Starity

Csak aprópénz marad az X-Faktor énekeseinek

2011. március 25. 19:07   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az X-Faktor sztárjai igencsak szép summát keresnek: 160–180 ezer forintot fellépésenként. Az átlagos fellépési díjakkal számolva ezek az énekesek jelenleg 25-75 százalékkal érnek többet a korábbi tehetségkutatók énekeseinél. Ebből következik, hogy nevükkel ma milliókat lehet keresni, ami sajnos nem az ő zsebükbe kerül. A HOT! magazin utánajárt, hogy mennyi maradhat valójában az énekesek zsebében.

hirdetés
Csak aprópénz marad az X-Faktor énekeseinek

„Az összeget osszuk el kettővel, vagy talán még annál is többel – mondta egy menedzseriroda képviselője, aki azt is felsorolta, hogy mit kell kifezetni még a befolyó fellépési díjból. – Adót kell fizetni, és a menedzserek sem dolgoznak 20 százalék alatt, de vannak, akik akár 60 százalékot is elkérnek a munkájukért, arra hivatkozva, hogy őket terhelik az iroda-, a reklám-, a protokoll- és a kiadói költségek.”

Szily Nórának adott interjújában Nagy Feró megvédte a tehetségkutató felfedezettjeit, ámde ezzel viszont elárulta a kereskedelmi csatornát, amely lefölözik a nyereség javát. „Nem szabad elfelejteni, hogy azoknak a munkáját is meg kell fizetniük, akik hozzájuttatták őket a sikerhez, és akik hónapokig tolták beléjük a pénzt. Hiszen az X-Faktor előtt ezek a fiatalok nem voltak sehol, senkik voltak. És azért lett belőlük valaki, mert mögéjük állt egy kereskedelmi csatorna, egy kiadó. Amerikában ez ennél jóval rosszabb. Ott azt mondják: tiéd a siker, a csillogás, a többi pedig a menedzsereké.”

A kereskedelmi csatorna ezúttal is a jól bevállt utat járja, lefölözik a hasznot, majd az érdeklődés csökkenésekor leveszik kezüket a mentoráltakról. Ez a séma volt tapasztalható korábban a Csillag születik és a Való Világ műsorai után is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek