért őt nem fogják az eredeti Ariellel azonosítani.
Amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy ő lenne az egyetlen választás. Tehetséges énekesnő, de van kapásból 50 ugyanilyen hangú színésznő, akik szintén át tudják adni az ártatlan, álmodozó karaktert, de még úgy is néznének ki, mint az eredeti Ariel. De nem igazán kaphattak lehetőséget, mert nem volt nyílt casting, mint az Aladdinnál.
Amúgy meg óvatosan dobálózz a rasszista jelzővel. A rasszizmus egy borzalmas és mélységesen elítelendő dolog, viszont nem okés rögtön mindenkire rámondani, akik nem értenek egyet egy színesbőrű színész castingjával. Nem utáljuk a színésznőt, de pont erre a szerepre nem őt képzeltük el.

Én amondó vagyok, hogy most már fejezzük be a sárdobálást, már ki lett választva, a Disneynek már kínos lenne visszamondania. Várjuk meg a filmet, hátha még jó is lesz (habár Rob Marshall rendezése az évek során egyre gyengébb lett, szóval...)
2 felhasználónak tetszik: LeerdammerGirl, Loryenna
2019. július 06. 06:42 #27
Kenna
Kenna
visszatérő vendég
 
StátuszIn case you haven't noticed,I'm a weirdo.I don't fit in,And I don't want to...
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.06.13.
Hozzászólás: 304
Csatolások: 0
Azonosító: 270073
Offline offline
@lily flowers:

Addig tartottam értelmesnek a kommentárod amíg meg nem jegyezted, hogy nem jönnél vissza Magyarországra az ilyen emberek miatt. Nos, kérlek ne is gyere vissza smileeee.gif
JA és csak megsúgom a Disney féle Ariel Dán (!!!!) származású volt. Szóval ez nem jött össze wink.gif
1 felhasználónak tetszik: Loryenna
2019. július 06. 11:44 #28
Alexaaa09
Alexaaa09
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.04.03.
Hozzászólás: 1897
Csatolások: 0
Azonosító: 263421
Offline offline
Nem gáz hogy a twitteren sok (és főleg) külföldi ember szidta még trendelt is... De azért csőlátású magyarok hát persze
2019. július 06. 11:44 #29
fluffybunny
fluffybunny
új tag
 
StátuszFiancé since 23.07.18 ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.06.26.
Hozzászólás: 91
Csatolások: 0
Azonosító: 270192
Offline offline
Amióta ezt hallottam nagyon kivagyok akadva, a kommentek között láttam, hogy meg lett emlitve, hogy ha Zendaya lenne akkor mindenki örülne, hát nem.. Arielnek egy olyan lányt választhattak volna akinek megvan az a kislányos bája, világos bőrű és vörös hajú, egy szinész sem jut perpill eszembe aki tökéletesen reprezentálná ezt, de teljesen mindegy, mert úgyis ilyen névtelen személyt választottak, szóval biztos lett volna ot valaki.. és nem, nem vagyok rasszista, csak éppen ezen a mesén nőttem fel és igy nem fog átjönni és nem leszek képes azonosulni vele..
2019. július 06. 12:02 #30
DirtyDiana1990
DirtyDiana1990
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.02.27.
Hozzászólás: 146
Csatolások: 0
Azonosító: 221894
Offline offline
lily flowers

Nagyon mellément, amit írtál. Te hülyézel le másokat, miközben a stílusod minősíthetetlen.
Ha figyelmesen olvastál volna, akkor lejött volna, hogy senkinek nincs baja a más bőrszínűekkel. A sellők nem létező lények, ahogy írtad is szóval ne gyere itt ilyen meg olyan afrikai stb. történetekkel, hogy ha létezne, akkor sötétebb bőrű lenne, mert nem létezik. biggrin.gif
A hangsúly azon van, hogy ebben a történetben, a Disney mesében Ariel fehér bőrű, vörös hajú és kék szemű lány. Ha pedig még messzebbre nyúlunk vissza, akkor is fehér bőrű a dán mesében. Pont. Felőlem írhatnak temérdek színesbőrű sellőről történetet, nem izgat. Ezt viszont hagyják békén és ezt az erőltetett korrektséget is, amivel nagyon kezdenek már átesni a ló túloldalára. Ha annyira toleráns vagy, akkor toleráld már azoknak a véleményét is, akik nem értenek egyet a szereplőválasztással. Megjegyzem, nem tudom, mit szólnál, ha pl. Pochahontast egy szép indiánlány helyett fehérbőrű, szőke játszaná. Szerintem az is felháborító lenne. Csalódtam a Disneyben. Köze nincs már ahhoz, ami gyerekkoromban volt.
1 felhasználónak tetszik: Loryenna
2019. július 06. 12:03 #31
Brandy
Brandy
♥Pizza♥
 
Státusz❤TheWalkingDeath❤Acotar könyv sorozat❤ASH könyv sorozat❤
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.04.02.
Hozzászólás: 5349
Csatolások: 379
Azonosító: 148501
Offline offline
Hát na Ariel sokat napozott a sziklákon biggrin.gif xDDDDD
3 felhasználónak tetszik: xcocainx, LeerdammerGirl, Loryenna
2019. július 06. 13:33 #32
Pöttyös.
Pöttyös.
új tag
 
Státusz"You jump, I jump, remember?"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.03.27.
Hozzászólás: 10
Csatolások: 0
Azonosító: 255182
Offline offline
Eléggé nem tartom megfelelőnek a választást. Az eddigi filmes Disney hercegnők mind hasonlítottak a mesék főszereplőihez. Kedvenc Disney karakterem Áriel, és hozzám hasonlóan még több ember várta volna azt hogy akit a filmvásznon lát, kicsit is hasonlítson a mese karakteréhez (ha már a többi filmeknél is ezt kapta az ember...). Elég tré, és már most látom mekkorát fog bukni az egész. Ennek a csajszinak tökéletes helye lett volna mondjuk a Hercegnő és a Béka megfilmesítésénél, de nem itt.
2019. július 06. 17:28 #33
- törölt felhasználó -    
a rasszizmus nagyon nem itt kezdődik, ne dobálózzunk már ezzel a szóval.

viszont azt sem értem, hogy miért annyira fontos ariel bőrszíne. mulannál fontos, hogy ázsiai. pocahontasnál fontos, hogy indián. ha őket fehér színésznő játszaná, akkor a történet maga is értelmét vesztené.
arielnél viszont az fontos, hogy sellő, nem az, hogy fehér; nem úgy fog kinézni, mint a disney mesében, vagy az eredeti sztoriban - és? ettől még lehet jó a film. sem a történet, sem a karakter nem változik meg gyökeresen. meg amúgy dániában is élnek színesbőrűek, ha már feljött ez az érv. nyilván hitelesebb lenne egy fehér bőrű, vörös hajú színésznő, de ez csak egy mese, basszus.
ne csináljunk ebből ekkora ügyet, majd lehet szidni a filmet akkor, ha kijön és tényleg szar.
2019. július 06. 18:42 #34
Titanyla
Titanyla
dreamer
 
Státuszdo all things with love ♡
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.08.31.
Hozzászólás: 1542
Csatolások: 26
Azonosító: 232551
Offline offline
A kis hableány gyermekkorom legkedvesebb meséje, melyet a mai napig bármikor szívesen nézek vissza. Amióta szárnyra keltek a hírek, miszerint kedvenc hableányom történetének lesz egy élőszereplős változata, igazán reméltem, hogy a rendezők az eredeti mesefilm szereplőihez illő és méltó színészeket fognak választani. Melissa McCarthy-t nagyon kedvelem és véleményem szerint rendkívül tehetséges színésznő, így semmi kétségem sincs afelől, hogy Ursula karakterét brilliánsan fogja alakítani, ha neki szánják a szerepet. Sajnos az imént megfogalmazott véleményemet nem tudom teljes mértékben Halle Bailey személyére kivetíteni, mint Ariel. Igazán kedvelem, hogy mi, emberek nem ugyanolyanok, hanem különbözőek vagyunk a kultúránk, vagy éppen a bőrűnk színének szempontjából is. Mindössze azt szeretném kifejteni, hogy én Hallee személyében nem látom azokat a külső tulajdonságokat és értékeket (báj, tisztaság), melyek az eredeti kis hableányt annyira szerethetővé, meghatározóvá, és különlegessé teszik. Úgy gondolom, hogy a Disney ezzel a döntéssel olyan tradicionális határvonalakat lépett át, mellyel megkérdőjelezi saját indentitását is. Ezalapján -ahogy több portálon is olvastam- úgy gondolom, hogy emberek sokasága okkal fejezi ki nemtetszését a főszereplőre választott hölggyel kapcsolatban. Természetesen semmilyen problémám nincs Halle Bailey személyével, csupán kissé szomorú vagyok, hogy kedvenc mesém feldolgozásában a Ariel-t nem hozzá hasonló színésznő fogja alakítani.
2019. július 06. 23:21 #35
- törölt felhasználó -    
nem tudom hogyan, miért és mikor lett ennyire szélsőségesen polkorrekt a világ, de az biztos, hogy ezzel többet ártanak, mint használnak. ha nem lenne fontos a bőrszín kérdése és nem generálnák folyamatosan a műbalhét hollywoodban, állítom, hogy egy sokkal alkalmasabb leányzót választottak volna a szerepre, akinek van köze arielhez. váltig állítom, hogy ha a jövőben tianát vagy moanát fehér nő játszaná, mindenki vérig lenne sértve, hogy márpedig ez rasszizmus. francértt kell mindent ennyire magukra venniük az embereknek, megsértődni, petíciózni, vádaskodni és mindent az egekig bonyolítani.
2019. július 07. 11:30 #36
fuckingprincess
fuckingprincess
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.04.22.
Hozzászólás: 487
Csatolások: 13
Azonosító: 263883
Offline offline
Nem vagyok rasszista, sosem voltam előitéletes. De ez egy nagyon. Rossz ötlet.
2019. július 07. 14:30 #37
Picy
Picy
 
Státuszlast night was the last time of my past life
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.12.13.
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 0
Azonosító: 261338
Offline offline
Szo sincs itt rasszizmusrol. Az a problema, hogy a kis hableany nem fekete haju es boru sello. Epp az ellenkezoje. Nem tudom hogy vagytok ti vele, de nekem nem fogja visszaadni azt a Kis Hableany varazst. Gyonyoru ez a lany, es az arca valoban hercegnos, de ez nagy hiba volt a Disney felol. Idaig minden eloszereplos film kovette az eredeti tortenet semajat, sajnalom hogy ezzel a mesevel nem igy tortenik. Az ilyen faj-borszin temaba belemenni felesleges. Senki nem rasszizmusbol irja a negativ kritikakat.
2019. július 07. 21:26 #38
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Egy ideiglenes kitiltást már osztottam nem megfelelő hangnemért. Úgy látom egyesek elfelejtik hol vannak. Akik igen, annak ajánlanám a szabályzat elolvasását.
Többieknek pedig inkább azt üzenném: ne menjetek bele ilyen veszekedésekbe, jelentsétek a moderátori topikban. Intézkedni fogunk. meghajolo.gif
2019. július 08. 14:38 #39
imasurvivor
imasurvivor
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.02.01.
Hozzászólás: 161
Csatolások: 0
Azonosító: 239822
Offline offline
Az egyik kedvenc Disney mesém, majd meglátjuk mit hoznak ki az élőszereplős verzióból smileeee.gif Halle-ről annyit hogy láttam a Grown ish-ban, színésznőként meggyőzött, ahogyan hallottam már énekelni is, és az énekhangja is szép, tehát szerintem Arielként is megállja a helyét, kíváncsi vagyok. smileeee.gif
2019. július 08. 14:50 #40
LoveYourSelf
LoveYourSelf
visszatérő vendég
 
StátuszI love games that turn people aganinst each other
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.08.03.
Hozzászólás: 186
Csatolások: 0
Azonosító: 265848
Offline offline
Nagyon nem örülök ennek a szereplő választásnak. Eddig a Disney élő szerepelős filmeknek sikerült megütnie azt a mércét, amit elődeik a rajzfilmekkel értek el (bár nagy nehezen). Ennél viszont egyáltalán nem tetszik, hogy egy fehérbőrű-vörös hajú dán hableánynak egy fekete bőrű, fektete hajú embert váasztottak. Ha meg csak a hangszíne miatt került ide, akkor nem gondolom, hogy a Disney megfontolta volna ezt a kérdést.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok