Starity

Álomháború: a film eredeti befejezése

2011. április 25. 13:01   |   Szerző: sunnystic

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zack Snyder legutóbbi filmjének, az Álomháborúnak nem volt happy endje. Ám a rendező megosztotta velünk az általa először megírt, eredeti befejezést is.

hirdetés
Álomháború: a film eredeti befejezése

Emily Browning, aki Babydollt alakítja Snyder filmjében, az Álomháborúban már korábban feldúltan nyilatkozott arról, hogy az MPAA kivágatott egy fontos jelenetet a filmből, amelyben Babydoll és a Pénzeszsák szolid szerelmi jelenete látható. Úgy tűnik, a színésznő jogosan volt felháborodva az ügy miatt, hiszen, mint kiderült, kulcsfontosságú jelenetnek számított, és a kivágás miatt kellett megváltoztatni a film végét – ami, mint tudjuk, csöppet sem sikerült valami vidámra.

Snyder elárulta, hogy az eredeti forgatókönyv szerint, miután Sweet Pea (Abbie Cornish) elszökik, a Pénzeszsák megérkezik a bordélyba, és az egyik férfi arcon üti Babydollt az udvaron – annál a jelenetnél, amikor a lány eltereli a férfiak figyelmét, hogy Sweet Pea elszökhessen. Ezután Baby a Pénzeszsák lakosztályán ébred fel, és alkut kötnek, hogy ha a lány odaadja magát a férfinak (azaz lefekszik vele) a saját akaratából, és nem ellenkezik, akkor elengedi őt, és segít a lánynak kijutni a bordélyból. Megteszi ezt érte, és akkor Blue soha többet nem érhet hozzá. A lány elfogadja az alkut, és amikor megcsókolják egymást, akkor végzik el a lobotómiát Babyn. A csókuk jelképezi azt, ahogy lobotomizálják.

„A film legvége ez: látjátok Sweet Pea-t, amint ellop egy ruhát az öltözőből, aztán Babyn lobotómiát hajtanak végre [ekkor történik a fentebb leírt jelenet], és Blue mondja neki, hogy »Emlékszel rám? Vigyétek le!«, majd Sweet Pea felszáll egy buszra. Ezután újra Babydollhoz térünk vissza, és ekkor van az a jelenet, amikor a rendőrök elviszik Blue-t. Mikor az egyik rendőr rávilágít elemlámpával Babyre, akkor ő felébred, a kamera ránagyít az arcára, majd körbemegy a feje körül – és azt látod, hogy fenn áll a színpadon a színházban, az O-o-oh Childot dalolva. Mindezek után a halott lányok megjelennek, feljönnek a színpadra, és együtt énekelnek – majd a függöny bezárul. Ez a vége” – mondta Snyder.

A rendező azt is elárulta, hogy a Sucker Punch DVD-n látni fogjuk ezt a befejezést, azaz a rendezői változatot. Reméljük, hogy az itthon megjelenő DVD-n is rajta lesz majd ez a változat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek