Starity

Lezajlott az évszázad esküvője

2011. április 29. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vilmos herceg a mai napon feleségül vette barátnőjét, Kate Middletont a Westminster Apátságban a világ előkelőségei előtt.

hirdetés
Lezajlott az évszázad esküvője

Prince William és Kate Middleton esküvője a mai napon, 2011. április 29-én, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött, s rendben le is zajlott. Sokan az évszázad esküvőjének tartják, hiszen több legenda is övezte az eseményt.

Ott van például elsőnek a menyasszonyi ruha: ugyan a királyi családban hagyomány a titkolózás e körül – Diana hercegnő ruháját még páncélszekrényben is őrizték –, ám Kate és csapata is igyekezett titokban tartani, s az idő előtti lelepleződéstől tartva egyszerre három ruhát is varratott magának. A nagy napon a Sarah Burton által tervezett szaténruhát viselte, melyet csipkék borítottak, s az udvari etikettnek eleget téve a vállát sem hagyta szabadon, de valamennyi mégis látszott belőle a csipkéknek köszönhetően. A ruha uszálya 270 cm volt. Haját leengedve hordta, melyben egy 1936-ban készült, s  erre a napra felújított tiara volt. A fátyol ehhez volt rögzítve, s a szegélye a ruhához passzolóan csipkés volt. Esküvői csokrában rózsa, bogáncs, nárcisz és lóhere volt, mely a Royal School of Needlework remekműve.

Az Apátságban 1900 meghívott vendég foglalt helyet a ceremónián, ahol a fiatalok örök hűséget fogadtak egymásnak, majd a kápolnában a kamerák részvétele nélkül, szűk családi körben aláírták a házassági anyakönyvi kivonatot három példányban. Ez idő alatt is az Apátság fiú- és férfikara énekelt, ugyanúgy, mint a bevonulásnál.

Kilépve a Westminster Apátságból, az ifjú házasok integettek az ünneplő tömegnek, majd a Buckingham Palotában lévő fogadásra egy 1902-ben készült nyitott hintó vitte őket végig Londonon – ugyanaz, amely 1981-ben Károlyt és Dianát. A Palotában II. Erzsébet angol királynő adott fogadást körülbelül 600 vendégnek, s ennek szünetében Vilmos és Kate az erkélyen köszöntötte az összegyűlt tömeget, majd megcsókolták egymást.

A tervek szerint este vacsora keretein belül ünnepelnek még, majd Harry herceg hajnalban reggelit ad a még ott lévő meghívottaknak.

Kate Middletont a mai naptól fogva megilleti az őfelsége megszólítás, s címe Catherine, Duchess of Cambridge.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek