Starity

Betiltanák Rihanna klipjét

2011. június 03. 15:03   |   Szerző: Candy_attack

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány közszolgálati szervezet az Egyesült Államokban úgy gondolja, hogy az énekesnő legújabb videója túlságosan felkavaró, és akár erőszakra vagy gyilkosságra is ösztönözheti az embereket.

hirdetés
Betiltanák Rihanna klipjét

Mind tudjuk, hogy 2009-ben a popdíva akkori barátja, Chris Brown alaposan elverte őt. Valószínűleg ez inspirálta a Man Down című legújabb videoklipjét, melyben Rihanna hidegvérrel lelő egy férfit a zsúfolt vonatállomáson. A kisfilmből később kiderül, hogy mindezt azért tette, mert a férfi megerőszakolta őt.

A Parents Television Cuncil (Szülői Televíziótanács), az Ami elég az elég kampány és az Industry Ears vállalat kiadott egy nyilatkozatot szerdán, amiben elítélik a videót, mondván, erőszakra csábítja a nőket. „A Man Down egy megbocsáthatatlan, sokkoló, lőjj és gyilkolj témájú dal” – mondta az Industry Ears társalapítója, Paul Parter.

A videó hűen követi a dalszöveget. Többek között ilyen sorok hangzanak el: „Nem akartam véget vetni az életének / Tudtam, hogy hibázok (...) Kivettem a szívét / Mikor kihúztam a fegyvert.”

A PTC szerint az énekesnőnek remek lehetősége lett volna, latba vetve hatalmas befolyását, hogy fontos üzenetet küldjön a fiatal lányoknak, a szexuális, vagy családon belüli erőszak áldozatainak, de nem ilyen módon. „Ahelyett, hogy arra ösztönözné az áldozatokat, hogy kérjenek segítséget, Rihanna inkább kiadott egy videót, amiben megtorlásból az előre megfontolt szándékkal való kegyetlen gyilkosságot elfogatható lehetőségként tálalja” – mondta Melissa Henson, a PTC alkalmazottja.

Az MTV News még múlt hónapban beszélt a klip rendezőjével, Anthony Mandlerrel, aki elmondta, hogy Rihanna teljesen szabad kezet adott neki, és beleegyezett az extrém jelenetekbe. Rihanna a Twitteren magyarázta a klip és a szám mondanivalóját: „Lányok és nők a világban! Mi mind sokrétűek vagyunk! Erősek, ártatlanok, szórakoztatóak, kacérak. Néha az ártatlanságunk sodorhat bajba minket. Mind azt gondoljuk, ezek a dolgok SOHA nem történnek meg velünk, de ez BÁRMELYIKÜNKKEL megeshetnek! Szóval hölgyek, legyetek óvatosak, és hallgassatok az anyukáitokra! Szeretlek titeket, és törődök veletek!”

Az énekesnőnek nem ez az első vitatott klipje. Az S&M-et Rihanna="" sztarok="" title="Rihanna">Rihanna-uj-dalat/">több országban is betiltották a túlzott szexuális tartalma miatt, és azt is rengetegen megkérdőjelezték, hogy nem túl agresszív-e az Eminemmel közös duettje, a Love The Way You Lie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek