Starity

Glee toplistára küldte Bonnie Tyler dalát

2010. június 01. 21:09   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eredeti verzió 1983-ban jelent meg, illetve néhány évvel korábban Jim Steinman egy be nem mutatott musicalének egyik betétdalaként. Bonnie Tyler előadásában vált világslágerré és többször megjárta már a toplisták első helyét. Azonban most a FOX csatorna sikersorozatában felcsendült verzió hódította meg a toplistákat!

hirdetés
Glee  toplistára küldte Bonnie Tyler dalát

1983-ban jelent meg a dal eredeti verziója melyet Jim Steinman írt. A dalt Bonnie Tylernek szánta, mert szerinte ehhez a dalhoz, csak az Ő hangja illik. 9 különböző verzióban énekelte fel Tyler és ebből választották ki azt a 7 perces verziót, amely aztán több mint 20 ország slágerlistájának első helyét szerezte meg. Többszörös arany és platina minősítést szerzett valamint Michael Jackson Billie Jean című kislemezét és letaszította a toplisták éléről.

Bonnie Tyler máig legsikeresebb dala rengeteg feldolgozást megélt már. Elhangzott spanyol, francia, finn, török és magyar nyelven is. 2010-ben azonban a népszerű, Golden Globe díjas Glee című amerikai televíziós musical-vígjátéksorozatban csendült fel majd megjelent a Glee: The Music, Volume 3 Showstoppers című lemezén, amely idén május 18-án jelent meg. A lemez elsöprő slágere lett a Total Eclispe of the Heart, az digitális letöltés toplistán Írországban a 3., Az Egyesült Királyságban a 9., Amerikában a 16. míg Kanadában 17. helyezést szerezte meg. A megjelenés hetében csak Amerikában 134,000 példányt adtak el belőle. Nem is csoda, hiszen a remekbe szabott rockballada, amely annak idején a Heavy Metal Chart lsitán is első helyen szerepelt, Bonnie Tyler előadásában igazi, megunhatatlan örökzöld.

Jó hír a sorozat rajongóinak, hogy 2010 szeptemberétől az RTL Klub műsorára tűzi magyar szinkronnal a sorozatot, a benne elhangzó dalokat pedig feliratozzák!

Daltörténet

Bonnie Tyler 1983-ban énekelte lemezre először, majd 2004-ben francia/angol nyelven újra, ami szintén platina lemez lett és listavezető Nyugat Európában. 2005-ben szólóban énekelte fel újra, mérsékeltebb sikert aratva. 2007-ben a brit punk-rock együttessel (BabyPinkStar) közösen majd 2009-ben az Only Men Aloud formációval, akik megnyertek egy brit könnyűzenei tehetségkutatót. Így összességében Bonnie 2 verziót is a slágerlisták élére énekelt, de 2008-ban az eredeti, 1983-as verzió ismét felkerült a brit Top of the Pops listára közel 30 év elteltével! 2010-ben Bonnie Tyler a brit MasterCard új bankkártyájának reklámjában énekelte el ismét saját dalát új stílusban.

1995-ben Nicky French-nek sikerült csúcsközelbe vinni a dalt illetve Jan Wayne-nek és a Westlife együttesnek. De spanyolul is életre kelt a dal először Lisette majd Yuridia előadásában. Magyarul Sass Sylvia opera szoprán énekelte lemezre 1985-ben. Továbbá a Vámpírok bálja című musical - melynek zenéjét szintén Jim Steinman komponálta - is erre a dalra épült. Kétség kívül, ez minden idők egyik legtöbbet feldolgozott dalai közé tartozik.

Videók

Az eredeti 1983-ból:

Glee verzió 2010:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek