Starity

Axente Vanessa, a következő magyar reménység

2011. február 05. 13:01   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Axente Vanessa már több mint két éve dolgozik modellként, de tavaly vált világszerte ismertté.

hirdetés
Axente Vanessa, a következő magyar reménység

Az alig tizenöt éves lány, Axente Vanessa modellkarrierje a tavalyi évben indult be igazán, hiszen a Chanel tokiói kifutóján sétálhatott végig. A zala megyei lány már több híres magazin divatanyagában is szerepelt – legutóbb például a Harper's Bazaar szingapúri kiadásának címlapján.

Vanessa karrierje tizenháromévesen kezdődött – a nővére több fotózáson is részt vett, amikor végre őt is behívták tesztképek készítésére: „Sokan azt gondolják, hogy drága modelliskolákban kell megtanulni pózolni és végigmenni a kifutón, de ez nem így van, nekem mindent magamnak kellett megtanulnom. Csak egy órát foglalkozott velem egy idősebb modell, megtanította, hogyan kell járni a színpadon. Azután rám adtak egy magas sarkút, és már ott voltam a közönség előtt egy budapesti bemutatón. Nagyon izgultam, de csak az első öt méteren. A show után egyre több felkérést kaptam. A hazai divattervezők közül dolgoztam Mojzes Dórival, bemutattam a Use tervezőcsoport, Ahn Tuan és Nanushka ruháit, és szerepeltem az összes hazai divatlapban – árulta el a nagylengyeli modell. – A fotózásokba nincs sok beleszólásom. A hajamat nem engedem levágni vagy befesteni, ha rövid hajat akarnak, parókát viselek. És nem vetkőzöm.”

Vanessa tavaly nyáron kilenc hetet töltött Tokióban: „Elég sok fotózásom volt Tokióban, és divatshow-kban szerepeltem, Chanel- és Gucci-bemutatón is felléptem. Nagy élmény volt ez az út, és úgy érzem, hogy ott váltam igazából modellé” – mesélte. A rövid vakáció alatt sokkal magabiztosabb lett, megtanult igazán pózolni.

„Bánt, ha szóvá teszik, hogy mennyire vékony vagyok, és olyasmit írnak, hogy biztos éhezek... Erről szó sincs, nagyon sokat eszem, imádom a pizzát is. Négy éve kosarazok, előtte három évig táncoltam, talán ennek is köszönhető az alakom” – tette hozzá Vani, aki régebben szinte mindennap edzett. A fiatal magyar reménység egyelőre magántanárok segítségével pótolja a lemaradásokat, de ha betölti a tizenhatodik életévét magántanuló lesz. Vanessa korából kifolyólag sem léphet még a milánói és párizsi kifutókra, viszont New Yorkban akár már ősszel is debütálhat.

A következő hazai felfedezett legnagyobb álma pedig egy híres kampány, Guccinál, Diornál vagy éppen D&G-nál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek