Starity

Farrah Fawcett fürdőruhája múzeumba kerül

2011. február 04. 08:08   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A washingtoni Smithsonian Múzeum gyűjteményébe került Farrah Fawcett híres piros fürdőruhája, melyet röviddel a Charlie angyalai sorozat 1976-os debütálása előtt viselt egy fotózáson.

hirdetés
Farrah Fawcett fürdőruhája múzeumba kerül

A képekből készült posztert több milliós példányszámban adták el, ezzel minden idők legkelendőbb plakátjává vált – emlékeztetett rá Dwight Bowers, a múzeum kurátora.

„A kép a második világháborús amerikai ikonok: Betty Gable és Rita Hayworth posztereinek népszerűségével vetekedett, és a hetvenes évek szimbólumává vált” – mondta el Dwight Bowers.

Farrah fürdőruháját és egyéb más relikviáit férje, Ryan O'Neal bocsátotta a múzeum rendelkezésére. Elmondása szerint a rákkal vívott hosszú küzdelem után 2009-ben elhunyt Fawcett maga is a múzeumnak szánta a nevezetes fürdőruhát. Erre most jó alkalom kínálkozott, hiszen a színésznő szerdán lett volna 64 éves.

A rajongók piros színűnek ismerték meg a fürdőruhát, ám az mára kissé megfakult, ezért sötét narancsszínűnek tűnik inkább. Fawcett még halála előtt bekereteztette, és egy Los Angeles-i raktárban helyezte el a nevezetes ruhadarabot.

A múzeumnak adományozott többi emléktárgy között megtalálhatóak Farrah forgatókönyv-példányai a Charlie angyalai első évadjából, egy 1977-ből származó Fawcett-baba, valamint egy olyan készlet, aminek kellékeivel annak idején a színésznő jellegzetes és szimbolikus hajviseletét lehetett lemásolni.

A múzeum nyilatkozata szerint a relikviákat a popkultúra-gyűjteményében helyezi majd el, és nyárra tervezi bemutatásukat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek