Starity

Hazugság volt Fekete Pákó megverése

2011. május 28. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pákó nem akarta megfizetni a polgári peres eljárásban rá kiszabott nem vagyoni kártérítést. Kötelezettsége alól úgy akart kibújni, hogy kitalálta a megveréséről szóló történetet. Állításait semmi sem bizonyítja, Polgárnak alibije is volt.

hirdetés
Hazugság volt Fekete Pákó megverése

Korábbi hírünkben arról számoltunk be, hogy Fekete Pákót állítólag véresre verték, és az első számú gyanúsított a szélsőséges aktivista, Polgár Tamás, azaz Tomcat volt. Most viszont kiderült, nem minden úgy történt, ahogy Pákó állítja.

2008-ban Pákó a Bombagyár Rádió műsorának vendége volt, melynek egyik vezetője Polgár Tamás volt. Itt készült az az emlékezetes videofelvétel, amelyen Hitlert és Szálasit élteti a showman. Később Pákó azt állította mind a sajtónak, mind a hatóságoknak, hogy a műsor készítői erőszakkal kényszerítették erre. Feljelentését viszont elutasították, mert a hang- és képfelvételek egyértelműen bizonyították, hogy valótlant állít, és hamis vád bűntette miatt eljárás indult ellene. Tomcat ekkor polgári pert indított ellene állításai miatt, melyet meg is nyert: Pákót első fokon a Fővárosi Bíróság, majd másodfokon az Ítélőtábla 500 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte, ami kamatokkal együtt 639 ezer forint.

Fekete Pákó azonban nem akarta megfizetni ezt az összeget.

„A múlt héten a lakásán is megpróbáltam felkeresni, hogy megegyezzünk, de csak Plank Ágnest (Pákó felesége – a szerk.) találtam otthon, aki flegmán viselkedett, és közölte, hogy nem fognak fizetni. Hétfőn ügyvédje irodáján találkoztam Pákóval, aki azzal az ígérettel hívott el, hogy fizet, de nem hozott pénzt, hanem közölte, hogy magánlaksértés miatt feljelentést tett ellenem, amiért »megfenyegettem a családját«, de hajlandó ezt a feljelentést visszavonni, ha lemondok a tartozás követeléséről. Ezt nem fogadtam el (egyébként ez zsarolás bűntette, de ezt most hagyjuk), és közöltem, hogy 24 órát adok neki a tartozás megfizetésére. A határidő másnap, kedden délután telt le, de Pákó nem jelentkezett sem nálam, sem az ügyvédjénél; helyette szerda délelőtt kitalálta ezt a megverős mesét” – tisztázta a részleteket Polgár, akit Pákó fejlentése miatt 48 órára őrizetbe vettek, majd – bizonyítékok hiányában – ügyészségi határozattal szabadon távozhatott.

Pákó vádjai több ponton is sántítanak. Egyrészt, az állítólagos eset a Fővárosi Bíróság épülete előtt történt, azonban ezt sem a térfigyelő kamerák, sem szemtanúk nem igazolják; másrészt, honnan tudhatta volna Polgár, hogy Pákó éppen az ügyvédjéhez ment a tett időpontjában (Tomcatnek alibije is volt, tehát nem is lehetett ott); ráadásul Pákó látleketeket sem csatolt feljelentéséhez, s azóta érdekes módon nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. Talán éppen azért, mert senki sem vélné felfedezni rajta a – nem létező – külsérelmi nyomokat.

Tomcat az őrizetbevételi határozatot meghozó rendőr ellen feljelentést tesz, valamint polgári pert indít a rendőrség ellen emberi méltósága megsértése miatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek