Starity

Életének 93. évében elhunyt Komlós Juci

2011. április 06. 17:05   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komlós Juci 1919. február 10-én született Szabadkán. 1935-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színészképző iskoláját, pályáját még abban az esztendőben a Király Színházban kezdte. Játszott Szegeden, Miskolcon, az Operettszínházban, 1947 után a Művész, a Magyar Színházban, a Vidám Színpadon, 1957-től a József Attila, 1965-től a Thália Színházban.

hirdetés
Életének 93. évében elhunyt Komlós Juci

Komlós Juci első színpadi szereplése nagyon emlékezetes számára, mert az volt az egyetlen alkalom, amikor még nem is szeretett volna szerepelni. Háromévesen az volt a feladata, hogy át kellett sétálnia a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. az idő múlásával viszont már nem tudta elképzelni, hogy más mesterséget válasszon, ezért szülei beiratták Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába.

Több népszerű filmben is szerepelt, többek közt a Semmelweisben, a Rokonokban, Az aranyemberben, a Mire megvénülünkben, a Különös házasságban, a Lányarcok tükörben című produkcióban, a Beszélőben és A megfelelő emberben. A Szomszédok című teleregényben pedig mindenki Lenke nénijét formálta meg.

A Jászai Mari-díjat 1957-ben kapta meg, majd három évvel később érdemes művész címet is kapott, 1998-ban beválasztották a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagjai közé. 2002-ben, Lukács Margit eltávozását követően a Nemzet Színésze cím birtokosa lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek