Starity

Charo szerint Lady Gaga a hasmenéses Madonna

2011. március 01. 09:09   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre többe előadónak és zeneértőnek tűnik fel, hogy Lady Gaga legújabb dala kísértetiesen hasonlít Madonna egykori slágerére – és nem ez az első alkalom eddigi rövid pályafutása alatt, hogy ilyesmivel vádolják.

hirdetés
Charo szerint Lady Gaga a hasmenéses Madonna

Lady Gagát, amióta megjelent a popzenei piacon, már számtalan alkalommal megvádolták azzal, hogy színpadi produkcióiban, videoklipjeiben és dalaiban is Madonnát utánozza.  Lady Gaga nem tagadja, hogy Madonna nagy kedvence; utoljára akkor szögezte ezt le, mikor megvádolták, hogy a Born This Way című meleghimnusza annyira hasonlít Madonna Express Yourself című slágerére, hogy az nem lehet csupán a véletlen műve. Most a hatvanadik életévét taposó spanyol–amerikai énekesnő, Charo szólt be Gagának a Sirius XM rádió OutQ című műsorában. „Én mondom, számomra Lady Gaga nem más, mint a hasmenéses Madonna. Nem szeretem, ha lemásolnak valakit, és aztán ezt úgy tálalják, mintha az ő fejükből pattant volna ki” – mondta el az adásban Charo.

A felvetés nem teljesen alaptalan, hiszen a Daily Telegraph, a People magazin, valamint a CBS hírcsatorna és a Hollywood Reporter is hosszan foglalkozott az egyértelmű hasonlósággal.

A Born This Way mindössze tíz perc alatt született – árulta el a New York-i énekesnő. Számos kritikus és rajongó azonban egyöntetűen állítja, hogy az 1989-es Madonna-sláger hatása érződik rajta, melyet maga Lady Gaga is elismert.

„Alapvetően Madonna Express Yourself című számának átdolgozása, amely Madonna Vogue című dalának hangulatát is magán viseli. Ez egy kicsit túl sok Madonnából olyasvalaki esetében, aki éppen saját identitását építgeti, mint... khm... az új Madonna– elemezte a dalt Neil McCormick, a londoni The Daily Telegraph szakírója.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek