Starity

Nem csak Ell és Nikki az Eurovízió nyertesei

2011. május 16. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2002 óta minden évben megrendezik a Marcel Bezençon Awardsot az Eurovíziós Dalfesztivál alatt.

hirdetés
Nem csak Ell és Nikki az Eurovízió nyertesei

2002-ben az észt fővárosban, Tallinban vette kezdetét egy hagyomány, mely azóta is tart. A Marcel Bezençon Awardsot azóta rendezik meg minden évben az Eurovíziós Dalfesztivál éppen aktuális helyszínén, ez évben éppen Düsseldorfban. A díjátadón több kategóriában is pontoznak, és nyertest hirdetnek – ez 2011-ben sem volt másképp.

A sajtó által megszavazott díjat (Press Award) 2011-ben a finnek „Paradicsom Oszkárja”, vagyis Paradise Oskar vehette át a Da Da Dum című daláért. A finneknek sovány vigasz, hiszen mindössze 4 ponttal kaptak többet – 57-et – a Dalfesztiválon, ami mindössze a 21. helyre volt elég.

Az Artistic Awardot, vagyis a kommentátorok díját idén a Jedwardnak, vagyis John és Edward Grimesnak ítélték a Lipstickért. Az ecsetfejűeknek nagy esélyeket jósoltak, ezzel szemben csupán a nyolcadikok lettek. Tapasztalattal mindenképp gazdagabbak lettek, illetve egész Európa megismerhette a stílusukat és a zenéjüket.

Talán a Composer Award megnyerése érhet a legtöbbet a versenyzőknek, hiszen igazi szakmai elismerést jelent mind az előadónak, mind az országnak. Idén a franciák zsebelték be, Amaury Vassili korzikai nyelven előadott dalát, a Sognut ítélte a legjobbnak a szakmai zsűri.

Tavaly megtörtént az is, hogy mindhárom elismerést egyetlen előadó, az izraeli Harel Skaatt kapta Milim című szerzeményéért.


A díjak átadása

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek