Starity

Patrick Stewartot lovaggá ütötte II. Erzsébet

2010. június 03. 13:01   |   Szerző: Necros

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 69 éves színész szerdán kapta meg a kitüntetést, mellyel igazi színészlegendák nyomdokába lépett. A főként a Star Trekből és az X-Men filmekből ismert sztár egykori tanárának mondott köszönetet, mert nélküle nem lépett volna a színészi pályára.

hirdetés
Patrick Stewartot lovaggá ütötte II. Erzsébet

Patrick Stewart elmondása szerint Cecil Dormand volt rá a legnagyobb hatással, mivel ő ösztökélte, hogy a szenvedélyét kövesse és ne adja fel a színészetet, hanem foglalkozzon vele komolyan.

http://i47.tinypic.com/2hnau0m.jpg

Magáról a kitüntetésről azt mondta, noha nem várt rá, hogy vajon mikor kapja meg, de hatalmas dolognak tartja és a legmagasabb elismerésnek tartja, amit pályafutása során kapott. Gyerekként Sir Laurence Olivier, Sir John Gielgud és Sir Alec Guinness voltak a hősei, akik szintén ezt a rangot birtokolták és ez nem csak azt jelentette számára, hogy ez a szakma csúcsa, hanem azt is, milyen becsben tartják a színészmesterséget.

Annak ellenére, hogy ő is világsztárnak számít, köszönhetően a Star Trek sorozatnak és a filmeknek, illetve az X-Men trilógiának, ma is inkább a színház világa áll közelebb a szívéhez. Jól jellemzi szerénységét, hogy a többi ma is élő lovagi ranggal bíró színészekhez nem szeretné mérni magát, még mindig kissé feszélyezve érzi magát a körükben.

Sir Patrick Stewart nyilatkozata:

Congratulations, Sir Patrick!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek