Starity

Világjobbítók: hogyan tegyük jobbá a világot?

2011. február 07. 18:06   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor még idén februárban új magyar film premierjének lehetünk tanúi. A pontos időpont és a helyszín még kérdéses, de az már bizonyos, hogy az alkotást hatalmas érdeklődés övezi.

hirdetés
Világjobbítók: hogyan tegyük jobbá a világot?

Korábban már beszámoltunk arról, hogy már készül a népszerű színdarabnak, a Világjobbítók című előadásnak egy – sokat ígérő – filmváltozata Kaposváron. Nos, a produkció elkészült, most már csak az utolsó simítások vannak hátra, és a nem egyszerű feladat időpontot és helyszínt találni az új magyar film bemutatásának. (Információink szerint a Duna Televízió (is) műsorára fogja tűzni a közeljövőben.)

A sztori egyébként igazán vicces és érdekfeszítő. Ha valaki már látta a Tasnádi István drámaszerző által megírt, 2000. február 11-én Kaposváron bemutatott darabot, annak nem újdonság, akik azonban még nem ismerik, azoknak íme egy kis kedvcsináló.

Esetünkben ezúttal egy modernkori, Don Quijote-alapokon nyugvó „szép népmeséről” beszélhetünk. A film főszereplője, Kriston Géza ugyanis bátran birokra kel a packázó munkaüggyel csakúgy, mint a forgóajtós bank személyzetével, vagy éppenséggel  a futballhuligánokkal. Segédje pedig neki is akad, akárcsak Don Quijoténak Sancho: Tököli Sándor, alias „Kicsi” kíséri őt hűségesen világot jobbá tevő útján. A mozgatórugó itt nem más, mint a hétköznapi bunkóságok ellen való, igazságért folytatott küzdelem.

A filmben a főbb szerepeket Kovács Zsolt, Némedi Árpád, Sárközi-Nagy Ilona és Garas Dezső alakítja, de feltűnik még Tóth Géza, Anger Zsolt, Csapó Virág, Kocsis Pál, Német Mónika, Lecső Péter, Serf Egyed, Fábián Zsolt, Szentgyörgyi István, valamint Béli Ádám is. A produkciót Znamenák István rendezte.

Íme a film előzetese:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek