Starity

Sean Bean visszatért gyökereihez

2011. február 26. 09:09   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sean Bean, az 51 éves angol színész számos amerikai és brit filmprodukcióban vett már részt. Most azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy jobban támogassa hazája felemelkedését ebben az iparágban.

hirdetés
Sean Bean visszatért gyökereihez

Sean Bean, az 51 éves brit színész nem pihen. Hátat fordított ugyan Hollywoodnak, de a szakmájának nem. Mostanában igazán remeknek ígérkező brit projektekhez adja nevét, és köszöni szépen, nagyon jól van.

Tavaly a Black Death című film főszerepével ismét rivaldafénybe került, hiszen a kritikusok és a nézők is egyaránt jó véleménnyel voltak a produkcióról és Sean kiváló alakításáról. Ám amikor biztossá vált, hogy a HBO új fantasysorozatában is fontos szerepet fog játszani, még inkább az érdeklődés középpontjába került. A Trónok harca George R. R. Martin híres fantasyeposzának azonos című első könyvéből készül, és a fantasyrajongók által nagyon nagy várakozás övezi.

„Ez egy furcsa, misztikus, varázslatos világ, amit nem igazán lehet elhelyezni az időben, de mindenképpen nyugtalanító hely. Tényleg nem gyerekeknek való. Hét királyságról szól, amint harcolnak a hatalomért, szóval ez a történet tele van korrupcióval, kapzsisággal, szexszel és erőszakkal, ugyanakkor persze varázslattal is  nyilatkozta a színész, majd nevetve hozzáfűzte. Kivételesen az én karakterem egy egész rendes fickó, úgyhogy nekem nem kellett túl sok brutális jelenetben részt vennem. Csak amikor szükséges volt.

A sorozat április 17-én, pontosan a színész 52. születésnapján indul hódító útjára külföldön, majd egy nappal később megérkezik a magyar HBO-ra is.
Ám úgy tűnik, Sean Beannek nem ez lesz az egyetlen nagy dobása idén. A Cleanskin című thriller, melyet mély mondanivalója és különleges látásmódja miatt a Cannes-i Filmfesztiválon készülnek bemutatni májusban, szintén nagyon pozitív fogadtatás elé néz. Sean Bean így beszélt a filmről: „Az ügynökeim ajánlották figyelmembe Hadi (Hadi Hajaig, filmrendező) forgatókönyvét, amiről azt gondoltam, hogy nagyon elgondolkodtató és értelmes. Egy olyan témával foglalkozik, amivel manapság kénytelenek vagyunk szembesülni, és mindannyiunk életére kihat, a terrorizmussal. Kedvelem a karakteremet is; ő egy magányos hős típus, nem sok mindent lehet tudni róla. Az egyetlen célja az, hogy megállítsa a terroristákat, és véget vessen a tevékenykedéseiknek. Ráadásul úgy látszik, személyes bosszú is hajtja.”

A Cleanskint Londonban forgatták, amit a színész a nehézségek ellenére élvezett, hiszen ő maga is ebben a városban él, s így nem kellett hónapokig távol lennie három leányától. Valószínűleg ez volt a fő oka annak, hogy annyi év ingázás után most egy időre hátat fordított az amerikai filmiparnak. Saját bevallása szerint azonban nem ez volt az egyetlen ok. Erről – szokása szerint – nagyon őszintén, de okosan nyilatkozott: „Azt gondolom, nagyon sok történet vár még arra, hogy valaki elmesélje, de az a baj, hogy ha valami sikeres, az előjogokat élvez, és megismétlik, ahányszor csak tudják. Nem igazán látsz újat, nem is tudsz tanulni belőlük semmi újat. A legtöbbje csak kitaláció, csak szórakoztatás céljából készül, ami nem baj, csak hát tényleg annyi jó történetet írtak már meg jó írók. Pont emiatt látok jó esélyt rá, hogy a brit filmgyártás ismét felemelkedjen, felfedezzék, bemutassák. Ezért szeretek így dolgozni, egy picit forgatok Amerikában, aztán visszatérek a gyökereimhez, és csinálok valamit, ami sokkal többet jelent, ami sokkal karakter központúbb.”

Reméljük, hogy Sean Bean álma valóra válik, és az igényesség, mélység újból nagyobb szerepet fog kapni a filmiparban, hiszen a nagy pénzhajhászás mára már szinte teljesen megölte a filmkészítés igazi, eredeti lényegét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek