Starity

Jön a következő Hősök-album

2011. január 28. 17:05   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három év után új koronggal jelentkezik a népszerű rapbanda, a Hősök. A lemez a Négy Évszak címet viseli és márciusban kerül napvilágra.

hirdetés
Jön a következő Hősök-album

A Szóhisztéria, a Nyelvtan és a Klasszik után jön a következő lemez. 2011. március 11-én jelenik meg a Hősök negyedik albuma Négy Évszak címmel. A rajongóknak három évet kellett várniuk az új korongra. „Megéri várni, az eddigi legszerethetőbb anyagunk lesz!” – olvashattuk a formáció hivatalos Facebook-oldalán. A legszínvonalasabb magyar rapbanda tagjai elárulták, hogy az érkező lemezen Joeker is rajta lesz szöveggel és zenével egyaránt.

A közelgő album promotálásában a hazai underground élet elismert alakjai is részt vesznek. Az interneten hetek óta kering egy videó, amiben többek között Sub Bass Monster, Deego, Siska és Ákos is hirdetik a várva várt korongot. A videón hallható alapot Brash készítette.

Az album megjelenését egy klip előzi majd meg, amit a Szeretném című számhoz készítenek. A klippremier várhatóan februárban lesz. „Kicsit elcsúsztunk vele, már tavaly novemberben szerettük volna publikálni. Ehelyett február lesz belőle, de nem vagyunk elkésve így sem. Amúgy a legújabb Hősök klipről van éppenséggel szó. Más típusú képi és zenei világ várható, mint a legutóbbi Aki velünk című videó esetében. Az egy tipikus hiphop életérzést közvetítő dal volt, viszont az egyszerűsége és a sodró lendülete miatt igen sokan megszerették. Fellépéseken azóta húzó nóta, s egyben biztos pont. Az új klipben végre nem csak mi szerepelünk, hanem feltűnik egy lány is. „Szeretném” - ez a friss szerzemény címe. A régi Hősök vonal hangulatát hozza: melankolikus, merengő, őszinte és ábrándokkal teli. A zongoramenettel és fúvósokkal operáló rap alap elkövetője Diaz, aki többek között Caramellel és Norbával dolgozgat mostanság. A Négy Évszak címmel márciusban megjelenő Hősök lemezre három zenét szállító fiatal srác egyik legjobb produceri darabja. A dalban lesz még élő gitár Blaski Bálinttól, illetve a refrénben hallható lesz női háttérvokál, ami Mészáros Zsuzsannát dicséri.” – nyilatkozta Eckü a Zsiráf portálnak.

A közelgő lemezen a Gyémántfater, azaz Busa Pista is közreműködik, aki most először dolgozik együtt a srácokkal. A közös munkáról a következőt mesélte: „Nagyon egyszerű volt, körülbelül 70 oldalnyi szöveget vittem, abból kiválasztottam egy 16 sort, igazából kicsit túlírtam magam, viszont minden benne van a szólásszabadságtól kezdve a graffitis témákig, aktuális dolgokról van szó. Volt olyan, hogy teljesen mást írtam, mint ami a téma volt. Az alap az lett volna, hogy másnaposság, partik, turnézás, stb…én meg elkezdtem nyomatni, hogy felkelek, lefőzöm a kávét, nézem a netet, felidegesítem magam a politikán, kicsit ellene az egésznek, ez vicces volt, de attól még jó lett a szám.”

Busa Pista a felvételek után egy freestyle promót is készített az érkező lemezhez.

Az első lemezbemutató koncert március 11-én lesz Budapesten az U26-ban, ami a Nyugati Pályaudvar mögötti Eiffel téren található. Ezt március 12-én újabb lemezbemutató követi a veszprémi Expresszó Rap Klubban, ahol elsőként lehet majd beszerezni az új korongot, valamint délután dedikálás is lesz. A lemez nem csak zeneileg és szövegileg különleges. A srácok az album küllemére is sokat adtak, hiszen soha nem látott fotókkal lesz telea grátisz booklet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek