Starity

Portman alakításáért mégsem járt volna Oscar?

2011. március 29. 20:08   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány rosszakaró megpróbálja bemocskolni Natalie Portman nevét, mindehhez Oscar-díjat érő alakítását használják fel.

hirdetés
Portman alakításáért mégsem járt volna Oscar?

Jó pár napja boncolgatják Natalie Portman Oscar-díjat érő alakítását a Fekete Hattyú című filmben. Vajon a színésznő mekkora részét vette ki a jelenetekből, és hány táncos felvételt rögzítettek dublőreivel, Sarah Lane-nel és Kimberly Prosával? A lányokat teljes titoktartásra kötelezték – a stáblistán jó darabig nevük sem olvasható – így csak egy rosszakaró szivárogtathatta ki az információknak titulált pletykákat.

Ezek után természetesen Lane sem hagyta annyiban a dolgot, és a következő nyilatkozattal tetézte: „Azokban a jelenetekben, amelyeken az arca és a karjai látszanak, természetesen ő szerepel. De olyankor nem is táncol. Az pedig, hogy megpróbálták úgy beállítani, mintha egy évi kemény munkával bárki jó balett-táncos lehetne, megalázó a szakmára nézve. Már 22 éve táncolok. Lehet valaki zongoraművész másfél év alatt, főleg úgy, hogy egy mozisztár?”

A művésznő védelmére először élettársa, Benjamin Millepied kelt: „Megjelentek olyan cikkek, amelyekben azt írják, hogy a dublőre rengeteget dolgozott a filmben, de valójában ő csak a lábmunkát végezte, és a fordulásokat. Őszintén: a film nyolcvanöt százalékban Natalie szerepelt – mondta a Los Angeles Timesnak. – Amit azonban ő táncolt, arra nagyon szépen felkészült, igaz, nem is voltak annyira komplikáltak a számára alkotott mozdulatsorok.”

A koreográfus vőlegény után néhány nappal a produkció rendezője, Darren Aronofsky is megvédte Portmant: „A film vágója megszámolta. 139 táncos felvétel látható a filmben. 111-ben Natalie látható. 28-ban pedig a dublőre, Sarah Lane” – mesélte az Entertainment Weeklynek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek