Starity

Megosztja a sztárokat a palesztin-izraeli konfliktus

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2021. május 23. 13:25 #1
Glamster
Glamster
 
Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 11.03.16.
Hozzászólás: 3282
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Offline offline
Viszály alakult ki a sztárok között: őket is megosztja a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus.
A teljes cikkhez kattints ide!
2021. május 23. 13:50 #2
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
A Hadid testvéreken, Gal Gadot-n, és a zsidó vallású hírességeken kívül a többinek mélyen csendben kellene maradnia, mert előszeretetel kuruttyolnak bele olyan dolgokba, amikhez sem közük, sem megfelelő ismeretük nincs. A megnyilatkozó celebek jelentős része semmi mást nem csinált, mint a végtelen képmutatás újabb ékes példáját szolgáltatta.

Alapvetően pedig az is tévedés, hogy ez palesztin-izraeli konfliktus lenne. A probléma maga a Hamasz, amit a világ nagy része terrorszervezetként tart számon. A nemzetközi tudósítások többségéből meg "véletlenül" következetesen kimaradt, hogy a Hamasz a palesztin népet használja pajzsként a lakott területekre, lakott épületek mellé, mögé, alá telepített fegyverekkel. Érdemes pl. Melanie Phillips, brit újságíró, elemző írását elolvasni a média képmutatásáról ezzel a konfliktussal kapcsolatban.
2 felhasználónak tetszik: Glamster, madeleine.
2021. május 23. 14:46 #3
Alexaaa09
Alexaaa09
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.04.03.
Hozzászólás: 1897
Csatolások: 0
Azonosító: 263421
Offline offline
Annyira utalom ezt hogy szolaljon fel mindenki mert mi az hogy nem akar rola beszélni, de utána ha még nem azt mondja amit az internet főleg a Twitter forgató könyve előír akkor nem érdekes a véleménye és ássa el magát. Nagyon káros hozzá állás össze tartásra vagyunk ösztönözve de az sose fog megtörténni szabad önálló gondolkozású emberek beszélgetési nélkül.
2021. május 23. 14:49 #4
Alexaaa09
Alexaaa09
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.04.03.
Hozzászólás: 1897
Csatolások: 0
Azonosító: 263421
Offline offline
Az is gusztustalan hogy egyre több a támadás a zsidó származású emberek felé, pedig aztán nem a pórnép vagy akinek bármi kötöttsége van izraelhez a hibás.
2021. május 23. 16:01 #5
Rosier
Rosier
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.06.25.
Hozzászólás: 453
Csatolások: 0
Azonosító: 265083
Offline offline
Tényleg megosztó helyzet, mert ha valaki Izrael mellé áll (elég bátor módon, mert most a #freepalestine a követendő példa a Twitteren), akkor azonnal iszlamofób lesz, a másik oldalról meg a Palesztinát támogatókat bélyegezik antiszemitának és terrorizmust támogatónak. Utóbbinak van is valóságalapja, mert a Hamasz egy terrorszervezet, a két ország politikusai meg semmitől sem, még a saját lakosságuk veszélybe sodrásától sem riadnak vissza a pénzszerzés reményében. Csak az a baj, hogy itt most olyan nukleáris fegyverekkel játszanak, ami az egész világra hatással lehet.
2021. május 23. 16:21 #6
- törölt felhasználó -    
A Demi fandom gyakorlatilag épp teljesen megutálja Demit, amiért nem beszél róla, és azért, amiért pártatlan marad… Szerintem ez butaság, és én személyszerint nem gondolnám, hogy Deminek vagy bárkinek a hírességek közül (főleg akik származásukat tekintve sehogy nem is kapcsolódnak az ügyhöz) meg kéne ebben szólalnia. Nem az ő dolguk, hogy egy háborús helyzetben állást foglaljanak, és nekem nagyon nem tetszik, hogy manapság már az a felfogás, hogy “ha pártatlan vagy, akkor az elnyomót támogatod”. Ez ostobaság, nem kell oldalt választania senkinek, nyugodtan lehet pártatlannak maradni vagy simán megtartani magadnak a véleményed.
Itt többségében fiatalokról beszélünk, nagyrészt 30 alattiakról , akiknek értelemszerűen semmilyen háttértudások nincs az egész helyzetről, így főképp butaság elvárni tőlük, hogy felszólaljanak akármelyik oldal mellett is.
A post amit Demi megosztott és ahogy Rihanna is vélekedett egyébként a legkorrektebb hozzáállás. Az izralei civilek nem tehetnek arról, hogy a vezetőségük mit tesz, ahogy a palesztinok sem. Mindkét oldal életét megkeseríti a helyzet, és ezt a zsidó gyűlölet, ami sajnos úgy látom újra kezd elindulni, nem fogja megoldani. Szerencsétlen, ártatlan emberekről beszélünk mindkét oldal esetében.
1 felhasználónak tetszik: feyre
2021. május 23. 19:14 #7
Katerina Kat
Katerina Kat
visszatérő vendég
 
StátuszZed is dead, baby, Zed is dead
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.03.26.
Hozzászólás: 299
Csatolások: 0
Azonosító: 255143
Offline offline
Szerintem igenis szólaljon fel az is, akinek semmi kapcsolata nincs egyik féllel sem. Végülis ők sokkal objektívebben tudnak véleményt formálni, mint azok, akik vagy zsidó, vagy palesztin származásúak. Én is valószínűleg a magyar népért aggódnék és Magyarországot tekinteném ártatlannak, ha mi lennénk ilyen szituációban. Nyilván fontos, hogy az ember csak megfelelő háttérismeret birtokában formáljon ilyen helyzetben véleményt, és ne csak képmutatásból tegye vagy azért, mert Twitteren ezt meg azt írtak. Semlegesnek maradni sem probléma szerintem, végülis a lényeg az, hogy a hírességek megfelelően tájékoztassák a követőiket a világban történő dolgokról, mást nagyon úgyse tehetnek. Bár azért elég elszomorító számomra, hogy a Kabulban történt terrortámadásról például alig posztolnak, és persze még ezernyi más tragikus dologról, ami nap mint nap történik. A black lives matterről, a kínai koncentrációs táborokról és most erről a viszályról úgymond "trend" posztolni, úgyhogy ezekről mind posztolnak is. Másról sajnos nem nagyon, remélem, ez meg fog változni.
2021. május 23. 19:48 #8
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica
Blackpink in your Ari-yuh
 
StátuszMindenről van véleményem. De mindenki más véleményét tiszteletben tartom.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.12.22.
Hozzászólás: 2038
Csatolások: 58
Azonosító: 252466
Offline offline
My respect for Demi and Rihanna goes up, up,up,uppy...
Teljesen megértem azokat is,akik hazájukért állnak ki,lássuk be: mi,magyarok is mind így tennénk egy ilyen helyzetben,nem? Én azokat ìtélem el,akik bármelyik felet is háborúra uszítják. (félreértés ne értsék,nem arra gondolok,akik kiállnak az egyik oldal mellett. nem ugyanaz a kettő!)
Hamár antiszemitizmus: Pont a héten néztük meg az osztállyal a Holokauszt szemei c.dokumentumfilmet. Csak ajánlani tudom,főleg azoknak, akik még a 21.században is zsidógyűlölők(akár vallásról,akár nemzetről van szó). Egyszerűen gyomorforgató. (én végig se tudtam nézni, pánikrohamot kaptam, és kimentem a mosdóba). Szerintem senki, DE SENKI nem akar még egy népirtást, legyen szó bármilyen emberi csoportról. De egy újabb világháború sem kell a világnak, elég nekünk a koronavìrus járvány(ami lassan 2 éves lesz!)
A másik,ami eszembe jutott: pont tegnap beszélgettem egy ismerősömmel erről. És az jutott eszünkbe,ez az egész szitu olyan,mintha Magyarország hirtelen fegyvert ragadna a szomszédos országokra, és vissza akarná hódìtani a Trianon elõtti területeit. Nonszensz. Ilyen a történelem, el kell fogadni, tovább kell lépni. Egy ország ne olyan területekre fókuszáljon,amik nincsennek a birtokában, ezzel megölve több százezer ártatlan embert(katonák és civilek mindkét oldalról egyaránt) hanem a már meglévőkre, a saját lakosságára.
Arról nem is beszélve(ahogyan valaki már említette is itt),hogy erről az egészről sem a palesztinok,sem a zsidók nem tehetnek. Ezért is primitìv dolog bármelyik nemzet lakosságăt is utálni. Ártatlan emberek.
2021. május 24. 14:01 #9
feyre
feyre
visszatérő vendég
 
Státuszalways and forever
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 21.04.05.
Hozzászólás: 204
Csatolások: 0
Azonosító: 289007
Offline offline
En azt nem birom megerteni, hogy a twitter miert varja el a celebektol, hogy felszolaljanak es beszeljenek a helyzetrol, ha ok nem akarnak? Pl Demi jo ideig nem osztott meg semmit ezzel kapcsolatban, pedig o az, aki fontos dolgokra hasznalja a platformjat es nem magat mutogatja, annyit csinalt, hogy likeolta Bella Hadid posztjat majd repostolta story-jaban azt a posztot, ami szerint mindket oldalnak bekeben kellene elnie, erre egy szep kis hate train-t kapott amiert partatlan.
A celebek akarmelyik allasponton vannak mindegyik oldalrol utalatot kapnak. Ok is emberek, had mondjak mar el a velemenyuket barmirol anelkul, hogy befolyasolnak az emberek, rajongok elvarasai felejuk..
2021. május 24. 14:17 #10
Milasnape
Milasnape
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 21.05.24.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 291526
Offline offline
Palesztina vagy Palesztin Autonómia.
2021. május 24. 21:39 #11
Burka krisztina
Burka krisztina
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 21.04.26.
Hozzászólás: 24
Csatolások: 0
Azonosító: 290151
Offline offline
Annyira rossz látni ami világba folyik bele se merek gondolni hogy pár èvmulva mi lesz itt!
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!