Starity

Zenei portrékönyvet adott ki a Televisa

2011. január 18. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Televisa portrékönyvet adott ki a mexikói és a nemzetközi zenei élet nagyjairól. A képek mellett egy-egy rövid, humoros történet is olvasható minden sztárról.

hirdetés
Zenei portrékönyvet adott ki a Televisa

México suena, vagyis „Mexikó szól” – ezt a címet viseli a Televisa által nemrég kiadott portrékönyv, amely előadók, szerzők, zenészek és a mexikói zenei műfajok legkiemelkedőbb alakjainak eredeti, kiadatlan portréit gyűjtötte össze.

Gabriela Saavedra fotóművész és Gabriel Rozycki nemzeti és nemzetközi sztárokat örökítettek meg 384 oldalon és 220 fényképen, melyek mindegyikéhez életrajzi szösszenet is tartozik érdekes adatokkal, költőies megfogalmazásban és jó humorral.

Néhány személyiség, aki a könyvben szerepel: Juan Gabriel, Vicente Fernández, Alejandro Fernández, Joan Sebastian, Belinda, Camila, Chayanne, Calle 13, Juan Luis Guerra, David Bisbal, Maldita Vecindad, Ricky Martin, Paulina Rubio, Enrique Iglesias, Pesado, José José, Armando Manzanero, Jenni Rivera, Miguel Bosé, Shakira, Thalía, Gustavo Cerati, Alejandro Sanz, Juanes, Plácido Domingo, többek között.

Ezenkívül archív felvételek is megtalálhatóak benne minden idők legnagyobb zeneszerzőiről és előadóiról, úgymint Consuelo Velázquez, Agustín Lara (a híres Granada című dal szerzője), José Alfredo Jiménez, Carlos Chávez, Álvaro Carrillo, Manuel M. Ponce, Tomás Méndez, Lola Beltrán, Pedro Vargas, Toña la Negra, Cuco Sánchez, Pedro Infante és még sokan mások.

Részlet a könyvből:

Sok éve, a túlélésért, Thalía felállított egy falat, mindazzal, amit összegyűjtött az életútja során; ezért ami elválaszt minket tőle, az virágok, pillangók, gombok, bántalmak, kupakok, hazugságok, irigység, plüssmackók, gonoszság, harisnyatartók, bűn és magány. S mire azt mondanánk, hogy ő az, aki a legtöbbet veszít, elereszt nekünk egy dalt, mely kétségtelenül szájon vág bennünket, elhallgattatva és halkan rádöbbentve minket, hogy talán fordítva van... mi vagyunk azok, akik a legtöbbet veszítünk. – México suena

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek