Starity

Glee: Még két évig biztos énekelnek

2010. június 06. 19:07   |   Szerző: rheuska

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Egy üde színfolt a sorozatok palettáján." - szólt egy kritika ősszel a sorozat indulásakor. A kritikusok azóta is imádják a sorozatot, ahogy a nézők is. És nem csak Amerikában, de hamarosan világszerte ismert lesz majd.

hirdetés
Glee: Még két évig biztos énekelnek

Az európai országok többségébe idén ősszel érkezik a Glee első évadja, készen arra, hogy újabb nézők szívébe lopja be magát. az abszolút közönség kedvenc sorozat olyan jól szerepel, már ami a nézettségi adatokat illeti, hogy az azt sugárzó Fox nem is egy, hanem mindjárt kettő újabb évadot rendelt be belőle.

Bár egyelőre úgy néz ki, hogy sajnos a mostani szereplőgárdából valószínűleg néhányan távoznak (a Puck-ot alakító Mark Sallingról és az Artie-t megformáló Kevin McHale-ről érkez

tek ilyen információk) de a show megy tovább.

Nem csak nagyszerű humora, vicces szituációi, fülbemászó dalai és látványos koreográfiái miatt sikeres ám ez a sorozat.

"Célunk volt, hogy felhívjuk a figyelmet olyan jellemző társadalmi hiányosságokra, hibákra, melyekről sajnos hajlamosak vagyunk néha megfeledkezni." - mondta a show kitalálója, Ryan Murphy.

És valóban, már így is fontos szerepet kapott a sorozatban az, hogy milyen, ha valaki mozgássérült, vagy épp homoszexuális, esetleg épp csak kicsit más, mint a többiek. A könnycsatornákat nem csak a nevetés, hanem az elérzékenyülés is próbára teszi.

"Rengeteg köszönőlevelet kapunk tolószékes férfiaktól és nőktől, illetve melegektől, melyben hálálkodnak, hogy az ő helyzetük is kiemelkedő szerepet kap a sorozatban. Ezzel egyrészt nekik segítünk feldolgozni a dolgokat, megbirkózni a helyzetükkel, másrészt "normális" embertársainknak is felnyitjuk a szemét, hogy itt az ideje leszállniuk a magas lóról.

Az évadzáró epizódot kedden vetíti le a Fox Amerikában.

Betekintés:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene sorozat évad Glee
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek